Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Gothic II > Porady i triki
Przeładuj stronę W 6 rozdziale ponad 200 siły!

Zamknięty Temat
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 11-04-05, 22:55   #1
nobor
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: kwiecień 2005
Posty: 40
Domyślnie

No więc sposób jest prosty:

Przez całą grę zbieramy i zostawiamy do 6 rozdziału:
-szczawie królewskie
-smocze korzenie
-gulasze Thekli (można zdobyc 4)
-25 jabłek (nie jemy ich wczesniej)
-misktury siły (nie jest ich dużo)

Do 5 rozdziału możemy sie nauczyć najwyżej 90 siły. Dopiero w 6 rozdziale gdy płyniemy na wyspe Irdorath można sie nauczyc do 100.

No więc jak bedziemy opuszczac Khorinis zostawiamy sobie 30 punktów umiejetnosci. (chyba że ktoś chce sobie nabić lvl na miejscu). Za 10 ptk douczamy sie siły do 100. Oczywiście na statek bierzemy Vatrasa który uczy nas tworzenia mikstury siły. (wpierw trzeba nauczyć się 3 mikstur leczniczych) No i robimy miksturki siły +5 (do stworzenia jednej potrzema 1 szczaw królewski + 1 smoczy korzeń) Zazwyczaj mamy więcej smoczych korzeni niż szczawiu królewskiego. (ja mialem 14 szczawi = 14 mikstur siły +5) Pozostałe korzenie smiało wcinamy (+1 siła) ponieważ nie znajdziemy juz szczawiu królewskiego. Oczywiscie wypijamy wszystkie mikstury siły jakie mielismy. Wcinamy 25 jabłek (+1 siła.. działa tylko raz) 4 gulasze Thekli (za każdy +1 siła) No i juz mamy sporo siły (coś pieknego) Można tez potem stworzyc miksture ze smoczych jaj +5 sily.
Mi z tych bonusow wyszlo chyba 206 siły dzięki czemu chodząc ze świętym katem, orka bralem na strzała. A no i miałem amulet +15 do siły! (znajduje sie w gildi złodzieji w skrzyni mistrza zamków)
No i tyle
Polecam sposób jak się gra Paladynam lub Łowcą Smoków.

PS. Na marginesie bron dystansowa przez całą grę przydala mi sie tylko do właczenia przelacznikow na wyspie:P
RPG
nobor jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 11-04-05, 23:07   #2
Wacha
Jaszczur
 
Zarejestrowany: marzec 2005
Posty: 210
Domyślnie

No, to sie nazywa DOBRY sposob na sile. Nic dodac, nic ujac... chociaz mozna by sie jeszcze pokusic o modly przy kapliczkach Innosa (o tym caly jeden topic juz jest). Postac tak napakowana wymiata zapewne wszystkich dookola w pirunujacym tepie. Musze kiedys sprobowac sie w takie cos pobawic.... Szczerze mowiac w GII nie mialem nigdy wiecej jak, jakies 100 sily....
RPG
Wacha jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 11-04-05, 23:17   #3
*Fallen*
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: kwiecień 2005
Posty: 5
Wyślij wiadomość przez AIM do *Fallen* Wyślij wiadomość przez MSN do *Fallen*
Domyślnie

Czyli w NK można mieć jeszcze wiecej bo cały czas dostaje się siłę co 25 jabłek i oprócz tego tabliczki powiekszające siłe +6 np:]
RPG
*Fallen* jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 12-04-05, 01:56   #4
Shei-Var
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: marzec 2005
Skąd: Zawiercie
Posty: 4
Domyślnie

Można mieć dużo więcej. Kilka dni temu ukończyłem G2 pierwszy raz i miałem cos około 215 siły lub nawet może trochę więcej. A jako ze się na początku gry nie znałem i nie wiedziałem że limit jaki nas mogą nauczyć to 100 więc zjadłem sobie 25 jabłek i wypisałem 2 miksturki sily na początku gry gdy tylko je znalazłem ( a tak to mogłem sobie zostawić i bym miał jeszcze więcej siły o całe 11 punktów). Gdy już popłynąłem na Irdorath miałem ze sobą 17 szczawi (pamiętam dokładnie) i 14 lub 15 smoczych korzeni (a wiem że raczej nie zebrałem wszystkich smoczych korzeni w GD ) i z tych 2 szczawi które mi zostały zrobiłem miksturki życia, a później gdzieś tam dalej na Irdorath znalazłem jeszcze smoczy korzeń lub nawet dwa (ale chyba jeden) no i wziąłem tylko 2 gulasze Thekli (jakoś więcej mi chyba nie chciała dać). No i tą miksturkę ze smoczych jaj też zrobiłem. Dodam jeszcze że chodziłem cały czas z Okiem Innosa (miałem też ten amulet 15 do siły ale wolałem chodzić z okiem :P ). Więc jak by grać tylko na siłę to można mieć o dużo więcej.
Orki padały po jednym uderzeniu a elita po dwóch. A tego smoka Feromona czy jak mu tam który stoi przy tym moście z przełącznikami zabiłem za 4 uderzeniami nawet nie zdążył przelecieć w inne miejsce. No i ogólnie ta końcówka bardzo łatwa była
Napisał bym dokładnie ile miałem tej siły pod koniec gry ale zainstalowałem już GII:NK i nie wiem czy da się włączyć normalnego GII po instalacji NK czy nie

Grałem paladynem i broni dystansowej też użyłem jedynie do przełączników przy tym moście. Nie lubię robić hybrydy i jak już robię na jakaś broń to tylko tej broni używam.

