Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Gothic II > Pomoc
Przeładuj stronę Wypłata Najemnika

Zamknięty Temat
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 07-06-05, 20:07   #1
Crimsman
Zbanowany
 
Zarejestrowany: kwiecień 2005
Posty: 47
Wyślij wiadomość przez AIM do Crimsman
Domyślnie

Cze od razu mówie, że nie wiem czy ktoś miał podobny problem jak ja. Ale przejdzmy do tematu:
Otoż zaczołem grać najemnikem jestem w pierwszym rozdziale i mam tylko 300 sztuk złota (wszystko wydałem na miksturki które mi się skonczyły) jestem czeladnikiem u Bopspera i mam klika futer ale nie chce mi się narzie isc do miasta ba najubajm lvl w okolicach farmy Onara. A więc
oto mój problem:
Gdy chce moją tygodniówkę od Tego tłuscioch Onara to on zamiast dawać to mi zabiera 50 zł, a jak wyrzuce kase zebym nie miał nic do on nic nie daje czy u was też tak jest??!!! czy mam bugaaaaa.
Pomocy!!!!
RPG
Crimsman jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 07-06-05, 20:41   #2
Sharkystan
Jaszczur
 
Zarejestrowany: styczeń 2005
Skąd: Bydgoszcz
Posty: 192
Domyślnie

A czy pracujesz na farmie np. pomagasz Thekli albo innym farmerom? Jak absolutnie nic nie robisz na farmie, to Onar nie da ci ani grosza. Nie powinien ci zabierać kasy w żadnym przypadku (oczywiście nie wtedy, kiedy dajesz mu pieniądze za czynsz Sekoba :P ), więc najprawdopodobniej masz buga.
__________________
były członek Królestwa

Człowiek jest tylko trzciną w otaczającym nas przeogromnym świecie, ale za to trzciną myślącą...

Co tu może być?
RPG
Sharkystan jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 07-06-05, 21:17   #3
Kavu van Shade
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: maj 2005
Posty: 20
Domyślnie

Tak,ja też (miałem) takiego buga w GII,nawet wtedy,gdy pomagałem na farmie Onara.Przychodze sobie do Onara po wypłatę,on się zgadza,a tu nagle sprawdzam i mam o 50 sztuk złota mniej.I to za każdym razem,więc w ogóle nie przychodziłem po wypłate.Ale tera najlepsze:ten bug zniknął mi,kiedy zainstalowałem NK(dostawałem 50 sztuk złota).Więc tera jestem zadowolony,że gram najemnikiem.I dlatego polecam KAŻDEMU kupić dodatek,bo WARTO!!!!!!!!!!!!!!(Nie tylko z tego powodu,oczywiście ).
__________________
what the Sith want,they take......
RPG
Kavu van Shade jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 08-06-05, 17:15   #4
Taiffun
Pan Cienia
 
Taiffun awatar
 
Zarejestrowany: luty 2004
Skąd: Poznań
Posty: 654
Domyślnie

Bycmoze nie tylko NK niweluje blad. Proponuje zainstalowac GII od nowa, i wrzucic mu tylko zapisany wczesniej katalog savegame-kto wie, skoro doinstalowanie NK dalo rezultat, moze sama reinstalka GII tez wystarczy.
A tak swoją drogą ciekawy BUG nie slyszalem jeszcze o czyms takim.
RPG
Taiffun jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 10-06-05, 14:17   #5
Bobenek
Czarny Goblin
 
Zarejestrowany: luty 2005
Skąd: Giżycko
Posty: 130
Wyślij wiadomość przez AIM do Bobenek
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Taiffun@8-06-2005, 16:15
Bycmoze nie tylko NK niweluje blad. Proponuje zainstalowac GII od nowa, i wrzucic mu tylko zapisany wczesniej katalog savegame-kto wie, skoro doinstalowanie NK dalo rezultat, moze sama reinstalka GII tez wystarczy.
A tak swoją drogą ciekawy BUG  nie slyszalem jeszcze o czyms takim.
193955
He he he... ostro... a komu się będzie chciało robić reinstalke Gothica dla kilku marnych monet, naucz się lepiej kowalstwa i sprawa załatwiona
__________________
RPG
Bobenek jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 11-06-05, 13:58   #6
JaCu$
Zbanowany
 
Zarejestrowany: czerwiec 2005
Skąd: Z farmy Onara
Posty: 3
Wyślij wiadomość przez AIM do JaCu$
Thumbs up

