Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Gothic 2, co się dzieje? Nie chce się włączyć

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 30-07-10, 13:11   #1
Nordmind
Krwiopijca
 
Nordmind awatar
 
Zarejestrowany: luty 2010
Skąd: z Jaskini w Górniczej Dolinie...
Posty: 22
Domyślnie Gothic 2, co się dzieje? Nie chce się włączyć

Witam.
Zainstalowałem ponownie Gothic 2, komputer ma 3 miesiące, pamięć RAM 4GB, procesor 3,8 GHZ, karta graficzna 512 MB, a na dysku, jest bardzo, bardzo dużo wolnego miejsca.
Problem jest w tym, że gdy włączam G2, pojawia się czarny ekran, po czym gra się wyłącza, i tak w kółko. Wiecie może w czym problem?
RPG
Nordmind jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 30-07-10, 14:49   #2
Infantry
Krwiopijca
 
Infantry awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Skąd: Zachodniopomorskie
Posty: 38
Domyślnie

Jaki system operacyjny? To na pewno nie wona sprzętu, a oprogramowania. Może być również tak, że masz zbyt nowy sprzęt ;p Gry z tego rocznika mogą nie być kompatybilne z takim sprzętem, ale to tylko moje domysły.
__________________

RPG
Infantry jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 30-07-10, 16:34   #3
PitchBlake
Krwiopijca
 
PitchBlake awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Skąd: WaWa
Posty: 22
Domyślnie

Jeżeli masz Windows 7 to to jest chyba problem. Lub sprawdz jakiego masz directa
RPG
PitchBlake jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 31-07-10, 19:55   #4
Nordmind
Krwiopijca
 
Nordmind awatar
 
Zarejestrowany: luty 2010
Skąd: z Jaskini w Górniczej Dolinie...
Posty: 22
Domyślnie

Cytat:
Napisał Infantry Zobacz post
Jaki system operacyjny?
Windows 7.

Cytat:
Może być również tak, że masz zbyt nowy sprzęt
Może i tak być, szkoda, bo chciałem pograć sobie w G2.

EDIT: Wersja Directa, to DirectX10, czy jakoś tak.
RPG
Nordmind jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 31-07-10, 21:09   #5
Kitty
Polna Bestia
 
Kitty awatar
 
Zarejestrowany: sierpień 2009
Posty: 108
Question

Windows 7 ma wbudowany DX 11. Doinstalowałeś DX9? Jeśli nie, to zrób to. Twoj nowy PC nie jest "za dobry na Gothic", mocniejsze konfigi spokojnie obsługują grę
RPG
Kitty jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 01-08-10, 13:06   #6
Juri_gag
Czarny Goblin
 
Zarejestrowany: kwiecień 2007
Posty: 129
Domyślnie

Kitty co ty piszesz? Masz Gefroce - to jest problem -.-
RPG
Juri_gag jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 01-08-10, 17:16   #7
Kitty
Polna Bestia
 
Kitty awatar
 
Zarejestrowany: sierpień 2009
Posty: 108
Domyślnie

@ Juri_gag - doskonale wiem, co piszę i po pierwsze jakoś nie widzę info, że jego grafika jest od nvidii, a po drugie - nawet jeśli jest, to gothic + win 7 + nvidia objawia się błędami grafiki i ewentualnymi zawiasami nieco później, a nie przy uruchamianiu gry. Poza tym chcąc grać w starsze gry na win 7 (Visty też się to tyczy) trzeba doinstalować DX 9.
RPG
Kitty jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 02-08-10, 00:31   #8
Juri_gag
Czarny Goblin
 
Zarejestrowany: kwiecień 2007
Posty: 129
Domyślnie

Skąd masz takie info z tym dx ? ^^ Nie wiem czy wiesz, ale jak masz dx11 masz i bibliotek od dx10 i dx9...... W dx9 masz część bibliotek z dx10..... Wszystko w dx11 czy dx10 jest renderowane część jest w dx9 itp wykorzystywana. W takim razie czemu ja nie pobrałem jeszcze dx8 jak gothic 1 i 2 z dx8 korzysta ? Na radeonach działa na 100% dobrze na viscie i 7 nie ma problemu z gothiciem, jedynie problemy z dźwiękiem są. Zainstaluj starsze sterowniki do geforca i będzie działało.
RPG
Juri_gag jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Gothic nie chce się włączyć ziom1994 Pomoc 3 12-07-10 18:39
Nie chce się włączyć bezek12 Pomoc 2 05-02-10 22:59
Gothic 2 nie chce się zainstalować! Szakal_Strażnik Pomoc techniczna 4 21-05-05 13:48
[G2] Gothic 2 nie chce się instalować. Dudas Pomoc techniczna 10 15-09-04 14:31


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.