Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Zarysowana plyta

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 16-07-06, 22:28   #1
Endrjus
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: lipiec 2006
Posty: 3
Domyślnie

No i jest zonk. Zarysowalem w jakis sposob moja plytke od Gothica 2 ( 3cd). Czytalem odpowiedz na taki problem w FAQ, ale mam jednak pytanie. Instalacja zawsze przerywa sie kiedy wystepuje blad z odczytem plikow z data4.cab, a dokladnie to speech2.vdf. I teraz owo pytanko: czy jest jakas mozliwosc, aby zdobyc ten plik z innego zrodla i przy jego pomoc zainstalowac cala gre? Nie mam obecnie zadnego mozliwosc kupienia nowej wersji, ani pozyczenia od kogos trzeciej plyty.
RPG
Endrjus jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 16-07-06, 22:51   #2
kamo_2
Czarny Goblin
 
Zarejestrowany: kwiecień 2005
Skąd: mam to wiedzieć?
Posty: 99
Wyślij wiadomość przez AIM do kamo_2
Domyślnie

ściągnij sobie program Iso Buster do odzyskiwania danych z uszkodzonych płyt. program jest niestety płatny, ale myślę że znajdziesz gdzieś wersję trial. a na przyszłość szanuj płyty
__________________
Tylko Chuck Norris potrafi kopnąć cyklopa między oczy

HWDP-Homik Wpadł Do Pomidorówki

Front zwolenników powieszenia członków Tokio Hotel

Swojego 111 posta napisałem 3.08.2006 o godz. 10.41
RPG
kamo_2 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 16-07-06, 23:06   #3
Endrjus
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: lipiec 2006
Posty: 3
Domyślnie

Spobowalem, ale niestety nie pomaga. IsoBuster tez znajduje pliki, ktorych nie moze odczytac. Czy nie ma ze tak powiem legalnego sposobu, zebym mogl zainstalowac gre?
RPG
Endrjus jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 16-07-06, 23:25   #4
kamo_2
Czarny Goblin
 
Zarejestrowany: kwiecień 2005
Skąd: mam to wiedzieć?
Posty: 99
Wyślij wiadomość przez AIM do kamo_2
Domyślnie

skoro IsoBuster nie może to musisz od kogoś wziąć ten plik. popytaj jakiś kumpli, może ktoś ma gre na dysku i ci to nagra, jak nie to innego sposobu raczej nie ma. albo spróbuj IsoBusterem skopiować ten plik do jakiegoś folderu i spróbuj go naprawić np. nortonem
__________________
Tylko Chuck Norris potrafi kopnąć cyklopa między oczy

HWDP-Homik Wpadł Do Pomidorówki

Front zwolenników powieszenia członków Tokio Hotel

Swojego 111 posta napisałem 3.08.2006 o godz. 10.41
RPG
kamo_2 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 17-07-06, 00:56   #5
K4Cz0r
Chrząszcz
 
K4Cz0r awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2006
Posty: 6
Domyślnie

Jezeli jestes posiadaczem oryginalu, to mozesz sobie sciagnac tak zwana "kopie zapasowa" plyty. Sciagnij z torrentow CD3 i zainstaluj ze sciagnietego obrazu. I od razu mowie, ze to jest legalne o ile ma sie oryginal...

PS. O ile sie nie myle, to CD Projekt daje chyba dozywotnia gwarancje na plyty, wiec jezeli masz plyty z CD projekt to moga ci wymienic
__________________


RPG
K4Cz0r jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 17-07-06, 01:07   #6
Endrjus
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: lipiec 2006
Posty: 3
Domyślnie

Nidgy o tym nie slyszalem, zeby dawali taka gwarancje. Nawet jezeli tak, to aktualnie nie mam za bardzo mozliwosc tego sprawdzic. Probowalem juz dwoch programow do odzyskiwania dany, ale zaden z nich nie dal rady mi pomoc.
Tak mam orginalna wersje z platynowej kolecji cd-project'u. Niestety nie wiem jak sie uzywa torrentow, ani zadnych do nich adresow ( noobem jestem ).
RPG
Endrjus jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 13-08-06, 12:58   #7
proper
Krwiopijca
 
proper awatar
 
Zarejestrowany: wrzesień 2005
Skąd: Warszawa
Posty: 26
Wyślij wiadomość przez AIM do proper
Domyślnie

To zarejestruj grę i wyślij płytkę do CD Projektu.
Oni wymienią na nową.
RPG
proper jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 19-08-06, 16:01   #8
gemboj
Polna Bestia
 
gemboj awatar
 
Zarejestrowany: marzec 2005
Posty: 62
Domyślnie

Mam podobny problem. Tylko mi wyskakuje błąd w pliku "speech1.vdf"
Jak wyskakuje błąd to kikam "ignoruj". Gra chodzi normalnie tylko w niektórych momentach
NPC nie mówią kilku zdań, ale to się zdarza sporadycznie.
__________________
"Zapomnijcie o logice, matematyce, liczbach i racjonalnym myśleniu. Matematyka i nauki ścisłe tylko zniszczyły w ludziach władzę nad własnym umysłem!"
RPG
gemboj jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-08-06, 23:27   #9
Lordi
Polna Bestia
 
Zarejestrowany: marzec 2005
Posty: 107
Domyślnie

Jest jeszcze jedna możliwość. Mnie udało się w ten sposób odzyskać 3 zarysowane płyty. Czesto miałem tak że niestety płyty nie dało się przywrócić. Zależało to od tego czy porysowana jest strona czynna czy bierna. Przy uszkodzeniu strony biernej odklejają się kawałki srebra (jeśli lakier ochronny nie wytrzyma). W tym wypadku nic się na to nie poradzi. Za to stronę czynną można odzyskać przez wypolerowanie jej. Tyle że to wymaga pewnego wyposażenia.

1. Trzeba mieć papier ścierny (najlepiej aqua) czyli bardzo jest ważne żeby był drobny (ten do plastiku, nie do drewna )
2. Pastę polerską (można kupić na najbliższej stacji benzynowej, pasta lekkościerna do czyszczenia lakieru samochodu)
3. Filc

_____

1. Najpierw trzeba wyszlifować porsyowaną płytę do tego stopnia by głębokie rysy się wyrównały (te które ty zrobiłeś)
Efekt tego będzie tragiczny gdyż płyta jest matowa (od papieru) ale to normalne.

Ostatecznie użyć pasty polerskiej na płycie i przecierać filcem. Jest to cholernie długie mnie schodził 1 dzień nad płytką. Ale po całym dniu jest wypolerowana na lustro.
RPG
Lordi jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Pomocy zlamala mi sie plyta :( shadow_pl Pomoc techniczna 2 13-04-06 22:46


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.