![]() |
#1 | |
Chrząszcz
|
![]() Witam. Pogrywam sobie w G3 z CM 2.6.2. Mam całkiem dobrego laptopa - LENOVO Intel i3 4x 2.4 GHz, 6gb Ram i całkiem niezłą kartę graficzną. Ustawiłem wysoki rendering przy instalacji myśląc, że raczej nie sprawi to kłopotów. A jednak. Przez daleki rendering, głównie na otwartych przestrzeniach, mam masakryczne lagi. W pomieszczeniach, miastach gothic chodzi perfekcyjnie. Nie jest to wina ''ultra'' ustawień tylko właśnie renderingu ( w razie komentarzy, że to wina grafiki) Chciałem poprosić Was o pomoc w zmianie odległości renderingu na minimalny, chyba da się zmienić w ge3.ini, lecz ekspertem w tym nie jestem i samemu się za to biorąc lub posługując się niekompletnymi informacjami z internetu jeszcze bym to, lekko mówiąc, spieprzył.
|
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Chrząszcz
|
![]() Właśnie sprawdzam jak sprawuje się gothic po zainstalowaniu Razera (Game booster) na różnych szczególowościach. Na niskich mam 30 FPS- gdzie grafika jest znacząco zmniejszona. Na średnich mam te prawie idealne 50 pare FPS, gra chodzi pięknie i zauważyłem, że jakość renderowanych przestrzeni jest... perfekcyjna... Na wysokich i bardzo wysokich pojawia się te 30 i 20 fps, gra już laguje, ale rendering jest gorszy... Chciałbym grac na tej bardzo dużej szczegółowości także zostawiam ultra, jednak ten rendering dobija. Laptop to laptop, stacjonarnym nie jest. Podejrzewam, że stacjonarny z tym sprzetem uciągnąłby..
Tylko własnie nie wiem jak ten rendering wyłączyc, a od nowa nie chce zaczynać gry :/ |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Syn boży
|
![]() Skopiuj save'y to nie bedziesz musial zaczynac od nowa, po reinstalacji
![]() Pozatym nie przejmuj sie swoim sprzetem, Gothic 3 sam w sobie jest tak fatalnie zoptymalizowany, ze nawet na kozackich kompach beda problemy. Taka "uroda" tego bubla heh
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
jak zmniejszyć poziom many ? | Nikodu | Pomoc | 2 | 03-01-14 02:45 |
POMOC RISEN - KARYGODNY BŁĄD ! BAGA O POMOC ! | Dyskotekowiec | Pomoc | 5 | 24-02-13 23:57 |
Jak zmniejszyć wage filmu nie tracąc jakości (gothic 2 NK) | FilpuPL | Pomoc | 8 | 25-07-10 18:08 |
Pomoc | Adix997 | Dyskusja | 1 | 21-04-10 21:48 |
[NK] pomoc | konik | Pomoc techniczna | 1 | 15-02-05 13:01 |