Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Jaki sprzęt posiadacie?

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 13-02-04, 12:18   #25
Laila
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: luty 2004
Skąd: Warszawa
Posty: 10
Domyślnie

A ja mam Pentium IV 1,5 GHz, 512 RAM, ATI Radeon 9600 128 i mi skacze jak..... nie wiem co Wczora np. 3 razy gra mi wylaczala i jak ubilam lodowego smoka (ciezko bylo) wlasnie mialam zrobic savea to mi gra wrocila do windy Moze zle mam nastawione parametry gry? Chlopaki pomozcie :j:
Aha mam windows XP Home nakladke na winde 98
__________________
Sens życia Beliar
RPG
Laila jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 13-02-04, 19:27   #26
Mag Cypek
 
 
Mag Cypek awatar
 
Zarejestrowany: październik 2003
Skąd: Klasztor Magów Ognia
Posty: 304
Wyślij wiadomość przez ICQ do Mag Cypek Wyślij wiadomość przez Skype™ do Mag Cypek
Domyślnie

ja mam durona 2400 , 228 ddr ram , geforce fx 5200 64 mb i chodzi pięknie
__________________
Niech Innos ma was w swojej opiece!
"Jedno jest pewne, szlag nas wszystkich w jednym miejscu przetnie, nie pytaj o miejsce bo napewno wiesz gdzie...."
Odrazu zoom, liryka która morde zatyka... boom
RPG
Mag Cypek jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 13-02-04, 21:55   #27
Mr_Dragon_Hunter
Kąsacz
 
Mr_Dragon_Hunter awatar
 
Zarejestrowany: luty 2004
Skąd: Korriban
Posty: 255
Domyślnie

Cytat:
A ja mam Pentium IV 1,5 GHz, 512 RAM, ATI Radeon 9600 128 i mi skacze jak..... nie wiem co Wczora np. 3 razy gra mi wylaczala i jak ubilam lodowego smoka (ciezko bylo) wlasnie mialam zrobic savea to mi gra wrocila do windy   Moze zle mam nastawione parametry gry? Chlopaki pomozcie  :j:  
Aha mam windows XP Home nakladke na winde 98

Hmmmmm pod Xp tak jest bo wymaga on więcej ramu do gothica inaczej czyli szybciej chodzi na 98 a inaczej na xp 512 pod xp to minium podobno dla gothica 2 ja mam xp pro i mam 224 ramu ddr i jest cienko oj cienko
RPG
Mr_Dragon_Hunter jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 13-02-04, 22:12   #28
Mjoker
Mjoker, The One and Only
 
Mjoker awatar
 
Zarejestrowany: październik 2003
Skąd: The Glow / London
Posty: 1 107
Domyślnie

Przy 512 RAMu polecam Windows 2000. U mnie [512 RAm + Windows 2k], na wszystkich detalach i efektach na full, obie czesci Gothic dzialaja dokladnie tak, jak powinny dzialac - nic sie nie tnie, a bieganie po miescie niczym nie rozni sie od biegania np. po Gorniczej Dolinie czy po gesto zadrzewionym lesie [ani sladu najmniejszego zaciecia]. Dobrze tez, jesli dysk jest w miare nowy/szybki. Swoja droga na win 98 bylo tak samo, ale 2000 jednak jest zdecydowanie stabilniejszy.

Cytat:
32 mb karta zintegrowana na płycie oj cienko jest bardzo cienko
Niestety, karty zintegrowane na plycie bywaja dosc kiepskie. Dobre to ogolnie do obsugi komputera [tekst, www, etc.], ale do gier czesto niewystarczajace [zwlaszcza gier typu Gothic - niby sie czesto mowi, ze grafika tam nie zadowala - mnie akurat zadowala, ale trafialy sie na swiecie rozne opinie - ale swoje wymaga, zwlaszcza, jesli chce sie w pelni podziwiac piekno swieta]. Tak bazowo, to karta conajmniej 64 MB.
__________________
---
RPG
Mjoker jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 14-02-04, 14:33   #29
Laila
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: luty 2004
Skąd: Warszawa
Posty: 10
Domyślnie

