Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Radeony serii x1**0 i brakujące ikony

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 03-03-07, 01:41   #1
me99
 
Posty: n/a
Domyślnie Radeony serii x1**0 i brakujące ikony

właśnie, jest problem z pierwszym Gothiciem i nowymi radeonami (bankowo x1300 i x1600) nie wyświetlają się ikonki w ekwipunku, przedmioty się znajdują w naszym "plecaku", pojawiają się ich opisy, ale ikonki nie są wyświetlane. jak ktoś moze rozwiązał ten problem, albo chociaż wpadł na pomysł rozwiązania to niech skrobnie (tylko bez głupotek w stylu: przeinstaluj gre, zupdatuj stery-to nie pomaga) prawdopodonie coś ustawieniach sterownika aczkowliek gmeranie w Ati Tray Tools nie przyniosło jeszcze efektu.

natomiast starsze radki (radeon 9200) nie mają takiego problemu
w sumie mało przeszkadza, ale upierdliwe jest ciągłe przewijanie plecaka gdy chcesz coś sprzedać/kupić/użyć

także jakaś burza czerepów, albocuś mile widziane (jeśli wogóle tu ktoś zajrzy)
RPG
 
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 06-03-07, 16:30   #2
Akaforty
aka forteeeeeeeeeeeh
 
Akaforty awatar
 
Zarejestrowany: październik 2005
Posty: 1 025
Wyślij wiadomość przez Skype™ do Akaforty
Domyślnie

Hmmm... mi się wydaje, zę to wina sterowników i karty. Musisz coś pogrzebać, innego rozwiązania nie ma. Ja mam tak, że czasami przedmioty (ich ikonki) nie są całkowicie wyświetlane. PO prostu tak gram. Alr jak CAŁKIEM nie ma ikonek... Zmieniaj ustawienia dot. wydajności i efektowności (taki suwak w opcjakch karty jakość-wydajność). Może pomóc. Albo w samej grze ustawienia rozdzielczości i tekstur, oraz modeli. Mniemam, że grasz na maksa w ust. graficznych z taką kartą, więc spróbuj zmniejszyć rozdzielczość, bo czasami tekstury nie są dobrze wyświetlane w wyższych - w końcu to satara gra.
__________________
NLP addict. || PURE CONSCIOUSNESS CLUB || Obywatel

Spoiler 

RPG
Akaforty jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 07-03-07, 08:56   #3
dark rider
 
 
dark rider awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2006
Skąd: Bledzianów
Posty: 558
Domyślnie

Ja mam podobny problem od kiedy kupiłem sobie nową kartę graficzną. Wszystko ładnie ale nie ma przedmiotów w ekwipunku, a raczej się nie wyświetlają , jakby miały czapkę nie widke. Trochę denerwujące i ustawianie w opcjach, grzebanie ze sterownikami nie pomaga. Chyba, że jeszcze coś pominąłem.
__________________
..::Święte Przymierze::.. ..::Królestwo Innosa::.. ..::Arcymag Ognia::..
KPG - główny majster | Królewski Gorzelnik | Mistrz rysunku | Największy Pijak Królestwa
"Za mało by żyć, za dużo by umrzeć."
RPG
dark rider jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 07-03-07, 09:06   #4
Tai
 
 
Tai awatar
 
Zarejestrowany: październik 2005
Posty: 155
Domyślnie

Spróbujcie wgrać możliwie jak najstarsze sterowniki do waszej karty graficznej. W wielu przypadkach to pomaga. Gothic to stara gra i może źle komunikować się z najnowszymi sterownikami.
RPG
Tai jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 08-03-07, 13:12   #5
Sentenza
Ten Przebiegły.
 
Sentenza awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2004
Posty: 1 881
Domyślnie

zainstaluj stery. STARSZE stery. Najlepiej na takie co w okolicach premiery GI - GII wyszły. Radeony zawsze miały problemy z tymi swoimi Catalystami.

Tylko pamiętaj, by najpierw całkowicie stare usunąć, bo inaczej jeszcze gorzej będzie.
__________________
RPG
Sentenza jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-10-07, 14:01   #6
newslayer
Chrząszcz
 
newslayer awatar
 
Zarejestrowany: październik 2007
Posty: 11
Domyślnie

Mam to samo na ATI x1950 XTX co za szmelc... az mnie krew zalewa. Do tych kart najstarsze stewoniki sa z polowy 2006 roku ;/

Bede musial pomyslec nad innym sposobem by ten problem rozwiazac np moze jakis emulator D3D itp soft.
RPG
newslayer jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-10-07, 18:56   #7
Wulf
Demon
 
Wulf awatar
 
Zarejestrowany: wrzesień 2005
Skąd: made in china?!
Posty: 515
Domyślnie

Cytat:
zainstaluj stery. STARSZE stery. Najlepiej na takie co w okolicach premiery GI - GII wyszły. Radeony zawsze miały problemy z tymi swoimi Catalystami.
Weź po uwagę, że niekoniecznie muszą one obsłużyć Radeony z serii 1xx0. Może sprobuj jakichś nieofcialnych, modowanych sterów, tzn. Warcaty, Omegi, DNA.

