Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Gothic II > Porady i triki
Przeładuj stronę Jak zdobyć 100 level w gothic 2

Zamknięty Temat
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 15-06-05, 17:25   #1
Dragonus
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: czerwiec 2005
Skąd: Bytom
Posty: 32
Domyślnie

Witam

Zdobycie 100 lvl w jednym przejsciu jest niemozliwe
Ale jesłi przed koncem gry "zapiszemy" nasza postac (hero export "nazwa pliku") a po rozpoczęciu nowej gry zimportujemy naszą postac (hero import "nazwa pliku") to mozemy grać następne przejście to samą postacią jaką skończyliśmy poprzednie

Ja osobiście traktuje to jako "kontynuacje gry"

W zalezności od naszych potrzeb/checi mozemy postac po zimportowaniu "oczyścic z rzeczy,gildji,wykonanych wczesniej questów itp itd uzywając poleceń "insert ch,insert sh oraz Edit abilities"

SH to Story Helper a ch to Charakter Helper ,Edit Abilities umozliwia nam dosłowne "LOL" wyzerowanie gildji

I tu mamy wiele mozliwości np przechodzenie postacią gry kilkukrotnie w jednej gildji lub stworzenie postaci "zmixowanej" np 2 przejscia Palladynem, 2 Magiem, 2 Łowcą Smoków "kwestja chęci i wyobrażni"

Prosze mnie nie oskarzać o "lamerstwo czity itp itd" to są jedyne mozliwości jakie Pirania Bytes dała nam do ręki wraz z grą Gothic 2 a jak to zostanie wykorzystanie "lub nie" zalezy od was Graczy

ps:ciekaw jestem czy znalazł by się hojrak który sprawdziłby ile leveli na max mozna natłuc w Gothic 2

Ja od siebie mogę powiedzieć ze na 100 lvl trzeba nabić cos około 3300000 expa
RPG
Dragonus jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 15-06-05, 17:36   #2
kahad
 
 
kahad awatar
 
Zarejestrowany: kwiecień 2005
Skąd: z głupoty i/albo z nudów
Posty: 167
Wyślij wiadomość przez MSN do kahad
Domyślnie

Muszę przyznać, ze ciekawy pomysł. Nigdy nie próbowałem importować postaci. Ale wydaje mi się to "niehonorowe" - zimportujemy sobie 50-to poziomową postać i co mamy zrobić z takim goblinem pod wieżą Xardasa? Ciosem z piąchy go powalimy bez problemu. Z drugiej jednak strony to "mixowanie" postaci wydaje sie być całkiem ciekawe...
__________________
zjadł was!

RPG
kahad jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 15-06-05, 17:49   #3
Blizzer
Kąsacz
 
Zarejestrowany: luty 2005
Posty: 228
Wyślij wiadomość przez AIM do Blizzer
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Dragonus@15-06-2005, 14:25
Witam

Zdobycie 100 lvl w jednym przejsciu jest niemozliwe
Ale jesłi przed koncem gry "zapiszemy" nasza postac (hero export "nazwa pliku") a po rozpoczęciu nowej gry zimportujemy naszą postac (hero import "nazwa pliku") to mozemy grać następne przejście to samą postacią jaką skończyliśmy poprzednie

Ja osobiście traktuje to jako "kontynuacje gry"

W zalezności od naszych potrzeb/checi mozemy postac po zimportowaniu "oczyścic z rzeczy,gildji,wykonanych wczesniej questów itp itd uzywając poleceń "insert ch,insert sh oraz Edit abilities"

SH to Story Helper a ch to Charakter Helper ,Edit Abilities umozliwia nam dosłowne "LOL" wyzerowanie gildji

I tu mamy wiele mozliwości np przechodzenie postacią gry kilkukrotnie w jednej gildji lub stworzenie postaci "zmixowanej" np 2 przejscia Palladynem, 2 Magiem, 2 Łowcą Smoków "kwestja chęci i wyobrażni"

Prosze mnie nie oskarzać o "lamerstwo czity itp itd" to są jedyne mozliwości jakie Pirania Bytes dała nam do ręki wraz z grą Gothic 2 a jak to zostanie wykorzystanie "lub nie" zalezy od was Graczy

ps:ciekaw jestem czy znalazł by się hojrak który sprawdziłby ile leveli na max mozna natłuc w Gothic 2

