Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Gothic 3 > Pomoc
Przeładuj stronę Poziom trudności a poziom postaci

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 03-07-14, 11:56   #1
zamix
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: czerwiec 2014
Posty: 10
Domyślnie Poziom trudności a poziom postaci

Witam gram na quest packu 52 i content modzie z konsekwencjami z wyłączonym balansem, alternatywną si i na poziomie trudnym. Właśnie kończę cape dunin, mam 11lvl skończyłem wszystkie zadania ktore mogłem wykonać na obecnym lvl, właśnie próbuje któryś raz pokonać jakiego nq arenie i powiem tyle lipa. Poziomy doświadczenie nabjają tylko zadania, polowanie na potwory nie ma sensu, mało doświadczenia a duża strata czasu i nerwow. Powiedzcie mi czy dalej będzie lepiej? Bo to w końcu już 3 lokacje zaliczone a ja mam marny 10 poziom i ciągle muszę spierdala* jak mnie coś goni, czy dalej będzie lepiej bo ja prawdę mówiąc lubię mieć po pewnym czasie postać którą trzeba trochę kombinować ale nie trzeba uciekać na widok goblinow! Tymczasem jeśli doświadczenie dalej będzie tak wpadać jak wpada to chyba nawet na koniec będzie trzeba chodzić z dusza karku. Czy jesli wylacze balans to zacznie mi wpadać więcej expa bez zmiany poziomu trudności, przy instalacji quest packa zaznaczyłem też opcję 20% mniej. Jeśli zainstaluje qp4 od nowa bez tej opcji to zapisy będą działać? Chyba że uspokocie mnie i w dalszych lokacjach jest po proatu więcej zadań i wpadnie trochę poziomów bo jak na razie to przestaje mi się to podobać i grając tak to bedac w trelis nadal będę słabym pionkiem. Dodam że grając bez żadnych patchy i kodów będąc od razu po faring w nordmrze zdołałem wyzwolić kopalnie klanu młota. Do jakich max poziomów doszliscie grając na qp4 i powlaczanej reszcie tych pierduł? Sorry za pisownię ale pisze z tela i nie widzę wcześniejszych zdań więc moja wypowiedź może być trochę zagmatwana;-)
RPG
zamix jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-07-14, 12:02   #2
wrotka22
Polna Bestia
 
wrotka22 awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2014
Skąd: Daleko :V
Posty: 115
Domyślnie

Jeśli jest za trudno zmniejsz na jakiś czas poziom trudności. Ale tak jakby co to w późniejszych lokacjach jest łatwiej, bo masz wyższy lvl i troche poziomów wbijesz w następnym mieście(Monterze), ale nawet przy podbijaniu Cape Dun(jeśli grasz po stronie Innosa) lub Reddok(jeśli grasz po stronie Beliara lub Adanosa) wbijesz może 1 lvl. W Cape Dun pomaga ci jeszcze paladyn (zapomniałam jak się nazywa). Więc powodzenia w dalszej grze.
__________________
:V

Awatar poprawiony przeze mnie :V
RPG
wrotka22 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-07-14, 12:21   #3
Lignos
Chrząszcz
 
Lignos awatar
 
Zarejestrowany: kwiecień 2014
Skąd: Klasztor Innosa
Posty: 6
Wyślij wiadomość przez Skype™ do Lignos
Domyślnie

Z balansu nie rezygnuj, bo to dzięki niemu ta gra ma sens. Zmniejsz sobie po prostu trudność na średnią jak Ci nie idzie. Najwyższy poziom trudności jest dla wyjadaczy, którzy lubią wyzwania i trochę adrenaliny np w Nordmarze. Ja na trudnym siedzę w Nordmarze, bo tam czuć doskonały klimat niebezpiecznej północy, gdzie w każdej chwili może na Ciebie wyskoczyć Szabloząb i zmasakrować nie dając wyprowadzić ataku. Do czerpania przyjemności musisz sam sobie wyznaczyć poziom trudności. Żaden to fun grać na najtrudniejszym jak się nie potrafi przetrwać przecież

Pozdrawiam
RPG
Lignos jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-07-14, 12:25   #4
wrotka22
Polna Bestia
 
wrotka22 awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2014
Skąd: Daleko :V
Posty: 115
Domyślnie

Zgadzam się z Lignosem. Nie będę edytowała odpowiedzi żeby powiedzieć to samo. Pozdrawiam
__________________
:V

Awatar poprawiony przeze mnie :V
RPG
wrotka22 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-07-14, 13:00   #5
Madderin
Looks CAN kill.
 
Madderin awatar
 
Zarejestrowany: listopad 2004
Skąd: Sanctuary
Posty: 2 542
Wyślij wiadomość przez AIM do Madderin Wyślij wiadomość przez Yahoo do Madderin
Domyślnie

Cytat:
Napisał wrotka22 Zobacz post
Zgadzam się z Lignosem. Nie będę edytowała odpowiedzi żeby powiedzieć to samo. Pozdrawiam
Jak nie masz nic wartosciowego do dodania to nawet nie pisz nowego posta, bo to bezsensowne nabijanie wiadomosci.
__________________
"The thousand years of raindrops summoned by my song are my tears. The thunder that strikes the earth is my anger!"
RPG
Madderin jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 10-07-14, 17:14   #6
TheArePro
Czarny Goblin
 
TheArePro awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2013
Skąd: Gotha
Posty: 196
Domyślnie

