Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > ArcaniA: Gothic 4 > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Demo Arcanii - kwestie techniczne

Odpowiedz
Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
Nieprzeczytane 26-09-10, 14:14   #133
Voxis
Krwiopijca
 
Voxis awatar
 
Zarejestrowany: maj 2008
Skąd: Gdynia
Posty: 50
Wyślij wiadomość przez Skype™ do Voxis
Domyślnie

Ale przy instalacji demka, jak dojdzie do instalacji jakiegos z tych 3 programów pokazuje się właśnie to coś ze nie ma zgodności z windowsem czy coś... :/
__________________


RPG
Voxis jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-09-10, 14:14   #134
RobeN
Zębacz
 
RobeN awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Posty: 480
Domyślnie

Dalej nie masz zaktualizowanych sterowników karty dźwiękowej. Jeśli to ta, która jest zintegrowana z płytą, to sterownik znajdziesz tu: http://eudownload.ecs.com.tw/dlfilee...via/VT1708.zip Aczkolwiek ECS nie przygotował sterownika dla Windows 7. Zatem lepiej pobrać sterownik od VIA: http://www.viaarena.com/Driver/VIA_HD_Audio_vv8700a.zip
__________________
Tańczyłeś kiedyś z Bruxą w świetle Księżyca?

RPG
RobeN jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-09-10, 14:15   #135
RobeN
Zębacz
 
RobeN awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Posty: 480
Domyślnie

Cytat:
Napisał Voxis Zobacz post
Ale przy instalacji demka, jak dojdzie do instalacji jakiegos z tych 3 programów pokazuje się właśnie to coś ze nie ma zgodności z windowsem czy coś... :/
Dziwne - jaki Windows? Dodatkowo na wszelki wypadek załącz raport DxDiag.
__________________
Tańczyłeś kiedyś z Bruxą w świetle Księżyca?

RPG
RobeN jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-09-10, 14:26   #136
Caze
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: styczeń 2010
Posty: 22
Domyślnie

Cytat:
Napisał RobeN Zobacz post
Dalej nie masz zaktualizowanych sterowników karty dźwiękowej. Jeśli to ta, która jest zintegrowana z płytą, to sterownik znajdziesz tu: http://eudownload.ecs.com.tw/dlfilee...via/VT1708.zip Aczkolwiek ECS nie przygotował sterownika dla Windows 7. Zatem lepiej pobrać sterownik od VIA: http://www.viaarena.com/Driver/VIA_HD_Audio_vv8700a.zip
Dzieki , juz sprawdzam .
RPG
Caze jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-09-10, 14:35   #137
WojownikBeziego
Chrząszcz
 
WojownikBeziego awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Skąd: Wysepka Piratów
Posty: 18
Domyślnie

Cytat:
Napisał RobeN Zobacz post
Wklej raport DxDiag - być może problem związany jest ze sterownikami?
A oto mój raport DxDiag co ty na to RobeN?
www.przeklej.pl/plik/dxdiag-txt-0021a12v8agh

Ostatnio edytowane przez WojownikBeziego : 26-09-10 o 14:38.
RPG
WojownikBeziego jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-09-10, 15:00   #138
Giggs11
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: wrzesień 2010
Posty: 14
Domyślnie

Cytat:
Napisał RobeN Zobacz post
Na Twoim komputerze gra powinna działać. Wydaje się, że coś jest nieprawidłowo z samym systemem. Czy w innych grach też podobne problemy się zdarzają?
Nie reszta gier działa prawidłowo. Ale dzięki tym sterownikom naprawiłeś mi fife 2011 dzięki bardzo.
RPG
Giggs11 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-09-10, 15:13   #139
RobeN
Zębacz
 
RobeN awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Posty: 480
Domyślnie

Cytat:
Napisał Giggs11 Zobacz post
Nie reszta gier działa prawidłowo. Ale dzięki tym sterownikom naprawiłeś mi fife 2011 dzięki bardzo.
Czyli jednak nie wszystkie działały prawidłowo... Prawdopodobnie coś bruździ Ci w komputerze.
Cytat:
Napisał WojownikBeziego
A oto mój raport DxDiag co ty na to RobeN? www.przeklej.pl/plik/dxdiag-txt-0021a12v8agh
Masz bardzo stare sterowniki karty dźwiękowej. http://www.computerbase.de/downloads...ber/?url=23074 Masz nieaktualne sterowniki karty graficznej - koniecznie je zaktualizuj. https://a248.e.akamai.net/f/674/9206...dd_ccc_enu.exe Jednak problem może być związany z kartą graficzną. X1650 może nie spełniać wymagań gry...
__________________
Tańczyłeś kiedyś z Bruxą w świetle Księżyca?

