Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4

Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 (http://forum.gothic.phx.pl/index.php)
-   Porady i triki (http://forum.gothic.phx.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Bug w Świątyni Śniącego - problem z kratami :) (http://forum.gothic.phx.pl/showthread.php?t=43191)

Ork Elite 02-02-16 15:13

Bug w Świątyni Śniącego - problem z kratami :)
 
Witajcie Forumowicze!
Jak zapewne, niektórzy z Was wiedzą, że jest taki paskudny bug w Świątyni Śniącego, który uniemożliwia nam przejście dalej. Chodzi mi o pierwsze DUŻE pomieszczenie, które znajduje się obok pierwszego Apokaliptycznego Strażnika, którego spotkamy w świątyni w tym pomieszczeniu jest dużo tych dziurek, z których wystają kolce i jak strzelimy w przycisk pomieszczenie się zamyka, wyskakują te kolce i otwiera się ściana w tymże pomieszczeniu i kraty do tejże komnaty otwierają się ponownie. I tu dochodzimy do sedna problemu. Otwiera się ściana jak powiedziałem i w takim wgłębieniu znajduje się kolejny przycisk, w który trzeba strzelić łukiem, bądź kuszą i otworzy się komnata obok. Ale właśnie występuje bug, który to choćbyśmy wystrzelili 100 strzał, komnata obok się nie otworzy :(. ALE MAMY NA TO SPOSÓB! :D. I nie jest on związany z kodami (jestem zatwardziały na kody i za wszelką cenę nie chciałem ich użyć i wpadł mi ten pomysł do głowy). No to tak wygląda to następująco:
Rzecz potrzebna:
1. Dwa zwoje przemiany w chrząszcza lub w cokolwiek. (Ale najlepiej w chrząszcza).
Przebieg "sprawy": :)
1.Podchodzimy do tych krat tego wrednego pomieszczenia obok, które nie chce się otworzyć.
2.Zamieniamy się w chrząszcza.
3.Staramy się cały czas wchodzić w te kraty przodem lub tyłem.
4.Klikamy "Enter".

I tym sposobem postać znajdzie się w upragnionej komnacie. Po kliknięciu odpowiedniej kombinacji przycisków które są w środku (bo one otwierają drzwi przez, które trzeba przejść dalej) powtarzamy kroki, aby wyjść z powrotem.

Powodzenia! :D

Gregorius™ 02-02-16 15:25

Nie pamiętam dobrze, ale te przyciski trzeba (wciskać w kolejności)
Najpierw przycisk wyżej a potem ten na dole

Ork Elite 02-02-16 22:45

Cytat:

Napisał Gregorius™ (Post 890715)
Nie pamiętam dobrze, ale te przyciski trzeba (wciskać w kolejności)
Najpierw przycisk wyżej a potem ten na dole

Dokładnie tak trzeba. Ale napisałem to, ponieważ ten bug występuje mimo dobrze wykonanej kolejności. Poza tym i tak trzeba taką wykonać, bo nie otworzy się ta ściana z tym zbugowanym przyciskiem :).


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:30.

Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.