Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4

Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 (http://forum.gothic.phx.pl/index.php)
-   Pomoc techniczna (http://forum.gothic.phx.pl/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Mój Gothic 2 nie działa (http://forum.gothic.phx.pl/showthread.php?t=8350)

Szamacik 21-04-06 15:44

Załączam ten temat bo byc może wasi koledzy albo wy sami mieliście ten sam problem. Więc kiedyś przeszedłem Gothica 2 i go odinstalowałem bo zajmuje aż 2,2 giga. Ostatnio jednak nie miałem w co grac i postanowiłem ,że wgram Gothica 2 i go przejde 2 raz ale inną profesją np. Paladynem. Lecz spotkała mnie nie miła niespodzianka : nie mogłem go zainstalowac. Mimo , że wszystkie pliki zostały wykasowane to kiedy brałem "instaluj grę" to mi odinstalowywało tak jakby nic ponieważ nie było na moim kompie ani jednego plika związanego z grą Gothic 2 . Nie wiem teraz co z tym zrobic.

P.S. Mam orginalną wersję :huh:

zenon21 21-04-06 19:00

Start -> Uruchom -> wpisz "regedit" bez "" -> HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> Piranha Bytes -> Gothic II
Powinieneś usunąć cały klucz Piranha Bytes, chyba że masz zainstalowanego Gothica. W tytm drugim wypadku usuwasz tylko klucz Gothic II. Jak to nie pomoże to spróbujemy czegoś innego.

Szamacik 22-04-06 10:02

Niestety nie pomogło . Kiedy próbuje instalowac to powraca ten folder i sie nie instaluje.

zenon21 22-04-06 13:02

W takim razie nie pozostaje nic innego jak znaleźć pliki które uniemożliwiają instalacje.
Poszukaj w C:\Documents and Settings\Twoja nazwa\Ustawienia lokalne\Temp. Otwieraj wszystkie foldery i uruchamiaj znajdujace sie tam pliki .exe aż natrafisz na tego z GII. Potem usuwasz cały folder w którym był ten Gothicowy plik .exe i usuwasz klucz z rejestru tak jak opisalem to powyzej.
Jak to nie pomoze to juz nie mam pomyslu :/

Szamacik 22-04-06 15:00

:( Nie pomogło. Jestem na 99% pewny ,że na komputerze nie ma nic związanego z Gothiciem , ale dzięki za pomoc

jeziyk 23-04-06 20:10

Mam ten sam problem...Może jest jakiś program który by usunął pliki z zwiazane Gothic II ??

Kojot 23-04-06 22:50

Ja tak samo mialem z instalacja Game Jack 5:| Gadal cos o Fable ktorego dawno niemialem na kompie i zaczol je odinstalowywac chociarz tak naprawde niemialem tej gry. Tylko dlatego ze niewlaczylem deinstalacji tylko recznie usunolem i gre i wpisy w rejestrze. Mozesz wejsc w rejestr, poszukac i usunac wszystko co jest zwiazane z nazwa Gothic a tak naprawde na 100% format systemu pomorze
Pozdro

zenon21 24-04-06 13:57

Poczytaj kilka postów wyżej. Już próbował grzebania w rejestrze. A co do formatu to też się zgodze, że będzie działać w 100%, ale według mnie format to najgorsze,najprostsze i najbardziej prymitywne wyjście :P

zdunek89 24-04-06 15:23

ja mialem kilka takich problemów ale nie tylko z grami,też kilka programów mi tak robiło
czasami udało mi sie to naprawić :D
ale roboty przy tym jest dość dużo,pierwsze to robi sie skan jakimś programem np hijackthis tam może sie cos pokazać ale nie musi,potem musisz usunąć wszystkie tempy windoswa (jest ich około 4 największy to
Kod:

System Volume Information
zawsze go czyszcze i dzięki temu komp szybciej chodzi :D)
jak to nie pomoże to usuwa sie ukryty folder w windowsie ma on zazwyczaj inną nazwe u mnie nazywa sie tak
Kod:

$MSI31Uninstall_KB893803v2$
jak to nie pomoże to format c:


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:30.

Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.