Czyli uwazacie, ze powinnam powiekszyc RAM. Jestem w depresji bo kompa robilam 3 miechy temu :?
__________________
Sens życia Beliar
RPG
Laila jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-02-04, 13:19   #30
Anya
Demon
 
Zarejestrowany: luty 2004
Posty: 588
Domyślnie

[b]Procesor:
[b]Ram: 512DDR
[b]Karta Graficzna: Ge-Force4 MMX-440 64MB
[b]Karta Dźwiękowa: Sound Blaster 5.1
[b]Dysk Twardy: Maxtor 40GB 540Rpm
[b]System Operacyjny: WinXP SP2

Za niedługo będę miała drugi dysk twardy i się Linuxa Mandrake 9.2 wgra…
__________________
:: FISH SPAM WILL RESULT IN A BAN ::
RPG
Anya jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 19-02-04, 16:07   #31
ostry14
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: luty 2004
Posty: 36
Domyślnie

Mi Gothic 2 ciut się wiesza ale tylko w Khorinis i mam Pentium 4 2,4 Ghz, GeForce 4 Titanium 4200, 512 ddr Mb ram.
RPG
ostry14 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-02-04, 16:47   #32
Blade
Cieniostwór
 
Zarejestrowany: luty 2004
Skąd: Ciemna strona księżyca...
Posty: 457
Wyślij wiadomość przez AIM do Blade
Domyślnie

Zróbmy konkurs na najlepszy sprzęt!
He! He! Sądząc po opisach każdy by wygrał, gdzie te dobre czasy gdy 600MHZ spokojnie starczało do gry!
__________________
RPG
Blade jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 27-02-04, 20:55   #33
Rabittous
Syn boży
 
Rabittous awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2003
Skąd: Synagoga Syna Boga
Posty: 10 280
Domyślnie

w tym momencie to pisze mój kolega :

" i co nie ma takich hardcoreowców jak ja, cl366 (457), 256sdram, rivka dzwiek spod ISA, przy wszystkim wyłączonym i na najniższych detalach i widoczności 120 przycina gdzie się da, wczytuje ok. 5min. zapisuje 15sek. ale da się grać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "


i tak jest potwierdzam
__________________
Gdy zaczniesz krzyczeć z przejęciem: Na pomoc!
Charon by odpiąć łódź wejdzie na pomost,
wielu z nas będzie w tym mieście jak co noc
szukać okazji, by być szybszym niż cięcie Atropos...
RPG
Rabittous jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 27-02-04, 22:59   #34
Qulis
 
 
Zarejestrowany: październik 2003
Skąd: Nie wiem zgubilem mape
Posty: 454
Domyślnie

Rabittous pogratuluj kledze pozytwnego podejscia do zycia mnie na takim sprzecie nawet by nie ciaglo do instalacji!!
RPG
Qulis jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 28-02-04, 12:46   #35
Rabittous
Syn boży
 
Rabittous awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2003
Skąd: Synagoga Syna Boga
Posty: 10 280
Domyślnie

Gothic 1 przeszedł 7 razy !!!
a GOthic 2 narazie 3 !!!!!!!! to jest fan Gothica dopiero !!!!!!!
__________________
Gdy zaczniesz krzyczeć z przejęciem: Na pomoc!
Charon by odpiąć łódź wejdzie na pomost,
wielu z nas będzie w tym mieście jak co noc
szukać okazji, by być szybszym niż cięcie Atropos...
RPG
Rabittous jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 06-03-04, 10:15   #36
Mali
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: luty 2004
Skąd: z daleka
Posty: 16
Wyślij wiadomość przez MSN do Mali
Domyślnie

P4 2.26, 512ddr, GF4 ti 4400 i to wszystko na Abit ic7-g.
Wszystkie utawienia na maksa ale i tak 100% gladko mi Gothic 2 chodzi.
Mi sie super na nim pyka he he!
RPG
Mali jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Nowy sprzęt? Co kupić? Tu szukajcie porady! Bubby Pomoc techniczna 1022 06-08-14 19:25
Jaki pancerz Didson Dyskusja 9 20-06-05 20:50
JAki System? Larodar Hyde Park 24 14-06-04 14:24


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.