Jak napisałeś, dostajesz mniej expa, bo 80% aby. Być może powrót do 100% zrekompensuje Ci trud włożony w zabicie każdego moba. A również grasz na trudnym, więc to już nie przelewki (dla nowych graczy złaszcza), zmniejsz sobie poziom i ciesz się grą, albo wybierz to pierwsze rozwiązanie.
__________________
Moja postać w Gothic'u 3 : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...7e8eaeeac.html
Dowód na Miecz Samuela : http://zapodaj.net/e889c1d22ba63.bmp.html
Niech Innos ma Cię w swojej opiece!
RPG
TheArePro jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 10-07-14, 23:40   #7
Kolka3200
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: luty 2013
Posty: 45
Domyślnie

W cfg poszukaj gdzies ilosci expa jakie otrzymujesz za stwory pewnie masz tam jakies 50 % albo 75 zmien sobie to na jakas liczbe ktora wedlug ciebie ci bedzie odpowiadac i graj powinno sie latwiej nabijal poziomy zabijajac bestie, nie zmieni to doswiadczenia otrzymw
RPG
Kolka3200 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 10-07-14, 23:50   #8
TheArePro
Czarny Goblin
 
TheArePro awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2013
Skąd: Gotha
Posty: 196
Domyślnie

Cytat:
Napisał Kolka3200 Zobacz post
W cfg poszukaj gdzies ilosci expa jakie otrzymujesz za stwory pewnie masz tam jakies 50 % albo 75 zmien sobie to na jakas liczbe ktora wedlug ciebie ci bedzie odpowiadac i graj powinno sie latwiej nabijal poziomy zabijajac bestie, nie zmieni to doswiadczenia otrzymw
Ehh.. czytanie ze zrozumieniem się kłania.
Autor napisał, że ma o 20% zmniejszony współczynnik expa. Czyli zamiast 100 exp, dostaje 80 itp.
A poza tym, jak zmiana otrzymywanego expa nie zmienia otrzymywanego expa? Mówię o tym:
"nie zmieni to doswiadczenia otrzymw"
Przecież to jest po to, by zmieniać tę ilość.
__________________
Moja postać w Gothic'u 3 : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...7e8eaeeac.html
Dowód na Miecz Samuela : http://zapodaj.net/e889c1d22ba63.bmp.html
Niech Innos ma Cię w swojej opiece!
RPG
TheArePro jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 12-07-14, 23:25   #9
zamix
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: czerwiec 2014
Posty: 10
Domyślnie

Widze że temat dalej żyje, mimo że o nim już zapomniałem Właśnie kończe montere, przemęczyłem to cape dun, nakombinowałem się troche ale gra rzeczywiście przez to że jest trudniejsza daje więcej satysfakcji Nie zmieniałem poziomu ani nic, dalej cisne na trudnym, w tej chwili bardzo przydaje się zaklęcie oswojenie, taki potworek odwraca uwage wrogów od ciebie dzięki czemu nie rzuca się na mnie 5 czy 6 chłopa ale 2 czy 3 bo reszta zajmuje się nim
PS: nie jestem nowym graczem grałem pare lat temu ale na wersji 1.6 chyba i nie skończyłem bo mnie znudziła teraz jest duża ciekawsza dzięki tym modom
RPG
zamix jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 23-07-14, 12:14   #10
Daaron
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: wrzesień 2013
Posty: 4
Domyślnie

Ja gram bez balansu a i tak mam gdzie nie gdzie problemy. Wcześniej grałem z balansem, ale znowu popełniłem głupotę i oswobodziłem po Monterze Silden > Gelden > Trelis = koniec gry. Chciałem zacząć od nowa, ale gra na balansie wymagała o 40% więcej czasu a bardzo chciałem pobawić się w innych lokacjach. Denerwuje mnie w grze, że niektóre sytuacje powodują taką głupią śmierć np. gdy atakujemy PPM a mobów jest więcej niż 1 to praktycznie zawsze w tym momencie atakują i biją bez możliwości jakiegokolwiek ruchu - można ratować się skakaniem.
RPG
Daaron jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 23-07-14, 13:21   #11
 AdrianAssasyn
Jaszczur
 
AdrianAssasyn awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2014
Skąd: Polska, zachodniopomorskie
Posty: 204
Domyślnie

Ja doszedłem na QP 4.2 z CM 2.4 z włączonym BA i Alternatywnym SI na poziomie średnim do poziomu 78.Ale to nie od poziomu zależy potęga twojej postaci, bo widzisz w G3 zostało to rozwiązane tak że bez pakowania punktów nauki w HP od posągów daleko nie zajdziesz na trudnym.Polowania w G3 jest chyba najlepszą rzeczą jaka może być w tej grze, ponieważ jest to nie zwykle klimatyczne i dostarcza wiele frajdy z eksploracji.Na przykład niedaleko Lago są topielce, kiedyś nabiłem na nich 7,5k expa (na samych topielcach).Tak że polowania opłacają się nie miłosiernie.
RPG
AdrianAssasyn jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 23-07-14, 13:55   #12
TheArePro
Czarny Goblin
 
TheArePro awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2013
Skąd: Gotha
Posty: 196
Domyślnie

Najlepszy teren do polowań to Nordmar. Zwierzyny w cholerę, goblinów i orków.
Drugi jak dla mnie to tereny na zachód od Silden.
__________________
Moja postać w Gothic'u 3 : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...7e8eaeeac.html
Dowód na Miecz Samuela : http://zapodaj.net/e889c1d22ba63.bmp.html
Niech Innos ma Cię w swojej opiece!
RPG
TheArePro jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Quest pack poziom trudności Sender Pomoc Techniczna [G3] 2 01-08-13 16:00
Poziom trudności: trudny Baurus Dyskusja 15 14-08-12 10:19
Poziom Trudności w NK dudududu Pomoc 3 08-09-11 15:41
Poziom trudności w G4 zimak ArcaniA: Gothic 4 41 09-06-09 16:43
Poziom trudności w NK Finkregh Dyskusja 171 17-04-05 20:13


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.