Wyświetl pełną wersję : GTA San Andreas
Master Flamaster
17-04-05, 21:12
Mam GTA San Andreas i niewiem jak kupować broń. Przeszedłem wszystkie misje ze Sweet'em, Rydlem i Big Smokiem. Jaką misję trzeba wypełnić by muc kupować broń?
eeeeeee...
przeszukaj podwórko Cj'a znajdziesz Pistol a na dachu domu Sweet'a jest UZI
Master Flamaster
18-04-05, 19:36
ee. wiesz a na lotnisku ( aby przejść wystarczy podłożyć samochód pod mur i po nim przejść) jest taka fajna broń maszynowa. Mi chodzi o kupno a nie szukanie broni.
dragonhunter
18-04-05, 23:01
eeee... chłopaki czy ja coś przegapiłem??? bo na stronie rockstar jest wyraźnie napisane, że premiera gry będzie w czerwcu... a co do pytania- jak się gra w piracką alfę to się trzeba liczyć z takiego rodzaju bugami. rozumiem, że nie wszyscy mają kasę i tak dalej, i że nikogo się nie "nawróci" jak sam nie stwierzi, że ma kasę i chęć ale można przynajmniej poczekać na piracką wersję 1.1, nie??
eeee... chłopaki czy ja coś przegapiłem??? bo na stronie rockstar jest wyraźnie napisane, że premiera gry będzie w czerwcu... a co do pytania- jak się gra w piracką alfę to się trzeba liczyć z takiego rodzaju bugami. rozumiem, że nie wszyscy mają kasę i tak dalej, i że nikogo się nie "nawróci" jak sam nie stwierzi, że ma kasę i chęć ale można przynajmniej poczekać na piracką wersję 1.1, nie??
:mellow:
:blink:
No po prostu n/c...
Premiera SA była... w październiku. Na PS2. A w czerwcu będzie na PC...
Mam takie pytanko do grających w najnowsze GTA na pc, a mianowicie:
Gdy często się coś robi, np strzela z karabinu czy jeździ motocyklem to wzrasta umiejętoność odpowiedzialna za strzelanie czy jazdę, to wiem, ale ciekawi mnie czy po wytrenowaniu danej umiejętności na określony poziom, a potem nieużywanie jej jakiś czas powoduje spadek tej umiejętności? Np. Gdy nauczymy się dobrze strzelać z pistoletu, a potem nie będziemy z niego strzelać to czy ta umiejętność zaniknie? Będe wdzięczny za odp.
Pozdrawiam
GTA San Andreas premiere miało tylko na PS2 i to juz jakiś czas temu. GTA SA na PC ma premiere zapowiedzianą na 7.06.2005r i narazie nieda sie ściągnąć wersji na PC z sieci. Narazie to niewiadomo za bardzo o takich żeczach o jakie pytałeś. Słyszałem gdzieś że ma być zmiana sylwetki gracza, czyli: przybieranie wagi jak sie jeździ samochodami i je ciągle, no i chudnięcie jak się je i potem np. na rowerze jeździ albo biega. W grze będzie trzeba jeść żeby np. biegać i plywać szybciej.
Originally posted by slawi@2-05-2005, 22:03
GTA San Andreas premiere miało tylko na PS2 i to juz jakiś czas temu. GTA SA na PC ma premiere zapowiedzianą na 7.06.2005r i narazie nieda sie ściągnąć wersji na PC z sieci. Narazie to niewiadomo za bardzo o takich żeczach o jakie pytałeś.
179708
hmm skoro gra wyszla (co za roznica PS2 czy PC przeciez nie beda to dwie inne gry) to czemu mowisz ze nie wiadomo jeszcze nic o tych rzeczach? :| troche nie logiczne
Imashel looknij tutaj (http://gta.pl/index.php)....moja ulubiona stronka o serii GTA, moze tu znjadziesz odpowiedzi na swoje pytania
na tej stronie zostal wlasnie poruszony temat ceny gry...najtaniej ma byc w przedsprzedazy w wirtus.pl za 107,90zl i co do daty wydania na 7.VI to raczej nie powinno byc z tym problemow takze i u nas (moze ze wzgledu na polonizacje bedzie u nas troszke pozniej)
Wersja PC i PS2 moze w niektórych żeczach różnić się od siebie (oczywiście mogą to być małe zmiany) dlatego napisałem że jeszcze niewiadomo. Jak ty wiesz co będzie to mozesz sie podzielić tą informacją i odpowiedziec na pytania które sa w tym temacie.
Originally posted by slawi@3-05-2005, 14:26
Wersja PC i PS2 moze w niektórych żeczach różnić się od siebie (oczywiście mogą to być małe zmiany) dlatego napisałem że jeszcze niewiadomo. Jak ty wiesz co będzie to mozesz sie podzielić tą informacją i odpowiedziec na pytania które sa w tym temacie.
179866
owszem beda roznice ale nie zmieni sie az tak (nie wiem jak to nazwac) "mechanika" gry i zalozenia jej tworcow w tak istotnej sprawie
chcesz liste zmian co do wersji PS2 i PC&Xbox?
prosze bardzo:
Dzień wydania Grand Theft Auto: San Andreas na PC oraz na Xboxa zbliża się. To właściwy moment, aby zgrupować wszystkie informacje o nadchodzących konwersjach i porówna jak bardzo zmieni się San Andreas względem wersji z PlayStation 2. Tak więc, oto lista zmian:
W obu wersjach dystans horyzont widoczności zostanie poszerzony.
Tekstury będą w lepszych rozdzielczościach i lepszej jakości. Również modele zostaną poprawione o dodatkowe polygony.
Cienie oraz refleksy świetlne przeliczane w czasie rzeczywistym zostaną dodane.
W obu wersjach będzie można słuchać własnych MP3'jek. Będzie możliwość klasycznego odsłuchiwania utworów, tak jak w poprzednich częściach, bądź stworzenia z nich stacji radiowej, z reklamami oraz komentarzami DJ'ów.
Powróci możliwość nagrywania powtórek, zapisywania oraz odtwarzania ich.
Tryb dla 2 graczy pojawi się w wersji na Xboxa, ale nie na komputer!
W wersji na Xboxa będzie można poruszać kamerą do okoła postaci/pojazdu używając prawego ministicka.
Oprawa audio zostanie poprawiona, dźwięk będzie w systemie Dolby 5.1
A wracając do tematu... Jestem szczęliwym posiadaczem PS2 i chętnie udziele ci pomocy...
Otóż wszystkie umiejętności (strzelanie umiejętnośc jazdy) nie spadają...
Spaść może tylko waga,Stamina (kondycja) Respect(szacunek) i sex appeal
A teraz ,, zastosowanie"...
Umiejętność strzelania-Jeśli umiejętność posługiwania się daną bronią wzrośnie do poziomu Hitman (czyli na maxa) to zwiększy się celowność a co za tym idzie mniej naboi traci się na zabicie kogoś...a także bronie małe-jednoręczne (Pistol,UZI itp.) mżna trzymać dwa naraz (w obu rękach)
Jazda pojazdami-Zwiększa się sterowność...autami nie zakręca się boczków jeśli ma się dużą umiejętność jazdy samochodem...Jeśli chodzi o motory to spada prawdopodobieństwo ,,gleby" przy wypadkach lub zakrętach...
Mam nadzieję że niczego nie zakręciłem i mnie zrozumiesz...
donkamillo
13-05-05, 20:47
a ja widziałem w clicku i na allegro GTA SA na kompa (przynajmiej tak pisało)ale po angielsku za 105 zł
Witam. Niedawno wyszła najnowsza część gry GTA - San Andreas. Czy zakupiliście już tę grę? Czy podoba Wam się? Co o niej sądzicie? Wypowiedzcie sie ! .... Ja już mam :) i gram już od 4 dni. Jestem już dość daleko i poznałem troche grę. I powiem Wam że jest super. Można robić wszystko ( prawie) co się podoba. Chodzić na siłownię, zmieniać ubrania, Trenować się w posługiwaniu róznymi rpodzajami broni, mieć dziewczynę, wyruszać na akcję z kilkoma kompanami z gangu ( ilość ich zależy od respektu który zpodbywamy po wypełnieniu misji, zabijaniu członków przeciwnych gangów oraz robienie sobie większej ilości i droższych tatułaży. Można chodzić do fryzjera i do restauracji. No poprostu gra spuer !! wypowiedzcie się co o niej sądzicie.
Przepraszam nie na tym forum założyłem co trzeba. :(:( .... proszę o przeniesienie na forum Gry ;)
Ja co prawda nie mam San Andreas, ale grałem już troche i uważam, że gra jest świetna.
Tylko jedna rzecz jest dla mnie utrapieniem, że nam koleś zgłodnieje, to mu siła w mięśniach spada :evil: . Poza tym to gra wymiata :spox:
Grałem trochę u kumpla i bardzo mi się podoba. Parę rzeczy mnie denerwowało (sztuczna grafika i bardzo głupie sterowanie) ale to wina tego co sobie w opcjach ustawił i stwierdził, że tak jest mu wygodniej :P No w każdym razie gra jest jak dla mnie super i już nie mogę sie doczekać, kiedy w nią zagram na moim piecu. Przy okazji: działa toto w kończu na Win 98 czy nie, bo jedni mówią, że tak, a drudzy, że nie. A więc odpalił ktoś tą grę na tym systemie?
Na jednej z zaufanych stronek o serii gta widnieją takie wymagania :
System operacyjny:
* Windows 2000 Professional (Workstation) [+ Service Pack 1 albo nowszy + DirectX 9]
* Windows XP (Home lub Professional) [+ Service Pack 1 albo nowszy + DirectX 9]
Rekomendowane wymagania sprzętowe:
- Procesor Intel Pentium 4 lub AMD Athlon XP albo nowszy
- 384(+) MB RAM
- 16x DVD-ROM
- 4.7 GB wolnego miejsca na HDD na pełną instalację
- Karta graficzna 128(+) MB, kompatybilna z DirectX 9 (rekomendowana jest karta nVidia GeForce z serii 6)
- Karta dźwiękowa kompatybilna z DirectX 9 (rekomendowana jest karta Sound Blaster Audigy z serii 2)
- Game pad z dwoma analogowymi gałkami (na USB lub Port Joystick)
- Klawiatura
- Mysz
Minimalne wymagania sprzętowe:
- Procesor 1 GHz Intel Pentium III lub AMD Athlon
- 256 MB RAM
- 8x DVD-ROM
- 3.6 GB wolnego miejsca na HDD na minimalną instalację
- Karta graficzna 64 MB, kompatybilna z DirectX 9 ("GeForce3" albo nowszy)
- Karta dźwiękowa kompatybilna z DirectX 9
- Klawiatura
- Mysz
Windowsa 98 tu nie widzę...
Windowsa 98 tu nie widzę...
Wymagania oficjalne a rzeczywistość często się różniły w przypadku serii GTA :) Te minimalne wymagania sprzętowe w rzeczywistości też są niższe. Widziałem w praktyce u kumpla ;) Wiem, że nie podano w wymaganiach Win 98, ale nie napisano też, że nie działa x] Trzeba mieć nadzieję ^^
Zawsze możesz poszukać jakiegoś patcha, usprawniającego grę tak, aby działała na Windowsie 98, powiedzmy na p2p, czy po prostu poszukać na różnych stronach o serii GTA, pewnie już coś takiego powstało, albo powstanie :szcz:
wlasnie na moim forum, jest user który ma 2 systemy i mial problem z odpaleniem gry na XP a poszla mu na 98, a wiec po rocstar games wszystkiego mozemy sie spodziewac... powinna poojsc na 98m chyba że on mial takiego zdolnego pirata :P :P :P
Zaznaczam, na wstępie, że mój problem nie dotyczy rozgrywki.
Otóż mam GTA (san andreas jak co :D ) I wogóle nie odczytuje mi płyty. U każdego innego kumpla gra chodzi normalnie (na mojej płycie) a u mnie nawet się nie da jej otworzyć, bo napęd nawet jej "nieprzeczyta". Kupiłem sobie płytę czyszczącą, ale g.... nic to nie dało, czyściłem nią nawet kilka razy, a płyty jak nie odczytywało, tak nieodczytuje. Czy ktos może wie o co może chodzić ?? :(
Jeszce nie mam-ale to kwestia czasu.Nie można przeciez przegapic takiego tytulu.Ah kiedy rok temu a moze troche mniej cyztalem recke tego wypasnego tytulu na Pleju 2 to tak chailem w to zagrac-a teraz jest juz na PC.Kto by w to nie gral, kot by nie recenzjowal zawsze zbiera najwyzsze oceny i ja sie nie dziwie-ta gra jest ogrmona a poprzednie czesci mimo uplywu czasu wciaz pozostaja swieze-moim zdaniem nawet pierwsza czesc.A nazwijcie mnie freakiem :D.
Originally posted by Arcymag Kregu Ognia@24-06-2005, 19:59
Zaznaczam, na wstępie, że mój problem nie dotyczy rozgrywki.
Otóż mam GTA (san andreas jak co :D ) I wogóle nie odczytuje mi płyty. U każdego innego kumpla gra chodzi normalnie (na mojej płycie) a u mnie nawet się nie da jej otworzyć, bo napęd nawet jej "nieprzeczyta". Kupiłem sobie płytę czyszczącą, ale g.... nic to nie dało, czyściłem nią nawet kilka razy, a płyty jak nie odczytywało, tak nieodczytuje. Czy ktos może wie o co może chodzić ?? :(
200716
Wadliwy CD [DVD?] - ROM
jazen_najemnik
24-06-05, 23:51
Ja tam od jakiegos czasu gram, sciagnalem sobie z torrentow i sobie pykam. Nawet fajnie sie gra. Tylko jest glupie zachowanie innych kierowcow jak walne jakiegos to uderza w moj samochod a jak wysiade to krazy wokol niego, a pozatym policjant mi ukradl hotringa i jak powaleni sie pchaja na autostradzie. Ale ogolnie spoko
Pogromca Blon
25-06-05, 00:26
Na razie jeszcze nie mam i nie gralem ale to kwestia dni kiedy sobie zalatwie...no i mam takie pytanie: Moj komp spelnia minimalne (rekomendowane nie do konca ale tez troche) wymagania sprzetowe z wyjatkiem karty graficznej. Od 3,5 roku pykam na uwaga uwaga...GeForce 2 MX400 64 MB :D nie powiem, dosyc muzealna karta, jedyny taki element w moim kompie - a pytanie: Jak myslicie, pojdzie mi ? :P
Originally posted by Pogromca Blon@25-06-2005, 00:26
Na razie jeszcze nie mam i nie gralem ale to kwestia dni kiedy sobie zalatwie...no i mam takie pytanie: Moj komp spelnia minimalne (rekomendowane nie do konca ale tez troche) wymagania sprzetowe z wyjatkiem karty graficznej. Od 3,5 roku pykam na uwaga uwaga...GeForce 2 MX400 64 MB :D nie powiem, dosyc muzealna karta, jedyny taki element w moim kompie - a pytanie: Jak myslicie, pojdzie mi ? :P
200856
Marne szanse :( Miałem taką kartę w komplecie z Celeronem 400 Mhz. Grając w VC, musiałem ustawić najsłabszą rozdzielczość i minimalny zasięg rysowania <_< I tak gra zacinała. Przecież za 300 zeta, możesz juz kupić dużo lepszą kartę ;]
NIe pojdzie. GF3 to minimal...
No coz ja takze jeszcze nie mam bo grałem u kumpla ale dzis bede miał :) i gra wypasiona nie tak do konca bo pare rzeczy mi tez sie nie podoba...przyjemnym aspektem jest jazda na rowerze :P i jazda różnymi innymi pojazdami, które nie wystąpiy w poprzednich czesciach tej serii:P no to tyle...
