![]() |
#301 | |
Berserker
|
![]() No dobra, napluliśmy się już na R3 aż nam śliny zabrakło. Ale postarajmy się być tochę bardziej obiektywni.
Czy jest zatem w R3 coś, czego wcześniej w grach PB nie było a nam się podoba? I nie chodzi mi akurat o minigierkę z rzucaniem nożem. ![]()
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#303 | ||
Zębacz
|
![]() Cytat:
System moralności nic nie znaczy. I był w R1 albo R2. Ale chyba nie napisałeś tego poważnie... Sam system jest ok, gdyby wnosił dużo zmian w grze, a tak nie jest. No może poza komunikatami, że mamy + dwa do duszy lub - jeden. I co z tego? Też mi rewolucja...
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#304 | |
Ten kulturalny.
|
![]() Poziom naszej duszy wpływa na zakończenie.
http://www.youtube.com/watch?v=KJ5xp_PQCSg ŻENADA to chyba robił jakiś niedorozwinięty praktykant za darmo w domu i wysłał producentowi?
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#305 | |||
Kąsacz
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
- nowe zaklęcia - nowy system teleportów - bitwy morskie, co prawda jedna była w risen 2, ale te w trójce znacząco się różnią Mamy niewiele nowości, ale tam, gdzie mieliśmy do czynienia z dużym "skokiem" (gothic 3, risen 2) było akurat najwięcej marudzenia i pogorszenie jakości. Risen 3 zawiera wiele cech poprzednich gier Piranii, co mu się zresztą chwali. Nie było. |
|||
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#306 | ||
Kąsacz
|
![]() Cytat:
|
||
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#307 | |||
Ten kulturalny.
|
![]() Musze przyznać, że sam fakt wprowadzenia jakichkolwiek eventów podczas podróży morskiej jest krokiem w przód (w risen 2 była to jedynie kiepska wymówka do wsadzenia loading screenów między lokacjami), ale ich wykonanie to jakiś żart. Może w jakieś grze robionej w garażu i sprzedawanej na steamie za 5€ by było to znośne, ale w nadymanej od lat produkcji, sprzedawanej za cenę największych hitów na rynku (na steamie stoi po 50€ bez dlc) jest nie do przyjęcia.
Walki "morskie" to zestaw kilku prostych walk z trash mobami i mini-boss. W połowie tych walk mini-boss blokował się u mnie na schodkach po tej cut-scence (kto do cholery przepchnął te fatalne animacje z przeskakiwaniem nad szablą?) i wpadał w jakiś loop animacji spacerku, co pozwalało mi go wykończyć po prostu trzymając palec w nosie. Walki z wężami morskimi są trochę lepsze, głównie z powodu bardzo ładnie wyglądających skał i poczucia. bujania się statku. Porównując to do takiego assassin's creed black flag... Pominę już fakt, że piracki theme nie jest w skądinąd przeze mnie nielubianej produkcji ubisoftu jakimś żartem wyciętym z filmu disney'a, ale elementy podróży statkiem są tam po prostu ciekawie i dobrze wykonane. http://www.youtube.com/watch?v=mcU-zrI2Rg8 No szlag. Bez wątpienia studio PB bez żenady wzorowało się na podejściu ubisoft do tematu, ale spartoliło to w każdym calu. Ostatnio opublikowana recenzja na rpgcodeksie oddaje prawie wszystkie moje hejty i rozczarowanie jakimi obdarzył mnie risen 3 http://www.rpgcodex.net/content.php?id=9614 Cytat:
![]() ps ktoś dobrze ujął: Cytat:
Ostatnio edytowane przez Kel'Thuzad : 08-11-14 o 00:32. |
|||
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#308 | ||
Kąsacz
|
![]() Cytat:
Odwracasz kota ogonem, to ty zasugerowałeś (delikatne słowo), że risen 3 to gra dla debili, ale mniejsza. Przesadzasz z krytyką bitew morskich, nie jest to poziom AC IV, ale źle także nie wypada. Naprawdę nie wiem, gdzie jest położone źródło polskiego marudzenia, ale gen smęcenia musi być przekazywany w naszym narodzie od pokoleń. ![]() |
||
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#310 | |
Ten kulturalny.
|
![]() Co do bitew morskich kolega ma absolutną rację, co potwierdzają te filmiki
http://www.youtube.com/watch?v=2x2p7wXO2c0 http://www.youtube.com/watch?v=Mqj4BUMTxjI Skoro wszyscy żartujemy sobie tutaj, to i ja mogę: nie wyglądają te potyczki na morzu źle.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#311 | ||
Chrząszcz
|
![]() Cytat:
Hmm.... Mam takie dziwne wrażenie, że w R2 twórcy o czymś zapomnieli. Szczerze mówiąc, to przejadły się mi już przygody piratów i ta cała inkwizycja, która nawet w R1 mnie wkurzała, po prostu mam dość. Che czegoś, że tak powiem, oldshoolowego i nieliniowego, no bo niedługo to będziemy mieli coś takiego jak w wiedźminie, arcani, czy fable, może podam przykład. Płynę sobie wpław i widzę plaże na drugiej stronie wyspy, myślę sobie, tam może być coś ciekawego, popłynę tam, a tu nagle punkt zwrotny, cofnęło mnie do tyłu i nie splądruje sobie skrzyń, z wycieczki nici, przynajmniej teraz. Druga sytuacja, a co mi tam, skocze sobie z wodospadu do wody, albo w przepaść w jaskini i uwaga co się dzieje, magia, jestem znowu na górze, stop ! tego skoku nie było, albo po prostu udało mi się wydostać z 200 metrowej przepaści, możliwe, że bohater znalazł korytarz wodny, zanurkował, wypłynął gdzieś nie wiadomo gdzie i wrócił na miejsce, tylko szkoda, że ja tego nie widziałem. Trzecia sytuacja, tu nie będę się rozpisywał, po prostu są niewidzialne ściany. Czwarta sytuacja, wspinaczka do bani, na niektóre malutkie półki skalne po prostu nie da się wejść. Wspomniałeś wcześniej, że w PB pracują już inni ludzie, niż na przykład w Gothic 3. Możliwe, że już nic lepszego nie możemy się po nich spodziewać, ale życzę im żeby nas jeszcze pozytywnie zaskoczyli. Ostatnio edytowane przez Swiney : 28-09-14 o 15:59. |
||
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#312 | |
Polna Bestia
|
![]() https://www.youtube.com/watch?v=IFMdmDPQcJ8
2:55 Naoglądałem naczytałem się o tej grze. Nie mam zamiaru wydawać około 50 ojro i przechodzić tej gry tylko ze względu na nową fabułę, ta gra zbyt mało wprowadza. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |