Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Inne > Art & Story Forum > WIP
Przeładuj stronę Gothic 2 do Cryengine 3

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 20-12-12, 12:50   #1
ProgramFiles
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: grudzień 2012
Posty: 2
Domyślnie Gothic 2 do Cryengine 3

Witam.
Jestem świeżo zarejestrowanym użytkownikiem forum. Wcześniej przeglądałem forum jako gość. Chciał bym wam zaprezentować mój pomysł na zajęcie sobie czasu. Wpadłem sobie na taki pomysł taki pomysł "Co by było gdyby starego dobrego Gothic`a odbudować w lepszym silniku?". Skoro Crytek wypuścił Free SDK swojego engine'u można by spróbować. Oto wyniku pierwszych dni nauki Cryengine'u:


Uff się na wklejałem.
Zmiany w modelach prawie nie wstępują. Tekstury zostały zmienione może 2.
Jednak brakuje temu wszystkiemu nieco tuningu. Zmyliły mnie trochę wielkości tekstur, które rozmiarami są bardzo podobne do tych z sceny przykładowej. Stanąłem przed wyborem: Stworzyć wszystko od podstaw wzorując się na oryginale lub kontynuować i ew. zmieniać dalej pojedyncze tekstury np. dachów (jak widać na zdjęciach tekstury dachu i poddasza wypadają najgorzej). Większe zmiany w tych modelach to trochę średnia sprawa. Skala modeli jest brana pod uwagę na najmniejszych drzwiach wejściowych które powinny mieć 2m wysokości. Opcja z modelowaniem od podstaw wpłynie również na stylistykę. Będę się opierał na XV wiecznej architekturze i na pewno część budynków zmieni swój wygląd.
Proszę komentujcie, poradźcie póki jestem na wczesnym etapie prac.
Pozdrawiam

EDIT: Zapomniałem napisać, że nie jestem pewny czy to odpowiedni dział. Mod to to nie jest i gothicowego gameplay'u to mieć nie będzie. Musiał bym całkiem nowe skrypty napisać, a z tym to jestem na poziomie pascala

Ostatnio edytowane przez ProgramFiles : 20-12-12 o 12:53.
RPG
ProgramFiles jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 05-01-13, 15:28   #2
ProgramFiles
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: grudzień 2012
Posty: 2
Domyślnie

Skoro zacząłem to wstawię nową porcje screenów tym razem w niestandardowym HD.


Jak widać postęp nie za wielki, ale po co się przemęczać są też inne zajęcia.
Pozdrawiam
RPG
ProgramFiles jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 31-01-13, 12:22   #3
nakiel
Polna Bestia
 
nakiel awatar
 
Zarejestrowany: październik 2010
Skąd: Piła
Posty: 96
Wyślij wiadomość przez Skype™ do nakiel
Domyślnie

Nie wierzę, że naprawdę się za to wziąłeś :O Zgłaszam się na ochotnika do pomocy! Niestety nie bardzo znam cryengine, więc pewnie trochę potrwa, aż się zaadaptuję, ale cholera pomysł złoty! Pisz na priv, robię trochę w 3ds maxie (chociaż głównie wizualki w czasie nierzeczywistym np. vreyowskie) więc powinienem się na coś przydać
RPG
nakiel jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 31-01-13, 13:40   #4
KlimekPL
Cieniostwór
 
KlimekPL awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2012
Posty: 539
Domyślnie

O kurde, pięknie to wszystko wygląda, w końcu jakaś prawdziwa zmiana jeśli chodzi o jakość grafiki w tej grze. Jestem tylko ciekaw jak wyglądałby postacie po twoim liftingu.
Chętnie bym kiedyś zagrał w tak odświeżonego Gothica
__________________


RPG
KlimekPL jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 31-01-13, 14:40   #5
Smutas
Berserker
 
Smutas awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2005
Skąd: kraina barbarzyńców
Posty: 13 229
Domyślnie

Fakt, robi pozytywne wrażenie. Jeszcze tylko ciekawy scenariusz, i będziemy mieli ciekawego moda do Gothica. :-)
__________________
Pro Fide, Rege et Lege
Honorowy Użytkownik Forum



Wredny barbarzyńca
User, który ma ZAWSZE rację :-)
RPG
Smutas jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 01-02-13, 11:07   #6
KlimekPL
Cieniostwór
 
KlimekPL awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2012
Posty: 539
Domyślnie

Już nawet nie musi być nowy scenariusz ;p
Ja to nawet w normalnego Gothica bym zagrał z taką odświeżoną grafiką.
__________________


RPG
KlimekPL jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 01-02-13, 11:46   #7
Domas
Zajebisty
 
Domas awatar
 
Zarejestrowany: maj 2012
Posty: 1 919
Domyślnie

To jest przepiękne !
Świetnie, że się za to zabrałeś.
Ja tak samo jak Klimek też bym chętnie zagrał z taką grafiką.
__________________
Potrzebna pomoc dot. Gothica? Napisz mi prywatną wiadomość. Chętnie pomogę.
RPG
Domas jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 10-06-13, 19:15   #8
doriangrey
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: wrzesień 2011
Posty: 1
Domyślnie

Projekt umarł śmiercią naturalną czy nadal się rozwija? Czy autor tematu mógłby się wypowiedzieć?
RPG
doriangrey jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 11-06-13, 01:02   #9
Vincento
Chrząszcz
 
Vincento awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2013
Posty: 7
Domyślnie

Witam Cię ProgramFiles!

Z pierwszej chwili szczerze powiem, byłem pod ogromnym wrażeniem. Jeśliby stworzyć takiego patcha, który by diametralnie zmienił grafikę w Gothic 2 to byłaby naprawdę fajna sprawa. Życzę powodzenia!

Sam jednak nie jestem pewien czy warto inwestować w taki projekt. Nie wiem czy komuś się jeszcze będzie chciało w to grać, nawet ze zmienioną grafiką. To mówię ja.

Jednak nie przejmuj się tym, wokół Ciebie będzie zawsze mnóstwo ludzi pełnych wątpliwości, czy Tobie się uda Dlatego rób swoje.
RPG
Vincento jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 11-06-13, 14:53   #10
Rhobar XVII
Polna Bestia
 
Rhobar XVII awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Skąd: cześć
Posty: 127
Domyślnie

Czy tylko Wam te cienie i refleksy przypominają te z filmików o podpicowanym jakimiś shaderami Minecrafcie? Nie robi to dobrego wrażenia. Sam projekt jest świetnym pomysłem i myślę, że z odrobiną szczęścia zagrałoby w niego więcej osób niż w oryginał, ale potrzeba będzie większego zespołu, jeśli będziesz na stworzoną przez siebie mapę chciał nanieść fabułę z G2.

P.S. Coś mi się przewidziało i myślałem, że dyskusja toczy się od wczoraj :l.
__________________

Ostatnio edytowane przez Rhobar XVII : 11-06-13 o 22:48.
RPG
Rhobar XVII jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 11-06-13, 15:16   #11
Domas
Zajebisty
 
Domas awatar
 
Zarejestrowany: maj 2012
Posty: 1 919
Domyślnie

Coś mi się wydaje, że ten projekt został porzucony. A szkoda.
Autor był ostatni raz aktywny na forum 5 stycznia.
__________________
Potrzebna pomoc dot. Gothica? Napisz mi prywatną wiadomość. Chętnie pomogę.
RPG
Domas jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.