Tak sobie pomyślałem, też tak czasami miałem, czyli nie było widać ikonek. Problem był dość banalny... zależał od miejsca w którym spoglądałeś do ekwipunku...
__________________

brat Wallesa ; FZK ; Miłujmy się!

Ostatnio edytowane przez Wulf : 22-10-07 o 18:58.
RPG
Wulf jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-10-07, 11:49   #8
newslayer
Chrząszcz
 
newslayer awatar
 
Zarejestrowany: październik 2007
Posty: 11
Domyślnie

Totalna klapa... z ta seria kart x1**0 tzn przetestowalem wszytkie mozliwe sterowniki w starszych ver takie jak DNA, NGO, Omega, XTreme-G WarCat i DHzer0point plus zabawa z ATI Tray toolem (program cudo... wszystko mozna ustawic - zrywa... czerep) i nic dalej brak ikon . Przy okazji testow okazalo sie ze na sterach DHzer0point v6.9 Gothic1 smigal... jak gazela w szczerym polu tzn zero zacinek na wlaczonym AAx6, AFx16 full max plus rozdzialka 1600x1200.

Ale i tak marna z tego pociecha chyba bede musial zrobic UPGRADE mojego drugiego PieCyka - moze ktos ma GF4TI na sell ?
RPG
newslayer jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 14-11-07, 19:02   #9
Domin_ik
Krwiopijca
 
Domin_ik awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2007
Skąd: Górnicza Dolina Kalisza
Posty: 57
Domyślnie

Nie stresujcie się tym tak...bo po co??Ja mam ,,śmisznego"Gf8500Gt i też mi nie widac ikonek...a najsmieszniejsze z tego wszystkiego jest to że sterowniki do tej karty,które są na płycie są z marca 2007 roku....i chyba starszych do serii 8 nie ma...ale ja tego tak mocno nie przezywam...Tak jak ktos wczesniej napisał..to juz jest stara gra G1.Przykład....zapisz tekst w nowym Wordzie i spróbuj go otworzyc na tym z czasów swietnosci Windowsa 98.Proste nie!?
Pozdro

edit:Czemu nie moge usunąc posta??Moderator proszony o usunięcie tego wyżej...sorki

Ostatnio edytowane przez Domin_ik : 14-11-07 o 19:16.
RPG
Domin_ik jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 09-03-08, 11:07   #10
Havier
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: październik 2006
Skąd: Łubowo
Posty: 3
Wyślij wiadomość przez ICQ do Havier Wyślij wiadomość przez AIM do Havier
Domyślnie

Ja mam troche inny problem z radeonem x1600pro. ikony mam normalnie i wszystko jest ok ) Gorzej z tym, że mi sie gra tnie:/ widziałem juz wiele wątków o tym, ale zaden sposób tam zawarty mi nie pomógł. Formata tylko nie próbowałem a nie bede go robił bo robiłem go moze miesiac temu. a ile mozna?
RPG
Havier jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 11-03-08, 18:12   #11
Akaforty
aka forteeeeeeeeeeeh
 
Akaforty awatar
 
Zarejestrowany: październik 2005
Posty: 1 025
Wyślij wiadomość przez Skype™ do Akaforty
Domyślnie

Standardowo:
- najnowsze sterowniki do karty graficznej, płyty głównej, i jeżeli masz osobną, to karty dźwiękowej
- sprawdź temperatury darmowym programem Everest, po wysiłku te na procu nie powinny przekraczać 60 stopni, ale 70 też może spokojnie działać, gdy załóżmy procesor był podkręcany
Everesta możesz ściągnąć tu:
http://download.chip.eu/pl/EVEREST-H...20_108198.html
- przeskanuj kompa za wirusami, mi takie czasami spowalniały gry jak się dostały na dysk
- format to osteczne, najlepsze lekarstwo :P
__________________
NLP addict. || PURE CONSCIOUSNESS CLUB || Obywatel

Spoiler 

RPG
Akaforty jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-03-09, 01:46   #12
newslayer
Chrząszcz
 
newslayer awatar
 
Zarejestrowany: październik 2007
Posty: 11
Domyślnie

Wracajac do tematu z ciekawosci przetestowalem GI&II na karcie GTX285 (ktora jest na nowym ukladzie NVidii G200b) i bylem mile zaskoczony doslownie wszystkie ikonki posiadanych przedmiotow itp byly widoczne a w samej grze zero... bugow graficznych.

BTW testowalem na dosc leciwych sterach refe. v177.44

Ostatnio edytowane przez newslayer : 22-03-09 o 01:50.
RPG
newslayer jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Niewidoczne ikony przedmiotów w ekwipunku Morphix7 Pomoc 6 05-07-07 14:04
Humor w serii Gothic. Handson13 Dyskusja 11 28-06-05 12:11
[Windows] Ukryte ikony. Cooler Pomoc techniczna 1 16-08-04 16:18


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.