Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Modding > Czas Zapłaty
Przeładuj stronę Premiera - mod został ukończony!

Odpowiedz
Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
Nieprzeczytane 05-01-14, 18:43   #73
najemnikrav
Golem
 
najemnikrav awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Posty: 1 009
Domyślnie

Cytat:
Napisał Smutas Zobacz post
u mnie "marvin" pokazuje jakieś kretyńskier napisy, kilka kompasów i nic nie daje się wpisywać. Niestety.
Wpisujesz bmarvinb i F2 i normalnie wpisujesz, link do kodów na przedmioty dodane do moda dałem ci wcześniej.
RPG
najemnikrav jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 05-01-14, 19:20   #74
Smutas
Berserker
 
Smutas awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2005
Skąd: kraina barbarzyńców
Posty: 13 004
Domyślnie

Dzięki. Heh, jak wsadzić runę do magicznego miecza (znaczy jak to "klawiszologicznie" zrobić)? Tzreba przy jakims warsztacie czy jak? Jakiś poziom kowalstwa znać? I jaka runa się najlepiej w tym mieczu sprawdza? Czy opłaca się wbijać kręgi magii na maksa, czy najlepsza jest runa z niższego poziomu?

I pytanko. Jak zrobiliście to zadanie z wybijaniem orków, co daje je ta jaszczurka po naładowaniu miecza? Leźć za mną nie chciała, została tam gdzie stała na początku. Mimo że wcześniej wybiłem tę osadę orków (za bramą też) polazłem tam sam i wytłukłem kilku generałow i "starszego orka", które tam się pojawiły. Nie mogłem wejść tylko za kraty, bo mimo że widziałem dźwignię, nie mogłem jej ruszyć. Po wybiciu wróciłem do jaszczurki na bagna i nie mam żadnej opcji dialogowej.
__________________
Pro Fide, Rege et Lege
Honorowy Użytkownik Forum



Wredny barbarzyńca
User, który ma ZAWSZE rację :-)

Ostatnio edytowane przez Smutas : 05-01-14 o 19:45.
RPG
Smutas jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 05-01-14, 20:05   #75
najemnikrav
Golem
 
najemnikrav awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Posty: 1 009
Domyślnie

Cytat:
Napisał Smutas Zobacz post
Dzięki. Heh, jak wsadzić runę do magicznego miecza (znaczy jak to "klawiszologicznie" zrobić)? Tzreba przy jakims warsztacie czy jak? Jakiś poziom kowalstwa znać? I jaka runa się najlepiej w tym mieczu sprawdza? Czy opłaca się wbijać kręgi magii na maksa, czy najlepsza jest runa z niższego poziomu?
Przypisujesz klawisz (ja mam +)do tej funkcji a następnie otwierasz ekwipunek i wybierasz runę i wciskasz klawisz (+). Tylko żeby go przypisać nie wystarczy go nacisnąć a wpisać kod klawisza dla + to chyba "PL" kody są podane w ustawieniach. Ogólnie to ten miecz jest do bani, czary się rzadko aktywują. Żeby używać run wystarczy wyuczyć się u Lee walki mieczem runicznym za 30PN i możesz używać wszystkich run. Ja najczęściej mam tchnienie śmierci.
Cytat:
I pytanko. Jak zrobiliście to zadanie z wybijaniem orków, co daje je ta jaszczurka po naładowaniu miecza? Leźć za mną nie chciała, została tam gdzie stała na początku. Mimo że wcześniej wybiłem tę osadę orków (za bramą też) polazłem tam sam i wytłukłem kilku generałow i "starszego orka", które tam się pojawiły. Nie mogłem wejść tylko za kraty, bo mimo że widziałem dźwignię, nie mogłem jej ruszyć. Po wybiciu wróciłem do jaszczurki na bagna i nie mam żadnej opcji dialogowej.
Też miałem podobny błąd więc na razie odpuściłem to zadanie może kiedyś do niego wrócę. Ledwo co przebrnełem przez 5 rozdział chyba każde zadanie było z jakimś bugiem, przez co straciłem ładnych parę godzin