Stary mialem taki sam problem musialem od nowa instalke gry a seva se zostawilem i jakos cudkiem poszlo!!!! moze zrob
to samo ale ostrzegam moze potem sejw niee dziala
RPG
JaCu$ jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 11-06-05, 22:42   #7
Blizzer
Kąsacz
 
Zarejestrowany: luty 2005
Posty: 228
Wyślij wiadomość przez AIM do Blizzer
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Crimsman@7-06-2005, 17:07
Cze od razu mówie, że nie wiem czy ktoś miał podobny problem jak ja. Ale przejdzmy do tematu:
Otoż zaczołem grać najemnikem jestem w pierwszym rozdziale i mam tylko 300 sztuk złota (wszystko wydałem na miksturki które mi się skonczyły) jestem czeladnikiem u Bopspera i mam klika futer ale nie chce mi się narzie isc do miasta ba najubajm lvl w okolicach farmy Onara. A więc
oto mój problem:
Gdy chce moją tygodniówkę od Tego tłuscioch Onara to on zamiast dawać to mi zabiera   50 zł, a jak wyrzuce kase zebym nie miał nic do on nic nie daje czy u was też tak jest??!!! czy mam bugaaaaa.
Pomocy!!!!
193684
to chyba bug. Ja zawsze dostaje od niego wypłatę, a po oddaniu Marii talerza to jeszcze premie wyłudziłem
__________________
Święte Przymierze
Stolica Królestwa
RPG
Blizzer jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 12-06-05, 01:20   #8
PredAlien
 
Posty: n/a
Domyślnie

Z tego co wiem Onar przestaje nam płacić po tym jak zostaniemy Łowcą Smoków. Mówi coś w stylu że nie pilnujemy już farmerów. Ale żeby teraz ci nie wypłacał? To musi być bug. A może zlałeś przez przypadek któregoś z farmerów, Onar dostał cynk i pobiera od ciebie kare w wysokości 50 szt zł. W mieście za bójke tylesamo złota płaci się Hagenowi.
RPG
 
Góra
Nieprzeczytane 12-06-05, 01:59   #9
Herold
Zbanowany
 
Zarejestrowany: czerwiec 2005
Posty: 27
Domyślnie

Onar przestaje płacić,prawda ale to jest już 3-5 rozdiał a tam 50 sztuk złota to chyba nie taki wielki majątek co do tego buga u mnie nie dostaje kasy za nic, po zrobieniu zadań dla Thekli, czy wilka Onar bezczelnie insynuuje że cały dzień śpie lub mnie nie ma, z tą kasą to jest ogólny przekręt, ot żeby ładniej wyglądało przyjęcie do najemników

ps. ile max można żekomo dostawać od Onara, ja wytargowałem 60 max
RPG
Herold jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 12-06-05, 10:49   #10
AKO
Golem
 
AKO awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2004
Skąd: Z opuszczonego klasztoru
Posty: 508
Wyślij wiadomość przez AIM do AKO
Domyślnie

hmm, może kogos pobiłeś, i zamiast chcieć dostać kase, płacisz za pobicie. A zadanie żeby onar powiedział "że pracujesz" to chyba tylko te od Lee i Torlofa się liczą... A może to poprostu bug.... :P
RPG
AKO jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 01-07-05, 11:31   #11
Kretoszczur
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: grudzień 2004
Skąd: Poznań
Posty: 48
Wyślij wiadomość przez AIM do Kretoszczur Wyślij wiadomość przez MSN do Kretoszczur
Domyślnie

Ja miałem jeszcze lepiej...Jak dałem żonie Onara talerz skradziony przez strażników miejskich to miałem dostawać 60 sztuk złota a ten świr mi zabierał 60...Na bank to jakiś błąd w grze...
RPG
Kretoszczur jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 01-07-05, 11:48   #12
Ojciec Redaktor
Kąsacz
 
Zarejestrowany: marzec 2005
Skąd: z Żagania (małe miasto niedaleko Żar i Zielonej Góry)
Posty: 190
Wyślij wiadomość przez AIM do Ojciec Redaktor Wyślij wiadomość przez MSN do Ojciec Redaktor
Domyślnie

Tak jest w zwyklym Gothic II. Tu nie chodzi o to czy racuje na farmie. Jak nie pracuje to onra mówi, że by troche popracował, a potem dopiero przyszedł po wypłate. Miałem tak samo. Musisz zainstalowac NK, ponieważ tam tego problemu nie ma
__________________



RPG
Ojciec Redaktor jest offline  
Góra
Zamknięty Temat


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Ciezki Pancerz Najemnika =PloDe= Pomoc 3 31-12-04 22:28


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.