Originally posted by Silnikos@25-06-2005, 01:28
NIe pojdzie. GF3 to minimal...
200861
Mam GeForce 2 GTS Pro i nie mam ŻADNYCH problemów z płynnością gry w średnich detalach.
Lord_Sławomir
25-06-05, 10:10
Mam ja od tygodnia, gra naprawdę wymiata, wg. mnie najlepsza część całej seri GTA !!! . Ma mnóstwo mozliwości, co bardzo cenie w grach, np. w Gothicu ;) . Co do fabuły - R.E.W.E.L.A.C.J.A. :excl: . Potem tylko nie podoba mi się to, że Ryder i Big Smoke cię zdradzają :( ... to fajne ziomki były ;] . Jestem właśnie już parę misji po tym, jak zabiłem Rydera (szkoda, no ale sam tego chciał : :twisted: ) . Mimo, że to stary siolnik graficzny, tylko troche zmodernizowany, grafika bardzo mi się podoba , chociaz czasem mozna zauważyć komixowy styl... No ale w grze najwazniejsza grafa nie jest :spox: . Ogółem San Andreas to naprawdę WIEEELKI HIT :excl: :D
PS. A co do grafy, gra bez problemu, płynnie chodzi mi na Ge Force 4 mx 440 64 mb , Celeron 2 GHZ , 640 RAM DDR ... a więc chodzi na MX'ach !! :spox:
Ja też lubiłem Rydera puki nas nei dradzil ;/;/;/;/; .... Jest....był :P podobny do Snoop Dogg'a :P
Gra chodzi na GeForce 2 mx (i na innych mx też). Grafa jest mniej ważna (bo nie jest za najlepsza). Chodzi oto byś miał przynajmniej 256 (a najlepiej 512) ramu. Mi gierka chodzi całkiem nieźle na procq 1700 mhz, 256 sd (!) ram, GeForce mx440 64dd.
Co do samej gierki to jest zaje...iste :) Argumentów nie będe podawał bo już większość wymienili poprzednicy. Niedługo ma wyjść Liberty City Story. Czyli GTA3 bardziej rozbudowane (o ile dobrze przeczytałem :huh: ). Po więcej szczegółow zapraszam TU (http://gta.pl) bądź TU (http://gtasite.pl)
Sil - GF3 to minimum, ale te oficjalne wymagania różnią się dużo od tych rzeczywistych... na szczęście :twisted: Chodziło mi o to czy działa na Win 98 i jak ktoś mówił - działa z czego się baaardzo cieszę :D
Gold Dragon - GTA:LCS to jest na PSP a po screenach widziałem, że nic specjalnego :/
A ja właśnie skombinowałem sobie świeżutkie San Andreas, przed godziną dosłownie :) I mam następujacy problem: Wszystko mi sie instaluje bez problemów, ale gdy właczam gę ekran robi się czarny, słyszę tylko muzykę, po chwili wywala mnie na pulpit :( Dodam tylko, ze mam pożyczoną oryginalną wersje, a piec na którym siedzę to:
Windows 2000 XP Professional
AMD Athlon 2200
512 RAM DDR
GeForce 4 420MX (może za stare sterowniki?)
Proszę o pomoc, ew. moze podajcie linka do najnowszych sterów do mej karty? Lekko zdesperowany jestem.... :P
Pogromca Blon
25-06-05, 12:37
A moj zestaw to
Pentium IV 3 ghz, 512 MB RAM, karta graficzna to wspomniany GeForce 2 MX400, a system WinXP Professional
Originally posted by Tuner
Mam GeForce 2 GTS Pro i nie mam ŻADNYCH problemów z płynnością gry w średnich detalach
no to moze ja tez uruchomie chociazby na minimalnych detalach i nie bedzie ciac ? ;] ogolnie to czekam az wypowie sie ktos kto probowal uruchomic GTA SA na takiej albo podobnej karcie graficznej :)
A macie w swoich miastach już piraty na cd-kach, a nie dvd ?
Originally posted by Silnikos@25-06-2005, 10:45
200981
U mnie są na cd i na dvd. Ale myślę że bardziej opłaca się na dvd bo tylko jedna płytka - mniej kasy i mniej zajetego miejsca. A co do cd to u mnie sprzedają po 6 płytek cd :o :o :o ... Jka dla mnei to za dużo :P
Pogromca Blon
25-06-05, 12:53
Originally posted by Sil
Ja sie spotkalem tylko z dvd, niektorzy znajomi maja nagrywarki dvd wiec wiadomo...;] ale nie gadajmy moze tutaj o tym bo sie posypia ostrzezenia :P
Originally posted by Silnikos+25-06-2005, 12:45-->CYTAT(Silnikos @ 25-06-2005, 12:45)A macie w swoich miastach już piraty na cd-kach, a nie dvd ?
200981
[/b]
LorD_MaRay@25-06-2005, 12:52
U mnie są na cd i na dvd. Ale myślę że bardziej opłaca się na dvd bo tylko jedna płytka - mniej kasy i mniej zajetego miejsca. A co do cd to u mnie sprzedają po 6 płytek cd :o :o :o ... Jka dla mnei to za dużo :P
200988
Prosilbym abyscie nie dyskutowali na temat piractwa.
Przede wszystkim tutaj nie rozmawiamy o pirackich lecz o oryginalnych wersjach GTA: SA. I tego sie trzymajcie.
aha to może ja dodam swoje 3 grosze :P
nie będe mówił że u mnie są z nim problemy bo nie są a fabułę główną mam już dawno za sobą... ale co do wina 98 to próbowaliśmy z kumplem odpalić ale za choinkę nie szło... więc odpalić na win98 to dla mnie niemożliwe (cud?) co do gfów 2 to niestety nie powiem wam ponieważ sam go nie mam a u tego kumpla jak mówiłem, nie poszło ;)
Originally posted by Silnikos@24-06-2005, 22:04
Wadliwy CD [DVD?] - ROM
200789
No własnie, nie. Wszystkie inne DVD jak i cd normalne działają bez zarzutu. Może to jednak jest wina DVD, bo ma już 3 lata.... Ale spróbuje sobie załatwic na tych 6 cd, może pójdzie na drugim napedzie.
Yo wszystkim , według mnie GTA:SA to extra gierka ale według mnie strasznie KRÓTKA !!! Ja mam już od tygodnia i jestem w ostatniej misji. Tera muszę kilka sekretów poodkrywać :D . Jakby ktoś z was miał jakieś problemy z misjami to walcie do mnie , może pomogę B)
Mam taką prośbę nie obrażajcie najlepszej karty na świeci Geforce 2 mx bo to jest naprawdę mocna karta San Andreas chodzi mi przy minimalnych detalach na 1024-768 i wogule się nie zacina chodzi mi lepiej niż u niektórych gości z lepszymi kompami np. gościo ma szybszy procesor, kartę 4 mx więcej ramu gra na 800- 600 a mi i tak lepiej chodzi bo mu się rżenie jak wydać moja karta czyni cuda.
A ja juz 47% gra jest genialna ale stresu przysparza wiecej niz przy czym kolwiek innym tyle przeklenstw poszłow przy tej grze ze słownik polski wysiada, najwiecej poszło przy szkole latania i łodziami lecz wszystko na złotym medalu moge save dac.
Pogromca Blon
27-06-05, 22:45
Originally posted by Orlan
Mam taką prośbę nie obrażajcie najlepszej karty na świeci Geforce 2 mx bo to jest naprawdę mocna karta San Andreas chodzi mi przy minimalnych detalach na 1024-768 i wogule się nie zacina chodzi mi lepiej niż u niektórych gości z lepszymi kompami np. gościo ma szybszy procesor, kartę 4 mx więcej ramu gra na 800- 600 a mi i tak lepiej chodzi bo mu się rżenie jak wydać moja karta czyni cuda.
Oby moja GeForce2 uczynila na kompie takie cuda ;] Zwlaszcza jesli masz taki sam model (MX 400 64 MB) i grasz przy minimalnych detalach na 1024x768 i wogole Ci sie nie zacina to ja moge tylko sie cieszyc i trzymac kciuki za moja kiedy wreszcie GTA SA trafi do mnie :P
EDIT: Sil, sorry, zle przeczytalem ;)
Originally posted by Pogromca Blon+27-06-2005, 22:45-->CYTAT(Pogromca Blon @ 27-06-2005, 22:45)Orlan
Oby moja GeForce2 uczynila na kompie takie cuda ;] Zwlaszcza jesli masz taki sam model (MX 400 64 MB) i grasz przy pelnych detalach na 1024x768 i wogole Ci sie nie zacina to ja moge tylko sie cieszyc i trzymac kciuki za moja kiedy wreszcie GTA SA trafi do mnie :P
202070
[/b]
Pisał o minimalnych detalach przy 1024 x 768 :szcz:
Bartholomew_GS
28-06-05, 00:04
Pogromca blon ja gram na srednich detalach 1024 X 768 i mam karte taka sam jak ty. Troszeczke sie tylko zacina gdy np. zwalam przed helikopterem i paroma autkami wtedy troche zwalnia ale ogolnie jest ok. Aha i czy ktos moze mi pomuc bo nie wiem jak zrobic ta misje dla sweeta gdzie trzeba samochodem podskakiwac. Dokladnie to nie wiem jak sie steruje skokiem.
No cóż ja mam karte graficzną GeFroce 2 MX 400 64 MB, 803 MHZ ( <_< ) ale na całe szczęście gra chodzi na prawie najgorszych detalach... Ale ciesze sie z tego że chodzi, nie zacina i jakoś gram :D Gram na rozdzielczości 1024x768. Jednak najważniejsze że gra chodzi... :)
ja gram od paru dni ale utknąłem w pewnym momencie :( nie moge przejsc lowridera.-konkursu samochodów z wypasionym nadwoziem na eXtra zestawie hydraulicznym no i sie mecze jakos mam nadzieje ze uda mi sie to przejsc :P ogółem gra jest spox troszke zawiodłem sie na sposobie strzelania ...nie przypadł mi jakos do gustu i jest roche nie wygodne ale jakos sie przyzwyczajam
Originally posted by Bartholomew_GS@27-06-2005, 23:04
Pogromca blon ja gram na srednich detalach 1024 X 768 i mam karte taka sam jak ty. Troszeczke sie tylko zacina gdy np. zwalam przed helikopterem i paroma autkami wtedy troche zwalnia ale ogolnie jest ok. Aha i czy ktos moze mi pomuc bo nie wiem jak zrobic ta misje dla sweeta gdzie trzeba samochodem podskakiwac. Dokladnie to nie wiem jak sie steruje skokiem.
202123
Sterujesz za pomocą klawiatury numerycznej. (8 góra, 2 dół, 4 lewo, 6 prawo, 4+8 ukos do góry w lewo, 8+6 ukos do góry w prawo, 2+4 ukos na dół w lewo i 2+6 ukos na dół w prawo - cała filozofia :) )
Dla mnie gierka nie jestem aż taka krótka. Gram w nią dziennie ok. dwie godzinki (z przerwami). Nie jestem aż takim maniakiem :P
Dla mnie gierka nie jestem aż taka krótka. Gram w nią dziennie ok. dwie godzinki (z przerwami). Nie jestem aż takim maniakiem :P
203703
[/quote]
Ja też tak sądze jest tam tyle zadań , że aż głowa mała.
Mi największy problem sprawiły misje początkowe.Grałem we wszystkie poprzedni części , lecz tam stopień trudności (pierwszych) zadan nie był , aż taki duży. Szczególnie wkurzyła mnie misja , gdzie trzeba samochodem zlikwidowac jakiś gang...i mam pokazane uszkodzenie wozu.. zawsze mi się wóz zjara jak wjeżdżam do garażu(tam gdzie się bryczki naprawia) lub złapie mnie policja...białej gorączki można dostać ;)
Dla mnie gra jest zajawista! Świetny klimacik Gangsta... Homies 4 Life ;) Tylko troszeczke mój komp za słaby :( i leciutko wolno chodzi giereczka... Ale w grze można robić prawie wszystko... NIe ma to jak a`la Matrix jechać ścigaczem pod prąd na autostradzie... ale rzeź kombajnem... miodzio ;) Poziom misji też jest super... niby (prawie) wszystko na takim samym schemacie (dojedź, znajdź, zniszcz, wróć do domku) ale ani razu nie powiało nudą... Jeżeli zna się dobrze angielski to można się cieszyć świetnym humorem zawartym w dialogach.. czasami rozmówki są takie że boki zrywac... Postacie jako charaktery też zrobione dobrze... Jeżeli nie podoba się ktoś CJ to automatycznie siłą grową ja sam nie lubiłem tych postaci i na odwrót... SA to jedno wielkie utożsamianie się z CJ... w tej grze nie grasz CJ tylko sobą w postaci CJ... eh... RockStars... Jesteście kochani :spox:
Piromaniack
03-07-05, 18:45
Post wykasowany.
Originally posted by Piromaniack@3-07-2005, 16:45
Trzeci grzech... szkółka lotnicza. Może faktycznie mam refleks szachisty i to takiego 80-letniego, ale misję z Apachem robiłem nieprzerwanie 6-7 godzin... Naprawdę (sic!).... Te dwa samochody zniszczyć i wylądować mieszcząc się w określonym czasie nawet po zredefiniowaniu sterowania było dla mnie iście niemożliwym zadaniem... Ale udało się.
204872
Akurat tutaj zalezy to od sprawnosci manualnej gracza a nie gry ;) ... ja to przeszedlem za 2..mzoe 3 razem...czyli nawet nie w 30 min. takze prosze nie zwalac winy na gre ;]
Lord_Sławomir
03-07-05, 20:07
Rzeczywiści, misje z lataniem sa cholernie trudne, niektóre zwykłe misje też... Teraz jestem w misji, gdzie trzeba leciec daleeeko samolotem jak najniżej ziemi ( :( ) , żeby jakis radar cię nie namierzył. a po drodze od cholery tych budynków, drzew, itp. Zacząłem nawet gryźć klawiaturę :D , kiedy po przeleceniu przez koronę (kupa drogi za mną) jednym skrzydłem zachaczyłem drzewo i...bum :evil: . Zna ktos trainera bądź koda na natychmiastowe przejście misji ? :D
PS. Misja zwie sie chyba ,,N.O.E."
Edit : :D : Dzięęx wam za rady zaraz lecę kończyć misję ;)
Originally posted by Lord_Sławomir@3-07-2005, 18:07
Rzeczywiści, misje z lataniem sa cholernie trudne, niektóre zwykłe misje też... Teraz jestem w misji, gdzie trzeba leciec daleeeko samolotem jak najniżej ziemi ( :( ) , żeby jakis radar cię nie namierzył. a po drodze od cholery tych budynków, drzew, itp. Zacząłem nawet gryźć klawiaturę :D , kiedy po przeleceniu przez koronę (kupa drogi za mną) jednym skrzydłem zachaczyłem drzewo i...bum :evil: . Zna ktos trainera bądź koda na natychmiastowe przejście misji ? :D
204912
Wiem co to za misja...tez mialem z nia problemy... dam Ci rade... leć nad wodą...poprostu okrąż samolotem ląd przy zatoce. nie spiesz sie nigdzie..to nie misja na czas ;)
Originally posted by Lord_Sławomir@3-07-2005, 20:07
204912
Polecam Ci się pobawić, bo to naprawdę fajna misja. Ja ją przeszedłem za drugim podejściem. Za pierwszym razem załawiłem się dokładnie tak jak ty. Tuż przed drzewami leć naj najniżej, by pasek radaru poadł do 0, a potem wzbij się ponad drzewa i zaraz swpowrotem w dół. Pasek nie zdąży dobić do 100 nawet jeśli przekroczysz pułap.