Ja od siebie mogę powiedzieć ze na 100 lvl trzeba nabić cos około 3300000 expa
196868
gdyby do tego kody nie były potrzebne to bardziej by mi się spodobało
ale faktem jest, że to żadna frajda iść pierwszy raz do GD i wytłuc każde poruszające się stworzenie
__________________
Święte Przymierze
Stolica Królestwa
RPG
Blizzer jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 15-06-05, 17:56   #4
Dragonus
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: czerwiec 2005
Skąd: Bytom
Posty: 32
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Blizzer@15-06-2005, 15:49
gdyby do tego kody nie były potrzebne to bardziej by mi się spodobało
ale faktem jest, że to żadna frajda iść pierwszy raz do GD i wytłuc każde poruszające się stworzenie
196884
Gdyby ludzie z Pirania Bytes poszli po rozum do głowy i jak to ma miejsce w innych crpg w menu dali opcje kontynuacji to nie byłbym zmuszony do korzystania z takich kombinacji

W grze istnieją odpowiednie środki do dodania takie opcji tylko komuś musiało by sie chcieć stworzyć pacz/mod który by to zmienił
RPG
Dragonus jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 15-06-05, 18:13   #5
Aramis
Zjawisko
 
Aramis awatar
 
Zarejestrowany: maj 2005
Skąd: Białystok
Posty: 199
Wyślij wiadomość przez Skype™ do Aramis
Domyślnie

JUż w niejednej grze "popsulem" liczniki np. zlota
Spróbuje zdobyć taki level żeby cyfry się nie mieścily :{}
__________________
Klasztor Adanosa - Zabłąkana Dusza

Clue sprawy jest to, że zaśmiecam forum bezsensownymi, noszącymi znamiona szaleństwa bądź wprowadzania do organizmu substancji psychoaktywnych oraz oderwanymi od rzeczywistości wiadomościami.
RPG
Aramis jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 15-06-05, 18:17   #6
qwe
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: luty 2005
Skąd: Jarkendar
Posty: 13
Domyślnie

To mógłby byc także dobry sposób na zwiększenie poziomu trudności w grze! Pomyślcie jak trudno byloby awansowac na nastepny poziom na samym poczatku gry skoro zamiast 500 EXP trzeba by na "pierwszy" poziom zebrać okolo 20000 EXP!

Cytat:
Originally posted by Dragonus@15-06-2005, 16:56
Gdyby ludzie z Pirania Bytes poszli po rozum do głowy i jak to ma miejsce w innych crpg w menu dali opcje kontynuacji to nie byłbym zmuszony do korzystania z takich kombinacji
196890
Racja. Przecież Dragonus napisał że mozna wyzerować postać i tylko miec wpisane ze ma sie np. 40 poziom. Gdy tak sie zrobi nie powinno to byc uznawane za kod gdyż to nie ułatwia gry ale wręcz ją utrudnia!
__________________
...zawsze oddany...
...rzuca się z imieniem Innosa na ustach...
...choć w głębi duszy oddany Adanosowi...
...Paladyn - Strażnik równowagi...
RPG
qwe jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 15-06-05, 18:26   #7
Dragonus
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: czerwiec 2005
Skąd: Bytom
Posty: 32
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by qwe@15-06-2005, 16:17
To mógłby byc także dobry sposób na zwiększenie poziomu trudności w grze! Pomyślcie jak trudno byloby awansowac na nastepny poziom na samym poczatku gry skoro zamiast 500 EXP trzeba by na "pierwszy" poziom zebrać okolo 20000 EXP!
Racja. Przecież Dragonus napisał że mozna wyzerować postać i tylko miec wpisane ze ma sie np. 40 poziom. Gdy tak sie zrobi nie powinno to byc uznawane za kod gdyż to nie ułatwia gry ale wręcz ją utrudnia!
196905
Wyzerować mozna gildje questy +pozbycie się rzeczy ( najlepiej jeszcze przed wyexportowaniem postaci)
Ale statystyki i wyuczone umiejetności by pozostawały( niejestem pewien czy da sie je wyzerować)

Jeśli chodzi o mnie to przy grze cRPG zawsze mam 3 priorytety

1 Nabić maxymałny możliwy w grze lvl ( w gothic jest to niemozliwe)

2 Zdobyć najlepsze rzeczy (bronie,zbroje,itemki itp itd)

3 Zaliczyć maxymalną ilość questów

Gra była by trudniejsza tylko do pewnego momentu bo po przekroczeniu pewnej granicu statystyk wszystko w grze było by na jeden atak,strzał,cios

W tym momencia gra musiała by miec rosnący stopien trudności np mocniejsze,wytrzymalsze potworki a to mogło by wymagać solidnego przerobienia gry,ewentualnego stworzenia modu (jeden rozwiązany problem tworzy 2 następne do rozwiązania

Co do expa za określony lvl to sprawdziłem ze na lvl 140 trzeba nabic 5005500
Mozna nabić wiecej lvl ale ja juz niemiałem siły
Sądze ze gothic niema limitu leveli
RPG
Dragonus jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 15-06-05, 21:08   #8
Johnson
Golem
 
Johnson awatar
 
Zarejestrowany: luty 2005
Skąd: Antagarich
Posty: 823
Wyślij wiadomość przez AIM do Johnson
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Dragonus@15-06-2005, 16:26
Co do expa za określony lvl to sprawdziłem ze na lvl 140 trzeba nabic 5005500
Mozna nabić wiecej lvl ale ja juz niemiałem siły
Sądze ze gothic niema limitu leveli
196910
Ilośc exp. potrzebnego na następny poziom można bardzo łatwo obliczyć. Każdy następny poziom wymaga 500Exp. więcej niż poprzedni czyli level 141 będzie wymagał 5006000 Exp. Proste i logiczne.

