Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Jaki sprzęt posiadacie?

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 18-11-03, 18:01   #13
slawi
 
 
slawi awatar
 
Zarejestrowany: październik 2003
Skąd: Częstochowa
Posty: 242
Wyślij wiadomość przez AIM do slawi
Domyślnie

Ja mam
Atlona 2000+ gb ||| 768 DDR ||| GF 4 440 mam 300% widocznosci, muzyka wlaczona i reszta na maxa i sie nie tnie. No moze raz na pare minut w khorinis ale tylko tam
__________________


RPG
slawi jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 19-11-03, 22:15   #14
lacho
Cieniostwór
 
Zarejestrowany: listopad 2003
Skąd: Altdorf
Posty: 472
Domyślnie

P IV Radeon 9500PRO 1024RAM-u i wszystko chodzi zaje***

mała poprawka, teraz mam Radeona 9800 PRO, i wszystko chodzi jeszcze lepiej :P
__________________
tak to wlasnie ja
RPG
lacho jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 21-11-03, 19:14   #15
CANADOL
Cieniostwór
 
Zarejestrowany: listopad 2003
Skąd: What ever
Posty: 433
Wyślij wiadomość przez AIM do CANADOL Wyślij wiadomość przez MSN do CANADOL
Domyślnie

Gothic II mi chodzi na full detalach ( chyba 300% ), mam włączoną pogodę itd.
Porostu mam: mam celerona 2200 MHz, Ram 512, Radeon-a 9000, 80 GB dysku (mam wolne jakieś hmmm... 73 G no i Windowsa XP home edition. No!

P.S. Czy XP jest odpowiednim systemem dla graczy? Bo kumple mi mówili że nie, bo mi gierki nie będą szły. Gothic poszedł jak po maśle, GTA III VC (WC :P ) też ale HEROSI IV (HoM&M IV) mi nie poszły... Gdy porazpierwszy instlowałem HoM&M IV to była na moim starym gracie na którym Gothic I ledwo szedł a tu HoM&M szło jak po maśle. Ale jak sobie załatwiłem tego kompa co opisuje powyżej :roll: to mi nie szedł baa zainstalować się nie chciało bo podobno błąd jest na płycie... No cuż trudno, mam kumpla co ma orginał to se od niego pożyczę a tu podczas instalacji nawet 1% nie zainstalowało a już błąd... No i KULWA ( Dobre "L" zamiast "R", i to nie jest zakazane, chyba... co? )
RPG
CANADOL jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 21-11-03, 20:46   #16
Qulis
 
 
Zarejestrowany: październik 2003
Skąd: Nie wiem zgubilem mape
Posty: 454
Domyślnie

A na popszednim kompie tez miales Winde Xp ???? bo starsze gry (i te troche nowsze) nie za bardzo pod xp podhodza ale te nowsze sa juz pod niego robione i wszystkie powinny pojsc bez problemu (teoretycznie w koncu to tylko winda)
RPG
Qulis jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 05-12-03, 19:35   #17
ochi
Polna Bestia
 
Zarejestrowany: grudzień 2003
Skąd: Warszawa
Posty: 66
Wyślij wiadomość przez MSN do ochi
Domyślnie

ja mam Athlona 2000 256ddr i grafe gf3 ti 200 128mb chodzi dobrze na maxa
tylko ramów muszę dokupić
RPG
ochi jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 18-12-03, 03:02   #18
BeZeD
 
 
Zarejestrowany: październik 2003
Skąd: Bukowno (czasowo Częstochowa)
Posty: 39
Domyślnie

Ja mam: AMD 1600+ XP, 128 DIMM, G2 MX 200 32MB. W G1 gram w 1024x768 z detalami na full i jest OK. Co do G2 to 800x600 detale prawie na minimum na dodatek jeszcze troche skacze ale nie narzekam. Teraz będe zmieniał płyte główną na Abita i RAM na 256 DDR 400MHz to zobaczymy jak to będzie działać Ale jestem dobrej myśli
RPG
BeZeD jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 18-12-03, 22:25   #19
Mjoker
Mjoker, The One and Only
 
Mjoker awatar
 
Zarejestrowany: październik 2003
Skąd: The Glow / London
Posty: 1 107
Domyślnie

[Update posta z uwzględnieniem paru zmian sprzętowych, jakie się kiedyś tam dokonały tu i ówdzie]