Nie radzę grać w GTA:SA na kodach, bo jest to zapisywane w statystykach, a do tego info o tym że kod został wpisany pojawia się zawsze przy save'wowaniu. Lubię gdy autorzy gier uprzykrzają życie wpisującym kody :P
Bubby dobrze mówi :)
ale naprawdę nie radzę lecieć nad lądem ; ) umiejętnosci dosyć duże mam(szkoła latania wszystko za pierwszym razem z czego większość na 100% : ) )ale rozbijałem się... a jakim sposobem może chcielibyście wiedzieć :> ? ano takim że ... jakiś metr przedemną dorysowało sie drzewo : | widomo cos się stało <_<
Sama grę skończyłem na 100% w pięć dni(marne 41 godzin gry :blush: )najwięcej czasu straciłem na... ostrygi :D [a samego głównego wątku nie "przyspieszałem" - niektóre dialogi rządzą : ]
Ogólnie grę oceniam jaka łatwą pomijając kilka elementów[np paramedic - teraz jest o wiele trudniej niż w vice i III]
A co do glin... szczególnie ci gliniarze na motorach mnie dobijają ; ] dlaczego programisci z R* nie zrobili osobnego zachowania dla gliniarzy na motorach tylko dali im podobnie jak innym 'bikerom' 2 rodzaje do wyboru : | wiecie chyba jak jeżdżą goście na ściagaczach w sa ... co chwilę któryś ląduje na masce :blush:
A i wydaje mi się że misja 'supply demands' została ułątwiona... na ps2 co chwilę było słychać że za trudna a na pc... dwie może trzy ososby miały z nią poważny problem : |
A co do szkólki lotniczej - częśc ze strzelaniem z apcha(nei mpamiętam czy przypadkiem nie z hydry ; ] ):
radzę strzelać z działka pokładowego a nie rakiet ;] szybciej samochody rozwalicie bo minigun pokładowy ma autocelowanie ;)
Originally posted by Zyzio@3-07-2005, 21:33
Sama grę skończyłem na 100% w pięć dni(marne 41 godzin gry :blush: )najwięcej czasu straciłem na... ostrygi :D [a samego głównego wątku nie "przyspieszałem" - niektóre dialogi rządzą : ]
Ogólnie grę oceniam jaka łatwą pomijając kilka elementów[np paramedic - teraz jest o wiele trudniej niż w vice i III]
204942
Hmm, faktycznie GTA:SA nie jest trudną grą. Łatwość wielu mijsji mnie po prostu rozbawiła. Ale zdarzają się takie gdzie jest problem. Ja zawsze mam problemy z pościgiem za pociągiem gdzie Smoke strzela do kolesi z przeciwnego gangu.
Nie wiem jak Ci się udało przejście wszystkiego na 100%. Ja nie jestem w stanie tego zrobić, chociaż z drugiej strony to średnio chce mi się w to bawić ;)
GTA:SA zaskakuje sfobotą. 4 lata temu gdy gtałem w GTA3 byłem zachwycony tym jak bardzo dużo możliwości daje ta gra, w obliczu GTS:SA, GTA3 wydaje się zwykłą strzelanką.
Już się nie mogę doczekać na GTA4 :D
Originally posted by Zyzio@3-07-2005, 21:33
A co do szkólki lotniczej - częśc ze strzelaniem z apcha(nei mpamiętam czy przypadkiem nie z hydry ; ] ):
radzę strzelać z działka pokładowego a nie rakiet ;] szybciej samochody rozwalicie bo minigun pokładowy ma autocelowanie ;)
204942
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia czemu rakiety w apach'u nie mają auto namierzania jak to jest w myśliwcu. Widocznie autorzy gdy się zagapili...
A ja przeszłem, 65% i główny wątek gry, najbardziej sie boje premedic (czy cos takiego), vligante (czyt. obok), tych misji nie nawidze już w Vice miałem kłopoty, ale tu to już przesada. A fabuła jest świetna, podobaja mi sie klimaty a najleprza jest muzyczka koncowa prubowalem ja na kompa zgrac ale nic z tego. Jeszcze 35% i bedzie 100% i za pół roku znów zagram tymrazem juz nie na 100%
ja na swoim kompie mialem ogromny klopot z misja Stowaway (ta co trzeba do samolotu wjechac motorem). moj problem glownie polegal na tym ze gra wtedy zaczynala sie straaasznie ciac i gdy ja ruszalem samolot byl w juz na maxa rozpedzony. zeby przejsc ta misje musialem niestety wykozystac bug w grze :( (ale potem dla swojej wlasnej satysfakcji przeszedlem ja u kumpla :D)
Lord Bezimienny
03-07-05, 23:36
Ja na początku się bardzo męczyłem z tą misją bo nie wiedziałem że ten motor ma opony nie do przebicia i można do niego strzelać z m4a1 i nic się nie stanie, a później też nie mogłem przejść bo nie chciałem walnąć w beczki, ale po 4 razach zauważylem że to jest łatwa misja.
Nie jestem az tak 'daleko' by dyskutowac na temat zadan, o ktorych mowa we wczesniejszych wypowiedziach, dlatego pozwole sobie jedynie na krotki komentarz.
Przyznam sie, ze gra mnie mocno zaciekawila, co wazne, bo w wczesniejsze owszem gralem rownie 'namietnie', jednak zadnej z nich nie ukonczylem. Natomiast do GTA: SA czuje cos innego. W kazdym razie bede staral sie ja 'przejsc'/zakonczyc glowny watek. Niepokoi mnie tylko jedna rzecz - mam slaba cierpliwosc; nerwowy jestem i dlatego mam pewne obawy... ;]
Multum mozliwosci, klimat i grafika swietna.
Dodać trzeba iż mimo swej świetnej grywalności, gra nie jest pozbawiona błędów. Jazda na autostradzie to istna masakra (te tiry jadące z szybkością 250 km/h :huh: ). Zaś w mieście kierowcy nie znają zasad pierwszeństwa i często powstają stłuczki i korki. Czasami zdarza się, że samochów lata w powietrzu. Podczas strzelaniny SI przeciwników też nie zachwyca. Przeważnie rzucają się i strzelają, lecz zdarza się, że stoi jak idiota nic nie robiąc prosto na cel mojego ak47. Do ogólnych wad SA zaliczyłbym też radio. Prócz Radio X, Los Santos i Bounce staram się je wyłączać bądź przestawiać na moje utwory. Pie..lą na tych stacjach bez sensu. I jeszcze ogólny model jazdy samochodem, który furga jak z prędkości 40 km/h o coś zachaczymy.
Aha, no i jeszcze poważna wada to brak MP. Co prawda powstają jakieś programy do tego (MTA, GTA Tournament), lecz na tym poziomie niegodne uwagi (ze względu na kłopotliwość w obsłudze). Więc trzeba czekać :rolleyes:
Gra bardzo dobra, naprawdę ogromna ilość możliwości, co jest chyba jej największym plusem. Poza tym świetny klimat, bardzo ciekawa fabuła i dobra grafika stawiają ją wysoko. Jest też trochę błędów, jak na przykład ruch na autostradach, jednak można to przeżyć ponieważ całość jest świetna. Polecam wszystkim fanom GTA jak i tym, którzy nie grali w poprzednie części - co jest praktycznie niemożlwie ;] - .
Dzisiaj wreszcie dostałem San Andreas. Nie ma się za bardzo z czego cieszyć, bo okazuje się, że mój złom nie daje sobie z nim rady i zamiast animacji mam pokaz slajdów... :blink: Ale nie o tym chciałem pisać... Chodzi o to, że mam chyba jakąś wersję jednorazowego użytku ;)
Włączyłem SA, pomęczyłem się chwilę z tym skakaniem, ale musiałem na chwilę wyłączyć. I tutaj zaczyna się problem. Gra przestała się uruchamiać. Po prostu nie moge jej drugi raz włączyć. Jakby to napisać "po chłopsku": klikam dwa razy te ikonki, ale pokazuje się na chwilę tylko klepsydra i nic więcej się nie dzieje. Nie wiecie może dlaczego tak jest i co zrobić, żeby już działało? Próbowałem ponownej instalacji, ale też nie idzie. Bez sensu - włączył się raz i już nie chce :(
Ja na San Andreas czekałem już ho hoooo.... bardzo długo. Do czasu premiery na pc zdążyłem skolekcjonować sporo filmików, dowiedziałem się prawie wszystko o grze (oprócz fabuły). No i nadszedł ten chwalebny dzień kiedy kurier z jednodniowym opóźnieniem (w Ultimie źle napisali adres <_< - i staraj się tu człowieku być uczciwy i kupować oryginały za 220 zł...) przyniósł mi San Andreas... ah... krótko mówiąc już od momentu instalacji :P wiedziałem, że jest świetna. Nie wiem czy coś kiedyś to zmieni. Każda część GTA była lepsza od poprzedniej (z wyjątkiem GTA 2), tak SA utrzymuje tradycję. Może trudno uwierzyć, ale zachowałem odrobinę zdrowego rozsądku i nawet trochę oszczędzałem grę! Pomimo wyżej wymienionych środków ostrożności, po 2 tygodniach orgazmu (tego się inaczej nie da nazwać :P) główny wątek fabularny się skończył... ale nie płaczę, GTA 3 starczyło mi na rok, Vice City na dwa lata to i San Andreas mi musi starczyć na jakieś 5 :D Bo przy takim ogromnym i pięknym świecie i tylu możliwościach... inaczej się nie da ;]. A co do misji miałem spore problemy z misją Life's a beach - pomimo naciskania odpowiednich klawiszy w odpowiednim czasie, bardzo często zdarzało się że klawisze nie załapywały no i po misji :( Ale jakoś się udało. Druga misja to Stowaway. Nieważne jakimi wymyślnymi sposobami goniłem samolot - prosto, zygzakiem - zawsze dostawał on kosmicznego przyspieszenia, dzięki czemu nawet nie mogłem się do niego zbliżyć na 100 metrów. Prawie się rozpłakałem że nie będę w stanie ukończyć fabuły. Na szczęście znalazłem rozwiązanie tego problemu - wystarczy zmienić rozdzielczość na 800x600x16 i detale na minimum a po tym zabiegu przeszedłem tą misję za pierwszym razem! bardzo dziwny bug, z tego co słyszałem wielu innych graczy też miało takie problemy. Tak oto dotarłem do końca mego lania wody :P.
Originally posted by Maxwell@4-07-2005, 18:35
Włączyłem SA, pomęczyłem się chwilę z tym skakaniem, ale musiałem na chwilę wyłączyć. I tutaj zaczyna się problem. Gra przestała się uruchamiać. Po prostu nie moge jej drugi raz włączyć. Jakby to napisać "po chłopsku": klikam dwa razy te ikonki, ale pokazuje się na chwilę tylko klepsydra i nic więcej się nie dzieje. Nie wiecie może dlaczego tak jest i co zrobić, żeby już działało? Próbowałem ponownej instalacji, ale też nie idzie. Bez sensu - włączył się raz i już nie chce :(
205393
Może by coś więcej podać? Jaki sprzęcik?
VAldar 2.4
09-07-05, 16:51
Ja powiem że grałem w prawiewszystkie części z serii GTA. Teraz szukałem okazyjnych cen, nic z tego. Szukałem sposobu żeby ściągnąć to alebo nie działało albo brakowało kilku plików. Aż w końcu znalazłem gościa który dał linki mail z chasłami i tak ściągam metodą Peer2Mail :P w 2 dni ściągnołem :D a teraz się rozkoszuje najbardziej oczekiiwaną grą tego roku :D
Kupiłem wczoraj. Grałem 6 godzin przeszedłem kilka misji i mi się podoba. Oceiłbym na 5+/6. Rewolucja w świecie gier, wszystko cudowne. Grafika, detale powalają. Na niskiej rozdzielczości dziala ladnie nawet na slabszy sprzęcie.
EDIT: Wielka prośba:Czy można zrobić tak by własna muza grała w radyjku? Ja wiem że sie da ale gdzie skopiwać pliki?
Originally posted by wookasz@30-06-2005, 12:39
ja gram od paru dni ale utknąłem w pewnym momencie :( nie moge przejsc lowridera.-konkursu samochodów z wypasionym nadwoziem na eXtra zestawie hydraulicznym no i sie mecze jakos mam nadzieje ze uda mi sie to przejsc :P ogółem gra jest spox troszke zawiodłem sie na sposobie strzelania ...nie przypadł mi jakos do gustu i jest roche nie wygodne ale jakos sie przyzwyczajam
203635
mam podobny problem.... po prostu nie wiem ktorym klawiszem mam zaliczac te strzalki lecace na dole.... ;] denerwuje mnie to.... na plazy misje z tancem wykumalem bo wystarczylo wciskac kursory chodzenia, a tutaj? Moze ktos napisze? Szukalem i jakos w zadnym poscie tego nie znalazlem.
Originally posted by Handson13@10-07-2005, 09:29
Kupiłem wczoraj. Grałem 6 godzin przeszedłem kilka misji i mi się podoba. Oceiłbym na 5+/6. Rewolucja w świecie gier, wszystko cudowne. Grafika, detale powalają. Na niskiej rozdzielczości dziala ladnie nawet na slabszy sprzęcie.
EDIT: Wielka prośba:Czy można zrobić tak by własna muza grała w radyjku? Ja wiem że sie da ale gdzie skopiwać pliki?
207674
Wejdź do katalogu Moje Dokumenty -> GTA San Andreas User Files -> User tracks i tam skopiuj mp3, które tam chcesz. Później uruchamiasz gierkę, dajesz Audio options i na User Tracks options (coś takiego, nie pamiętam dokładnie nazw) i klikasz Scan coś tam. On tam skanuje i masz gotowe.
Wacha looknij na mój post na 2 stronie, opisałem to :szcz: (tak się steruje zarówno podczas zawodów lowriderem by podskakiwać, jak i przy tańczeniu).
A ja mam takie pytanko co do strowania:
Można zmienić to ,że gdy przesówamy myszką do góry do celownik idzie w dół i odwrotnie (odwrócone sterowanie myszy). Mój kuzyn ma SA i mówi ,że nie można zmienić. NIe dał mi się nawet pobawić w opcjach <_<
Mozna jak najbardziej odrócić mysz....ja miałem tak na początku więc przestawiłem tak żeby było mi wygodnie :P
Ufff... to się uspokoiłem. Ale jak możesz to powiedz dokładnie gdzie to można zmienić
Originally posted by Ice Shark@15-07-2005, 15:28
Ufff... to się uspokoiłem. Ale jak możesz to powiedz dokładnie gdzie to można zmienić
210242
Nie mówcie mu! W tej grze menu opcje nie jest na tyle skomplikowane by sobie nie poradził, a jeśli jednak nie uda się, to niech się przyzwyczaji. Trzeba w końcu wprowadzić w tej kwestji jakiś standart, bo co osoba to inne ustawienie. Nie wiem po jaką cholerę autorzy gier dają możliwość odwracania myszy.
Powiedz Bubby :P . Masz jednak rację z tym ,że autorzy nie powinni umieszczać czegoś takiego jak odwrócone ustawienia myszy i dawać ich jako pierwsze (główne). Kto ma się niby tym posługiwać? Gargulec z powykrzywianymi rękami i dzwonnik z Notre Dame?
Originally posted by Ice Shark@15-07-2005, 15:47
Powiedz Bubby :P . Masz jednak rację z tym ,że autorzy nie powinni umieszczać czegoś takiego jak odwrócone ustawienia myszy i dawać ich jako pierwsze (główne). Kto ma się niby tym posługiwać? Gargulec z powykrzywianymi rękami i dzwonnik z Notre Dame?
210263
Mnie to zawsze irytowało. Ja od zawsze grałem "normalnie" czyli mysz do siebie, celownik w dół. Ale mój najlepszy przyjaciel z którym kumpluję się od zerówki od zawsze grał odwrotnie i za nic nie dało się go przekonać, a strasznie mnie to irytowało, bo co do niego przyszedłem, to trzeba było to przestawiać.
