Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Nowy sprzęt? Co kupić? Tu szukajcie porady!

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 08-10-06, 18:35   #1
Bubby
Golem
 
Bubby awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2004
Skąd: Kaczogród
Posty: 1 129
Domyślnie Nowy sprzęt? Co kupić? Tu szukajcie porady!

Tu proszę zamieszczać proźby o porady co, gdzie i za ile kupić do komputera by móc spokojnie pograć w najnowsze gry (a zwłaszcza G3 )





UWAGA WAŻNE:


Przy pytaniach prosze podawać dokładny opis dotychczas posiadanego komputera, w tym opisie mają się znaleźć dokładne dane i typ procesora, płyty głownej, karty graficznej, ramu, dysku, obudowy, zasilacza i podobnych. Dotyczy to zwłaszcza tych który chcą coś dokupić do tego co już mają.
W przypadku pytań o np kartę graficzną proszę dokładnie podać ile ma się na to pieniędzy i jakiego typu ma być złącze karty (APG czy PCI-E)

Jeśli nie wiesz jakie masz części w komputerze, ściągnij program EVEREST Home Edition 2.20 PL.
__________________
siakaś sygnatura
RPG
Bubby jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 08-10-06, 19:15   #2
D'Artagnan
aka Fristajl
 
D'Artagnan awatar
 
Zarejestrowany: wrzesień 2006
Skąd: mnie znasz?
Posty: 165
Domyślnie

Hmmm... Niedługo zamierzam kupić sobie nową kartę graficzną do komputera. Chcę wydać na nią 200-300 zł. Co proponujesz?
__________________
Pan Niepokorny
Kuzyn Pitersa || Niegdyś FREESTYLE || Front FEiE

Klasztor Adanosa - Zabłąkana Dusza
RPG
D'Artagnan jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 08-10-06, 19:22   #3
malyxxl
Polna Bestia
 
malyxxl awatar
 
Zarejestrowany: kwiecień 2006
Posty: 76
Domyślnie

mam do wydania 2500 chcę kupić kompa (bez monitora itp...)który udźwignie G3 na max detalach
__________________
"Niewiedza jest błogosławieństwem"
RPG
malyxxl jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 08-10-06, 19:46   #4
GreenGo
Jaszczur
 
Zarejestrowany: luty 2005
Posty: 256
Domyślnie

malyxxl - bez monitora itp. to znaczy bez czego ? Co chcesz za to kupić ? Myszke, klawiatóre bude, zasiłke GPU, CPU, HDD, mobo i ram ?

Freestyle'man - AGP czy PCIx ?
RPG
GreenGo jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 08-10-06, 19:46   #5
Bubby
Golem
 
Bubby awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2004
Skąd: Kaczogród
Posty: 1 129
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Freestyle'man+8-10-2006, 19:16-->CYTAT(Freestyle'man @ 8-10-2006, 19:16)
Cytat:
Hmmm... Niedługo zamierzam kupić sobie nową kartę graficzną do komputera. Chcę wydać na nią 200-300 zł. Co proponujesz?
412635
[/b]
Nie wiele to kasy, ale polecam karty Radeon X1300 256MB firmy HIS.

malyxxl
@8-10-2006, 19:23
mam do wydania 2500 chcę kupić kompa (bez monitora itp...)który udźwignie G3 na max detalach
412642
To za tyle na max chyba nie pograsz, ale na pewno pograsz na medium (może nawet więcej).
  1. Procesor AMD Athlon 64 3500+ BOX (Socket AM2) Orleans 424.00
  2. Płyta główna Gigabyte GA-M55S-S3 nVidia nForce 550 340.00
  3. Karta graficzna GeForce 7600 GT Asus 256MB TV & 2xDVI (PCI-E) + King Kong 649.00
  4. Dysk twardy IDE/SATA Samsung SpinPoint P120 200 GB (ATA/133, 8MB cache) 290.00
  5. Obudowa Modecom Active - bialy-czarny - 400W 241.00
  6. Pamięć RAM Kingston DDR2 1GB 533MHz CL4 499.00
Razem wychodzi: 2443.00

Ceny są z komputeronika

Jak widzisz z tym GF7600GT nie pograsz na max, ale na medium spokojnie ruszy. Jeśli zaoszczędzisz na czymś, jak np na dysku lub dołożysz jeszcze 200-300zł to będzie Cię stać na GF7800GT którego bardzo polecam i na nim G3 może działać na max, a jak nie, to przynajmniej jest na to szansa.
__________________
siakaś sygnatura
RPG
Bubby jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 08-10-06, 19:53   #6
-Cord-
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: październik 2006
Skąd: Wyspy Południowe
Posty: 8
Domyślnie

mam 700 stów na procesor niewiem jaki kupić żeby Gothic 3 chodziło mi płynie za takom sumke
RPG
-Cord- jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 08-10-06, 19:56   #7
xyvko
Skazaniec
 
Zarejestrowany: lipiec 2006
Skąd: Wierzbięcin city
Posty: 22
Wyślij wiadomość przez AIM do xyvko Wyślij wiadomość przez MSN do xyvko
Domyślnie

A ja chciałbym sobie dokupić drugir 512 ramu i lepszy procesor żeby poszło chociaćby na średnich ale bez super szczegółów np. trawy itp.