RPG
RobeN jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-09-10, 16:22   #140
Landryn77
Polna Bestia
 
Zarejestrowany: grudzień 2008
Skąd: się biorą debile?
Posty: 49
Domyślnie

ponawiam moje pytanie ze strony 10
Cytat:
Witam serdecznie. pomimo w miare dobrego kompa, ilosc fps na detalach lepszych niż średnie, jest bardzo marna, można coś z tym zrobić? aktualizacja sterów z karty graficznej i zainstalowenie najnowszego DirectX 10 nie pomogły.
konfiguracja komputera:
Intel Core 2 quad Q9450
ATI Radeon HD 4600
3 GB RAM (tzn 4 GB, ale jak wiadomo, vista x32 obsługuje ponoć tylko 3 GB )

miałem pomysł, czy nie przejść na viste x64, ale nie wiem czy przyniesie to jakieś konkretne efekty. poza tym wydawałoby się, że powinno śmigać bez problemu, a jednak nie...
pozdrawiam.
, sprawa jest dość poważna bo musiałbym instalować nowy system, a to nie jest 5 minut roboty pozdrawiam.
__________________
RPG
Landryn77 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-09-10, 16:31   #141
leon19951
 
 
leon19951 awatar
 
Zarejestrowany: sierpień 2009
Skąd: Candlekeep
Posty: 488
Domyślnie

Cytat:
Napisał Landryn77 Zobacz post
Witam serdecznie. pomimo w miare dobrego kompa, ilosc fps na detalach lepszych niż średnie, jest bardzo marna, można coś z tym zrobić? aktualizacja sterów z karty graficznej i zainstalowenie najnowszego DirectX 10 nie pomogły.
konfiguracja komputera:
Intel Core 2 quad Q9450
ATI Radeon HD 4600
3 GB RAM (tzn 4 GB, ale jak wiadomo, vista x32 obsługuje ponoć tylko 3 GB )

miałem pomysł, czy nie przejść na viste x64, ale nie wiem czy przyniesie to jakieś konkretne efekty. poza tym wydawałoby się, że powinno śmigać bez problemu, a jednak nie...
pozdrawiam.
Nie musisz przeinstalować systemu. Na moim win 7 chodzi bez zarzutów. Winą może być karta grafiki. Nie na ten model Arcania jest przeznaczona, by chodziła na full detalach.
__________________
Algaroth: Zwiadowca
RPG
leon19951 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-09-10, 16:33   #142
RobeN
Zębacz
 
RobeN awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Posty: 480
Domyślnie

Cytat:
Napisał Landryn77 Zobacz post
ponawiam moje pytanie ze strony 10
, sprawa jest dość poważna bo musiałbym instalować nowy system, a to nie jest 5 minut roboty pozdrawiam.
Wklej DxDiaga. Jeśli mowa o DirectX to należy zaktualizować cały pakiet (9-11) najlepiej tą wersją, która jest zintegrowana z instalatorem dema. Gra będzie jeszcze optymalizowana przez programistów ze SpellBound - obecnie znane są problemy z wydajnością na niektórych procesorach. Wina nie leży po stronie sprzętu, a samej gry.
__________________
Tańczyłeś kiedyś z Bruxą w świetle Księżyca?

RPG
RobeN jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-09-10, 16:38   #143
Dawid3109
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: maj 2010
Posty: 3
Domyślnie

A oto mój raport http://www.przeklej.pl/plik/dxdiag-txt-0021a46qh9lj2j6

Proszę o pomoc nadal nie mogę uruchomić tej gry. Tylko błąd że program przestał działać.
RPG
Dawid3109 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-09-10, 17:32   #144
Landryn77
Polna Bestia
 
Zarejestrowany: grudzień 2008
Skąd: się biorą debile?
Posty: 49
Domyślnie

Cytat:
Napisał RobeN Zobacz post
Wklej DxDiaga
zatem wklejam: http://www.sendspace.com/file/hjhue2
__________________
RPG
Landryn77 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Problemy z grami: Kwestie techniczne, fabuła itp. SZachu Gry 233 09-02-11 11:51
Demo Arcanii we wrześniu Macrentofeth ArcaniA: Gothic 4 34 08-09-10 23:55
[Poradnik] Najczęstsze Problemy Techniczne Aproxar Pomoc Techniczna [G3] 1 28-04-07 21:20


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.