Ale to samo jest w kafejkach i gralniach. Co przyjdę to trzeba wszystko ustawiać od nowa.
A po co chodzisz grać w gry do kafejek skoro masz komputer ,a wszystkie gry można załatwić :blush: .
P.S. No to powiesz wreszcie jak to przesstawić?
Wiesz Bubby nie chciałbym podpaść więc sie zapytam czy moge mu powiedziec jak to przestawić.Niech sie chłopak nacieszy.... :blush:
Originally posted by Ice Shark+15-07-2005, 16:03-->CYTAT(Ice Shark @ 15-07-2005, 16:03)A po co chodzisz grać w gry do kafejek skoro masz komputer ,a wszystkie gry można załatwić :blush: .
210278[/b]
Naszczęście do kafejek już za często nie chodzę, bo nie muszę. Ale czasem się zdarza. Różnie bywa.
Originally posted by Ice Shark@15-07-2005, 16:03
P.S. No to powiesz wreszcie jak to przesstawić?
210278
Nie, bo chcę byś sam sobie poszukał. Naucz się szukać samemu takich rzeczy <_<
Pomyśl gdzie można znaleźć takie coś? Może w ustaiweniach klawiatury i myszy w opcjach?
wookasz@15-07-2005, 16:33
Wiesz Bubby nie chciałbym podpaść więc sie zapytam czy moge mu powiedziec jak to przestawić.Niech sie chłopak nacieszy.... :blush:
210298
Nie, nie mów. Niech pokombinuje, jak się teraz sam nauczy, to w przyszłości już nie będzie nikomu zawracać głowy takimi pierdołami.
Ja mam taką jedną sprawę, z góry proszę żeby Bubby pozwolił innym na pomoc.... No bo przeszedłem już SA, ale mi było strasznie ciężko bo nie miałem ustawionego klawisza odpowiadającego za skręcanie samochodu w lewo. Strasznie ciężko się gra gdy trzeba zawracać o 360 stopni żeby skręcić troszkę w lewo, a nie chcę się dalej tak męczyć.... Proszę, powiedzcie mi jak to ustawić?
A na serio to jeżeli ktoś ma obawy że nie znajdzie w grze najprostszej opcji, to radziłbym już teraz myśleć jak dostać dożywotnią rentę, bo pracy dla takiego człowieka to ja nie widzę <_<
eee, może w sterowaniu głównym, w opcjach sterowania pojazdu ?? spróbuj nacisnąć "a" lub strzałke w lewo, może masz zepsuty klawisz ?? bo innej możliwości nie widze.
Ostatnio dorwałem ta gre, i bardzo mi się podboa :D Tylko nie wiem jak grać w kosza. Poprostu moge żucać godzinami a i tak nie trafiam. Od czego to zależy ?? Raz trafiłem z odległości 0.3 metrów :/ No i umiem zrobic dwu takt (a raczej wsad :D ). Zaciołem sie w misji co trza zabrac poaczki z domu takiego staruszka, a dopiero dziś zjarzyłem, że trzeba chodzic po cichu, bo trzeba go okraść, a dotąd myslałem, że chodzio zabramia jak najszybciej jakiejś bomby :D Ale tak to jest jak się nie zna angielskiego. :P A i jak zwiekszyć sobie maksymalne życie ?? co jakiś czas mi sie pokazuje, ale nie wiem od czego to zależy. Mam stamine i muskuły na maksa i walke boksera (sztue walki właściwie.) A misje z samochodem (hydraulika) przeszedłem za pierwszym razem :P No nic, ide dalej grać :D
Sad Statue
15-07-05, 19:58
GTA:SA zakupiłem nie dawno i przez pierwsze 5 , może 6 dni wymiatało ,ale gdy pograłem dłużej... w końcu to ta sama formuła co we wcześniejszych częściach , ile można , w samym sensie gry nie zmieniło się nic , może troszeczkę , masę rzeczy dodano , jest tyle nowych opcji , no to przez te 6 dni doszłem do trzeciej wyspy a reszte gry przechodziłem przez kilka dni trochę z przymusu. Po prostu , sama formuła mi się znudziła - chodzisz i strzelasz (czsami trochę urozmaicono to) . Grę oceniam pozytywnie 9+/10
A zeby dostać zycia to czeba duzo jeśc i jezdzic na loweze no i troche begu tez se pzyda ;)
Originally posted by Arcymag Kregu Ognia@15-07-2005, 19:52
A i jak zwiekszyć sobie maksymalne życie ?? co jakiś czas mi sie pokazuje, ale nie wiem od czego to zależy. Mam stamine i muskuły na maksa i walke boksera (sztue walki właściwie.)
210394
A od czego zależy dobre zdrowie w żeczywistości? Od sportu rzecz jasna. By Ci przybywało do max zdrowia musisz dużo pływać, biegać i jeździć na rowerze.
No... Oprócz tych takich "podstawowych" technik zostaje standardowe misje Karetką czyli "Paramedic"... 10 misji i juz masz powiększone zdrówko.. całkiem legalnie! to nie jest żaden cheat ani coś podobnego... Robisz z podwójną korzyścia: więcej zdrówka no i kolejny krok w celu ukończenia na 100% ;)
Originally posted by Ice Shark@15-07-2005, 14:18
A ja mam takie pytanko co do strowania:
Można zmienić to ,że gdy przesówamy myszką do góry do celownik idzie w dół i odwrotnie (odwrócone sterowanie myszy). Mój kuzyn ma SA i mówi ,że nie można zmienić. NIe dał mi się nawet pobawić w opcjach <_<
210234
Omg, ale się czepiacie o_O <_< Włączasz grę i po kolei: Options - Controls setting - Mouse Setting i ustawiasz Invert Mouse na Off i tyle filozofi <_< Nikt mi nie będzie zabraniał pomagania komuś, bez przesady...
Też tak właśnie myślę Gold Dragonie. Nie dadzą ci chyba ostrzeżenia za to ,że mi pomagasz <_< . No i dzięki za tą pomoc :D Gierka jest po prostu super!
Kto mi powie jak zrobić misje z tańcem ?? Podchodze do DJ'ki a ona coś się pyta naciskam Y a ona nic tak samo N ona też nic. Kilka razy podrząd Y albo N, też nic nie daje, może trzeba jakis klucz do odpowiedzi znaleśc, albo coś innego zrobic... :/
Originally posted by Arcymag Kregu Ognia@17-07-2005, 18:20
Kto mi powie jak zrobić misje z tańcem ?? Podchodze do DJ'ki a ona coś się pyta naciskam Y a ona nic tak samo N ona też nic. Kilka razy podrząd Y albo N, też nic nie daje, może trzeba jakis klucz do odpowiedzi znaleśc, albo coś innego zrobic... :/
211188
Jak mnie pamięć nie myli to 3 razy Y i to wszystko. Oczywiście o ile w klawiszologii nic nie zmieniałeś.
Po za tym słuchaj co do ciebie mówi a będziesz wiedział co odpowiedzieć. Muszisz doprowadzić ją do tego by zaproponowała Ci taniec.
Originally posted by Arcymag Kregu Ognia@17-07-2005, 18:20
211188
A nie możesz zwyczajnie ściągnąć sobie spolszczenia? :blink: Są już dwa ;] Będziesz wiedział co do Ciebie mówią ;)
bartek1030
17-07-05, 20:40
Originally posted by Arcymag Kregu Ognia@17-07-2005, 17:20
211188
to trzeba ciągle y naciskac o ile pamiętam i ciągle a żeby ziomek tańczył to kursory naciskać gdy strzałka jest w kółeczku zresztą sam zobaczysz
Problemy: nie znam angielskiego, klikałem 10 razy Y, a ona nadal go mnie gada, jak nacisne Y, odejde znowu pojawi się czerwone kółko, podchodze i tak w nieskończonośc. A jak zaproponuje mi taniec, to co mam zrobić coś nacisnąć, gdzieś podejśc ??
EDIT: hubi, mam już spolszczenie ale jakoś tego nie widać, bo jest nędzne... nic nie jest przetłumaczone z głównej fabuły... nie ma load tylko wczytaj i tego podobne rzeczy, jak znasz link do jakiegoś DOBREGO spolszczenia to bym poprosił...
EDIT 2: przeszedłem :D wiecie jaki robiłem błąd ?? podchodziłem naciskałem Y. nic się nie działo, to odeszłem kawałek i znowu się pojawiło czerwone kółko, i znowy trza było podejść i nacisnąc Y. a to trzeba był trzy razy pod rząd nacisnąć Y, a nie odchodzić :D A o spolszczenie nadal bym prosił :D
A.D Maniak gothic
19-07-05, 09:00
jusz grałem w san andreas ale mało sie dzieje bardzo mało ja jak grałem to tak sienudziłem
Hubihubi podaj jakąś stronke z dobrym spolszczeniem do San Andreas !!! Bo chętnie bym zrozumiał co oni gadają w grze a nie łapie anglika
Lord_Sławomir
19-07-05, 11:17
Podsumowując San Andreas :
Przeszedłem juz cały główny wątek fabularny ;) . mam jush 89 % ukonczenia gry ( jeszcze te paczki i inne duperele :) ) . Wg. mnie, fabuła nie jest jakaś oryginalna, ale mnie mocno wciągnęła. Zawiodłem sie tylko, że te spox ziomki, Ryder i Big Smoke nas zdradzają ... :angry: . Smutno było, jak zatłukłem w ostatniej misji Big Smoke'a , bo fajnie sie z nim misje robiło, tak samo jak z Ryderem. Ale gra jest ogólnie dosyc długa . W przerywnikach filmowych czasem są naprawde fajne dawki humoru :) . Uważam, że jest lepsze od Vice City :D . Tyle na temat San Andreas :) . pozdro !
Originally posted by A.D Maniak gothic@19-07-2005, 09:00
jusz grałem w san andreas ale mało sie dzieje bardzo mało ja jak grałem to tak sienudziłem
211834
Eeee :blink: :blink: Czy ty serio grałeś w SA?? Bo jeżeli tak to nie wiem jak ty grałes... Tam mało się dzieje? Wystarczy bez misji przejechać się po mieście i już jestes naładowany pozytywną energia... Bardzo mało się dzieje... :blink:
P.S. Popracuj nad ortografią... <_<
Originally posted by Koszka@19-07-2005, 12:16
Eeee :blink: :blink: Czy ty serio grałeś w SA?? Bo jeżeli tak to nie wiem jak ty grałes... Tam mało się dzieje? Wystarczy bez misji przejechać się po mieście i już jestes naładowany pozytywną energia... Bardzo mało się dzieje... :blink:
P.S. Popracuj nad ortografią... <_<
211941
Mało hahah.Widac , że nie grał nigdy:P A.D Maniak Gothic , zacznij pisać SĘSOWNE posty(a nie tylko aby "nabić" ich jak najwięcej) , bo jak patrze na twoją ortografie lub lenistwo to mi się nie chce z tobą gadać , ani odpisywać na twoje posty.W SA nic się nie dzieje ...haha....
Ej panowie... Czy graliście w wyścigi konne?? Ja jeszcze nie ale mój kumpel grał i zrobił na tym całkiem dużą kase... A co wy o tym myslicie?? A jezeli graliście to podajcie sumki jakie zebraliście i na jakiego Konia postawiliście... :D :D
Ja próbowałem parę razy stawiać na te konie, ale nigdy nic nie wygrałem :D A przyznać trzeba, że luck mam na 1000. Kasyno jest 100 razy lepsze. Jak tylko odblokowałem Las Venturas to wio do kasyna i tak grałem w ruletkę i w black jacka, że zanim zacząłem wykonywać misje w Las Venturas to było mnie stać na wszystko B) Bo w sumie wygrałem 18 milionów... Do tej pory tyle mam :D Także mówię: po odblokowaniu Las Venturas kończą się wszelkie problemy z kasą :D A ostatnio to sobie zacząłem w bilarda grać :) Całkiem fajne to.
Originally posted by rfzb@20-07-2005, 12:46
Ja próbowałem parę razy stawiać na te konie, ale nigdy nic nie wygrałem :D
212374
Bo mało grałeś. Ja na koniach zrobiłem 120.000.000$ Zawsze stawiam na tego który ma najmniejsze szanse na wygraną :D
Originally posted by Xingu@19-07-2005, 11:09
Hubihubi podaj jakąś stronke z dobrym spolszczeniem do San Andreas !!! Bo chętnie bym zrozumiał co oni gadają w grze a nie łapie anglika
211904
Prosze uprzejmie :D
Click!!! (http://gtasite.pl/index.php)
.:Bastek:.
20-07-05, 18:08
San andreas jest super ogrom miasta wiele podocznych misji i gangsterski klimat ale i tak nie pobije seri gothic.
Originally posted by hubihubi@20-07-2005, 18:00
Prosze uprzejmie :D
Click!!! (http://gtasite.pl/index.php)
212544
A gdzie hubi wgrać to spolszczenie gdy już je pobieżemy. Jeżeli wiesz oczywiście :blush:
Originally posted by Ice Shark@21-07-2005, 09:55
A gdzie hubi wgrać to spolszczenie gdy już je pobieżemy. Jeżeli wiesz oczywiście :blush:
212801
Ścieżka dostepu, powinna być taka sama jak podczas instalacji. Jeśli instalowałeś "domyślnie", nie będzie problemu. Jeżeli jednak podawałeś własną ścieżkę, taką samą musisz wybrać przy instalacji spolszczenia :)
Originally posted by hubihubi@21-07-2005, 10:04
Ścieżka dostepu, powinna być taka sama jak podczas instalacji. Jeśli instalowałeś "domyślnie", nie będzie problemu. Jeżeli jednak podawałeś własną ścieżkę, taką samą musisz wybrać przy instalacji spolszczenia :)
212808
Czyli wystarczy walnąć do folderu z zainstalowaną grą czy do jakiegoś podfolderu?
Originally posted by Ice Shark@21-07-2005, 10:15
Czyli wystarczy walnąć do folderu z zainstalowaną grą czy do jakiegoś podfolderu?
212812
Gdy instalowałem spolszczenie do VC, jeśli dobrze pamiętam, wystarczyło podać folder z zainstalowaną grą. W SA jeszcze nie grałem, dlatego nie wiem czy w tej kwesti, coś uległo zmianie. Musisz spróbować sam :D
Originally posted by Bubby@20-07-2005, 17:52
Bo mało grałeś. Ja na koniach zrobiłem 120.000.000$ Zawsze stawiam na tego który ma najmniejsze szanse na wygraną :D
212537
Też prawda :P Ale skoro tak można wygrać to sobie pogram więcej :D
Originally posted by hubihubi@21-07-2005, 10:50
Gdy instalowałem spolszczenie do VC, jeśli dobrze pamiętam, wystarczyło podać folder z zainstalowaną grą. W SA jeszcze nie grałem, dlatego nie wiem czy w tej kwesti, coś uległo zmianie. Musisz spróbować sam :D
212822
Wystarczy zgrać to do folderu text :) (tak ja zrobiłem i działa).
Prawie wszyscy zaczęli mówić o instalacji i wymaganiach itp. (ja zresztą też) ale może coś powiedzielibyście o samej rozgrywce czy o misjach.
Powiem tylko ,że mi podobało się najbardziej skakanie na krosie po bezdrożach na zachód od Los Santos (Los Angeles) i na południe od San Fierro (San Francisco)
Originally posted by Ice Shark@21-07-2005, 13:44
Prawie wszyscy zaczęli mówić o instalacji i wymaganiach itp. (ja zresztą też) ale może coś powiedzielibyście o samej rozgrywce czy o misjach.
