![]() |
#1 | |
Chrząszcz
|
![]() Witam
Pogrywam sobie ostatnio w G1 i spotkałem się z dosyć dziwną sytuacją związaną z rudą. Jak wiadomo, handlarzom przybywa rudy co rozdział. Jednak ilość tej rudy nie zawsze jest taka sama. Do rzeczy: Chwilę przed przystąpieniem do drugiego rozdziału byłem w SO i handlowałem ze Skipem. Ma on w I rozdziale 800 bryłek rudy. Zabrałem mu te bryłki rudy (poprzez handel). Przeszedłem do II rozdziału i wróciłem do Skipa zobaczyć, ile ma rudy. Miał 400 bryłek. Gdybym z nim wcześniej nie handlował, powinien mieć teraz 1200 bryłek. Wczytałem więc save z pierwszego rozdziału przed handlem z nim. I tu się zaczyna zabawa. Przeszedłem do II rozdziału bez handlowania z nim i wróciłem sprawdzić, czy na pewno ma te 1200 bryłek. No i miał. Ale! Ma 1200 bryłek tylko wtedy, kiedy otwieraliśmy wcześniej jego okno handlu. Jeśli nie rozmawialiśmy wcześniej ze Skipem, będzie on miał w drugim rozdziale 2400 bryłek! Sprawdziłem to również u innego handlarza - kowala Darriona w Obozie Bractwa. Wynik: I Rozdział - 200 bryłek II Rozdział - 600 bryłek II Rozdział (bez wcześniejszej rozmowy z nim i handlu) - 1200 bryłek Wychodzi na to, że nie opłaca się otwierać okna handlu u kupców przed przystąpieniem do wyższych rozdziałów. Dodam, że sama rozmowa z nimi nie wpływa w żaden sposób na ilość posiadanych przez nich bryłek, więc można spokojnie wykonywać związane z nimi misje. Ważne, by nie handlować z nimi przed wyższymi rozdziałami, żeby wymaksować posiadaną przez nich rudę. Dla przykładu, jeśli będziemy handlować ze Skipem w każdym rozdziale, w III będzie on miał łącznie 2200 bryłek. Lecz jeśli zaczniemy z nim handlować dopiero w III rozdziale, będzie miał 4400 bryłek, czyli 2 razy więcej! Jeśli ktoś orientuje się trochę w tym temacie, prosiłbym o wypowiedź. Nie za bardzo rozumiem jak to działa, ale...działa ![]() Ostatnio edytowane przez Bounty : 08-10-16 o 11:46. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Golem
|
![]() Na co komu bryłki rudy... Wystarczy kilka razy pobić Huno i płacąc prętami jesteś ustawiony do końca gry. Nawet bez tego można się obyć, ponieważ system handlu w G1 to parodia. Ale ciekawe odkrycie... czyżby niedopatrzenie twórców?
![]() |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||