Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Gothic II > Porady i triki
Przeładuj stronę Najmniejszy lvl

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 11-08-12, 22:44   #13
Domas
Zajebisty
 
Domas awatar
 
Zarejestrowany: maj 2012
Posty: 1 919
Domyślnie

Spróbujcie tak zagrać i wklejcie tutaj swoje screeny.
Może ktoś mnie pobije w 4 rozdziale i będzie miał mniej niż 5 level.
__________________
Potrzebna pomoc dot. Gothica? Napisz mi prywatną wiadomość. Chętnie pomogę.
RPG
Domas jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-08-12, 17:46   #14
General
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: sierpień 2012
Skąd: Z daleka...
Posty: 2
Domyślnie

Ja akurat całego Gothica II (bez NK) przeszedłe z najmniejszym, 9 levelem postaci.
RPG
General jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-08-12, 20:32   #15
KlimekPL
Cieniostwór
 
KlimekPL awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2012
Posty: 539
Domyślnie

Mówimy tu o grze bez kodów.
Pokaż screena albo wrzuć save.


BTW
Ja zrezygnowałem z gry, bo było strasznie nudno i po prostu nie chciało mi się dalej kombinować. Znalazłem moda do "jedynki" Golden Mod i postanowiłem w niego grać zamiast męczyć się z dwójką. A tak poza tym to naprawiłem Oko Innosa na 4 levelu i na tym zakończyłem.
RPG
KlimekPL jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 16-09-12, 20:30   #16
browarq124
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: wrzesień 2012
Posty: 1
Domyślnie

Jak dla mnie to ciekawy temat. Spróbuję takie coś zrobić. Chociaż że to nie jest takie proste ale chyba możliwe do zrobienia. PS. nigdy nie skończyłem tej gry ale jestem w trakcie : )
__________________
Niech Śniący ma cię w swojej opiece
RPG
browarq124 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 28-03-13, 21:47   #17
Domas
Zajebisty
 
Domas awatar
 
Zarejestrowany: maj 2012
Posty: 1 919
Domyślnie

Odświeżam swój temat. Czy ktoś zagrał w ten sposób ?
__________________
Potrzebna pomoc dot. Gothica? Napisz mi prywatną wiadomość. Chętnie pomogę.
RPG
Domas jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 31-03-13, 14:48   #18
Lester101
Czarny Goblin
 
Lester101 awatar
 
Zarejestrowany: maj 2011
Posty: 164
Domyślnie

Domas - próbuję i idzie mi nie najgorzej. Idę do klasztoru po Oko Innosa i mam 3 poziom.

Wie ktoś może jak zdobyć 5000 kasy paladynem na konsekrację miecza?

A tutaj zdjątko mojego paladyna:
http://wstaw.org/m/2013/03/31/Najni%...dzia%C5%82.png
__________________
Człowieczeństwo jest najsłabszym punktem każdego człowieka.

Ostatnio edytowane przez Lester101 : 31-03-13 o 14:51.
RPG
Lester101 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 31-03-13, 15:50   #19
KlimekPL
Cieniostwór
 
KlimekPL awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2012
Posty: 539
Domyślnie

Grając w ten sposób nie ma sensu pakować w siłę, bo i tak każdego wroga będziemy mijać. Lepiej zainwestować w otwieranie skrzyń i alchemię. Dopiero później w siłę, bo mimo wszystko może się przydać.

Lester101, a po co ci ten miecz, skoro i tak go nie dźwigniesz a tym bardziej nie będziesz używał?
__________________


RPG
KlimekPL jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 31-03-13, 15:57   #20
Isamir
Czarny Goblin
 
Isamir awatar
 
Zarejestrowany: maj 2012
Skąd: Nordmar
Posty: 163
Domyślnie

@ Lester101, zbieraj wszystkie zioła, grzyby, sakiewki, kosztowności z domów (część można ukraść bez umiejętności skradania np. w ratuszu na piętrze, trochę kosztowności jest też w kapliczce zaraz przy farmie Onara (ta niedaleko Dara), jeśli wiesz gdzie to szukaj miejsc, gdzie można znaleźć ciekawy oręż, dużo cennych rzeczy znajdziesz w opuszczonym obozie myśliwych, gdzie teraz przebywa Dragomir, w miejscu przebywania wilków Pepe jest kilka skór (wilków tam nie ma dopóki nie przyjmiesz misji ich zabicia). Wszystko co znajdziesz oczywiście sprzedawaj.