Powiem tylko ,że mi podobało się najbardziej skakanie na krosie po bezdrożach na zachód od Los Santos (Los Angeles) i na południe od San Fierro (San Francisco)
212920
Mi najbardziej podobało się w samej rozgrywce misje u Woziego w San Ferio. A najbardziej to ta w której trzeba podłuczyć się pływać i potem wejść na statek i podłożyć tam jakieś miny albo pluskwy (niepamiętam).
Ps. Super gra warto było wydac na nią 230 złotych.:)
Ja mam jeszcze takie jedno pytanko:
Co należy zrobić gdy bierze się dziewczynę na randkę ,a po prawej stronie ekranu pojawia się pasek FUN. Zwiększał się jak jechałem przez tereny gangu "fioletowych" ,a ona mogła sobie postrzelać.
Originally posted by Ice Shark@21-07-2005, 14:14
Ja mam jeszcze takie jedno pytanko:
Co należy zrobić gdy bierze się dziewczynę na randkę ,a po prawej stronie ekranu pojawia się pasek FUN. Zwiększał się jak jechałem przez tereny gangu "fioletowych" ,a ona mogła sobie postrzelać.
212939
Czas nauczyć się czytać... Czytaj informacje które pojawiają się w ledym górnym rogu, tam zawsze piszą co i jak.
Dla jakżdej dziewczyny "Fun" ma inne znaczenie.
Nie rozumiem. Pobrałem z tej strony co podałes hubi, ale po zgraniu do folderu text, nadal wszystko jest po angielsku. Co prawda pisze wczytaj gre, zacznij gre, dzwoni telefon, kup posiadłośc, ale nie ma przetłumaczonych tekstów w filmikach przed, podczas i po misji, a na tym mi najbardziej zalezy. Czy ja cos źle zrobiłem, czy to spolszczenie tylko tyle zmienia, i czy jest jakies "pełne" (obejmujace własnie misje) spolszczenie.
Originally posted by Arcymag Kregu Ognia@21-07-2005, 14:28
Nie rozumiem. Pobrałem z tej strony co podałes hubi, ale po zgraniu do folderu text, nadal wszystko jest po angielsku. Co prawda pisze wczytaj gre, zacznij gre, dzwoni telefon, kup posiadłośc, ale nie ma przetłumaczonych tekstów w filmikach przed, podczas i po misji, a na tym mi najbardziej zalezy. Czy ja cos źle zrobiłem, czy to spolszczenie tylko tyle zmienia, i czy jest jakies "pełne" (obejmujace własnie misje) spolszczenie.
212946
To spolszczenie nie jest w 100% ukończone. Ludzie ciągle nad nim pracują. Spróbuj zainstalować drugie. Może to znajduje się w bardziej zaawansowanym stadium :)
Cóż... żeby spolszczyć tą grę w 100% poprawnie i ładnie, potrzeba by całej ekipy ludzi którzy się znają nie tylko na angielskim ale na poprawnym interpretowaniu tego języka... A zajmują się tym ludzie z naszego wieku którzy po za tym mają też inne zajęcia... Cóż, ja tam nie mam żadnego problemu z tym językiem ale byłem zmuszony do włączenia napisów :D
Heh... Cięgle coś mi przerywa grę w SA.. a ja nie mogę się doczekac kiedy zasiąde za sterami jakiegoś samolotu albo helikoptera... specjalnie do tego celu pożyczyłęm od kumpla "dżoja" ;) a ja dalej w San Fierro... ;)
A ja mam pytanei czy ta gra ruszy mojemu koledze?
Oto parametry jego kompa:
Pentium III 800 MHZ
GeForce 2 MX440
384 RAM DDR
i to tyle co wiem o jego kompie... Zależy mu tylko na graniu mówi że grafika go mało obchodzi :D
Czy jest na sali jakiś spec? :P
Z tego co ja wiem to na GeForce MX nie działa wogóle ..tam mówił znajomy ze przeczytał na stronce GTA a on ma MX i jemu nie poszło niestety ...nawet nie wszedł do menu...spróbowac nie zaszkodzi
Ja mam MX i jakoś chodzi :D
A już latałem samolotem :D Dwa sa na lotnisku w pierwszym miescie, jest dodo (znany z GTA 3, i taki fajny odrzutowiec, )szkoda, że nie można się normalnie wrdapac, tylko trzeba sobie jakąś dużą ciężarówke załatwić. Podstawić ją przy siatce, wskoczyć na auto, a potem przez płot na lotnisko, i juz można latac :D
PS: od której misji można kupywac coś w Ammu nation. Zostały mi tylko misje od trzech policjantów, a nadal nie moge nic kupic...
Spokojnie AKO... AmmuNation specjalnie nie jest dostepna od razu... Spokojnie musisz przechodzić misje po kolei i wkońcu odblokujesz sklep... Szczerze mówiąc jeśli dobrze pamiętam była taka misja podczas której bedziesz musiał wejść do AmmuNation...
A lotniska sa również specjalnie pozamykane! ;) Dopiero jak przejdziesz szkółkę lotniczą zostaną one otworzone ;)
Ja gram już w GTA: SA od jakichś 2 tygodni i gra przewyższyła nieco moje oczekiwania, aczkolwiek do ideału jej daleko. Jest w niej w ciekawy sposób zrobiony rozwój postaci, tzn. możliwość polepszenia swojej muskulatury, wytrzymałości. Dobrze zrobione jest także to, że biegłości w danym typie broni także trzeba się uczyć, podobnie jest z jazdą samochodem, motocyklem, czy z lataniem samolotami i helikopterami. Gra jest bardzo ciekawa i wciągająca. Mnie się podoba. Dałbym jej ocene 8,5-9/10.
P.S Gdzie jest szkółka locznicza? Proszę o odpowiedź
Wcale nie trzeba czekac, na szkółke lotniczą, bo jak już pisałem idzie latac, zaraz po dotarciu na rowerze do domu Cj'a. Swoją drogą latanie jest świetne, ale wystarczy raz uderzyc, i się zapala, a i nie ma jak wyskoczyć, jak się pali w górze, bo to oznacza śmierć :)
Szkółka będzie dostępna w miare postepów w grze... A wyskakiwanie jest nawet wskazane w momentach kiedy pali sie samolot... Od tego jest spadochron!! No ale jeżeli wchodzisz do tego lotniska "na lewo" to nie wiem czy spadochron jest dostepny...
A nie, przypomniałem sobie!! Kiedy ukończysz szkółkę to wtedy dopiero standardowo w każdym pojedzie latającym jest spadochron :D
Heh ja gram dopiero od piątku wieczorem :) Skończyłem już Los Santos, teraz zabieram się za Badlands :) Świetna gierka! :) Ale wiadomo, w końcu to GTA ;] Jedyne co wkurza to standardowe obłożenie klawiszy, ale teraz się przyzwyczaiłem. Jedynie sterowanie w aucie zmieniłem, bo kierowanie lewą ręką to nie dla mnie ;)
Może jakiś konkretny temat? Jak wygląda wasz bohater? Zamieszczajcie screeny. Jak dzisiaj nie zapomnę zrobić to dam swojego ;)
A ja mam jakiś taki dziwny błąd. Załatwiłem sobie SA i zainstalowałem, wszystko normalnie i dobrze, włączam, zaczynam nową grę i mój bohater cały czas się porusza tak jakby miał wciśnięty klawisz w lewo. Jak naciskam klawisz w prawo, to się "wyrównuje" i stoi. Żeby skręcić w prawo muszę wykonać obrót o 350 stopni i na dodatek żeby w miarę normalnie grać muszę cały czas trzymać wciśnięty klawisz w prawo <_<
Próbowałem zmieniać w sterowaniu, ale to nic nie pomogło. Co dziwniejsze, próbowałem inną wersję SA i było to samo, a na dodatek u moich kolegów chodzi bez żadnych problemów <_<
Wątpię żeby to przez kompa, ale mój konfig:
Pentium 4 2.67 Ghz, 1 GB DDR 400Mhz, GeForce Titanium 4200 64 MB.
Jak na razie wszystkie inne gry chodziły bez żadnych problemów...
Originally posted by Seziel@24-07-2005, 22:24
Jak wygląda wasz bohater? Zamieszczajcie screeny. Jak dzisiaj nie zapomnę zrobić to dam swojego ;)
214759
Oto mój CJ:
[attachmentid=1482][attachmentid=1483]
Jako że nie lubię klimatów "gangsta" oraz hip-hopu, to staram się by moja postać miała jak naj mniej z tym wspólnego. CJ'a ubieram w dwa typy kostiumów. Jeden w stylu Blade (ten od wampirów) a drugi to nowoczesny "luzak" czy jak to nazwać. Czyli afro, bojówki, bluza itd.
Szkoda że nie ma czarnego granituru a'la Blues Brothers czy Pulp Fiction. To by dodało klimatu :P
Originally posted by Dunger@25-07-2005, 09:59
mój bohater cały czas się porusza tak jakby miał wciśnięty klawisz w lewo. Jak naciskam klawisz w prawo, to się "wyrównuje" i stoi.
[...]
Wątpię żeby to przez kompa, ale mój konfig:
[...]
214871
W/g mnie to wina klawiatury. Pożycz od kolegi i zobacz czy będzie jakaś różnica.
taaa, czarny garnitur napewno by nie zawadził, szkoda tez ze nie ma czarnej bluzy z kapturem :twisted: wtedy kombinowałbym jak tu zrobic sie na Ghost Dog'a ale i bez tego da sie zklecic dobrą postac, oto moja:
[attachmentid=1484]
Mam problem:
Chciałem ustawić gre na wszystko minimalne (bo cholernie mi przycina ) ale gdy wchodze w options->display->advanced gra sie zacina mam GeForce 2 MX 32 MB .
A i nie piszcie żeby sprubować reinstalacji bo to nie pomaga.
Heh facet na tej karcie nie wejdziesz do Advanced options... Jest ona za słaba, więc nie można regulować żadnych detali, nic... Musisz grać w detalach na Low i rozdziałce 640x480x16 bit. Wiem, bo mój kumpel ma tę karte i u niego jest tak samo. Więc albo graj na low, albo kup nową grafę, ale ona nie pomoże jak masz stary komp.
Wiem że jest za słaba dlatego chciałem wejść do Advence i ustawic wszystko na minimum.
Wie ktoś w jakim pliku zapisywane są ustawienia graficzne GTA:SA ? Bo wtedy ustawiłbym u kolegi na najmniejsze a potem wkleił do siebie.
EDIT: Juz sobie poradziłem poczebny plik sciągnołem z neta.
Jak przejść misjie z konkursem lowraiderów? nie wiem co mam wciskać gdy pojawiaja sie te szczałki.
Sługa Ciemności
26-07-05, 19:39
Hej ludzie mam pytanko ? Czy możecie mi powiedzieć gdzie można sobie pograć w bilard i gdzie to dokładnie jest ?? :):):)
Originally posted by Sługa Ciemności@26-07-2005, 19:39
Hej ludzie mam pytanko ? Czy możecie mi powiedzieć gdzie można sobie pograć w bilard i gdzie to dokładnie jest ?? :):):)
215481
W bilarda mozesz pograc w barach. Poprstu p[odchodzisz do goscia co gra, ustawiasz stawke i pykasz :P. jest duzo miejsc takich ale tylko jedno pamietam dokladnie - w San Fierro niedaleko siłowni chyba albo szkoły jazdy samochodem jest taki bar ( chyba sie nazywa "Misty's" ale nie jestem pewien )
Samochodami steruje się: Num 2, 4, 6, 8. Ja ta misje przeszedłem za pierwszym razem. Wystarczyło popróbowac wszelkich opcji poruszani się które występuja w innych grach. strzałki, wasd, no i strzałki na numerycznej. niestety na te ostatnie dopiero po chwili spróbowałem, i o mojej wygranej zadecydowała ostatnia strzałka :) A teraz jestem w tej misji co pisał Seziel. Dziś ją przeszedłem :D A teraz czekają mnie misje od "?" :P
No, dzis zainstalowalem, troszke sie tnie ale jakoś to bedzie ;] Olbrzymi ten swiat, narazie nie wiem gdzie jezdzic ale luzik, przyjdzie wszystko z czasem...
dragonhunter
28-07-05, 21:45
nie martw się madderin, jak już wydostaniesz się z los santos gra zacznie chodzić płynniej. nie wiem czemu, ale w tym mieście zawsze się przycina, poza tym wszystko chodzi gładko
Luke_Flamesword
28-07-05, 22:30
Dzisiaj skończyłem główny wątek! Fabuła w tej grze jest po prostu świetna. Jest duża swoboda i poczucie wolności co w grach bardzo cenie. Wkurzały mnie za to te wszystkie misje w których trzeba było latać - najgorsza była szkoła latania. Strasznie się męczyłem z tą lekcją gdzie trzeba było przelecieć obręcze robiąc koło nad terenami wokół lotniska. Kiedy wreszcie udało mi się ją zaliczyć poczułem straszną radość, która jednak trwała bardzo krótko - myślałem że rozwale kompa ze złości kiedy okazało się, że trzeba zrobić jeszcze raz to samo, tyle że tym razem z lądowaniem.
Ogólnie mówiąc gra i tak jest świetna (latanie jakoś przebolałem) :D :D :D
POMOCY !!!! Jak przejść misje od Cj. Jest to bodajrze trzecia misja. trzeba zniszczyc baraki, ale trzy z nich są bardzo daleko, i nie moge ich dosiągnąć... Macie jakiś sprawdzony sposób ?? Albo może podpowiedź... A może nie wiem o jakims klawiszu ?? strzałki kierowanie, shift podnoszenie kuli, a spacja opuszczenie jej. jest cos jeszcze ??
EDIT: juz chyba wiem jak to zrobic... :P
Originally posted by Arcymag Kregu Ognia@29-07-2005, 09:42
POMOCY !!!! Jak przejść misje od Cj. Jest to bodajrze trzecia misja. trzeba zniszczyc baraki, ale trzy z nich są bardzo daleko, i nie moge ich dosiągnąć... Macie jakiś sprawdzony sposób ?? Albo może podpowiedź... A może nie wiem o jakims klawiszu ?? strzałki kierowanie, shift podnoszenie kuli, a spacja opuszczenie jej. jest cos jeszcze ??
216733
Myślę że czas najwyższy byś nauczył się angielskiego. <_<
Oni nie każą niszczyć baraków dźwigiem, a buldorzerem. Stoją dwa na placu budowy.
Originally posted by Bubby@29-07-2005, 10:11
Myślę że czas najwyższy byś nauczył się angielskiego. <_<
Oni nie każą niszczyć baraków dźwigiem, a buldorzerem. Stoją dwa na placu budowy.
216748
Jaaa..to mozna jezdzic buldorzerem? :> Muahah..A tak przy okazji, jak zaprosic kobietkę na na kawę?
Luke_Flamesword
29-07-05, 10:21
To ona zaprosi ciebie. Trzeba mieć tylko odpowiednio dużo procent w kontaktach z nią. No i oczywiście zrobi to tylko po udanej randce.
Bubby- ja nie znam angielskiego (no może podstatwowe zwroty). W szkole mam niemiecki. Jak sam widzisz, nie ma co zbytnio liczyc na rozumien ie tej gry. Wszystkiego musze próbowac i uczyc się na błedach. Zresztą zrobiłem już ta misje (za pierwszym razem, z wykorzystaniem buldorzera, poprostu było czerwone kółko przy dźwigu.) Teraz bawie się w szkole jazdy. Większość mam na złoto, ale nie moge pojąć pierwszego zadania. O co w nim chodzi ?? Robie 360, mam 80 % robie 1,25 obrotu, 56 %, nie wiem co zrobic, żeby miec na 100 %... No i jeszcze może zadanie, z jechaniem przez miasto. Pisze, że trzeba się zmieścic w dwóch minutach, ale jaki trzeba mieć czas, żeby zdobyc złoto ??
AKO: Myślę że powinieneś zacząć chodzić na kurs angielskiego.