Ostatnio edytowane przez najemnikrav : 05-01-14 o 20:26.
RPG
najemnikrav jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 06-01-14, 07:59   #76
Smutas
Berserker
 
Smutas awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2005
Skąd: kraina barbarzyńców
Posty: 13 004
Domyślnie

Cytat:
Napisał najemnikrav Zobacz post
Ledwo co przebrnełem przez 5 rozdział chyba każde zadanie było z jakimś bugiem, przez co straciłem ładnych parę godzin
Aż się grać odechciewa... A na patcha z poprawkami nie ma co liczyć.
__________________
Pro Fide, Rege et Lege
Honorowy Użytkownik Forum



Wredny barbarzyńca
User, który ma ZAWSZE rację :-)
RPG
Smutas jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 06-01-14, 11:32   #77
Lemmy
Czarny Goblin
 
Lemmy awatar
 
Zarejestrowany: kwiecień 2009
Posty: 176
Domyślnie

Miał ktoś, z was problemy z zadaniem "Szpieg Gomeza"? Rozmawiałem ze wszystkimi w obozie, potem z Cavalornem i znów ze wszystkimi w obozie tj.: Śwista, Rączka, Tony, Aidan, Ratford, Vam, Quentin, Fisk, Snaf, Fox, Drax, Mark, Abel. Reszta nie ma opcji dialogowych. Jeżeli to kolejny bug, to czy ma on wpływ na dalszą fabułę?
RPG
Lemmy jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 06-01-14, 11:53   #78
najemnikrav
Golem
 
najemnikrav awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Posty: 1 009
Domyślnie

A rączkę przesłuchałeś i pobiłeś?
RPG
najemnikrav jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 06-01-14, 11:55   #79
Smutas
Berserker
 
Smutas awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2005
Skąd: kraina barbarzyńców
Posty: 13 004
Domyślnie

Cytat:
Napisał najemnikrav Zobacz post
Przypisujesz klawisz (ja mam +)do tej funkcji a następnie otwierasz ekwipunek i wybierasz runę i wciskasz klawisz (+).
Albo ja ślepy jestem albo co, ale w ustawieniach w klawiszach nie mam czegos takiego jak przypisywanie do wstawiania run.
I zaraz szlag mnie trafi, bo ni cholery nie mogę kodu wpisać.
Przykładowo kod na eliksir: ItFo_Potion_Strenght_03
wskakuje mi ten "insert" a co mam potem wpisać??????? Po spacji czy bez? Czy duże litery są ważne?

Cytat:
Napisał Lemmy Zobacz post
Miał ktoś, z was problemy z zadaniem "Szpieg Gomeza"? Rozmawiałem ze wszystkimi w obozie, potem z Cavalornem i znów ze wszystkimi w obozie tj.: Śwista, Rączka, Tony, Aidan, Ratford, Vam, Quentin, Fisk, Snaf, Fox, Drax, Mark, Abel. Reszta nie ma opcji dialogowych. Jeżeli to kolejny bug, to czy ma on wpływ na dalszą fabułę?
Po prostu rób dużo zapisów gry, praktycznie przed kazdym zlecanym zadaniem. Często jest tak, że trzeba coś kilka razy wczytać lub zrobić raz jeszcze, aby zaskoczyło.
__________________
Pro Fide, Rege et Lege
Honorowy Użytkownik Forum



Wredny barbarzyńca
User, który ma ZAWSZE rację :-)
RPG
Smutas jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 06-01-14, 12:10   #80
najemnikrav
Golem
 
najemnikrav awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Posty: 1 009
Domyślnie

