![]() |
#1 | |
Demon
|
![]() Witam. Domyślam że mało albo nikt z Was nie bedzie widział o jaką gre chodzi ( bo nie była to bardzo wypromowana gra ) ale moze sie myle wiec zakladam ten temat. Otuż chodzi o Oddworld: Abe's Oddysee i Exoddus ( Abe'a mam w avatarku :P ). Jest to gra logiczno zrecznosciowa. I jak dla mnie jest super... bardzo wciagajace zagadki - niektore latwe a niektore trudne...bardzo :P. Ogolnie chodzi o to żeby uwalniac towarzyszy z jakichs tam fabryk ( fabula wydaje sie bardzo plytka i maloorginalna ale zeby zrozumiec trzeba zagrac - gra teraz jest warta jakies ... 20 moze 10 zl ). Ale najlepszy jest wg mnie humor w tej grze :P. No jak zobaczycie glownego bohatera( np. na moim avatarku ) to mozna sie zasmiac :P. Wypowiedzcie sie czy znacie te gre a jesli graliscie to co o niej sadzicie ?
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Polna Bestia
|
![]() Rzeczywiście, Oddworld Inhabitants nie zadbali o jakąś szczególną reklamę swojego dzieła... ale w sumie to dobrze, nigdy nie lubiłem przereklamowanych produktów.
A jeżeli chodzi o samą grę... mam dwójkę(Exoddusa),a Oddysee znam tylko z dema, i sądze, że jest świetną grą.Głównie za oryginalne uniwersum i ciekawą ideę gry:nie przypominam sobie, abym w innej grze uwalniał ziomków za pomocą ptasich portali, albo abym musiał pokonywać ścieżki zdrowia w grobowcach starożytnych wojowników opanowanych przez dzikie zwierzęta, które nie przypominają mi żadnych innych żyjących w rzeczywistości. Niektórym może się nie podobać osadzenie gracza w środowisku 2D, ale mi to nie przeszkadza. A zagadki dla mnie nie są szczególnie trudne, jedyne czego wymagają od gracza to nieco oleju w głowie i trochę zręczności. No bo jeżeli nie posiadamy tychże cech, to operacja uwolnienia zniewolonych Mudokonów lub przejścia z jednego odcinka do drugiego(Path)kończy się śmiercią Abe'a lub jego pobratymców. Dla mnie jedyną wadą O:AE jest nuda panująca w środkowej części rozgrywki(święte lasy Nercum oraz wspomniane grobowce Mudokońskich wojowników).Ale mimo wszystko dla mnie gra jest całkiem grywalna.Fanowie przygodówek/platformówek mogą się nawet na nią skusić ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Golem
|
![]() 'Witam. Domyślam że mało albo nikt z Was nie bedzie widział o jaką gre chodzi ( bo nie była to bardzo wypromowana gra ) ale moze sie myle wiec zakladam ten temat.'
Ja myśle , że ludzie interensujący się grami komputerowymi napewno znają tę grę.Lecz to prawda ,że została słabo wypromowana jak na produkt takiej jaosci ![]() Abe ' s jak ja się kiedyś w to zagrywałem ![]() ![]() ![]() |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Demon
|
![]() Cytat:
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Looks CAN kill.
|
![]() Mmm..Abe, heh w tą gre [a konkretnie demo] zagrywalem sie kiedys na starym PSX'ie do nieprzytomnosci..Pamietam ze mialem problem z przejsciem do konca planszy :P Ogolnie malo kto juz w to gra..dzieci nie znają klasyki wiec jak moga grac? Jesli chcesz zdobyc tą gre to wydaje mi sie ze pozostaje ci tylko jej sciagniecie z netu, watpie by pierwsza czesc byla dostępna do kupienia...
RPG![]() |
![]() |
![]() |