W Górniczej Dolinie znajdziesz kilka niezłych cacek: Dobry topór w jaskini niedaleko mostu przy zamku paladynów, w Gothic 1 były tam kretoszczury. Jaskinia łatwa do zauważenia idąc ścieżką od przełęczy.
W Zamku Paladynów, w budynku gdzie w Gothic 1 siedział Bullit, wejdź na piętro i przeszukaj skrzynie, znajdziesz tam fajny łuk.

Ostatnio edytowane przez Isamir : 31-03-13 o 16:05.
RPG
Isamir jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 31-03-13, 16:03   #21
Lester101
Czarny Goblin
 
Lester101 awatar
 
Zarejestrowany: maj 2011
Posty: 164
Domyślnie

@KlimekPL, what...?! To jest Gothic 2 bez dodatku, tutaj nawet Gniew Innosa wymaga 40 siły więc spokojnie go uniosę.
W alchemię nie mam po co pakować... alchemia pozwala robić mikstury, do mikstur potrzeba składników których nie mam. Takie rzeczy chociażby jak ognisty korzeń, smoczy korzeń i goblinie jagody są zwykle pilnowane a ja nie mam zamiaru nikogo ciachać (do pewnego momentu, konkretnie dwór Irdorath).
Otwieranie skrzyń to bezsens, jeszcze nie natrafiłem na jakąkolwiek skrzynię i pewnie nie natrafię bo idę tylko głównym wątkiem. Może to i moja głupota, ale mi się po prostu nie przyda.

A co do użycia miecza... na pewno będą sytuacje kiedy będę potrzebować po coś sięgnąć. Wolę mieć zabezpieczenie na przyszłość.

@Isamir, dzięki. Naprawdę pomogłeś i dzięki Tobie już mam połowę potrzebnej kwoty. :-)





I przy okazji. Aktualnie idę naprawić Oko i mam 4 poziom. A to wszystko przez poszukiwacza przy kręgu który zagadał do mnie przez co dostałem +500 doświadczenia. To raczej niemożliwe ale... jest jakiś sposób na uniknięcie go?
__________________
Człowieczeństwo jest najsłabszym punktem każdego człowieka.
RPG
Lester101 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 31-03-13, 16:07   #22
Isamir
Czarny Goblin
 
Isamir awatar
 
Zarejestrowany: maj 2012
Skąd: Nordmar
Posty: 163
Domyślnie

Może spróbować uśpić Poszukiwaczy? Nie wiem czy zadziała, nie próbowałem.
RPG
Isamir jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-04-13, 11:12   #23
Simon_Dark_lord
Jaszczur
 
Simon_Dark_lord awatar
 
Zarejestrowany: marzec 2006
Posty: 293
Domyślnie

Cytat:
Napisał Lester101 Zobacz post
I przy okazji. Aktualnie idę naprawić Oko i mam 4 poziom. A to wszystko przez poszukiwacza przy kręgu który zagadał do mnie przez co dostałem +500 doświadczenia. To raczej niemożliwe ale... jest jakiś sposób na uniknięcie go?
Uniknąć go pewnie jakoś można tylko z tego co mi wiadomo bez zagdania z nim nie popchnie się fabuły do przodu więc te 500 expa i tak trzeba wziąść
RPG
Simon_Dark_lord jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-04-13, 15:27   #24
xeroloth
 
 
xeroloth awatar
 
Zarejestrowany: styczeń 2009
Skąd: Necropolis
Posty: 600
Wyślij wiadomość przez AIM do xeroloth
Domyślnie

Cytat:
Uniknąć go pewnie jakoś można tylko z tego co mi wiadomo bez zagdania z nim nie popchnie się fabuły do przodu więc te 500 expa i tak trzeba wziąść
A mi się wydaje, że jednak fabuła do przodu pójdzie
Cytat:
I przy okazji. Aktualnie idę naprawić Oko i mam 4 poziom. A to wszystko przez poszukiwacza przy kręgu który zagadał do mnie przez co dostałem +500 doświadczenia. To raczej niemożliwe ale... jest jakiś sposób na uniknięcie go?
Wydaje mi się, że tak. Podchodzisz do poszukiwacza by nie miał szans cię zagadać (odległość), pijesz miksturę szybkości, ciachasz go z łuku by wyjął kulkę ognia (wtedy nie zagada) i migiem bieg po oko po czym natychmiastowy teleport
__________________

*
Najlepszy Gladiator ŚP *
Najlepszy Sędzia Gladiatorów ŚP * Mistrz Gladiatorów ŚP *
* Kowal Podziemia *
RPG
xeroloth jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.