Możesz znać perfekcyjnie francuski i niemiecki, ale bez angielskiego prostu zginiesz. Angielski staje się coraz gwałtowniej językiem wspólnym (jak ze światów fantasy ;) ) i to tylko kwestia czasu, aż w wielu krajach stanie się drugim językiem użędowym.
Co do GTA:SA to polecam oficjalną polską stronę serii GTA: _Zaibatsu (http://gta.pl). Mają oni tam całą masę tutoriali, poradników itd.
ech... Nie irytuje Was sprawa Hot Coffe? Zaczyna się robić gorąco... Kto oglądał wczoraj panoramę wie o co chodzi. A jeśli nie to poczytajcie sobie newsy na jakiejkolwiek stronce o GTA... Wszystko przez ten cholerny mod Hot Coffe... On odblokowuje uprawianie sexu w grze, które zostały zablokowane przez R*. Ale zablokowane, nie usunięte. Przez ten mod zmieniono kategorię wiekową GTA z M na AO (od lat 18). Jakaś 80 letnia (!) babcia wytoczyła R* proces przez to i jeśli go wygra to może ich być więcej... Nawet w tv o tym mówią... Co myślicie o tej sprawie?
dragonhunter
30-07-05, 00:40
czytałem o tej sprawie z babcią. ja osobiście zacząłbym od wytoczenia procesu właśnie jej. niby dlaczego gra przeznaczona dla osób od lat 17 nadaje się dla czternastolatka, podczas, gdy gra dla osób powyżej 18 roku życia to już demoralizacja tego samego dzieciaka? jak zawsze chodzi o pieniądze, ale mam nadzieję, że w końcu R* trafią na konkretnych ludzi w czasie tej rozprawy, bo jak czytałem uzasadnienie, dlaczego san andreas jest od lat 18 to nie wiedziałem czy się śmiać, czy płakać... <_<
Babcia oskarża twórców "GTA: San Andreas"- Tak zaczyna się już dziesiąty artykuł który został wydany na onecie, po premierze SA, przypominam że wszystkie te artykuły, zaliczają się do tych z typu "sprawa w sądzie", "demoralizacja", "Senator Clinton i upadek moralności". Z pewnością wiecie o co chodzi. Pewna babcia kupiła swojemu wnuczkowi gre GTA: San Andreas. Gdy zobaczyła zawartość gry, od razu stwierdziła, że 14- letni chłopak się zdemoralizował. Take 2 ma kolejną sprawę w sądzie, a fani serii GTA, walczą o to aby sprawa skończyła się bez rozgłosu. Tak na prawdę 85- letnia mieszkanka Nowego Jorku, nie może już nic zrobić bo kategoria wiekowa została przesunięta do najwyższej (18+).
Przypomnę jeszcze że wnuczek dostał grę, gdy SA było ustawione jeszcze na kategorie wiekową 17+. Jedyne co można zrobić, to zabrać chłopakowi grę i zobaczyć że na opakowaniu napisane jest od 17 lat, a nie od 14…
---
Już wiele osób było pewnych, że to już koniec afery z erotycznym modem który powstał do GTA SA(hot coffee). Okazuje się jednak, że nie. Wczoraj o godzinie 22.30 na TVP2 w Panoramie ukazał się reportaż o San Andreas a głównie o modzie do niego wydanym. Materiał przedstawił przemoc i erotykę jaka wystepuje w grze a także pouczał rodziców jak oznaczane są gry od 18 lat. Zostało to przedstawione jakby gra była wirtualną rzeczywystością a nawet czymś w rodzaju matriksa, przez co dzieci postępują w rzeczywystości, jak w grze... Mamy nadzieję, że już ostatnia wzmianka o grze w złym świetle. Najdziwniejsze jest to, że innych gier, które bardziej demoralizują, nie przedstawiają w takich materiałach. Jeśli ktoś nie obejrzał wczoraj Panoramy, może ją jeszcze pobrać stąd (http://ww2.tvp.pl/video/2005/07/28/44696/film.asf).
Sa to dwa newsy ze strony o GTA. Co o takim czymś sądzicie ? Czy nie uwazacie, że niektózy Amerykanie (w tym przypadku babcia) to idioci ?? Ja sądze, że babcia powinna się ttroche zastanowić, a nie kupywac dzieciakowi gre nie dla niego...(fajnie, tylko tyle, że ja też mam tyle lat, a sobie pykam w GTA juz ze dwa tygodnie :blush: )
Jestem w drugim mieście gra jest świetna pardzo duż możliwości, można tam żyć własnym życiem codzić na siłownie, do baru coś jeść,Robić tatuaże można robić wszystko zadługo by wymieniać gra jest 6+\6. Po prostu bomba no to czekamy na koleją część. A co do tej staruchy to ona nie może zabronić całemu światu grać w te gre.W dzisiejszych czasach każdy w dupie ma kategorie wiekowe jeśli dasz sprzedawcy 15 zeta więcej to ci nawet zapakuje w kolorowy papier. Inaczej muwiąc liczy się tylko kasa.
W dzisiejszych czasach każdy w dupie ma kategorie wiekowe jeśli dasz sprzedawcy 15 zeta więcej to ci nawet zapakuje w kolorowy papier.
Hehehe dobre :)
Ja też gram w grę od paru dni i też mam 14 lat i jakoś nie czuję się nią zdemoralizowany ;] VC było podobne a grałem w to dwa lata i jakoś nikogo nie zabiłem... Jedyne co mnie martwi to to, żeby przez jakieś procesy R* nie straciło za dużo kasy bo to mogłoby źle wpłynąć na nowe GTA :(
Mam pytanie jak zmieniać style walki wręcz ? Nauczyłem sie nowego stylu walki na siłowni w Gaton ale jak wyszedłem na ulice aby go wyprubować to walczył dalej tak samo jak na poczatku gry.
Originally posted by Erdamon@30-07-2005, 15:25
Mam pytanie jak zmieniać style walki wręcz ? Nauczyłem sie nowego stylu walki na siłowni w Gaton ale jak wyszedłem na ulice aby go wyprubować to walczył dalej tak samo jak na poczatku gry.
217506
Po prostu uzywasz nie tego przycisku. Domyślnie musisz nacelować na kogoś PPM, a potem go nawalac "E" czyli tym samym przyciskiem co wsiadasz do wozu. Tak się robi combosy. A jak będziesz uderzał LPM, to choćbyś cheatów użył nie zrobisz jakiegoś fajnego combosa :D
A co do granic wiekowych to ja mam 13 lat grałem we wszystkie części GTA i jakoś do tej pory również nikogo nie zabilem ani nie chodzę do burdelu :P A ta babcia najpierw niech se sama pogra i zobaczy, jaka to fajna gierka, to od razu wycofa oskarżenie :D
A ja mam taki problem. Jestem przy misji dla Big Smoke, w ktorej trzeba dogonic pociag z 4 gosciami na dachu. I mam pytanie - czy ta misja jest konieczna do ukonczenia tego miasta? Jesli tak to w jaki sposob mam sie pozbyć tych ludzi z dachu? Ciagle jade obok wagonu ale BS caly czas pudluje..i nie zdarzam przed mostem.
Luke_Flamesword
30-07-05, 16:49
Też miałem problemy z tą misją. Trzeba poprostu jechać tak by BS mógł trafiać w tego gościa, w którego aktualnie strzela(nie jedź zbyt blisko pociągui staraj się go też lekko wyprzedzać). Skup sie tylko na prowadzeniu i nie strzelaj. Niestety ta misja jest konieczna do popchnięcia dalej fabuły.
Originally posted by Madderin@30-07-2005, 16:42
A ja mam taki problem. Jestem przy misji dla Big Smoke, w ktorej trzeba dogonic pociag z 4 gosciami na dachu. I mam pytanie - czy ta misja jest konieczna do ukonczenia tego miasta? Jesli tak to w jaki sposob mam sie pozbyć tych ludzi z dachu? Ciagle jade obok wagonu ale BS caly czas pudluje..i nie zdarzam przed mostem.
217540
Są dwie metody na to zadanie.
Piersza: Jedziesz obok pociągu tak, by Smoke był w stanie trafić, czyli w miarę stabilnie, bez wyprzedzania czy zwalniania i lawirowania na boki.
Deuga metoda: po drodze bohaterowie muszą zjechać nabok bo tor jest zamknięty. Jadąc górą przejeżdża się obok wiaduktu, zeskocz z niego na pociąg. Trudno się utrzymać na pocągu siedząc na motorze, więc polecam zeskoczyć z motoru i skoczyć samemu, Smoke poczeka przy motorze, a ty tymczasem możesz samodzielnie rozwalić tamtych gości. Potem po prostu zeskakujesz z pociągu i wracasz do Smoke'a i motoru.
Zadanie nie jest takie trudne jak się wydaje.
Jeśli jusz mówimy o problemach z misjami to mam problem z misją dla Rydera tą w której okrada sie magazyn woiskowy. Czy trzeba ukończyć ta misje aby odblokować inne miasta ?
A jaki konkretnie masz problem? Może ktoś zdoła ci pomóc? I mam dość pytań czy jakaś misja jest konieczna - TAK TE MISJE SĄ KONIECZNE :angry:
Problem jest taki że Ryder ginie zanim zdąze załadować skrzynie, a pozatym strasznie źle kieruje się wózkiem widłowym.
Luke_Flamesword
30-07-05, 19:42
Mam dla ciebie małą poradę - poprostu poustawiaj sobie skrzynie przy wyjściu z hangaru ZANIM otworzysz brame dla Rydera. Poza tym, gdy widzisz, że jakisz żołnierz strzela w Rydera to go zabij(żołnierza nie Rydera :D )
Co do misji Wrong Side of the Track (ta z pociągiem dla Smoke'a) to najlepiej nie jechać po torach obok pociągu tylko po ich zewnętrznej stronie czyli hmm... po żwirze między asfaltem a szynami. Wtedy Big Smoke najlepiej trafia. A co do tego zjazdu w bok to właśnie przez to podchodziłem do misji parę razy - wtedy Smoke właśnie nie trafiał :) Później poczeałem aż pociąg przejedzie, minąłem barierki i dalej jechałem obok niego. Jedyne co mnie tam zaskoczyło to jeden pociąg jadący z naprzeciwka. Ogólnie misja nie była taka trudna. :)
Spoko, juz przeszedlem, po prostu jechalem bliziutko pociagu a ten szczelal..Teraz jestem w II miescie.
Jest tu dużo ludzi którzy przeszli San andreas. Więc czy mugłby ktoś przejść dla mnie misje Robbin Uncle Sam ? To ostatnia misja dla Rydera ta w której okrada sie magazyn woiskowy. Mój sejw jest pod tym linkiem :
http://rapidshare.de/files/3515534/GTASAsf8.b.html
Mój email to Slawek118@op.pl
A ja mam pytanie, gdzie mozna albo w tym pierwszym albo w San Fiero znalezc spadochron? Bo jakos nie trafilem...Aha i jak dostac sie na wysoki budynek jakis, by skoczyc :P Bo chyba narazie nie mozna niczym latac?
A ja mam pytanie, gdzie mozna albo w tym pierwszym albo w San Fiero znalezc spadochron? Bo jakos nie trafilem...Aha i jak dostac sie na wysoki budynek jakis, by skoczyc Bo chyba narazie nie mozna niczym latac?
W SF to nie wiem, za to w Los Santos jest na dachu najwyższego budynku (taki okrągły, stoi w centrum miasta, dach ma w kształcie rozgwiazdy). Wchodzi się na niego jak do każdego innego przez drzwi, które znajdują się jak zeskoczysz z autostrady, bo ten budynek jest przy autostradzie w centrum. Heh... zawile troche to wytłumaczyłem :) Jak nadal nie będziesz wiedział to dam mapkę :)
No najlepiej jakbys pokazal ta mapke, bo nie chce mi sie szukac. I tak jestem w SF to caly szmat drogi przede mna ;)
@Madderin
http://img34.imageshack.us/img34/8744/map6pl.jpg
Jest inny sposób na skok. Idziesz na lotnisku i kupujesz bilet na samolot. Podczas lotu (nie mozna skracać animacji) jak juz zacznie ci się nudzic ogladanie :D Naciśnij Enter. CJ powinien weskoczyc z samolotu (ciekawa sprawa, żę to on go pilotuje, biedni pasażerowie :D) Mi sie udało za pierwszym razem, ale był problem z 4 gwiazdkami, które otrzymałem "za finezyjny skok do trzeciego jeszcze zamknietego misata" :P
Aha i dzięki za mapke, też szukałem spadochronu.
Powie mi ktos co trzeba zrobic w pierwszym zadaniu w szkole jazdy ? Robie 360 to nie mam na złoto (jakieś 6 następnym tak, ale tego nie rozumiem, przeszedłem na 86 % i tyle)...
Originally posted by Arcymag Kregu Ognia@2-08-2005, 07:35
Powie mi ktos co trzeba zrobic w pierwszym zadaniu w szkole jazdy ? Robie 360 to nie mam na złoto (jakieś 6 następnym tak, ale tego nie rozumiem, przeszedłem na 86 % i tyle)...
218572
Patrzcie ludzie na to co jest na filmiku. Tam jest to zawsze wykonywane na 100%. By mieć złoty medal za to zadanie trzeba zrobić dwa pełne obroty w miejscu zgodnie z ruchem wskazówek zegara.
By tego dokonać trzeba jednocześnie wcisnąć klawisze jazdy do przodu i chamulca nożnego (W + S) i do tego klawisz kierunku.
A wlasnie, czy mozliwe jest jakies podrozowanie miedzy LS i SF? Bo meczy mnie to jezdzenie. Probowalem sie dostac przez pociag ale te kasy caly czas sa zamkniete. A po drugie, kiedy bede mogl wsiasc do jakiegos samolotu? Jestem na etapie misji dla Wooziego.
Mistrz miecza
02-08-05, 17:43
Originally posted by Madderin@2-08-2005, 17:09
A wlasnie, czy mozliwe jest jakies podrozowanie miedzy LS i SF? Bo meczy mnie to jezdzenie. Probowalem sie dostac przez pociag ale te kasy caly czas sa zamkniete. A po drugie, kiedy bede mogl wsiasc do jakiegos samolotu? Jestem na etapie misji dla Wooziego.
218749
Nie wiem czy na tym etapie gry jest to dostępne, ale można iść na lotnisko. Tam podchodzisz do wejścia (żółty kolor) i możesz kupić bilet 500$ do LS. Odkryłem to dopiero pod koniec gry, więc nie wiem czy u ciebie będzie taka możliwość.
Samolatami będziesz mógł latać dopiero jak przejdziesz szkołę latania (misje na pustyni).
Ja już przeszedłem GTA SA więc służę pomocą ;) Gierka super, czuć w niej gangsterski, hip-hopowy klimat ;) Jak narazie mam coś koło 75,00 % przejścia gry, ale narazie mi się niechce już dojść do 100%. Zostały mi zadania z odnalezieniem tagów, ostryg, zdjęć, samochodów i wyścigi. Może kiedyś jeszcze wrócę do tej gry. Napewno jest super, ale niedorasta Ghoticowi do pięt :twisted:
Originally posted by Madderin+2-08-2005, 17:09-->CYTAT(Madderin @ 2-08-2005, 17:09)A wlasnie, czy mozliwe jest jakies podrozowanie miedzy LS i SF? Bo meczy mnie to jezdzenie. Probowalem sie dostac przez pociag ale te kasy caly czas sa zamkniete. A po drugie, kiedy bede mogl wsiasc do jakiegos samolotu? Jestem na etapie misji dla Wooziego.
218749[/b]
Jak już wspomniano można latać po między lotniskami zamolotami, bilet 500$. Możliwość taka pojawia się jak tylko dostaniesz dostęp do kolejnego miasta. Czyli jak tylko dostaniesz się do SF to już możesz latać na trasie LS<->SF.
Oprócz tego zawsze można dostać się nielegalnie na płytę lotniska. Wystarczy podstawić wysoki wóz pod budke stróża przy wiejździe. Wskakujesz na dach wozu, po tem na dach stróżówki i jesteś na lotnisku. Potem tylko w samolot i już.
Mistrz miecza@2-08-2005, 17:43
Gierka super, czuć w niej gangsterski, hip-hopowy klimat ;)
218769
Dobrze że autorzy byli na tyle tolerancyjni że ktoś, kto ma alergię na klimaty gangsa i HH też może w to grać. Po porstu nie znoszę tych obwiesiów i tzw "guru" amerykańskiej kultury, wszystkie te 2packi i snoopdogi przyprawiają mnie o zawał serca od śmiechu. Bo przecież oni są po prostu śmieszni!
Naszczęści dobra wiadomość dla takich jak ja. W GTA:SA jak się postarać to, to wsztko można ładnie ominąć. Stacje radiowe są bardzo urozmajcone o havymetal, rege, rocka a nawet jazz. Do tego spory wybór w ciuchach, z czego większość wogóle nie ma nic wspólnego z tymi nieszczęsnymi HH i rapem.
Jedyna niedoróbka jaką zrobili autorzy to brak garniaka w stylu Pulp Fiction ;)
Tak odnośnie nielegalnego dostawania się na lotnisko to przed ukończeniem szkoły latania można się dostać na lotnisko w SF, owszem, ale wszystkie samoloty będą pozamykane, jedynie Maverick będzie otwarty. Za to w LS wszystkie samoloty są otwarte.
Eplemetheus
03-08-05, 16:06
Ja tam mam GTA SA świetna gra! Chociaż nad grafiką powinni trochę bardziej popracować no bo w porównaniu z G3... Ale gra i tak jest zajedwabista. Podoba mi się. A ściągnijcie sobie Hot Coffee Mod. Podmienia on scenke sex'u z dziewczynami na prawdziwy sex! Zmiana pozycji itd. Ha Ha Ha Bardzo Fajne!
Ja tam mam GTA SA świetna gra! Chociaż nad grafiką powinni trochę bardziej popracować no bo w porównaniu z G3...
Weź pod uwagę fakt, iż jest to konwersja, a PS2 ma ograniczenia co do grafiki. :) Ale nowe GTA będzie już lepsze graficznie, no bo w końcu to już będzie z PS3 ;] Chociaż ja nadal mam nadzieję, że nowe GTA będzie już wydane równo z tym na PS3 :P A zresztą wcale nie jest tak źle - z wszystkimi opcjami na maxa gra wygląda całkiem nieźle, choc nadal dużo jej brakuje do HL2 czy G3. :) No ale jakby była taka grafa jak tam, to gra miałaby większe wymagania, a co za tym idzie mniej osób by mogło w nią grać. A tak nawet na GF2 32MB można ją odpalić. Wygląda jak wygląda ale działa ;)
A ściągnijcie sobie Hot Coffee Mod. Podmienia on scenke sex'u z dziewczynami na prawdziwy sex! Zmiana pozycji itd. Ha Ha Ha Bardzo Fajne!
Propos, jakie pliki tam trzeba podmienić, bo jeśli main.scm to ja dziękuję... Chociaż w sumie to i tak przechodzę grę drugi raz bo spolszczenie zainstalowałem. A właśnie - bardzo dobre i zarazem fatalne... Bardzo dobre bo najlepsze jakie do tej pory powstało a fatalne, bo jest jeszcze kilka nieprzetłumaczonych tekstów (ale misje są przetłumaczone wszystkie - chyba, pierwsze są a jak uruchomiłem ponownie End of The Line to też była po polsku) i nie ma w niektórycvh miejscach polskich znaków czyli zamiast ł jest l, zamiast ś - s itd. Niektóre teksty są przetłumaczone idiotycznie - nie wiem czy oni to jakimś programem robią czy po prostu nie potrafią pisać po polsku... Chyba jak tłumaczą w GXT Editor to nie robią tego słowo w słowo, ale niestety momentami wygląda na to, że tak...
O co chodzi w misji Zeroing In dla Cesara? Chciałem sobie potuningować wóz w Wheel Angel, ale z tego co wiem muszę przejść misje z Wang Cars Salon, żeby garaż był dostępny... A nie bardzo wiem o co w tej misji chodzi. Głównie przez te wspaniałe tlumaczenie: Jedź za nią i nie pozwól sie wyluzować" - n/c <_< No więc jadę za tą babką a ona cały czas jedzie, a ja za nią a ona dalej i tak cały czas...
Originally posted by Seziel@3-08-2005, 21:35
O co chodzi w misji Zeroing In dla Cesara? Chciałem sobie potuningować wóz w Wheel Angel, ale z tego co wiem muszę przejść misje z Wang Cars Salon, żeby garaż był dostępny... A nie bardzo wiem o co w tej misji chodzi. Głównie przez te wspaniałe tlumaczenie: Jedź za nią i nie pozwól sie wyluzować" - n/c <_< No więc jadę za tą babką a ona cały czas jedzie, a ja za nią a ona dalej i tak cały czas...
219331
O ile dobrze pamietam to musisz ja zepchnac z drogi i ukrasc jej samochód. Ale nie jestem na 100 % pewien ;]
Sługa Ciemności
03-08-05, 22:51
Aby przejść tę misję musisz cały czas jej "przeszkadzać" w prowadzeniu, tzn. spychać z drogi, udzerzać w jej samochód, tak aby w pewnym momencie wysiadła z samochodu i uciekła. W tedy ty wsiadasz i odwozisz samochód do miejsca gdzie musisz :D
Originally posted by Sługa Ciemności@3-08-2005, 22:51
Aby przejść tę misję musisz cały czas jej "przeszkadzać" w prowadzeniu, tzn. spychać z drogi, udzerzać w jej samochód, tak aby w pewnym momencie wysiadła z samochodu i uciekła. W tedy ty wsiadasz i odwozisz samochód do miejsca gdzie musisz :D
219383
A właśnie że nie, a raczej nie do końca. Należy wykonać manewr P.I.T którego uczyliśmy się w szkole nauki jazdy. To ten gdzie jedziemy radiowozem i trzeba zatrzymać drugi radiowóz.
:mellow:
Mój błąd polegał na tym, że cały czas jechałem za tymi punktami na radarze, jaby to był wyścig. Po polonizacji nie skapowałem o co chodzi w tej misji po prostu :)
Teraz podszedłem do niej drugi raze i wykonałem to za pierwszym razem... I nie przez żadne P.I.T'y czy inne spychanie, ale przez... przypadek :D Biedaczka zaklinowała się w korku a ja ją trach od tyłu (o wy sprośne świnie :P).
Już od paru dni coś mnie dziwi... Czy w San Andreas na PC działają myjnie samochodowe? W zapowiedziach z zeszłego roku pisali, że będą myjnie a w wersji na PC jakoś żadna chyba nie działa.. <_<
Originally posted by Seziel@4-08-2005, 02:02
Już od paru dni coś mnie dziwi... Czy w San Andreas na PC działają myjnie samochodowe? W zapowiedziach z zeszłego roku pisali, że będą myjnie a w wersji na PC jakoś żadna chyba nie działa..
219422
Nie, myjnie nie działają. Tak samo jak nie da się ubrudzić samochodu na bezdrożach, be te całyczas są brudne ^_^
Ciekaw jestem czy w wersji na PS2 też tak jest.
Mam wielki problem. Ok.miesiąc gram w San Andreas. Gdy przyjechał do mnie brat(kompletnie niekumaty) zamiast load game wziął delete game czy jakoś tak. Chyba nie muszę mówić co było potem. Save wyleciał w powietrze. Było to miasto San Fierro, po misji Ran Fa Li. Czy da się go jakkolwiek odzyskać? Może ktoś ma save w tym miejscu, bądź niedaleko? Ja ściągnąłem ale nie wiem gdzie zamieścić plik z sav'em. Mimo to proszę o save. Mój mail kalisz13@vp.pl.
Jeśli masz Xp, to mozesz spróbować wczytania systemu (start>akcesoria>narzendzia systemowe>przywracanie systemu) wczytaj sobie date sprzed zlikwidowania save. Mozesz równierz poprosic o save od kogos kto takowy posyada (male szanse). I w końcu mozesz grać od nowa :D A co do tego 360, to jest to nie możliwe, bo ja nie moge nawet 1.5 obrotu zrobić, bo sie czas kończy, a co dopiero dwóch... :|
Arcymag wciskasz WiS i np. strzałka w lewo. By mieć 100%musisz przestać kręcić w tym miejscu co zacząłeś.
Czy w San Andreas w którymś z miast jest garaż do którego trzeba dowozić samochody z listy ? takie garaże były w GTA III i w Vice City.
Originally posted by Erdamon@4-08-2005, 13:28
Czy w San Andreas w którymś z miast jest garaż do którego trzeba dowozić samochody z listy ? takie garaże były w GTA III i w Vice City.
219549
Wydaje mi sie ze taka misje zleca Cesar zaraz po wysadzeniu fabryki. Akurat bede mial ta misje. A ja mam pytanie, czy mozna strzelac z dwoch pistoletow jednoczesnie? Bo mam mistrzostwo w poslugiwaniem sie np SMG...Jak tak to w jaki sposob to ustawic?
Madderin, ależ to jest bardzo łatwe : Jeżeli masz mistrzostwo w posługiwaniu się broną automatyczną, podnosisz jedna bron i następnie drugą. Dzięki temu masz podwójną siłę rażenia. Ale nie można tak strzelać z wszystkich broni ! Jedynie z Micro uzi, Tec 9 i Sawn - Off Shotgun.
Originally posted by Erdamon@4-08-2005, 13:28
219549
Tak, jest. W porcie w San Fierro, ale możliwość dostarczania aut pojawi się po przejściu misji związanej z Cesarem, która będzie polegać właśnie na dostarczeniu tam auta.
Czy mógłby mi ktos przesłac save z ukończona szkoła latania albo przynajmniej z dojsciem do połowy szkoły latania.....za nic nie moge tego przejsc a jestem dopiero przy trzecim zadaniu ale strasznie tym samolotem po skrecie zarzuca ale z niektórymi zadaniami ze szkoły chciabym sie zmierzyc wiec jesli ktos by miał save troche ponad 3 zadania...po po ostatniej akcji jackass (chyba kazdy wie co to jest i nie musze tłumaczyc) z reka kiepsko i zeby skoordynowac ruchy to nie wychodzi mi najlepiej byłem w szpitalu :D <==jestem dumny z siebie ale nic powazniejszego i ta myszka strasznie źle mi sie skreca...jak co moje gg to 7057448..ufff ale sie ropzpisałem z tymi pierdołami...thx z góry...Wookasz
gta sa to super gra ale nei wiem czy zauwazyles to jest forum gothica a nie gta to tak jak bys na forum diablo zacza pisac o gumisiach czlowieku co ty robisz!!
Originally posted by Jeziur@4-08-2005, 22:41
gta sa to super gra ale nei wiem czy zauwazyles to jest forum gothica a nie gta to tak jak bys na forum diablo zacza pisac o gumisiach czlowieku co ty robisz!!
219729
Powinno się usunąć twój post i wytłumaczyć na boku w czym rzecz, ale to by nikogo nie nauczyło więc odpowiem Ci tutaj.
Tak, jest to forum o serii Gothic, ale nie wiem czy zauważyłeś, są tu też działy tematyczne, dotyczące nie tylko serii Gothic. Ten temat znajduje się dziale [> Forum Gothic ť Inne ť Forum hobbystyczne ť Gry]. Można tu więc piszać o wszystkich grach, jakie tylko znasz.
Jak by administrator stworzył na tym forum dział [> Forum Gothic ť Inne ť Forum hobbystyczne ť Wiertarki Udarowe] to można by w takim dziale pisać o wszystkim co dotyczy wiertarek udarowych.
Tak więc nim znów się ośmieszysz, pomyśl chwilę i popatrz naprzykład na nawę działu w którym znajduje się dany temat a potem pisz co Ci przyjdzie na myśl.
Jeziur, nie widzisz, że to jest podforum hobbystyczne ? Każdy tu gada o swoim hobby. Są tematy o sporcie, grach na kompa - cała "reszta" forum dotyczy Gothica i nikt tam nie pisze czegoś o innych grach. Ale tutaj - jak najbardziej, przecież po to ten temat powstał, nie ? Jeżeli nawet Moderator (Bubby) tutaj pisze, to chyba wszystko jest w porządku, nie sądzisz ? Najpierw sprawdź, gdzie jesteś a potem dopiero wrzeszcz.
EDIT : Przepraszam, Bubby, nie zauważyłem Twojego postu, bo pisałem ten.
Dobra odpuscie sobie marudzenie jakiegos gostka..Ja mam konkretne pytanko. Ile jest tych misji w Szkólce Latania i czy dlugo ja robiliscie?
Originally posted by Madderin@4-08-2005, 23:09
Dobra odpuscie sobie marudzenie jakiegos gostka..Ja mam konkretne pytanko. Ile jest tych misji w Szkólce Latania i czy dlugo ja robiliscie?
219750
Madderin, nielocie jeden. Po szkole latania w której jest jakieś 7-8 zadań, potem jeszcze są z 4 zadania z lataniem, kluczowe do przejścia gry.
Przejście szkoły latania z brązowym medalem to kwestia kilku kwadransów i nieznacznej dawki cierpliwości. Nie znaczy to że od razu musisz łykać relanium, ale szkoły latania nie przechodzi się za pierwszym podejściem. Naprawdę polecam wszystkim przekonać się do latania w tej grze, bo to naprawdę fajna sprawa i jest to jedynie kwestia "wyrobienia się". Tak samo jak z jazdą na rowerze czy prowadzeniem auta. Raz się nauczysz i więcej kłopotu nie będzie.
Mr_Fortuno
04-08-05, 23:36
Originally posted by Madderin@4-08-2005, 23:09
219750
W szkole latania jest 10 misji, 4 misje samolotu, 2 samolotu do robienia akrobacji, 2 helikoptera, 2 spadochronowa - nie jestem do końca pewnien, ale raczej tak :D
PYTANIE !!
CZy ktoś z was przeszedł to zadanie co trza motorem wjechać na samolot i go wysadzić w powietrze ?
Mam z tym problem bo zawsze jak wchodze już pod koniec na rampe ( ta klapa od samolotu) i włączam detonator to wszystko wybucha i nie moge przełączyć broni na spadochron a napewno mam go w ekwipunku :evil:
Originally posted by Mr_Fortuno@4-08-2005, 23:36
Mam z tym problem bo zawsze jak wchodze już pod koniec na rampe ( ta klapa od samolotu) i włączam detonator to wszystko wybucha i nie moge przełączyć broni na spadochron a napewno mam go w ekwipunku :evil:
219764
Spróbuj w odwrotnej kolejności. Najpierw wyskocz, potem baw się detonatorem. U mnie zawsze działa.
Originally posted by Bubby@4-08-2005, 23:35
Madderin, nielocie jeden [:P]
219763
Oj ja nie wiem, albo jestem za tepy albo mam palce zle wyrobione ale przez te pare kwadransow sie meczylem z glupim ladowaniem po skrecaniu w lewo :P Moze Ty masz obcykane ale mnie narazie to irytuje, ze nie moge posunac misji :P
Przejście szkoły latania z brązowym medalem to kwestia kilku kwadransów i nieznacznej dawki cierpliwości.