Cytat:
Napisał Smutas Zobacz post
Albo ja ślepy jestem albo co, ale w ustawieniach w klawiszach nie mam czegos takiego jak przypisywanie do wstawiania run.
I zaraz szlag mnie trafi, bo ni cholery nie mogę kodu wpisać.
Przykładowo kod na eliksir: ItFo_Potion_Strenght_03
wskakuje mi ten "insert" a co mam potem wpisać??????? Po spacji czy bez? Czy duże litery są ważne?
Masz w ustawieniach/klawiatura opcja włóż runę do miecz czy jakoś tak klikasz enter i przypisujesz klawisz. Na samym dole jest taki mini poradnik "jak wprowadzać klawisze"
RPG
najemnikrav jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 06-01-14, 12:57   #81
Lemmy
Czarny Goblin
 
Lemmy awatar
 
Zarejestrowany: kwiecień 2009
Posty: 176
Domyślnie

Obicie Rączki popchnęło zadanie do przodu, wielkie dzięki. Niestety mam następny problem. Skąd wziąć mapę dla Skorpiona? U handlarzy w OR żadnej nie ma a poradniku nawet nie ma takiego zadania.

Ostatnio edytowane przez Lemmy : 06-01-14 o 13:42.
RPG
Lemmy jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 06-01-14, 14:20   #82
najemnikrav
Golem
 
najemnikrav awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Posty: 1 009
Domyślnie

Mapę można kupić u Fiska albo Draxsa czy jak mu tam, ten od konfitur. Przynajmniej ja kupiłem od jednego z nich.
RPG
najemnikrav jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 06-01-14, 18:18   #83
Smutas
Berserker
 
Smutas awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2005
Skąd: kraina barbarzyńców
Posty: 13 004
Domyślnie

Cytat:
Napisał Lemmy Zobacz post
Skąd wziąć mapę dla Skorpiona? U handlarzy w OR żadnej nie ma a poradniku nawet nie ma takiego zadania.
Można też znaleźć gdzieś w skrzyni. Ja dorobiółem się już 3 egzemplarzy takiej mapy.

Ale szlag trafił granie. Zacząłem 5 rozdział, porobiłem sobie kilka zapisów i nie mam poprzednich. I nagle po odpaleniu gry wszystkie zapisy mi się wywalają pod koniec wczytywania. Próbowałem z każdym po kilka razy. G1 wraz z modem poszedł w kosmos....
__________________
Pro Fide, Rege et Lege
Honorowy Użytkownik Forum



Wredny barbarzyńca
User, który ma ZAWSZE rację :-)
RPG
Smutas jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 06-01-14, 19:04   #84
najemnikrav
Golem
 
najemnikrav awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Posty: 1 009
Domyślnie

Cytat:
Napisał Smutas Zobacz post
Ale szlag trafił granie. Zacząłem 5 rozdział, porobiłem sobie kilka zapisów i nie mam poprzednich. I nagle po odpaleniu gry wszystkie zapisy mi się wywalają pod koniec wczytywania. Próbowałem z każdym po kilka razy. G1 wraz z modem poszedł w kosmos....
Miałem dokładnie to samo tylko że mi się skopały wszystkie od momentu walki z jozinem, na szczęście starsze działały normalnie.
Najlepiej robić sobie savy bezpieczeństwa co parę godzin żeby uniknąć takich sytuacji i zapisywać je sobie np. na pulpicie.
RPG
najemnikrav jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Premiera US Assargadon ArcaniA: Upadek Setarrif 6 21-02-11 23:22
QuestPack 4 PL - premiera puka do drzwi Macrentofeth Pomoc Techniczna [G3] 21 28-08-10 15:28
Niewykończony miecz - co dalej? Jacold Pomoc 3 22-11-09 17:43
Premiera Xanas Ogólna dyskusja 8 02-08-09 01:23
Odłączony prąd podczas zapisywania [G1] player Pomoc techniczna 4 25-07-09 12:45


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.