![]() |
#1 | |
Chrząszcz
|
![]() Witam,
Zmusiłem się założyć konto tutaj i napisać bo uważam, że problem jest raczej nietuzinkowy. Otóż tak jak w temacie, po zakończeniu kampanii w jarkendarze wróciłem do khorinis i udałem się do górniczej doliny. Slalom między orkami, pogaduchy z paladynami i do Garonda. A on nic! Miałem dialogi o Diego i Gornie z Miltenem, inni też rozmawiają normalnie udzielając informacji o sytuacji ze smokami itd. Garoond ma zupełnie puste dialogi - nie mogę powiedzieć, że przychodzę od Hagena, zapytać o rudę. Zupełnie nic. Podejrzewam źródło swoim komplikacji, więc powiem jak u mnie było, żeby nie było niedomówień. Mianowicie grałem sobie normalnie na jednym komputerze (win xp) - początek + jarkendar. Po czym zainstalowalem grę na innym kompie (win 7 + fixy). Wgrałem wszystkie savy jakie miałem, więc startowałem na tym drugim kompie w jarkendarze. Skończyłem wszystkie q co miałem i ruszyłem do Khorinis. Odniosłem wówczas wrażenie, że wszystko się jakby... zresetowało. Stwory się zrespiły w większości miejsc, strażnik bramy do miasta mnie zatrzymał w kwestii czy nadaję się na wejście do miasta - sprawa z początku gry. Przy przejściu z Jarkendaru do Khorinis odpalił się też film początkowy (bezi pod stertą gruzu - film wprowadzający). Rozmawiałem ponownie z Hagenem, nic nowego nie było. Nie wiem co robić :S |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Golem
|
![]() A więc sprawa jest dość prosta, musisz usunąć wszystkie savy jakie masz i wkleić je ponownie, najlepiej tylko jeden. Save na którym grałeś był uszkodzony lub podczas wklejanie go połączyłeś z plikami już znajdującymi się w tym folderze i usuneło (lub podmieniło) ci plik odpowiedzialny za korinis
Ostatnio edytowane przez najemnikrav : 26-02-14 o 18:52. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Chrząszcz
|
![]() cały katalog Saves poprostu podmieniłem z tym istniejącym w katalogu ze świeżo zainstalowaną grą. Wszystkie savy, które tam były zawierały postęp wyłącznie w jarkendarze, tzn. na podglądzie nigdzie postać nie stoi w khorinis - o ile ma to jakieś znaczenie. Jeżeli zapisy były wadliwe od początku no to za dużo już przeszedłem, żeby wracać się i próbować przeklejać :/
|
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Golem
|
![]() tamte savy są uszkodzone i jak chcesz grać normalnie to musisz zrobić to co pisałem wcześniej, lub grać od nowa.
Cytat:
|
||
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Polna Bestia
|
![]() Jak grałem pierwszy raz to sobie kopiowałem savy, ale szybko zrezygnowałem z takiego pomysłu. Dzięki kopiowaniu i wklejaniu zapisy gier mi się pouszkadzały i jak wszedłem po raz pierwszy do Jarkendaru to był on w całości prawie pusty. Brak przedmiotów, roślin i potworów zmusiły mnie do ponownej rozgrywki. Najlepiej nie kombinować tylko zacząć od nowa grę, ale tym razem wybrać inna gildię by zachęcić się do powtórnego grania.
Ostatnio edytowane przez MM91 : 26-02-14 o 20:57. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
Mapy kopalń Garonda | Święty Kat | Pomoc | 4 | 02-02-12 10:59 |
brak dźwięku podczas dialogów | fuzz | Pomoc Techniczna [G3] | 1 | 19-01-12 15:23 |
brak tekstu w menu,podpisów,nazw,dialogów | Perfecta26 | Pomoc Techniczna [G3] | 1 | 01-08-11 15:07 |
misja Garonda | lays | Pomoc | 2 | 13-05-05 17:52 |