![]() |
#1 | |
Chrząszcz
|
![]() Witam czy jet to możliwe by przetłumaczyć w jakiś sposób Disccruta?
Ten mod mi się bardzo podoba lecz problem jest język niemiecki. Więc czy jest taki plik{może pod notatnikiem} gdzie zawarte są wszystkie dialogi w modzie? Prosze o szybką odpowiedź |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
|
![]() można przetłumaczyć każdy mod
![]() ![]() w bin - texty mówione w dat - nazwy przedmiotów itp. ale mogę się mylić ![]() ![]() ps. i nie słyszalem o takim modzie, ale już dawno nic przy gothicu nie robię, więc nic dziwnego ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Krwiopijca
|
![]() Siemka
![]() ![]() ![]() http://www.my-cocktail.de/diccuric/downloa...ripts_Teil1.rar Wszystko jest w katalogu: ..\scripts_Teil1\content\Story\MISSIONS Dialogi wyglądają miej więcej tak: //AI_Output (self, other, "DIA_dic_Taliasan_03_00"); //Was willst du? AI_Output (other, self, "DIA_dic_Taliasan_15_01"); //Ich brauche deine Hilfe. Mowa bohatera jest zaznaczona jako (kolejno)..other, self.. a mowa NPC jako(kolejno) ...self, other.... Jest jeden problem, jak już nawet przetłumaczysz, to kto ci to skompiluje?? Jest jenda mozliwość, jeśli wyslesz do autorów modu to tłumaczenie to może skompiluja i umieszczą na stronie do sciągnięcia. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Skazaniec
|
![]() Cytat:
Właśnie dlatego sam nie zrobiłem moda - skrypty dołączone do MDK są po niemiecku, po polsku pozostają same dialogi. Kompilacja to też nie problem - wybierasz w starterze "reparse all scripts" i gotowe. Za pomocą gothicVDFS tworzysz moda takiego jak dicurric tylko podmieniasz pliki gothic.dat i menu.dat na wytworzone.
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Krwiopijca
|
![]() Dobra niby są po niemiecku, ale jest jeszcze tłumaczenie a angielskiego na polski
![]() ![]() |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Skazaniec
|
![]() *.dat'y tworzysz przez kompilację plików *.src, które są w rzeczywistości odnośnikami do plików *.d, więc tłumaczymi (tzn. wy tłumaczycie :P ) pliki *.d.
Natomiast ou.bin to chyba kompilacja ou.csl. Tak mi się zdaje. Może lepiej tu nie pisać, bo jeszcze wezmą mnie do ekipy...
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Looks CAN kill.
|
![]() Cytat:
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||