Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Gothic 2 noc kruka się nie uruchamia windows 7

Zamknięty Temat
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 30-08-13, 09:56   #1
RayMenGaming
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: sierpień 2013
Posty: 10
Domyślnie Gothic 2 noc kruka się nie uruchamia windows 7

Cześć otóż mam problem z grą Gothic 2 Noc Kruka napisze jeszcze że jestem wielkim fanem tej gry i nigdy mi się nie nudzi ale dojdźmy do setna..
3 miesiące przed formatem windowsa gothic mi śmigał aż za miło i się cieszyłem ponieważ mogłem grać ale o formacie zainstalowałem soie dzisiaj włączam i klapa nie włącza sie nic w procesach mam Gothic2.exe ale nic się nie włącza mogę czekać ile wlezie i nic się nie odpali i przypominam że przed formatem mi działał a teraz nie chce się uruchomić a się cieszyłem że pogram sobie.Czytałem na innych forach i tematach że ludziom zaczął działać więc zrobiłem co oni i nic nadal to samo jeśli to pomoże to moja specyfika komputera jest taka..

Windows 7 Ultimate
Service pack 1
Procesor: AMD Phenom(tm) 8650 Triple-Core Processor 2.30 GHz
Zainstalowana pamięć (RAM): 3,00 GB
Typ systemuL: 32-bitowy

Proszę o szybką i pomocną pomoć gdyż strasznie mi na tej grze zależy ;/ pozdrawiam i z góry Dziękuje..
RPG
RayMenGaming jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 30-08-13, 12:21   #2
Esteka
Polna Bestia
 
Zarejestrowany: lipiec 2013
Posty: 60
Domyślnie

Miałem to samo na 7. Włącz dwa razy grę (żeby były dwa procesy), a potem wyłącz tylko jeden proces i powinno się włączyć.
RPG
Esteka jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 30-08-13, 14:16   #3
RayMenGaming
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: sierpień 2013
Posty: 10
Domyślnie Dwa procesy

Ok mam dwa procesy Gothic2.exe wyłączam jeden czyli daje zakończ proces i mi został jeden z dwóch i nic dalej to samo jest proces i się gra nie włącza ;/
RPG
RayMenGaming jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 30-08-13, 21:42   #4
najemnikrav
Golem
 
najemnikrav awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Posty: 1 009
Domyślnie

Włącz gothica a potem wyłączaj wszystkie procesy po kolei aż się włączy i zapamiętaj który proces go blokował
RPG
najemnikrav jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 30-08-13, 22:18   #5
RayMenGaming
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: sierpień 2013
Posty: 10
Domyślnie najemnikrav

Ok postaram się ale jeszcze mam rozwiązanie jedyne i to jest taki że musze wylogować się i zalogować i odrazu gothica włączyć i tak musze robić by go włączyć a ja chce że od razu się włącza ;/ spróbuje tym twoim sposobem.
RPG
RayMenGaming jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 30-08-13, 22:23   #6
RayMenGaming
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: sierpień 2013
Posty: 10
Domyślnie najemnikrav

Gościu dziekuję CI !! włączyłem gothica i miałem proces wyłączyłem jakiś proces i sie uruchomiła dzięki później sobie zapisze jaki to był
RPG
RayMenGaming jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 30-08-13, 22:49   #7
Esteka
Polna Bestia
 
Zarejestrowany: lipiec 2013
Posty: 60
Domyślnie

Czy to był rundll.32?
RPG
Esteka jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 30-08-13, 23:21   #8
RayMenGaming
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: sierpień 2013
Posty: 10
Domyślnie

Właśnie nie nie pamiętam jaki ale jutro rano napisze jak będe odpalać
RPG
RayMenGaming jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 31-08-13, 10:43   #9
RayMenGaming
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: sierpień 2013
Posty: 10
Domyślnie

Kurdę i znowu to samo włączyłem gothica jest w procesach powyłączałem po kolei procesy i nic sie nie włączył ;/
RPG
RayMenGaming jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 01-09-13, 22:19   #10
Thompson
Zębacz
 
Zarejestrowany: grudzień 2007
Posty: 493
Domyślnie

Spróbuj ustawić tryb zgodności i inne pierdoły które tam są :P Włącz Noc Kruka, wejdź w menadżer zadań, włącz drugi raz Noc Kruka i wyłącz szybko rundll32.exe :P Mi pomagało.
__________________
Piszę poprawnie po polsku.

"Mówcy powinni mieć na uwadze nie tylko to, by wyczerpać temat, ale także to, by nie wyczerpać słuchaczy." - Winston Churchill
RPG
Thompson jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 01-09-13, 22:26   #11
RayMenGaming
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: sierpień 2013
Posty: 10
Domyślnie

No ale mi się nie pokazuje nigdy ten rundll32 ;/ nie wiem co robić proszę o pomoc
RPG
RayMenGaming jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 02-09-13, 06:49   #12
Surmolex
Kąsacz
 
Surmolex awatar
 
Zarejestrowany: listopad 2009
Posty: 351
Domyślnie

Spróbuj też włączać ze zgodnością xp, jak nie to odpalaj kilkukrotnie bez wyłączania procesów, do skutku, mi pomogło.
RPG
Surmolex jest offline  
Góra
Zamknięty Temat


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Gothic nie uruchamia się Granatnik Pomoc techniczna 4 06-08-13 12:41
Gothic i Gothic II Noc Kruka a Windows 7 RC Nila Pomoc techniczna 315 09-04-13 22:23
Noc Kruka się nie uruchamia Surmolex Pomoc techniczna 9 18-03-13 15:40
Saga Gothic - Extra Klasyka. Uruchamia się tylko Noc Kruka,jak uruchomić zwykłego GII Jusko Pomoc techniczna 5 15-11-10 23:48
Gothic 1 się nie uruchamia Wojownik Adanosa Pomoc 22 14-07-10 08:02


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.