|
Zobacz wyniki ankiety: Czy kupisz G4 na konsolę? | |||
Kupię G4 na konsolę. |
![]() ![]() ![]() |
14 | 12.50% |
Może kupię. |
![]() ![]() ![]() |
2 | 1.79% |
Nie kupię. |
![]() ![]() ![]() |
4 | 3.57% |
Nie mam konsoli i nie kupię. |
![]() ![]() ![]() |
23 | 20.54% |
Kupie jedynie na PC. |
![]() ![]() ![]() |
52 | 46.43% |
Kupie specjalnie konsolę dla G4. |
![]() ![]() ![]() |
1 | 0.89% |
Nie kupie ani na konsolę ani na PC G4. |
![]() ![]() ![]() |
16 | 14.29% |
Głosujących: 112. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd |
![]() |
#13 | ||
Ten Przebiegły.
|
![]() kpisz czy o drogę pytasz? :P Poczytaj na rpgcodex jaką mu recenzję wystawili..
Cytat:
konsole mają lepszy marketing bo łatwiej sprzedać coś co nazywa się "nowa konsola PS3 60 GB!!!!!" niż "nowy model składaka PC od Dell'a zawierający blablabla". I tyle. Co do tematu - tezet idealnie oddał istotę G4. A pikanterii dodaje fakt że prequel tej gry robi studio z Indii xD
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Ten kulturalny.
|
![]() Mogę się zgodzić, no ale widzisz... Gothic nie jest grą skomplikowaną, więc aż się prosi, żeby go przenieść na konsolę. I nie straciłby wiele na tym, bo nigdy nie był jakiś wspaniale głęboki, skomplikowany, trudny, zmuszający do myślenia. Miał opowiedzieć fajną historię i to mu się udało. Rozgłos głównie przyniósł mu niesamowity klimat, świetnie wykonany technicznie świat, oraz skrypty, co zmuszały wszystko tam do życia
![]() Jednak przenoszenie na siłę tam serii TES, czy "duchowego następcę baldursa" Dragonage na konsole, to dopiero faile są.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Ten kulturalny.
|
![]() Tym się charakteryzują konwersje - jak najwięcej zmian dla uciechy gawiedzi z konsol. Jak było z Oblivionem, hę? Jak będzie z Oblivion 2:Failout 3, hę? jednak w Obku nie było ekstraskoków, wiec to jets niepotrzebne najwyraźniej, sądzac po rzeszy kiddiefanów Bethesdy. Fatality będzie
![]()
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Ten Przebiegły.
|
![]() <uwaga do AddoNa zanim wleci - dyskusja o kształcie obka jest analogią do tego co może stać się z G4 więc nie zarzucaj nam pochopnie offtopu xD>
Tyle, że Obek nie był konwersją - on od początku był projektowany z myślą o x360,a system walki miał w założeniu pogodzić obydwie platformy <czyt. prosty, możliwośc rzucania czarów walcząc mieczem, itd> a jeśli idzie o gothica, to pierwsze dwie części z dodatkiem miały system zbyt skomplikowany i mało efektowny <aczkolwiek dalej uważam że sterowanie w GI jest ewidentnie przystosowane do przeniesienia na pada>, w G3 był już bardziej efektowny ale strasznie nieefektywny <mimo iż gracze konsolowi lubią gry gdzie jak najwięcej trzeba wciskać X, to jednak mało krwi i w ogóle orkowie nie latają po ścianach, choć "szał bojowy" jest temu bliski> a jak będzie z G4.. cóż. Dante z DMC tyle że bez broni palnej? To nie jest takie całkiem nieprawdopodobne. Przecież już zrezygnowano z innego nazewnictwa dla Europy i USA, więc pewnie niedługo zrezygnują z odmiennej kolorystyki dla regionów.
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||
Ten kulturalny.
|
![]() Cytat:
Obek to konwersja Morrowinda (->Gothic4 konwersją poprzednich). Tylko po pińcset razy do stu diabłów gorsza od oryginału. Cytat:
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Ten Przebiegły.
|
![]() W przypadku G4 ciągle się udaje, że platformą docelową jest PC, przy oblivionie nawet Howard nie zostawiał złudzeń ;p Tylko o ile w Obku jeszcze jako-tako przyłożono się do dopracowania sterowania pod każdą z platform tak znając JoWood gracz sam ma się martwić o intuicyjność
co do gothica I - trzeba cały czas trzymać crtl, kierunki do zadawania ciosów, wróg musi być 'podświetlony' a same kombinacje są strasznie prymitywne i mało efektowne <cios z lewej, z prawej a młynek tylko jak z góry a to i tak niemrawo, a do tego na początku macha jakby nie umiał walczyć (niespodzianka, co?)>, by zadowolić gracza konsolowego musiałyby być ewolucje jakich nie powstydziłby się książę persji lub tury jak w jrpg'ach. Tylko sterowanie by 'przeszło', w całej reszcie jest zbyt mało mashowania przycisków.
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Krwiopijca
|
![]() Myślę że JoWood postanowił wydać Gothica 4 na konsolę ,to tylko w celu uzyskania większych zarobków.
Gothic zbytnio nie pasuje jako gra na konsolę. Ja z pewnoscią kupię grę tylko na PC.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Lewacki głos na Twoim forum
|
![]() Naprawde? A ja myslałem, że wydają G4 na konsole bo chcą na tym stracić i przez to ogłosić podupadłośc firmy... Widocznie się myliłem, dziękuje, że każdy z mędrców tego tematu wyprowadził mnie z tego błędu.
Co do sterowania, nie bede sie wypowiadał, gra nie wyszła, nawet nie wiadomo jaka kamera będzie docelowa, a wy już marudzicie, ze konsole be i PC rulez. Konsole nie ra juz pokazały, że mają o wiele lepsze sterowanie niż kombo klawiatura+myszka vide wspomniany książe Persji czy nawet (olaboga!) w serii GTA (bo jeśli ktoś widzi w tym TYLKO strzelanie, to pogartulowac niskiego IQ).
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Chrząszcz
|
![]() sadasdfassagfdasfgsaf
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Jaszczur
|
![]() Mnie to bez różnicy czy wyjdzie na konsole czy nie. Może nawet wyjść na Nintendo SD. Nie mam takich konsol i mnie to guzik obchodzi.
Sądzę, że Jowood chce więcej zarobić, dając G4 na konsole. Ach, to piractwo...
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
Anime - ogolna dyskusja + sonda | Corristo | Hyde Park | 267 | 04-08-13 09:11 |