![]() |
#13 | |
slugabeliara
|
![]() niestety, poważne zmiany w branży nastąpiły już spory czas temu jak na technikę i teraz na sprzeciw już za późno. Steam to przede wszystkim mechanizm chroniący przed wtórnym rynkiem gier i ich pożyczaniem, co jest bardziej szkodliwe od piractwa.
to, że zainstalujesz cracka nie ugodzi jakoś w interesy, więc żadna to forma sprzeciwu
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Polna Bestia
|
![]() Cytat:
|
||
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Zębacz
|
![]() Cytat:
Podam ci taki zabawny przykład z Football Managerem 2012, też "only steam", super kupiłem sobie, wydałem te 140zł i myślę, że zaraz sobie pogram, ale nie, tak dobrze to niej nie ma. Trzeba zarejestrowac, ale cóż server przeciążony, a to połączenie z netem przerwany, reasumując mimo, że kupiłem grę oryginalną, miałem dużo większe problemy z zagraniem niż kumpel, który tą grę najzwyczajniej w świecie pobrał z neta. Super zachęta, aby kupić oryginał.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Berserker
|
![]() Cytat:
Fakt. Dlatego ja zawsze sobie cracki instaluję. Jakoś nie mam przekonania do tego aby ktokolwiek kontrolował to czy akurat gram czy nie w konkretną grę.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Berserker
|
![]() Fascynuje mnie ciągłe sprzedawanie gier, które trzeba odpalać przez steam. Dla kogo to utrudnienie? Przecierz i tak w ciągu kilku dni od premiery pojawia się w sieci crack, który pozwala to ominąć.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Polna Bestia
|
![]() chodzi o to ,że jak sprzedajesz grę digital to : primo możesz sprzedać ją omijając sklepy takie jak empik czy inne molochy secundo kupujący nie musi się ruszać z domu bo po prostu kupuje gre przez internet i ściąga ją sobie po prostu. Sklep też ściąga marże za sprzedaż gry a developerom to się nie podoba. Chcą mięć cały hajs dla siebie. Teoretycznie wszystko jest cacy ale praktycznie karzą ci instalować ten gówniany program po co nie wiem, równie dobrze mogę go sobie ściągnąć bez potrzeby używania tego programu. Tylko czekać aż za parę ładnych lat będą tylko digital download'y.
|
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Polna Bestia
|
![]() Cytat:
|
||
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Berserker
|
![]() Ale masz już cracki ro Skyrima. Jak dla mnie to jednak ten steam jest nietrafionym pomysłem. Mimo wszystkich argumentów za.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Polna Bestia
|
![]() Cytat:
![]() |
||
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Looks CAN kill.
|
![]() Akurat jesli chodzi o Skyrima, to wersja bez steam byla juz jakies 2 dni po premierze dostepna...
Co do Risen 2 i steam...dawno juz ten program zaakceptowalem i cenie go sobie, bo moge miec te gry na kazdym komputerze oby tylko byl szybki internet, ktory jest coraz bardziej dostepny dla wszystkich...
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
gothic nie działa przez steam | Naruciak | Dyskusja | 2 | 27-04-11 15:04 |