Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Gothic > Pomoc
Przeładuj stronę problem z łukiem

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 13-04-06, 11:28   #1
przemo77
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: kwiecień 2006
Posty: 1
Thumbs up

mam problem z ze strzelaniem z łuku , to znacz posiadam kilka łuków oraz wymaganą zręczność i pobrałem nauki strzelania a mimo to po kilku to znaczy około 3-4 dobyciach łuku zostaje on na moich plecach i nie moge go zdjąc.Naciskając przycisk broni (spacje) bohater przyjmuje pozycje do walki wręcz.Co mam zrobić ?
RPG
przemo77 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 13-04-06, 11:32   #2
Wojownik Prawdy
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: luty 2006
Skąd: Z Krainy wiecznych łowów....
Posty: 22
Wyślij wiadomość przez AIM do Wojownik Prawdy
Domyślnie

Musisz mieć strzały żeby wyciągnąć łuk!! spróbuj nacisnąc "2" tym klawiszem wyciąga się łuk/kusze ale zobacz czy masz strzały!!
__________________
Innos to Honor a Honor jest mym życiem! Pozdro dla Dracoma!!!
RPG
Wojownik Prawdy jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 13-04-06, 22:47   #3
Majtus1310
Zbanowany
 
Zarejestrowany: kwiecień 2006
Skąd: z aresztu :/
Posty: 109
Domyślnie

moze dlatego ze luk wyjmuje sie przyciskiem 2 a nie spacja??
RPG
Majtus1310 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 14-04-06, 00:30   #4
Thierry Henry
Skazaniec
 
Zarejestrowany: kwiecień 2006
Posty: 5
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Majtus1310@13-04-2006, 23:48
moze dlatego ze luk wyjmuje sie przyciskiem 2 a nie spacja??
302082
No właśnie
Po pierwsze sprawdz strzaly a pozniej sprobuj 2 a nie spacja powinno pomoc
LOL
RPG
Thierry Henry jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 14-04-06, 00:34   #5
Thierry Henry
Skazaniec
 
Zarejestrowany: kwiecień 2006
Posty: 5
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Thierry Henry@14-04-2006, 01:31
No właśnie
Po pierwsze sprawdz strzaly ...
302118
Co ja pisze - jakbyś nie mial strzal to i tak bys wyciagnal ten luk tyle ze nie moglbys strzelac sprawdz 2 a jak nie to wczytaj jeszcze jakis starszy save
RPG
Thierry Henry jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-04-06, 14:53   #6
Rokkefeller
 
Posty: n/a
Domyślnie

Masz dokładnie to co napisał Wojownik Prawdy. Tak na przyszłość, pamiętaj by móć strzelać z kuszy potrzebujesz bełtów .
RPG
 
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 18-04-06, 11:13   #7
Reymondo
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: kwiecień 2006
Skąd: stary Obóz
Posty: 10
Wyślij wiadomość przez AIM do Reymondo
Domyślnie

Z tą spaccją to jest roche lipa bo nie wiadomo czy wysciągnie broń czy coś innego nalilepiej używać numerków (1-0)
RPG
Reymondo jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 18-04-06, 11:19   #8
Cursed
Zębacz
 
Cursed awatar
 
Zarejestrowany: styczeń 2006
Skąd: z listopada
Posty: 256
Domyślnie

Jeśli nie użyjesz numerków może być tak, że podczas walki zamiast miecza wyciągniesz teleportację. Kiedyś tak miałem: Szwędałem się po górniczej dolinie i napadły mnie Orkowie niedaleko zamku. Pomyślałem, że się pobawię z nimi i wciskam spację a on mi tu wyciąga teleportację. Morał był taki, że zielonoskórzy mnie zabili.
__________________
..::Kuzyn Peppera i Luke'a_F, Bratanek Johnsona, dziadek Prosiaqa::..
..::Synek Dantego, Brat Gunnera, AKO, Rokkego i Pitersa::..
..::Front Erotomanów i Erotomanopodobnych - 1st członek::..
.::Święte Przymierze-->Królestwo-->Obywatel::..
RPG
Cursed jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 28-04-06, 20:42   #9
Kazimierczakov
Skazaniec
 
Zarejestrowany: kwiecień 2006
Skąd: Myrtana
Posty: 15
Domyślnie

Co do tego wyciągania teleportacji lub innych to wam to wytłumaczę:

Można nacisnąć ` (postawa bojowa)
Można nacisnąć 1 (oręż)
Można nacisnąć 2 (łuk, kusza)
Można nacisnąć 3 (ostatnio uŻywana rzecz)
Można nacisnąć 4-0 (magie)

Ja było pisane że coś innego wyciągnołeś to musisz zrobić tak:

Przytrzymująć SPACE Bezimienny staje w jednej pozycji... Dajmy na to, że ma rękę przy orężu... Nadal przytrzymójąc SPACE naciśnij przód (nadal trzymaj SPACE)... Teraz Bezimienny ma rękę przy łuku (oczywiście nie wyciąga go)... Robiąć znów ten trick Bezimienny trzyma ręce na bokach (przywołując mane, inaczej przygotowuje się do magii)... Puszczasz SPACE w tym momęcie gdy bohater ma odpowiednią pozycję...

Oczywiście ja się wychowałem na tej drugiej metodzie i biegle to robie :P :P :P
RPG
Kazimierczakov jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 28-04-06, 21:22   #10
malyxxl
Polna Bestia
 
malyxxl awatar
 
Zarejestrowany: kwiecień 2006
Posty: 76
Domyślnie

spacja zawsze daję ostatnio używaną broń/czar
__________________
"Niewiedza jest błogosławieństwem"
RPG
malyxxl jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 28-04-06, 21:32   #11
Kazimierczakov
Skazaniec
 
Zarejestrowany: kwiecień 2006
Skąd: Myrtana
Posty: 15
Domyślnie

no ale byś może dokładniej przeczytał co ja napisałem...
RPG
Kazimierczakov jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 28-04-06, 21:45   #12
kamo_2
Czarny Goblin
 
Zarejestrowany: kwiecień 2005
Skąd: mam to wiedzieć?
Posty: 99
Wyślij wiadomość przez AIM do kamo_2
Domyślnie

może to być też bug . mialem tak kiedyś. przemieniłem się w coś tam(nie pamiętam w co ) a po powrocie do normalnej postaci miałem na plecach ciężką kuszę. najdziwniejsze było to, że nie mogłem jej użyć(bełtów miałem pare tysięcy) ani zdjąć. możesz mieć coś podobnego. ewent. spróbUj się przespać, lub wyłączyć grę i włączyć jeszcze raz. zazwyczaj to pomaga.
__________________
Tylko Chuck Norris potrafi kopnąć cyklopa między oczy

HWDP-Homik Wpadł Do Pomidorówki

Front zwolenników powieszenia członków Tokio Hotel

Swojego 111 posta napisałem 3.08.2006 o godz. 10.41
RPG
kamo_2 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
różnica między kuszą a łukiem Paweł89 Pomoc 12 13-08-06 15:12


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.