Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Nowy sprzęt? Co kupić? Tu szukajcie porady!

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 09-10-06, 22:55   #25
Bender
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: sierpień 2005
Skąd: k/Warszawy
Posty: 37
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Mrw@9-10-2006, 21:09
Ja mam 450 zł na kartę graficzną pod AGP

Zamierzam jutro się udać do sklepu po GeForce 6800GT ale możecie mi doradzić coś lepszego jeżeli jest bo chcę pograć w gothic 3 na maxa detalach .
413209
Jeżeli na serio możesz kupic GF6800GT za 450zł to bierz i się nie zastanawiaj bo za taką cene i tak nie znajdziesz nic lepszego.... ale wątpie żebyś znalazł GT - raz, że są już dosyć rzadkie, dwa, że na pewno nie za taką cene - chyba, że masz dojścia.
__________________


www.pajacyk.pl - nie bądź menda - kliknij
RPG
Bender jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 09-10-06, 23:03   #26
oktoffel
Polna Bestia
 
oktoffel awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2006
Skąd: Górnicza Dolina
Posty: 64
Domyślnie

po ostatnich testach jakiś tma gość zrobił spis kart które według niego udzwigną G3...chodzi mi teraz o radeony: pisze że G3 udzwigną radeony 9000, 9200 itd. aż tam gdzieś do 9600 no ale powmiędzy tym brakuje radeona 9250 a taki typ własnie mam( dokładnie Gigabyte Radeon 9250/ 128mb/ 64 bity)...pojawia sie pytanie: czy po prostu pomienięto tą karte bo skoro na 9000 pójdzie to na 9250 też czy może R9250 to jakaś kompletna beznadzieja ?dodam jeszcze że mam procek 2,8 GHz, 512 ramu ale dokupię jeszcze 1 gb ( mam 250 zł) i mam nadzieję że gothic 3 mi ruszy...ale nie wiem co z tą kartą ?
RPG
oktoffel jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 09-10-06, 23:48   #27
GreenGo
Jaszczur
 
Zarejestrowany: luty 2005
Posty: 256
Domyślnie

ciekawe gdzie znajdziesz 1gb za 250 zł :]
co do tego sposu to nie wiem po co ktoś go w ogóle zamieścił :/
R9250 IMO nadaje się tak samo do gry w G3 jak R9200 czyli się nienadaje. Gra może sie na nim uruchomi bo ma PS 1.4 ale myśle, że więcej niż 5fps się na nim nie wyciągnie :P
RPG
GreenGo jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 10-10-06, 00:04   #28
Arnik
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: grudzień 2005
Posty: 1
Thumbs up

Powiedzcie co myślicie o mojej konfiguracji:

Procesor: Celeron 2,8 Ghz
Karta: GeForce 6600 GT (128M
RAM : 1GB (533 Mhz, Dual , 4-4-4-12)

Dysk i reszta raczej nei stanowi problemu. Ale nie wiem czy na medium dam rade pograć Minimalne spełniam na pewno wymagania ale do zalecanych sporo mi brak a to one chyba są włąśnie średnią. Bo wymagań optymalnych woleli chyba nie pisać żeby ludzi nie wystraszyć. Powiem tylko tyle że Oblivion na rozdzielczości 1280x1024 z włączonymi wszystkimi bajerami poza antyliesigiem (czy jak to tam się nazywa) działął mi płynnie nawet przy walkach w których udział brało kilka osób. Czy może za 220zł wycisnąć jeszcze te 500MB RAM chociaż nie chciał bym kupować jak jest taki drogi ewentualnie później bym dokupił. Co radzicie pójdzie na średnich?
RPG
Arnik jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 10-10-06, 08:07   #29
bartek1030
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: czerwiec 2005
Skąd: Ostrołęka
Posty: 46
Wyślij wiadomość przez AIM do bartek1030
Domyślnie

Witam
Mam do was pytanko J otóż zamierzam kupić nowy komputer, ale nie wiem co zrobic ze starym, może da się coś wyciągnąć ?? J moja konfiguracja aktualna:
256 mb ram sdr
pentium III 733 mhz
radeon 9600 se 128 mb
dysk 120 gb
płyta główna abit SE6

