Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4

Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 (http://forum.gothic.phx.pl/index.php)
-   Pomoc w ukończeniu modów (http://forum.gothic.phx.pl/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Pytania Jaktyl (http://forum.gothic.phx.pl/showthread.php?t=13853)

Lee5.56 04-07-07 18:23

Cytat:

Napisał Scorpix (Post 316827)
Taka jedna facetka co stoi obok jednego z kupców co była misja żeby sie pobili. Mówi mi ze mam znaleźć dla niej dzika rzepę.I gdzie ta rzepa jest bo nigdzie jej nie widać.

Kilka można znaleźć obok wieży w której są myśliwi.

Cytat:

Napisał Thorus17 (Post 316631)
Najlepiej kup sobie zwój z zaklęciem "Przyzwanie szkieleta". Szkielet radzi sobie z orkiem bez większych problemów. Taki zwój można kupić u Freda. :lol:

Próbowałem ale nie moge z nim handlować.

Sentarion 04-07-07 19:28

Cytat:

Napisał Benio (Post 316804)
Wycztałem dużo odpowiedzi na zadania których nie mogłem rozwiązać, a teraz moje pytanie: Gdzie jest ten kamień (jakis na A) co Elyas (jakoś tak) może w nim wyrzeźbić posąg dla tej babki.

Kamień czyli aquiriam jest w jaskini z goblinami w wodzie (przechodzi się przez nią na początku gry), i jest tam dopiero po rozmowie z Elyasem.

Smuggler 04-07-07 19:53

Cytat:

Napisał Lee5.56 (Post 316938)
Próbowałem ale nie moge z nim handlować.

Bo najpierw musisz wykonać dla niego zadanie i nie wydać go przed Wolfem. B)

Yzerman 05-07-07 15:24

Nauczyłem się rzeźbienia w drewnie , bo złoto jest mi potrzebne. Podchodzę do warsztatu i pojawia się napis:" nie masz odpowiedniego narzędzia".Co mi jest potrzebne?.
Jeden gość chce skórę cieniostwora. W dzienniku pisze , że skórę można zdobyć w inny sposób(bez konieczności zabijania zwierza).Skąd mogę wziąć skórę?. Z cieniostworem szans nie mam. Wszystko jest ode mnie silniejsze.-_-
Ten mod jest trochę denerwujący ( 50 expa za wykonany quest w mieście). Z lewej szkielety,wilki , za prawej , dzik). Nie można się nigdzie poza miasto wybrać, bo to grozi śmiercią.^_^


Edit down:

Dzięki;) (przeskoczyłem kilka dialogów przy rozmowie ze stolarzem) Tego namiotu poszukam, pewnie jest na lewo od dzika.:D;


Tego orka elitę o którym była mowa wcześniej posłałem do Beliara ,gdy miałem 30 siły + topór Barbary - od kupca.

Lee5.56 05-07-07 17:15

1.Do rzeźbienia potrzeba ci sztyletu.
2. Skórę cienostwora znajdziesz w namiocie za miastem
3. A ze zdobywanie doświadczenia jakoś sobie poradzisz^_^

Sentarion 06-07-07 15:09

Cytat:

Napisał Yzerman (Post 317174)
Ten mod jest trochę denerwujący ( 50 expa za wykonany quest w mieście). Z lewej szkielety,wilki , za prawej , dzik). Nie można się nigdzie poza miasto wybrać, bo to grozi śmiercią

Na początku rzeczywiście jest ciężko, więc najlepiej zainwestować w 20 zręczności i kupić sobie jakiś łuk, wtedy potwory zabija się znacznie łatwiej, a później można znaleźć miecz mistrzowski za 60 zręczności i 120 obrażeń, więc najlepiej wyrabiać sobie zręcznosć:lol:

Yzerman 06-07-07 15:46

Cytat:

Napisał Thorus17
nie wiemy gdzie jest to miasto umarłych wiec mamy zacząć poszukiwania w Wielkiej Wieży i w pobliżu jeziora.

Bijesz maga" drugi" raz. Stajesz na platformie i zjeżdżasz w dół. Na półce jest roślina wodna. Idziesz z nią do Paidana.
Miasto jest pod wodą. Wpływasz do pomieszczenia
(w G2 stał tam Engor- komnaty paladynów i wchodzisz w taką niebieską ścianę. A potem jest strasznie ciemno.;)

Cytat:

Napisał Brat Xardasa
więc najlepiej zainwestować w 20 zręczności i kupić sobie jakiś łuk

Od samego początku ćwiczę siłę i broń dwuręczną.
Mam 90 siły i 35% dwuręcznej i już sobie nieźle radzę. Próbowałem grać tak, żeby nie dać się zabić:D ,ale to jest dość trudne zadanie (bandyci w kopalni, jaskini , sprzecik mają dość dobry(zatrute kusze).;)

Matello666 27-07-07 17:31

Żeby płynąć pod wode trzeba spalić tą dziwną roślinę, tak mówi alchemik...jak ją spalić?? Odp szybko bo w końcu sam sie dowiem, bo prubuje jakoś, kowadło nie, piec nie-_-
@Edit
Już ok, dostałem sie bo miasta umarłych bez tej rośliny, troche życia poszło:blush:

Bolo313 02-08-07 14:41

A ja mam problem z nauką u Paidana, on kazał mi zrobić ryżówke, gdy miałem wszystkie składniki czyli 1 ryba, 1 jabłko, 1 leśna jagoda, 1 menzurka, 1 butelka wody i 2 ogniste korzenie. Jak podszedłem do stołu alch. to pisze uwarz ryżówke naciskam enter i pisze że mało składników
A mam jeszcze jeden problem gdy zagrałem w jaktyla to zobaczyłem że nie ma głosu kilka postów wcześniej ktoś napisał że wystarczy zmnienić jedną opcje w menu odpalatora. Ale nie wiem gdzie jest to menu.Z góry dziękuje za odpowiedż choć nie wiem czy taka będzie.

Darenis 02-08-07 18:43

Właśnie, mógłby ktoś powiedzieć gdzie jest te menu odpalatora i jak włączyć głos w Jaktylu?

Pozdrawiam
Daro

kilus123 19-08-07 14:59

nie wiem jak przejść
 
prosze o pomoc jak otworzyć dzwi do biblioteki

rzadzik 29-12-07 23:29

Cytat:

Napisał Bolo313 (Post 325463)
A ja mam problem z nauką u Paidana, on kazał mi zrobić ryżówke, gdy miałem wszystkie składniki czyli 1 ryba, 1 jabłko, 1 leśna jagoda, 1 menzurka, 1 butelka wody i 2 ogniste korzenie. Jak podszedłem do stołu alch. to pisze uwarz ryżówke naciskam enter i pisze że mało składników
A mam jeszcze jeden problem gdy zagrałem w jaktyla to zobaczyłem że nie ma głosu kilka postów wcześniej ktoś napisał że wystarczy zmnienić jedną opcje w menu odpalatora. Ale nie wiem gdzie jest to menu.Z góry dziękuje za odpowiedż choć nie wiem czy taka będzie.

Co do tej ryżówki to ja tez miałem taki problem, ale rozwiązałem go tak, że kupiłe sobie więcej menzurek niż jedna , a jeśli to nie pomoże to kup wiecej innych składników np. zamiast mieć w ekwipunku 1 jabłko to miej 2 albo 3.
To powinno pomóc, przynajmniej mi pomogło ^_^

A co do drugiego pytania, to menu "odpalatora" jest kiedy uruchamiasz program GothicStarter (patrz na screen poniżej).Nie jestem do końca pewny, ale chyba o to chodzi.


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:30.

Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.