Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4

Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 (http://forum.gothic.phx.pl/index.php)
-   Pomoc techniczna (http://forum.gothic.phx.pl/forumdisplay.php?f=25)
-   -   nie mam menu NK (http://forum.gothic.phx.pl/showthread.php?t=8355)

Krzych 21-04-06 22:54

Witam
Czy może mi ktoś pomóc??
Przy pierwszym uruchomieniu Nocy Kruka jest ok, ale wystarczy że zapisze gre i wyjde z niej to już nie moge powrocic do gry bo nie mam menu wyboru, tylko abyście mnie dobrze zrozumieli, gra sie wczytuje do momentu gdzie jest plansza z menu gry, u mnie widać tylko tło a nie ma tej tabelki z poszczegÓlnymi opcjami wyboru (tj: wczytaj, zapisz, ustawienia itp). Gdy SAVE jest pusty jest OK, tylko gra jest od początku co zresztą normalne. Probowałem już kopiować SAVE, reinstalować i jeszcze inne rzeczy i za kazdym razem to samo, na początku moge grać ale jak zapisze gre i wyjde to już nie moge, no chyba że wyczyszcze SAVE i uruchomie ponownie to jest ok, ale przecieŻ nie o to chodzi aby za kazdym razem od początku zaczynać.
Czy ktoś sie spotkał z czymś takim i gdzie tkwi problem??

Ethan 21-04-06 23:01

Hmmm problem rzeczywiście dziwny :huh:

Spróbuj może zainstalować najnowesze sterowniki do karty graficznej, lub coś w tym stylu, może to właśnie stanowi problem.

Ja osobiście polecam defragmentacje wszystkich partycji dysku. Ja miałem problem z grą GTA: VC, w której postać samoczynnie skręcała w lewo <_< Było to niezwykle uciążliwe i w pewnym momencie wręcz uniemożliwiało gre :( Właśnie defragmentacja uratowała mnie z opresji :D

Krzych 21-04-06 23:13

robiłem defragmentacje i nowe sterowniki tez są, chyba bede musiał nie wyłĄczać kompa do konca gry, bo jak nie wyjde z gry to SAVE działają i jest wszystko OK

Kojot 23-04-06 23:00

Wyglada na to tak jakby gra miala problem z zapisywaniem lub odczytywaniem plików gry. SprÓbuj moze na innej partycji zainstalowac moze masz akurat ta walnieta?


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:02.

Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.