Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Gothic 3 > Porady i spoilery
Przeładuj stronę Przydatne i nie tylko - Kody G3 (forum)

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 11-04-09, 15:01   #1
Donovan
Administrator
 
Donovan awatar
 
Zarejestrowany: luty 2004
Posty: 2 102
Domyślnie Przydatne i nie tylko - Kody G3 (forum)

Prosiłbym o nie tworzenie coraz to nowych tematów odnośnie kodów, tylko o wpisywanie ich właśnie tutaj. Dotyczy to również wszelkiego rodzaju problemów, które są z nimi związane. W ten sposób unikniemy chaosu.

Wątek jest forumowym odpowiednikiem listy przydatnych kodów, które znajdziemy już w serwisie.


Ostatnio edytowane przez Calzedo : 20-12-10 o 10:23.
RPG
Donovan jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 11-04-09, 15:01   #2
mortis7
Polna Bestia
 
Zarejestrowany: październik 2006
Posty: 49
Domyślnie Kod na zmiane imienia

Nie bardzo wiedzialem gdzie to wrzucic ale w koncu dalem tutaj. Jesli nie pasuje - niech osoby do tego uprawnione przeniosa do wlasciwego dzialu.

No wiec mam takie pytanie: Czy istnieje kod na zmiane imienia NPC?
Bo chcialem sie tak pobawic w budowanie wlasnych obozow. Czyli przywolam kodem np 5 Mort'ow i zmienie im imiona na Mysliwy. Bo probowalem przyzywac Mysliwych ale sie nie udalo, tylko nazwane NPC mozna
RPG
mortis7 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-10-09, 22:10   #3
zuk13
Czarny Goblin
 
zuk13 awatar
 
Zarejestrowany: październik 2009
Skąd: wziąść kase?
Posty: 244
Domyślnie Kody na budowle gothic 3

Słyszałem że są kody na budowle w gothic 3. Czytałem jeden wątek ale mi nie wchodzą. Proszę pomóżcie mi je przywołać bo bardzo bym chciał zobić własne miasto
RPG
zuk13 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-10-09, 22:17   #4
Kyle
Golem
 
Zarejestrowany: styczeń 2009
Posty: 926
Domyślnie

"spawn id_budynku"

Jak nie dziala, to rozwazania teoretyczne w niczym nie pomoga. Pelna liste obiektow do przyzwania masz na pewnym wielkim niemieckim serwisie. Podawanie linku jednak w jakis sposob bardzo szkodzi interesom GS, wiec tego nie zrobie. :P
RPG
Kyle jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-10-09, 22:26   #5
zuk13
Czarny Goblin
 
zuk13 awatar
 
Zarejestrowany: październik 2009
Skąd: wziąść kase?
Posty: 244
Domyślnie Film

Znalazłem film na youtube "miasto rovala"[czy jakoś tak] o kodach na budynki. Jeśli na prawdę działają to będzie fajna zabawa.

Ostatnio edytowane przez zuk13 : 06-11-09 o 21:28.
RPG
zuk13 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 08-11-09, 12:00   #6
Testoviron
Zębacz
 
Testoviron awatar
 
Zarejestrowany: wrzesień 2009
Skąd: Selamar
Posty: 409
Domyślnie

Milten 11 zrobił poradnik o przyzywaniu NPC.

Cytat:
wpisujemy pierw SPAWN a potem piszemy skrót :

Ass - assasyni
Reb - buntownicy
Nrd - nordmarczycy
Orc - orkowie
Nomad - koczownicy

i potem dodatek:

Trader- handlarz
Novice- nowicjusz
Warrior - wojownik
Elite - elita
Mage- mag(działa tylko u ass)
Paladin- paladyn(nie potrzebuje skrótu reb)
KingsGuard - strażnik(nie potrzebuje skrótu reb)
Ranger - myśliwy
Smith - kowal

i na koniec _01,02...

postacie z gotowymi linijkami:

KDF_01 - Mag Ognia
Watermage_01 - Mag Wody
Druid_01 - Druid
QP_Fisher - Rybak

Ostatnio edytowane przez Donovan : 17-11-09 o 15:16.
RPG
Testoviron jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-11-09, 22:24   #7
zuk13
Czarny Goblin
 
zuk13 awatar
 
Zarejestrowany: październik 2009
Skąd: wziąść kase?
Posty: 244
Domyślnie

ja już trochę zakumałem wpisujesz do konsoli spawn G3_???? coś tam dalej reszta jest tu:
http://forum.gothic.phx.pl/showthread.php?t=23028

Ostatnio edytowane przez zuk13 : 15-11-09 o 22:27.
RPG
zuk13 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 16-11-09, 14:24   #8
Bezimienny23
Chrząszcz
 
Bezimienny23 awatar
 
Zarejestrowany: październik 2009
Posty: 15
Domyślnie

To proste :

Wpisujesz np.

Spawn g3_varant i naciskasz TAB
myrtana
nordmar

teraz naciskając TAB zmienia ci się kod i gdy już coś wybierzesz naciskasz ENTER

PS. mam nadzieję , że mogłem pomóc
---------------------------
może to troszke dziwne ale w gothic 3 są kody na teletubisie

wpisujemy:

Spawn Tinkywinky , Dipsy , Lala lub Po
__________________


Ostatnio edytowane przez Donovan : 17-11-09 o 15:14.
RPG
Bezimienny23 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 29-11-09, 10:39   #9
marcio113
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: listopad 2009
Posty: 3
Angry Kody

Mam pytanie zmieniłem linijke w tym pilku od kodów normalnie zapisałem, wchodzę w grę klikam tyldę i nic potem jeszcze raz wychodzę z gry i sprawdzam czy jest zapisane wtym pliku i tak proszę o szybką odpowiedź.
RPG
marcio113 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 29-11-09, 10:52   #10
Savier
Polna Bestia
 
Savier awatar
 
Zarejestrowany: listopad 2009
Skąd: Wiocha
Posty: 69
Domyślnie

Jaką masz wersję Gothica?
__________________
RPG
Savier jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 29-11-09, 10:57   #11
Akaforty
aka forteeeeeeeeeeeh
 
Akaforty awatar
 
Zarejestrowany: październik 2005
Posty: 1 025
Wyślij wiadomość przez Skype™ do Akaforty
Domyślnie

Nie polecam włączania test mode przez plik ini - jest to co najwyżej uciążliwe. Polecam wpisać w czasie gry (po jej załadowaniu, już po załadowaniu sejwa) dość szybko wpisz

marvin

Normalnie, bez żadnych "b" jak to bywało w poprzednich częściach. Aktywuje się wtedy test mode, który możesz wyłączyć ponownie wpisując marvin. Wtedy powinna działać Ci tylda-konsola.

Wszystko na patchu 1.73, więc jak jeszcze nie masz, radzę ściągnąć - bardzo udany patch
__________________
NLP addict. || PURE CONSCIOUSNESS CLUB || Obywatel

Spoiler 

RPG
Akaforty jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 20-12-09, 23:29   #12
Guilder
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: grudzień 2009
Posty: 20
Domyślnie

Na wstępie witam wszystkich.

Akaforty, może i patch udany, ale save'y z wersji pierwotnej działać nie chcą, a jest to jednak pewna niedogodność.

Ja mam podobny problem, nawet po zmianie pliku .ini nie mogę włączyć konsoli. Marvin najwyraźniej wpisuję za wolno, ale nie mogę tego zrobić szybciej, bo mam laptopa, i muszę się babrać z klawiszem Fn. A potrzebuję tej konsoli, bo jestem debilem, i nieopatrznie sprzedałem amulet Adanosa. Gdzieś przez przypadek trafiłem na forum, gdzie był opisywany trzeci sposób na uruchomienie konsoli. Coś jeszcze trzeba było zrobić prócz zmiany z "false" na "true" w pliku .ini. Wiecie może cokolwiek o tym? Mam wersję 1.6.
RPG
Guilder jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Przemiana w chrząszcza-bardzo przydatne prezi Porady i triki 7 17-08-07 17:34
Przydatne na Golemy Ragaldo Porady i triki 2 17-12-05 18:47
X-Men Evo i nie tylko Damon Hyde Park 13 02-12-04 15:43


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.