BTW w tej komnacie ze smokiem ożywieńcem są 3 korytarze po bokach tej komnaty (w każdym korytarzu znajdują się 2 orki ożywieńce). Korytarze są dosyć długie ale nic w nich nie ma ? czy ja coś przeoczyłem
RPG
Shei-Var jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 12-04-05, 19:27   #5
Paladyn_16
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: luty 2005
Posty: 7
Domyślnie

Można mieć o wiele więcej siły ja kończąc gre miałem jej 225 bez rzadnego amuletu, w dodatku ze szczawiu zrobiłem jeszcze pare miksturek do punktów trafień, a butelki do siły wypiłem w 5 rozdziale. Gdy ma sie tyle siły to rzaden stwór nie ujdzie z życiem
RPG
Paladyn_16 jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 12-04-05, 21:03   #6
Proxx
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: marzec 2005
Posty: 6
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by nobor@11-04-2005, 19:55
No więc sposób jest prosty:Mi z tych bonusow wyszlo chyba 206 siły dzięki czemu chodząc ze świętym katem, orka bralem na strzała. A no i miałem amulet +15 do siły! (znajduje sie w gildi złodzieji w skrzyni mistrza zamków)
No i tyle

171329

Tam jest amulet +10 do siły, chyba że tylko ja tak miałem,
RPG
Proxx jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 13-04-05, 18:48   #7
nobor
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: kwiecień 2005
Posty: 40
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Paladyn_16@12-04-2005, 17:27
Można mieć o wiele więcej siły ja kończąc gre miałem jej 225 bez rzadnego amuletu, w dodatku ze szczawiu zrobiłem jeszcze pare miksturek do punktów trafień, a butelki do siły wypiłem w 5 rozdziale. Gdy ma sie tyle siły to rzaden stwór nie ujdzie z życiem
171582

Jest taki bug ze jak caly czas klikasz na miksturki to czasem wypija ci jedna, dodaje premie ale miksturka nie znika. Mozliwe ze to co sie stalo albo znalazles wiecej szczawi krolewskich niz ja bo ja napewno wszystkich nie znalazlem.
RPG
nobor jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 13-04-05, 19:04   #8
Krzema
Czarny Goblin
 
Zarejestrowany: marzec 2005
Skąd: Z zupełnie innego świata
Posty: 121
Wyślij wiadomość przez AIM do Krzema
Domyślnie

Ej to to jest dobre z tą siłą. Jakby nauczyć się 200 siły tylko wykorzystując pkt nauki, potem dopiero czerpać siłę z kapliczek i z kamiennych tabliczek, a na końcu wykonać świetny sposób na ulepszenie siły, który podał kolega Nobor to można się nieźle nachapać tej siły! Z pewnością 300 coś albo i więcej! Dobre jest, ale wątpie żeby to było możliwe z utrudnieniem jaki jest w dodatku. Jak się ma ponad 100 siły to żeby zyskaś +1 siły to trzeba wydać aż 4 pkt umiejętności. Więc nie jest to znowu takie możliwe, ale dobre jest!!! !!
RPG
Krzema jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 16-04-05, 13:00   #9
nazgul89
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: luty 2005
Skąd: Z miejsca z którego nikt nie przybył i do którego nikt nie przybędzie.
Posty: 30
Talking

Ja znam świetny sposób na siłę. A mianowicie, gdy jest się palem i znajdzie się herszta orków, to on ma ten swój pierścień. Trzeba tylko ubierać i zdejmować ów pierścień non stop. Dzięki temu trikowi miałem około 350 siły przed popłynięciem do dworu. Orki padały jak muchy, a smoka orzywieńca pokonałem po 5 machnięciach mieczem.
RPG
nazgul89 jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 18-04-05, 01:45   #10
dragonhunter
Zębacz
 
dragonhunter awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2004
Skąd: Ankh-Morpork
Posty: 428
Domyślnie

GRRRRRRRR
http://www.gothic.phx.pl/forum/index.php?showtopic=5687
mój temat nie dość, że nie szukałeś, to jeszcze nie sprawdziłeś wszystkich możliwości rozwinięcia siły
__________________
rmdev -f /dev/brain
error: /dev/brain: not found
RPG
dragonhunter jest offline  
Góra
Zamknięty Temat


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Czy jest możliwość zwiększenia zasięgu widzenia ponad 300%? ArkadyNachyla Pomoc 4 01-02-08 12:12
Ponad 100% Duryn Pomoc 4 22-08-07 22:07
Rozwiązanie dla komputerów z ponad 2GB RAM! Frodo Pomoc Techniczna [G3] 0 12-05-07 15:47


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.