Raczej zdaję sobie sprawę że to jest jednak złom ale póki co mi wystarczał w zupełności a jedyne modernizację do niego były jak coś mi się trafiło taniego np. grafa w maju trafiła w moje ręce za 30 zł . I tu mam też do was pytanie ile mógłbym wziąć za ten „komputer” oprócz dysku (jest nie mój więc sprzedawać też nie wypada) ale póki co mogę go używać
I czy w ogóle opłaca się coś zostawiać bo może na PCI komputery są wydajniejsze po niższych cenach ?? (na to pytanko jak możecie to mi odpowiedzcie) Koszt na modernizacje myślę że może oscylować w granicach 1500 zł bez monitora i proszę was napiszcie na jakich przymierzanych detalach gothik 3 będzie mógł mi pójść, ale i tak pewnie nie wymienię go w ciągu miesiąca bo poczekam aż ramy stanieją bo nie chcę sobie za miesiąc plu w brodę że za połowę ceny mogłem je kupić.
Pozdro dla was
__________________
Czy wygrywasz czy nie ja i tak kocham cię! Bo najlepsza w Polsce jest, heeey Narew MZKS.
RPG
bartek1030 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 10-10-06, 09:00   #30
mario16v
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: sierpień 2005
Posty: 9
Domyślnie

[quote]
Witam
Mam do was pytanko J otóż zamierzam kupić nowy komputer, ale nie wiem co zrobic ze starym, może da się coś wyciągnąć ?? J moja konfiguracja aktualna:
256 mb ram sdr
pentium III 733 mhz
radeon 9600 se 128 mb
dysk 120 gb
płyta główna abit SE6

Za całość (płyta, karta, procek, pamięć) jak dobrze pójdzie dostaniesz 150,00 zł . A co wo wymiany na nowy komputer to widzę to mniej wiecej tak:

Płyta główna - 300-350 zł AM2
Procek - Athlon 64 (3000- 3500) AM2 - 280- 350zł
Grafa - Galaxy 7600GS PCI-E - 530 -550zł.
DDR2 - 2x512 Goodram (533) - 460zł.
Koszt całkowity: 1570 - 1700zł
Ceny orientacyjne tak więc mogą być małe różnice ale raczej na minus (Asrock )

RPG
mario16v jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 10-10-06, 09:52   #31
bartek1030
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: czerwiec 2005
Skąd: Ostrołęka
Posty: 46
Wyślij wiadomość przez AIM do bartek1030
Domyślnie

nie no za grafe to chyba ze 100 zł wyciagne na allegro stoi za 140 zł wiec może ??
__________________
Czy wygrywasz czy nie ja i tak kocham cię! Bo najlepsza w Polsce jest, heeey Narew MZKS.
RPG
bartek1030 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 10-10-06, 10:41   #32
5hogun
Polna Bestia
 
Zarejestrowany: luty 2005
Posty: 79
Domyślnie

Cytat:
Czy może za 220zł wycisnąć jeszcze te 500MB RAM chociaż nie chciał bym kupować jak jest taki drogi ewentualnie później bym dokupił. Co radzicie pójdzie na średnich?
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że pójdzie ci gdzies około medium więc poczekaj spokojnie nie panikuj...

Cytat:
Mam do was pytanko J otóż zamierzam kupić nowy komputer, ale nie wiem co zrobic ze starym, może da się coś wyciągnąć
No nie bardzo, najlepiej sprzedać, nie orientuje sie w cenach takich staroci ale tak na oko to około 250 zeta, najlepiej sobie sam sprawdź po ile chodzą. W poprzedniej propozycji brak zasilacza, a tego ze starego sprzetu nie bedziesz mógł uzyć, no może warto tez swoj własny dysk zakupić Moja propozycja;

Plyta+ procek - 400 zł
http://www.allegro.pl/item127475953_asus_a...on_3000_64.html
Pamieć - 1Gb DDR2 533MHz (GoodRam, Hynix, Twinmos ...)- 440 zł
Karta graficzna -GALAXY GEFORCE 7600GS 256MB DDR3 1.2ns ZALMAN! - 550 zł
Zasilacz - CHIEFTEC GPS-400AA-101A - 400 W - 180zł

policzmy, razem wychodzi z przesyłkami około 1600 zł, jeżeli sprzedasz stare graty to nawet na nowy dysk sata2 jakieś 120-160Gb starczy... oczywiście to tylko moja propozycja, może ktoś coś innego doradzi

