![]() |
|
Premiera - mod został ukończony!
Po wielu latach prac i kolejnych wielu dopracowywania niemal gotowej już modyfikacji, grupie osób z forum theModders.org wraz z niedobitkami pierwotnego teamu tM udało się ukończyć i wydać modyfikację Czas Zapłaty. Chyba nie trzeba jej przedstawiać, w oczywisty sposób jest to największa i najbardziej dopracowana modyfikacja do Gothica powstała w naszym kraju, a poziomem zaawansowania przerasta prawie wszystkie, lub nawet całkiem wszystkie, wydane na świecie.
Linki do downloadu (jak mamy nadzieję będzie pojawiało się ich coraz więcej), i instrukcję instalacji oraz możliwość zadania pytań twórcom modyfikacji znajdziecie w temacie premierowym na forum theModders: http://themodders.org/index.php?topic=20904 . Głównym twórcą modyfikacji, zajmującym się głównie programowaniem, był Orcwarrior. Za scenariusz odpowiada przede wszystkim Shergar. Nad dokańczaniem części programistycznej najwięcej czasu spędził Adanos. Projekt graficzny jest autorstwa Thora. Oprócz nich w różnym stopniu do prac przyczyniły się dziesiątki osób z forum theModders, w tym skromny autor tego posta. Mała prośba w imieniu teamu: będziemy wdzięczni za każde udostępnienie tego posta na facebooku: https://www.facebook.com/theModders....56308957760042 . Wiele osób zdążyło już zapomnieć przez lata o czekaniu na premierę tej modyfikacji, a często są to nasi znajomi lub znajomi znajomych. W ten sposób przyczynicie się do przypomnienia im o tym :D |
Nareszcie! Muszę się przyznać, że w was zwątpiłem, ale bardzo się cieszę, że go skończyliście, zabieram się za granie :)
|
Że też dopiero teraz zwróciłem uwagę na ten nowy post. Dłuuugo czekałem na tego moda, co prawda mogłem zagrać w wersję beta, ale odpuściłem to sobie, bo nie chciałem sobie psuć zabawy ewentualnym ogromem błędów technicznych i niedopracowań. A jak usłyszałem o powrocie Orca do ekipy, to tym bardziej postanowiłem oczekwiać na finalną wersję no i doczekałem się. :) Już robię download i nie mogę się doczekać gry.
|
Gra już ktoś w ogóle ? Ja zacząłem i przy rozmowie z Cavalornem gra crashuje też macie taki przypadek?
|
Na Themodders znajdziesz kilka sposobów które pomogą, ogólnie mod wcale nie jest gotowy tak do końca co zresztą można zauważyć po opiniach graczy na tm o dziwo CZ ma więcej problemów niż returning który jest z 5 razy większy jak nie lepiej co jest bardzo dziwne, ja grałem grało się przyjemnie ale jednak zalecam się wstrzymać aż wyjdzie o ile wyjdzie jakiś patch który naprawi błędy w grze oraz ogólnie ja trochę jeszcze ustabilizuje :P
|
No dobra, zadam głupie pytanie. Jak to odpalić? Nigdzie nie znalazłem instrukcji.
|
musisz użyć playerkita
|
Cytat:
|
Pytanie. Co zrobić,gdy mod otwiera się a ma ramkę białą na całym ekranie? Wygląda jakby część była ucięta, więc podczas rozmowy nie widać imienia NPCa i jest to lekko irytujące, coś jakby otwierało się w oknie a nie w pełnym ekranie i ucinało brzegi gry. Ma ktoś coś takiego? Po ustawieniu 1600x900 po protu część jest ucięta a w jej miejsce jest biały ekran co wygląda jak ramka...
|
W trakcie zwykłej gry masz tak samo? Jaki system?
|
Dobra pewnie jest gdzieśnapisany mój problem na theModders ale ją jestemtępym. Jak kładęsię spać to.....spie ale cały czas ;( raz zostawiłemkompa na godzinę a tam dalej dni leciały
|
O tym jeszcze nie słyszałem. Przekażę Orcwarriorowi.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:28. |
|