Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Gothic > Pomoc
Przeładuj stronę Nie można znaleźć pliku.

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 03-07-09, 12:43   #1
theriddlen
Krwiopijca
 
theriddlen awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2009
Posty: 20
Domyślnie Nie można znaleźć pliku.

Poprzedni problem rozwiązałem instalując świeżego gothica na viście i grając od początku. Teraz jestem w świątyni przerośniętego pełzacza, i zabiłem już trzech szamanów - został tylko ten, przy którym są trzy przełączniki, i po dwóch z nich są demony, a po trzecim szaman. Niestety, za każdym razem kiedy przekręcam trzeci przełącznik, gra freezuje się i wyskakuje wredne okienko:
Cytat:
Error - Message

B: VFILE: Err: -2: Can't find file:
_WORK/DATA/SOUND/ITRW_2H_ORCSTAFF_01.MRM Code: 255
Przy niektórych z poprzednich szamanów też coś takiego potrafiło wyskoczyć, ale kiedy przychodziłem tam ponownie, wszystko było dobrze. Teraz nawet ponowna instalacja nic nie pomogła.

Macie jakieś remedium?
RPG
theriddlen jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-07-09, 12:46   #2
Wzynawca_Innosa
Chrząszcz
 
Wzynawca_Innosa awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2009
Posty: 4
Domyślnie

Mi też czasem coś takiego wyskakiwało w Gothic 1 jeśli to G1 to spróbuj sobie znaleźć jakiegoś pacha jak ja zainstalowałem to było dobrze ale nie pamiętam jaki to pach .
RPG
Wzynawca_Innosa jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-07-09, 12:51   #3
Artius
Pan Cienia
 
Artius awatar
 
Zarejestrowany: wrzesień 2007
Posty: 836
Domyślnie

Spróbuj jeszcze połazić trochę po planszy i znów użyć przełącznika.
U mnie zwykle pomagało.
__________________
"Bardzo roztropnie jest wątpić." - Voltaire (1694-1778)
RPG
Artius jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-07-09, 13:11   #4
Xardin
Zębacz
 
Xardin awatar
 
Zarejestrowany: luty 2009
Skąd: z Evermore
Posty: 567
Domyślnie

ehhh... ściągnij ---> tu <--- i wklej do folderu Gothic/Work/Data/Sound (jeśli nie masz takiego folderu to go stwórz)
__________________
Królestwo Innosa: Rekrut
"Can I be David Gilmour?" "No you can't." "Why not?" "There is only one God"
RPG
Xardin jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-07-09, 17:37   #5
herbul
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: lipiec 2009
Posty: 4
Domyślnie

Mam taki sam problem, a link który podałeś wygasł, więc nie mogę pobrać. Mógłbyś jeszcze raz wrzucić? Z góry dziękuję.

edit: już nie potrzebne, działa.

Ostatnio edytowane przez herbul : 15-07-09 o 17:54.
RPG
herbul jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-07-09, 20:16   #6
Xardin
Zębacz
 
Xardin awatar
 
Zarejestrowany: luty 2009
Skąd: z Evermore
Posty: 567
Domyślnie

Proszę bardzo --> klik <--
__________________
Królestwo Innosa: Rekrut
"Can I be David Gilmour?" "No you can't." "Why not?" "There is only one God"
RPG
Xardin jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 29-07-09, 13:22   #7
Bory
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: grudzień 2008
Posty: 2
Domyślnie

Cytat:
Napisał Xardin Zobacz post
Proszę bardzo --> klik <--
Mozecie raz jeszcze podac linka do tych plików z dzwiekiem, bo ten co podaliście wygasł. Albo na maila podeslac?? patrykjaworzno@o2.pl
Dziękuje
RPG
Bory jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 29-07-09, 13:56   #8
Xardin
Zębacz
 
Xardin awatar
 
Zarejestrowany: luty 2009
Skąd: z Evermore
Posty: 567
Domyślnie

macie tu link --> (-(-(-..-)-)-) jbc to pisać do mnie na pw
__________________
Królestwo Innosa: Rekrut
"Can I be David Gilmour?" "No you can't." "Why not?" "There is only one God"
RPG
Xardin jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 29-07-09, 14:27   #9
Bory
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: grudzień 2008
Posty: 2
Domyślnie

to mam odrazu wypakowac do folderu z gra czy cos dodatkowo musze tworzyc?
RPG
Bory jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 02-08-09, 10:03   #10
Migus
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: sierpień 2009
Posty: 19
Domyślnie

U mnie wyskakuje ten sam błąd, co u autora tematu. Nie pomogło nawet wklejenie tego pliku do folderu sound, który utworzyłem. Proszę o pomoc.

Pochodziłem trochę po mapie i jest już ok

Ostatnio edytowane przez Migus : 02-08-09 o 10:21.
RPG
Migus jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 13-08-09, 00:47   #11
Kowalsensei
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: sierpień 2009
Posty: 2
Domyślnie

Eh..
Tak się składa , że ostatnio zacząłem właśnie grać w gothica 1 i niestety , dokładnie w tym samym miejscu wyskakuje mi error. Error wyskakuje dopiero po przekręceniu drugiego pokrętła ://.
Bieganie po mapie i ciągłe wczytywanie nie pomaga. Można coś z tym zrobić , czy będę musiał zasięgnąć po kody ?


Liczę na Waszą pomoc
Pozdrawiam.
RPG
Kowalsensei jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 17-08-09, 13:16   #12
mistle
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: sierpień 2009
Posty: 2
Post

Mój problem jest trochę inny, jednak pojawia się w tym samym miejscu. Po przełączeniu trzeciego przełącznika wyskakuje mi błąd:

B:VFILE: Err: -2: Can't find file:_WORK\DATA\TEXTURES\DESKOP\ITWR_2H_ORCSTAFF_0 1.MRM Code: 255

Wiecie może jak to naprawić?
Z góry dziękuję za pomoc
RPG
mistle jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Gdzie można znaleźć kupić dobre itemy dla maga ? Polik66 Porady i triki 15 13-04-10 10:17
Brak pliku Reymondo Pomoc techniczna 3 30-04-06 12:21


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.