Co do samego pomysłu to ciekawe, bardzo ciekawe. Też myśle, że Gothic nie ma końa leveli .
__________________


Brat Darkrevena; Ojciec de Zoo i Kyzv'ego; Wujek Luke'a_F, Peppera i Curseda

RPG
Johnson jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 15-06-05, 21:22   #9
qwe
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: luty 2005
Skąd: Jarkendar
Posty: 13
Domyślnie

Oczywiście że statystyki także da sie wyzerować, choć nie wiem jak z umiejętnościami... A gothic na pewno nie ma konca lvli bo twórcy gry o tym nie pomyśleli
__________________
...zawsze oddany...
...rzuca się z imieniem Innosa na ustach...
...choć w głębi duszy oddany Adanosowi...
...Paladyn - Strażnik równowagi...
RPG
qwe jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 15-06-05, 23:49   #10
Orlan
Jaszczur
 
Zarejestrowany: wrzesień 2004
Skąd: Plaża piratów
Posty: 170
Domyślnie

No ja lubię gothica, przeszedłem go wiele razy ale co do tego sposobu to nie jestem w stanie tego zrobić. Z bardzo poważnego powodu lubię grać słabą postacią. Dla mnie w tej chwili gothic ma jedną wadę mały poziom trudności. Weźmy przykład jak przechodzę grę to idąc do górniczej doliny mam koło 15 levela w Khorinis nie mam co już tłuc trolle itd. Wszystko nie żyje. W GD wycinam wszystko łącznie z orkami orkami tak że żadnego przeciwnika( oprócz smoków ) już nie ma. I jeśli tak słabą postacią to nuda bo i tak jest prosto to co dopiero 50 poziomową . TO JEST TYLKO MOJE ZDANIE WIEC PROSZĘ SIĘ NIE PRZYPIERNICZAĆ
__________________
W klasztorze fajnie było ale się skończyło
Gothic to nie tylko gra to sposób na życie
Pirahna jest najlepsza
Też się pochwalę . Dwusetny post 15 stycznia 2006 11.57
RPG
Orlan jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 16-06-05, 09:06   #11
AKO
Golem
 
AKO awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2004
Skąd: Z opuszczonego klasztoru
Posty: 508
Wyślij wiadomość przez AIM do AKO
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Johnson@15-06-2005, 20:08
Ilośc exp. potrzebnego na następny poziom można bardzo łatwo obliczyć. Każdy następny poziom wymaga 500Exp. więcej niż poprzedni czyli level 141 będzie wymagał 5006000 Exp. Proste i logiczne.
196994
??

A co powiesz, że na :
1 poziom 500EXP
2 poziom 1500EXP

czy te dwie ilości różnią się 500 EXP ?? nie.

Co do samego pomysłu: Jakiś takiś.... dziwny. Zresztą, każdy kto troche bawił się kodami, wie, że można tak zrobić... Ale i co z tego, jak sobie wszystkie bronie wyrzuce/wykasuje, jak nadal mam ok. 1000 życia ?? wiem, że można to zmienić, ale jak wygląda 48 poziomowy ludek, z 12 życia ??

PS: da sie WSZYSTKO zrobic w Gothicu....
RPG
AKO jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 17-06-05, 13:10   #12
AddoN
Tunak Pierwszy
 
AddoN awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2005
Posty: 1 116
Domyślnie

Tytaj mamy chyba mały problem ponieważ po imporcie postaci z pliku jest ona traktowana jako zwykły NPC, u mnie to skutkowało np. brakiem menu wyboru ilości snu kiedy się kładłem, a niektóre postacie wogule nie reagowały na moje zaczepki.
A bez snu trudno przejść grę no chyba że się zastąpi sen komendą SET TIME, jednak to nie o to chodzi
RPG
AddoN jest offline  
Góra
Zamknięty Temat


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Najwyższy level sewcioj Dyskusja 327 20-07-16 22:51
Jak można zdobyć zbroję Arcymaga Ognia? faza90 Pomoc 11 01-03-09 14:39
Level w GD TheDeathOne Porady i triki 47 29-06-06 19:27
Level w pierwszym rozdziale Daron Pomoc 14 31-10-04 16:39
Max level RoB!k - PALLADYN Pomoc 8 17-07-04 20:09


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.