Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Wymagania G2 i NK

Zamknięty Temat
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 11-12-05, 13:22   #1
Hexxor
Skazaniec
 
Zarejestrowany: grudzień 2005
Skąd: Płuca piekła
Posty: 51
Thumbs up

Mam mały problem (jak zwykle :P )

Chodzi o to, że mam zamiar zainwestować kasę w Złotą kolekcję Gothica 2(G2 + Noc Kruka)

Niestety mam nie za mocny komp. I szukam po internecie wymagań tych Gothiców, i znajduje całkiem różne.
W jednych piszą że Noc Kruka ma MINIMALNE 650Mhz i 128 RAMu, w innych że 1,2Ghz i 256 RAMu
Gdzieś indziej, że G2 ma 800Mhz w innych że 700Mhz

Może niesą to jakieś duże rożnice, ale dla mnie choć TYĆKE może mi bardzo pomóc
Więc się pytam was koledzy gracze podajcie mi PRAWDZIWE WYMAGANIA SPRZĘTOWE!!!

Z góry wielkie dzięki...
RPG
Hexxor jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 11-12-05, 14:09   #2
Bubby
Golem
 
Bubby awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2004
Skąd: Kaczogród
Posty: 1 129
Domyślnie

Na pudełkach:

G1:
CPU: Pentium 400MHz
RAM: 128MB
Grafika: z akceleratorem min. 16MB


G2:
CPU: Pentium III 700MHz (zalecane 1200MHz)
RAM: 256MB (zalecane 512M
Grafika: 3D z 32MB zgodne z DX8.1 (zalecana pamięć 64MB w grafice).


NK:
CPU: Pentium III 700MHz (zalecane 1200MHz)
RAM: 256MB (zalecane 512M
Grafika: 3D z 32MB zgodne z DX8.1 (zalecana pamięć 64MB w grafice).


Napisz jaki masz sprzęt, to będzie można oszacować jak bedzie działać.
__________________
siakaś sygnatura
RPG
Bubby jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 11-12-05, 14:33   #3
piątas
Czarny Goblin
 
Zarejestrowany: sierpień 2005
Posty: 150
Domyślnie

Myśle że rzeczywiste są nieco większe niż oficialne tak jak to było z morkiem u mojego kumpla.pisało że wystarczy 500mhz i 128ram i karta z 32mb, a on miał pentiumIII 800 mhz GF3 Ti i 256ram i mu ledwo co na minimalnych działało,w gothic I to fakt wystarczy 400mhz i 128mb ram ale trochę lepsza grafa by się przydała co do gothicII kluczową role pełni ilość pamięci ram no jak masz np.800mhz i 256 ram i kartę z 64mb to sobie pograsz choć z 128mb pewnie też by dało radę
__________________
...:::::ŚWIĘTE PRZYMIERZE:::::...

mojego 100 posta napisałem 20.10.05 o godz 20.18
Do ŚP dołączyłem:14.02.06
www.wotw2.xt.pl - wszystko o ŠRPG, zapraszam

RPG
piątas jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 12-12-05, 16:18   #4
Hexxor
Skazaniec
 
Zarejestrowany: grudzień 2005
Skąd: Płuca piekła
Posty: 51
Domyślnie

Mam:
ok. 990 Mhz
384 RAMu
karta graficzna: G-Force 2

(chyba se niepogram :P ...)
RPG
Hexxor jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 13-12-05, 20:52   #5
Orlan
Jaszczur
 
Zarejestrowany: wrzesień 2004
Skąd: Plaża piratów
Posty: 170
Domyślnie

Cytat:
384 RAMu
Żaden problem mój kumpel gra w Noc kruka przy 128 i chodzi w miarę

Cytat:
ok. 990 Mhz
Tu nie wiem, ale powinno wystarczyć

Cytat:
karta graficzna: G-Force 2
Nie obrażaj najlepszych kart świata jechałem na dwójce przez 3 lata, Doom chodził, Farcry i Halflife też. Tylko te gry, co shaderów wymagają nie chodziły. A gothic to wymiatał, a jak masz jeszcze 98 to już w ogóle wypas można grac prawie na pełnych grac
__________________
W klasztorze fajnie było ale się skończyło
Gothic to nie tylko gra to sposób na życie
Pirahna jest najlepsza
Też się pochwalę . Dwusetny post 15 stycznia 2006 11.57
RPG
Orlan jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 15-12-05, 13:19   #6
Xingu
FISCHER Jumper
 
Xingu awatar
 
Zarejestrowany: maj 2005
Skąd: Wielki Las Lifierien
Posty: 1 011
Wyślij wiadomość przez Yahoo do Xingu
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Orlan@13-12-2005, 19:53
Nie obrażaj najlepszych kart świata jechałem na dwójce przez 3 lata, Doom chodził, Farcry i Halflife też. Tylko te gry, co shaderów wymagają nie chodziły. A gothic to wymiatał, a jak masz jeszcze 98 to już w ogóle wypas można grac prawie na pełnych grac
262163
Ale zalezy jaki model :P Na GF 2 MX 100/200 32 MB chyba w Far Cry'a nie pograsz :P Poza tym co to za chodzenie, jak grasz na low - res...... Sam mam GF 2 MX 400 64 MB i zanim sie zepsula, GII chodzil mi na medium ( proc 600 Mhz, 128 SDR ).

A co do najlepszych kart swiata, to klocilbym sie Najlepsze sa Radeony
__________________

Wielki Klasztor - Arcymag Wody
RPG
Xingu jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 17-12-05, 00:59   #7
piątas
Czarny Goblin
 
Zarejestrowany: sierpień 2005
Posty: 150
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Hexxor@12-12-2005, 15:19
Mam:
ok. 990 Mhz
384 RAMu
karta graficzna: G-Force 2

(chyba se niepogram  :P ...)
261782


Ja myśle że sobie pograsz, na minimalno-średnich, ale pograsz ważne, że powinno działać jeśli to jest gf 2 z 64mb to spokojnie jeśli z 32 to trochę gorzej ale też powinno działać najważniejsze w gothicu jest chyba pamięc ram.
__________________
...:::::ŚWIĘTE PRZYMIERZE:::::...

mojego 100 posta napisałem 20.10.05 o godz 20.18
Do ŚP dołączyłem:14.02.06
www.wotw2.xt.pl - wszystko o ŠRPG, zapraszam

RPG
piątas jest offline  
Góra
Zamknięty Temat


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Wymagania. Stream Pomoc techniczna 5 31-03-07 11:56
[G1/G2] Wymagania... Link_mc Pomoc techniczna 9 24-05-04 15:06


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.