CPU: Pentium IV 2.6 Hyper Threading;
MoBo: ASUS P4P 800 Deluxe;
RAM: 2 x Kingston 512 MB PC400 CL3;
GPU: Gainward GeForce 6800 GS Bliss 512MB [AGP];
HDD: Seagate Barracuda: SATA 200GB + ATA 80GB + ATA 320GB;
Optical: LiteOne: DVD + DVD-R;
Audio: Creative SoundBlaster Live! 5.1;
Case: Chieftec BH-01 Black + Chieftec 450W [GPS-450AA-101A];
Monitor: CRT Samsung SyncMaster 959NF 19"

Systemy:
Linux Debian Testing [Etch];
WinXP Pro PL Sp2


W obie czesci Gothica [na full ustawieniach: 300% widok... etc.] gra mi sie bardzo dobrze.
__________________
---
RPG
Mjoker jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 21-12-03, 23:01   #20
Kubiaq
Redaktor
 
Kubiaq awatar
 
Zarejestrowany: listopad 2003
Skąd: Ciechanów
Posty: 243
Domyślnie

PIII 500 386 MB Ram, Geforce 2 64 ddr, Gothic chodzi spoczko tylko sie w Khorinis troszke tnie :/ ( podobno z tym fantem ma sie cos poprawic w NK)
RPG
Kubiaq jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 09-02-04, 23:16   #21
Sekard
Zbanowany
 
Zarejestrowany: luty 2004
Skąd: Zamek W Górniczej Dolnie
Posty: 135
Domyślnie Re: Jaki sprzęt posiadacie i jak wam sie na nim pyka w Gothi

Cytat:
No więc...ja narazie mam P III 500, 384 sdr i gf 2 mx - gram na 1024 i większośc na medium i owszem skacze w niektórych miejscach (np w Khorinis).

W grudniu już powinienem mieć Athlon'a 2.8, 512 ddr, gf 4 tit. więc chyba bede mógł sobie pograć na maxa :] A jak u was ?

Masz PENTIUM 3 500 i ci poszedł gothic 2

Ja na starym kompie miałem Pentium3 450 i mi nie poszedł.
Ale kupiłem sobie nowego lepszego kompa.
RPG
Sekard jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 10-02-04, 12:29   #22
Blade
Cieniostwór
 
Zarejestrowany: luty 2004
Skąd: Ciemna strona księżyca...
Posty: 457
Wyślij wiadomość przez AIM do Blade
Domyślnie

Cytat:
PIII 500 386 MB Ram, Geforce 2  64 ddr, Gothic chodzi spoczko tylko sie w Khorinis troszke tnie :/ ( podobno z tym fantem ma sie cos poprawic w NK)
Minimalne wymagania gry to : PIII550 MHz, 128MB RAM, 3D Akcelerator 16 MB, więc może jakimś cudem mu poszedł!

Mój sprzęcior to:
P4 2,66Ghz, 256 DDR Ram, Geforce FX 5600 256 Mb, Dysk 60GB!
__________________
RPG
Blade jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 10-02-04, 19:42   #23
Lord Andre
Cieniostwór
 
Lord Andre awatar
 
Zarejestrowany: styczeń 2004
Posty: 270
Wyślij wiadomość przez AIM do Lord Andre
Domyślnie

ja nie jestem osobiście zadowolony wymaganiami ale mam
Pentium 3 600Mhz i 192 RaM i Geforce 2 i jakiś idzie
__________________
Święte Przymierze
Wielki Klasztor: Zabłąkana Dusza
RPG
Lord Andre jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 10-02-04, 20:56   #24
Mr_Dragon_Hunter
Kąsacz
 
Mr_Dragon_Hunter awatar
 
Zarejestrowany: luty 2004
Skąd: Korriban
Posty: 255
Domyślnie

Celeron 1700 Mhz 224 MB DDr ram i 32 mb karta zintegrowana na płycie oj cienko jest bardzo cienko
RPG
Mr_Dragon_Hunter jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Nowy sprzęt? Co kupić? Tu szukajcie porady! Bubby Pomoc techniczna 1022 06-08-14 19:25
Jaki pancerz Didson Dyskusja 9 20-06-05 20:50
JAki System? Larodar Hyde Park 24 14-06-04 14:24


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.