Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4

Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 (http://forum.gothic.phx.pl/index.php)
-   Pomoc techniczna (http://forum.gothic.phx.pl/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Nowy sprzęt? Co kupić? Tu szukajcie porady! (http://forum.gothic.phx.pl/showthread.php?t=10651)

Bubby 08-10-06 19:35

Nowy sprzęt? Co kupić? Tu szukajcie porady!
 
Tu proszę zamieszczać proźby o porady co, gdzie i za ile kupić do komputera by móc spokojnie pograć w najnowsze gry (a zwłaszcza G3 :twisted: )





UWAGA WAŻNE:


Przy pytaniach prosze podawać dokładny opis dotychczas posiadanego komputera, w tym opisie mają się znaleźć dokładne dane i typ procesora, płyty głownej, karty graficznej, ramu, dysku, obudowy, zasilacza i podobnych. Dotyczy to zwłaszcza tych który chcą coś dokupić do tego co już mają.
W przypadku pytań o np kartę graficzną proszę dokładnie podać ile ma się na to pieniędzy i jakiego typu ma być złącze karty (APG czy PCI-E)

Jeśli nie wiesz jakie masz części w komputerze, ściągnij program EVEREST Home Edition 2.20 PL.

D'Artagnan 08-10-06 20:15

Hmmm... Niedługo zamierzam kupić sobie nową kartę graficzną do komputera. Chcę wydać na nią 200-300 zł. Co proponujesz?

malyxxl 08-10-06 20:22

mam do wydania 2500 chcę kupić kompa (bez monitora itp...)który udźwignie G3 na max detalach

GreenGo 08-10-06 20:46

malyxxl - bez monitora itp. to znaczy bez czego ? Co chcesz za to kupić ? Myszke, klawiatóre bude, zasiłke GPU, CPU, HDD, mobo i ram ?

Freestyle'man - AGP czy PCIx ?

Bubby 08-10-06 20:46

Cytat:

Originally posted by Freestyle'man+8-10-2006, 19:16-->CYTAT(Freestyle'man @ 8-10-2006, 19:16)
Cytat:

Hmmm... Niedługo zamierzam kupić sobie nową kartę graficzną do komputera. Chcę wydać na nią 200-300 zł. Co proponujesz?
412635
[/b]
Nie wiele to kasy, ale polecam karty Radeon X1300 256MB firmy HIS.

malyxxl
@8-10-2006, 19:23
mam do wydania 2500 chcę kupić kompa (bez monitora itp...)który udźwignie G3 na max detalach
412642

To za tyle na max chyba nie pograsz, ale na pewno pograsz na medium (może nawet więcej).
  1. Procesor AMD Athlon 64 3500+ BOX (Socket AM2) Orleans 424.00
  2. Płyta główna Gigabyte GA-M55S-S3 nVidia nForce 550 340.00
  3. Karta graficzna GeForce 7600 GT Asus 256MB TV & 2xDVI (PCI-E) + King Kong 649.00
  4. Dysk twardy IDE/SATA Samsung SpinPoint P120 200 GB (ATA/133, 8MB cache) 290.00
  5. Obudowa Modecom Active - bialy-czarny - 400W 241.00
  6. Pamięć RAM Kingston DDR2 1GB 533MHz CL4 499.00
Razem wychodzi: 2443.00

Ceny są z komputeronika

Jak widzisz z tym GF7600GT nie pograsz na max, ale na medium spokojnie ruszy. Jeśli zaoszczędzisz na czymś, jak np na dysku lub dołożysz jeszcze 200-300zł to będzie Cię stać na GF7800GT którego bardzo polecam i na nim G3 może działać na max, a jak nie, to przynajmniej jest na to szansa.

-Cord- 08-10-06 20:53

mam 700 stów na procesor niewiem jaki kupić żeby Gothic 3 chodziło mi płynie za takom sumke :huh:

xyvko 08-10-06 20:56

A ja chciałbym sobie dokupić drugir 512 ramu i lepszy procesor żeby poszło chociaćby na średnich ale bez super szczegółów np. trawy itp.


EDIT. eldacros: ja sam nie wiem bo sie tym nie interesuje... może jakieś wskazówki to zaczaję :P a to mają być DDR nie DDR2(szczerze mówiąc myślałem że jest tylko jeden rodziaj :D)

E.2 Pedrkhan: a nie można w menadżerze urządzeń?

eldarcos 08-10-06 21:09

xyvkoa jaki ty masz slot po ten procesor?? i jakie to są ramy DDR czy DDR2.
-Cord-ty też pod jakie gniazdo ma być ten procesor. A po co tyle kasy wsadzać w procka, lepiej jakieś 300-350 w procka resztę uzupełnić dobrą grafiką.

-Cord- 08-10-06 21:26

eldarcos
Ja mam socket 754

Pedrkhan 08-10-06 21:26

Cytat:

Originally posted by xyvko@8-10-2006, 20:57
A ja chciałbym sobie dokupić drugir 512 ramu i lepszy procesor żeby poszło chociaćby na średnich ale bez super szczegółów np. trawy itp.
EDIT. eldacros: ja sam nie wiem bo sie tym nie interesuje... może jakieś wskazówki to zaczaję :P a to mają być DDR nie DDR2(szczerze mówiąc myślałem że jest tylko jeden rodziaj :D)
412667


Sprawdź to everestem.

http://www.instalki.pl/programy/download/t...ome_Edition.php

EDIT: Ognisty smoku, pobież everest home edition z mojego linku, albo z linku w pierwszym poście i powiedz, czy chcesz DDR, czy DDR2.

eldarcos 08-10-06 21:41

-Cord-Już lepiej. Ale AM2 są od czerwca wiec jaki ty procek kupiłeś że już zmieniasz?
To zrobię tak jak mówiłem, ale nadciągnąłem ci trochę budżet o 69 złotych, w przypadku gdy procek + karta.
Klik

A jak byś chciał sam procesor to masz dwie wersje Athlona X2 3800+:
Klik
Klik2

Edit:Cord przed chwila napisałeś że masz AM2 teraz 754 to się decyduj.
Podawajcie dokładne specyfikacje swoich kompow, albo tego co chcecie kupic.

Athlona ani Semprona pod 754 nie ma za 700 zlotych:
Tu masz do wyboru 2 opcje:
Klik-Semprona 3400+
Klik2-Athlona 3000+

-Cord- 08-10-06 21:47

Cytat:

Originally posted by eldarcos@8-10-2006, 20:42
-Cord-Już lepiej. Ale AM2 są od czerwca wiec jaki ty procek kupiłeś że już zmieniasz?
To zrobię tak jak mówiłem, ale nadciągnąłem ci trochę budżet o 69 złotych, w przypadku gdy procek + karta. Klik

A jak byś chciał sam procesor to masz dwie wersje Athlona X2 3800+:
Klik
Klik2

Edit:Cord przed chwila napisałeś że masz AM2 teraz 754 to się decyduj
412695

Musiałem poprawić bo sie pomyliłem
Ps. Dzięki


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:10.

Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.