__________________
gdyby mi sie tak chciało jak mi się nie chce, to byłbym wielkim czlowiekiem...
RPG
5hogun jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 10-10-06, 11:06   #33
Bender
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: sierpień 2005
Skąd: k/Warszawy
Posty: 37
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by bartek1030@10-10-2006, 07:08
Koszt na modernizacje myślę że może oscylować w granicach 1500 zł bez monitora i proszę was napiszcie na jakich przymierzanych detalach gothik 3 będzie mógł mi pójść
413269
W sumie to mam podobną sytuacje z tym, że lepszy komputer - A1800XP, GF6600LE, 512MB RAMu, ale ze zmianą nosiłem się od paru ładnych miesięcy i G3 okazał się wystarczającym bodźcem. A stare części zostawiam na komputer dla siostry ( RAM i dysk twardy sobie przekładam ).

Moja propozycja to:
AMD A64+ 3200 s939 ( 300zł)
Gigabyte K8NE-9 ( 290zł )
Galaxy GF7600 256 Zalman 1.2 (530zł)
1 GB DDR RAM np. GoodRam lub HyperX( 400-450zł)
Zasilacz Chieftec 400W - (175zł)

Wychodzi ok. 1700zł, ale załóżmy że sprzedasz stare części to 200zł powinno wyjść. Ja mam tą przewagę, że mam dostęp do cen netto - także mieszcze się w 1500zł z lepszym procem i dodatkowo przekładam RAM ze starego komputera żeby było 1.5GB.


__________________


www.pajacyk.pl - nie bądź menda - kliknij
RPG
Bender jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 10-10-06, 19:31   #34
oktoffel
Polna Bestia
 
oktoffel awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2006
Skąd: Górnicza Dolina
Posty: 64
Domyślnie

Cytat:
ciekawe gdzie znajdziesz 1gb za 250 zł :]
co do tego sposu to nie wiem po co ktoś go w ogóle zamieścił :/
R9250 IMO nadaje się tak samo do gry w G3 jak R9200 czyli się nienadaje. Gra może sie na nim uruchomi bo ma PS 1.4 ale myśle, że więcej niż 5fps się na nim nie wyciągnie
...1 gb ramu za 250 zł kupie na allegro ( używany 2 tygodnie ) ...a myśle że jeśli ustawię wszystko na min. to nawet na moim radku pójdzie w miare płynnnie tyle że nie bedzie za bardzo efektu...ale byle sie pogra...posta napisałem bo chciałem znać opinie na temat karty, czy starczy na uruchomienie G3 czy lepiej dać se spokój...nie każdeog stać na wydanie 1000 zł na ulepszenie kompa...5 fps? bez przesady - myśle że aż tak zle nie bedzie, w koncu G2 mi chodził na maksa. a przecież jak G3 ustawie w miare na min. wymagania to jakoś to bedzie...a tak w ogóle zapytam jaką polecacie karte tak do 400 zł - mozę być używana ale żeby G3 na niej poszedł na takich lepszych niższych ?
RPG
oktoffel jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 10-10-06, 20:41   #35
GreenGo
Jaszczur
 
Zarejestrowany: luty 2005
Posty: 256
Domyślnie

Ram z tego co widziałem na allegro to naj tańsze 1 GB jest za 330 zł i to jakiejś badziewnej firmy.
Dziwne, że ci G2 chodził na max skoro mi na R9550 chodził na medium :]

Do 400 zł... za 430 masz 7600GS od galaxy na allegro.
RPG
GreenGo jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 10-10-06, 20:49   #36
Reynevan_666
Czarny Goblin
 
Zarejestrowany: wrzesień 2006
Posty: 154
Wyślij wiadomość przez AIM do Reynevan_666
Domyślnie

za 400zł to na allegro możesz dostać XFX 6800XT GDDR3... prawia kaŻdy model da sie zmodować na 6800GS.
RPG
Reynevan_666 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Porady do gry PrzemekAWDS The Returning 1 10-07-14 04:46
Porady Kolka3200 Pomoc 1 20-03-13 14:46
Sprzęt oraz nowy Gothic Rebish Pomoc techniczna 5 27-05-11 09:49
Porady w so Grmendion Porady i triki 14 26-06-05 11:15
Porady SzczepQs Pomoc 2 10-09-04 17:10


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.