EDIT. eldacros: ja sam nie wiem bo sie tym nie interesuje... może jakieś wskazówki to zaczaję :P a to mają być DDR nie DDR2(szczerze mówiąc myślałem że jest tylko jeden rodziaj )

E.2 Pedrkhan: a nie można w menadżerze urządzeń?
__________________
Wy macie sygnaturkę jak zwkłe banany... ja mam
jak czikita..



RPG
xyvko jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 08-10-06, 20:09   #8
eldarcos
Kąsacz
 
eldarcos awatar
 
Zarejestrowany: kwiecień 2006
Skąd: Ciechanki
Posty: 107
Domyślnie

xyvkoa jaki ty masz slot po ten procesor?? i jakie to są ramy DDR czy DDR2.
-Cord-ty też pod jakie gniazdo ma być ten procesor. A po co tyle kasy wsadzać w procka, lepiej jakieś 300-350 w procka resztę uzupełnić dobrą grafiką.
__________________
RPG
eldarcos jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 08-10-06, 20:26   #9
-Cord-
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: październik 2006
Skąd: Wyspy Południowe
Posty: 8
Domyślnie

eldarcos
Ja mam socket 754
RPG
-Cord- jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 08-10-06, 20:26   #10
Pedrkhan
Krwiopijca
 
Pedrkhan awatar
 
Zarejestrowany: kwiecień 2006
Skąd: Puławy
Posty: 50
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by xyvko@8-10-2006, 20:57
A ja chciałbym sobie dokupić drugir 512 ramu i lepszy procesor żeby poszło chociaćby na średnich ale bez super szczegółów np. trawy itp.
EDIT. eldacros: ja sam nie wiem bo sie tym nie interesuje... może jakieś wskazówki to zaczaję :P a to mają być DDR nie DDR2(szczerze mówiąc myślałem że jest tylko jeden rodziaj )
412667

Sprawdź to everestem.

http://www.instalki.pl/programy/download/t...ome_Edition.php

EDIT: Ognisty smoku, pobież everest home edition z mojego linku, albo z linku w pierwszym poście i powiedz, czy chcesz DDR, czy DDR2.
__________________
"Socjalizm, to ustrój, który bohatersko przezwycięża problemy nieznane w innych systemach"

"Żeby twój rap był jeszcze bardziej hip-hopowy, bełkocz przez zęby, pokaż swoją wadę wymowy, tak człowieku, szczękościsk to najkrótsza droga do popularności"
RPG
Pedrkhan jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 08-10-06, 20:41   #11
eldarcos
Kąsacz
 
eldarcos awatar
 
Zarejestrowany: kwiecień 2006
Skąd: Ciechanki
Posty: 107
Domyślnie

-Cord-Już lepiej. Ale AM2 są od czerwca wiec jaki ty procek kupiłeś że już zmieniasz?
To zrobię tak jak mówiłem, ale nadciągnąłem ci trochę budżet o 69 złotych, w przypadku gdy procek + karta.
Klik

A jak byś chciał sam procesor to masz dwie wersje Athlona X2 3800+:
Klik
Klik2

Edit:Cord przed chwila napisałeś że masz AM2 teraz 754 to się decyduj.
Podawajcie dokładne specyfikacje swoich kompow, albo tego co chcecie kupic.

Athlona ani Semprona pod 754 nie ma za 700 zlotych:
Tu masz do wyboru 2 opcje:
Klik-Semprona 3400+
Klik2-Athlona 3000+
__________________
RPG
eldarcos jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 08-10-06, 20:47   #12
-Cord-
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: październik 2006
Skąd: Wyspy Południowe
Posty: 8
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by eldarcos@8-10-2006, 20:42
-Cord-Już lepiej. Ale AM2 są od czerwca wiec jaki ty procek kupiłeś że już zmieniasz?
To zrobię tak jak mówiłem, ale nadciągnąłem ci trochę budżet o 69 złotych, w przypadku gdy procek + karta. Klik

A jak byś chciał sam procesor to masz dwie wersje Athlona X2 3800+:
Klik
Klik2

Edit:Cord przed chwila napisałeś że masz AM2 teraz 754 to się decyduj
412695
Musiałem poprawić bo sie pomyliłem
Ps. Dzięki
RPG
-Cord- jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Porady do gry PrzemekAWDS The Returning 1 10-07-14 04:46
Porady Kolka3200 Pomoc 1 20-03-13 14:46
Sprzęt oraz nowy Gothic Rebish Pomoc techniczna 5 27-05-11 09:49
Porady w so Grmendion Porady i triki 14 26-06-05 11:15
Porady SzczepQs Pomoc 2 10-09-04 17:10


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.