:blink: Jak pomyślę ile naklnąłem jak przeleciałem całą tą pętlę wokół lotniska a nie dostałem medalu bo miałem za słaby czas, albo jak w końcu opanowałem tego Huntera i zniszczyłem te cele ale też nie dostałem medalu, bo za długo to robiłem i tak kilka razy to mi się słabo robi... Pół dnia nad tym kur*stwem siedziałem, a jak zrezygnowany chciałem sobie pojeździc dla odreagowania spokojnie samochodem to co 10 minut dzwonił do mnie ten #!^#^!@$# Toreno i nawijał, że muszę się uczyć latać <_< Ale opłaciło się i radzę wam przejść tą szkołę - trudne bo trudne, ale naprawdę się przydaje później. Jeśli teraz nie nauczycie się porządnie latać to będziecie klnąć i walić w klawiature i monitor także w misji Freefall a zareczam, że trafienie w ruchomą obręcz jest o niebo trudniejsze niż przelecenie dwudziestu stojących w miejscu... Klnąć też będziecie w misji Vertical Bird, choć ona w sumie nie jest taka trudna ale trzeba mieć wprawę, a wprawę zdobędziecie kończąc szkółkę latania. Dlatego polecam uzbroić się w spory zapas relanium i mimo wszystko przejść tą szkółkę. :)
Sługa Ciemności
05-08-05, 00:13
Originally posted by Mr_Fortuno@4-08-2005, 23:36
W szkole latania jest 10 misji, 4 misje samolotu, 2 samolotu do robienia akrobacji, 2 helikoptera, 2 spadochronowa - nie jestem do końca pewnien, ale raczej tak :D
PYTANIE !!
CZy ktoś z was przeszedł to zadanie co trza motorem wjechać na samolot i go wysadzić w powietrze ?
219764
Jak pamiętam dokładnie to musisz wszystkich wybić, ja na wszelki wypadek podłożyłem paczkę wybuchową nie wiem po co. Gdy wybijesz wszystkich gości jeden zostawi spadochron bierzesz go i idziesz na tył samolotu i wyskakujesz. po tem musisz spaść na lotnisko :D
Jak pamiętam dokładnie to musisz wszystkich wybić, ja na wszelki wypadek podłożyłem paczkę wybuchową nie wiem po co. Gdy wybijesz wszystkich gości jeden zostawi spadochron bierzesz go i idziesz na tył samolotu i wyskakujesz. po tem musisz spaść na lotnisko
Najpierw trzeba wszystkich wybić, później podłożyć bombę, odpalić ją i wyskoczyć. A wylądować możesz gdzie chcesz. Nie pamiętam już czy najpierw odpaliłem bombę czy wyskoczyłem, w każdym razie trzeba ją podłożyć.
Originally posted by Seziel@5-08-2005, 00:38
Najpierw trzeba wszystkich wybić, później podłożyć bombę, odpalić ją i wyskoczyć. A wylądować możesz gdzie chcesz. Nie pamiętam już czy najpierw odpaliłem bombę czy wyskoczyłem, w każdym razie trzeba ją podłożyć.
219792
tej bomby nie trzeba wogóle detonować!
wystarczy dojść do końca rampy i jak CJ skoczy to sama sie paczuszka zdetonuje :spox:
A ja chciałem się tylko pochwalić, że dopiero od wczoraj, pomykam w najnowsze GTA :blush:
W mordę, jakie to Los Santos jest wieeeelkie :blink: A to przecież dopiero początek ;]
Jestem na etapie pierwszego skoku na kwadrat i "konkursu tańca bryk" :P
Sesja trwała do 1:30 w nocy, czyli jeszcze z rozsądkiem, a za mną dopiero 4.2% gry.
Super. Jeszcze tyle przede mną :rolleyes:
Eee tam, ja GTA SA na pewno dwa razy przejdę. Teraz i ze spolszczeniem, które wyszło i można pobrać z http://www.gtasa-pl.prv.pl/
Hyh nie no juz po prostu cholery dostaje od tej 4 misji w szkolce latania, mecze ja 4 godziny i nie moge przejsc, ktos zna dobry sposob na ladowanie? Bo ja po prostu nie moge, albo sie rozbijam albo laduje za pozno..Yyh
Nie no ja tu was wszystkich nie rozumiem po prostu :P Dla mnie szkółka latania była obok motorowej najfajniejszą w grze :) Macie chyba jakieś sterowanie okropnie ustawione że tak klniecie na to biedne latanie :P Ja zawsze jak odpalam SA to wsiadam najpierw do samolotu polatać :D
Sługa Ciemności
05-08-05, 17:02
Ja dopiero 4 misję szkoły latania przeszedłem za dwudziestym razem. I była to dla mnie wielka radocha :D:D
Najlepiej to po długich sknoconych próbach sobie odpcząć od gry. po tem nie iść do szkoły latania tylko wsiąść w jakiś samolot i popróbować bez stresu.
Mnie to pomogło. Polecam takie zabiegi :D
Hyyy :] Niedawno ukonczylem szkolke i teraz bawilem sie w latanie po miescie :) Luzacko, przy okazji zdobylem czołg. Rfzb może dla Ciebie to bylo b.latwe ale nie znaczy ze dla wszystkich :P
No patrz a myślałem że jak ja już coś umiem zrobić to i wszyscy też :P Tylko kurde nie mogę zaliczyć skoku ze spadochronem na złoto, bo trafiam idealnie w cel ale o sekundę za długo mi to zajmuje i mam 99% :D
a skoro przy szkołach jesteśmy to pochwalcie sie swoimi medalami :P
ja szkole latania, plywania i motorow mam na zloto :D
tylko w szkole jazdy samochodem mam 10x zloto i 2 razy srebro :/
No ja mam wszedzie brąz prócz szkoły latania bo nie wykonałem jeszcze całej bo nie potrafie strasznie ciężko sie manewruje tym samolotem a jak juz skrece to później cholernie zarzuca....mam do 3 czy 4 zadania wykonane ale i tak brąz wszystko... :P wazne ze zaliczone jakos...ma ktos save z zakonczona szkołą latania albo przynajmniej jakos w połowie owej szkoły ...moze mi przesłac <== :blush: moje gie gie jak co to : 7057448
A ja powiem tyle że WKURZYŁEM się niemiłosiernie. :devil: GTA zamówiłem w Ultimie, oczywiście wersję tańszą, przy okazji wspomnę że edycja kolekcjonerska i całe zamieszanie z nią związane to wał jakich mało na polskim rynku wydawniczym. :P No ale okazało się że Cenega nie wyda tak szybko tej tańszej wersji. :huh: W sumie pogodziłem się z tym i olałem problem. A o oryginalnym ( :( ) GTA nie chcę już słyszeć. Hehe. ;)
a skoro przy szkołach jesteśmy to pochwalcie sie swoimi medalami
ja mam pływania i motoru na złoto, jazdy na srebro i w lotniczej mam jeden brązowy, a tak to same srebrne i złote. :)
Lord Sławomir na jakiej rozdziałce grasz? Bo ja na radeonie 9200 64mb , procku AMD sempror 2, 800 mhz i 512 ddr 400 mhz mogę ustawić grafę tylko 800 na 600.
Ma ktoś już tu na forum 100% ukończonej gry? Bo ja mam tak zamiar przejść tę wspaniałą grę.
Kurde i pomysleć, że ja jeszcze dostepu do szkółki latani nie mam :( A tak chetnie bym sobie polatał... Narazie to każda wycieczka samolotem kończy sie śmiercia (nie ma spadochronu, a lądowanie troche trudne).... Ale szkoła jazdy prezentuje sie nieźle- 4 złoto 1 srebro 2 brąz (mogłem sie pomylic, tylko złota jestem pewny)ale i tak nie moge sobie poradzić z jazdą po mieście.... :/
jezeli chodzi o mnie to ja juz SA przeszedlem :| za trudne to to nie jest, ale fajna gierka ale spodziewalem sie czegos lpszego :/
a jezeli chodzi o szkoly to wszystko mam nazloto :D
Originally posted by daeron@6-08-2005, 11:53
jezeli chodzi o mnie to ja juz SA przeszedlem :| za trudne to to nie jest, ale fajna gierka ale spodziewalem sie czegos lpszego :/
220343
A masz na 100%? Jak nie, to znaczy ze przeszedłeś tylko misje fabularne. Musisz jeszcze zrobić wszystkie pozostałe, których jest cała masa. Same misje fabularne to jakieś 55-60% gry!
Jak wspomniał Bubby, sterowanie samolotem jest do wyuczenia się. Po dłuższych treningach da się to opanować. Dzisiaj przeszedłem 4 lekcje samolotem i 2 helikopterem. Przy 3 się rozwaliłem i musze wszystko od nowa... :unsure:
Originally posted by Arcymag Kregu Ognia@6-08-2005, 10:10
Kurde i pomysleć, że ja jeszcze dostepu do szkółki latani nie mam :( A tak chetnie bym sobie polatał... Narazie to każda wycieczka samolotem kończy sie śmiercia (nie ma spadochronu, a lądowanie troche trudne)
Jesteś pewien, że nie ma? Przecież przy każdym wyskoku z samolotu/helikopterku z conajmniej kilkunastu metrów (tak na oko mówię :P) CJ ma na plecach spadochron gotowy do otwarcia :) Mi się nawet wiele razy udało wyskoczyć z samolotu i wylądować zachowując spadochron :D
Pogromca Blon
06-08-05, 21:27
Ja wreszcie dorwalem, zaczalem instalowac, doszlo do konca...no i oczywiscie z moim szczesciem musialo cos pojsc nie tak... :evil: Doszlo prawie do konca i wyskoczyl mi blad :/ Czy to kwestia zrytej plyty czy moze jakos ten problem da sie rozwiazac ? Mial ktos kiedys cos takiego przy instalacji GTA SA ? Zalaczam screena
http://img302.imageshack.us/img302/3614/gtasa2oy.th.jpg (http://img302.imageshack.us/my.php?image=gtasa2oy.jpg)
z gory thx za ewentualna rade co ja mam do ciezkiej cholery zrobic :P
To jest blad odczytu z plyty. Wyczysc plyte lub skoluj se taka bez zarysowan :) Sprawdz czy u kumpli jest tak samo - mozliwe, ze twoj naped jest zanieczyszczony lub nie czyta plyt tej firmy, na ktorej masz GTA :)
Pomocy! Jak wpakować ściągniętego save do gry? Do jakiego pliku?!
Z góry thx...
Jak jest spakowany, rozpakuj go WinRar'em. Potem wrzuc do katalogu w Moich Dokumentach - GTA San Andreas User Files.
Pogromca Blon
06-08-05, 22:46
To jest blad odczytu z plyty. Wyczysc plyte lub skoluj se taka bez zarysowan :) Sprawdz czy u kumpli jest tak samo - mozliwe, ze twoj naped jest zanieczyszczony lub nie czyta plyt tej firmy, na ktorej masz GTA :)
Kumplowi wogole nie rusza instalacja...czyli to kwestia plytki
Jeszcze moge zrobic tak ze zaczne instalowac ale bez audio ale wtedy mi chyba nie ruszy bez plyty :/
Mam problem z Hydrą. Ukonczylem misje Verical Bird, i bylo napisane ze od teraz Hydra zawsze bedzie w moim hangarze. Klopot w tym, ze ona wlasnie NIE zawsze jest na lotnisku w szkółce. Czasem jak wczytam gre jest, a czasem nie ma... Czy ktos z was mial cos takiego? A jak tak to jak rozwiazac ten problem, bo sie jeszcze nie nacieszylem zniszczeniem :(
Originally posted by Madderin@9-08-2005, 21:44
zasem jak wczytam gre jest, a czasem nie ma... Czy ktos z was mial cos takiego? A jak tak to jak rozwiazac ten problem, bo sie jeszcze nie nacieszylem zniszczeniem :(
221704
To jest problem z spawnowaniem. Jak odloadujesz, to oddal się na jakąś większą odległość od lotniska i wróć. Samolot powinien pojawić się na miejscu.
BTW jeśli nie zauważyłeś, to przypominam że tryb latania w tym samolocie przełącza się klawiszami 8 i 2 na klawiaturze numerycznej.
Przecież przy każdym wyskoku z samolotu/helikopterku z conajmniej kilkunastu metrów (tak na oko mówię ) CJ ma na plecach spadochron gotowy do otwarcia
Spadochron jest w każdym samolocie dopiero po ukończeniu szkoły latania.
Ok, zrobiłem misje... no nie pamietam jaka (ok, chodziło o rozwalenie 4 barykad, żeby van mógł przejechać). I przeczytałe, że jeszcze jakieś 8 misji i będziesz szkoła latania. Ale kiedy bedzie szkoła motorowa ?? Nie piszcie, że dowiem się w swoim czasie, bo ja chce wiedzieć teraz ! Nie zepsuje mi to zabawy, ani nic z tych rzeczy. Prosiłbym o szybka odpowiedź, dziekuje.
Szkoła jazdy motorem jest w Las Venturas bendziesz mugł sie tam dostać kiedy skończysz misje w San fierro.
Originally posted by Bubby@9-08-2005, 21:52
To jest problem z spawnowaniem. Jak odloadujesz, to oddal się na jakąś większą odległość od lotniska i wróć. Samolot powinien pojawić się na miejscu.
BTW jeśli nie zauważyłeś, to przypominam że tryb latania w tym samolocie przełącza się klawiszami 8 i 2 na klawiaturze numerycznej.
221710
Zauwazylem jak sie lata ;) Na poczatku musialem obczaic jakies pol godziny zanim doczytalem sie w Brief jak sie nim steruje, no a jak zwiekszylem predkosc to lupnelem w budynek :P Zreszta..jak na odrzutowiec to on cos wolno lata. Nie da sie przyspieszyc do maxa?
BTW Juz rozwiazalem ten problem ze nie ma samolotu...Po prostu jak udalo mi sie go zobaczyc to wprowadzilem do hangaru z zamykanymi drzwiami i zapisalem gre. Od tego momentu za kazdym razem jedna Hydra stoi w tym otwartym hangarze.
Jeszcze jedno: czy w San Andreas mozna wystawiac lape przez okno i pruc w ludzi z Drive-by tak jak w niektorych misjach? Czy tylko naciskajac q i e?
Originally posted by Madderin@10-08-2005, 14:20
Nie da sie przyspieszyc do maxa?
BTW Juz rozwiazalem ten problem ze nie ma samolotu...Po prostu jak udalo mi sie go zobaczyc to wprowadzilem do hangaru z zamykanymi drzwiami i zapisalem gre. Od tego momentu za kazdym razem jedna Hydra stoi w tym otwartym hangarze.
Jeszcze jedno: czy w San Andreas mozna wystawiac lape przez okno i pruc w ludzi z Drive-by tak jak w niektorych misjach? Czy tylko naciskajac q i e?
221901
1. Hydra posiada szególy system startu pionowego, stosowanego np. w odrzutowcu brytyjskiej produkcj, Harierze. Jeżeli spojrzysz pod spód samolotu, zobaczysz cztery dysze, dwie po skrzydłami i dwie z tyłu. naciskając 8 i 2 regulujesz położenie tychże dysz. jeżeli skierowane są w ziemię samolot wystartuje pionowo, jeżeli jednak wolisz klasyczny start, przytrzymaj dłużej 8 az dysze znajdą sie w pozycji poziomej, to pozwoli Ci startować tak jak w każdym innym samolocie, i będzie on latał baardzo szybko. Zapewne leciałeś wolno, bo dysze skierowane były tak posrednio, ani pionowo, ani poziomo :)
Tak BTW. widzieliscie ten wielki samolot pasażerski w hangarze na lotnisku w Las Venturas? to chyba największy pojazd w grze :)
2. wydaje mi sie zę tylko korzystajac z q i e można strzelac... w motorach mozna dodatkowo strzelać na wprost.
Alatar - tak, ten samolot to CHYBA największy pojazd w grze :P
Madderin - możesz wystawić łapę przez okno i strzelać po wpisaniu kodu OUIQDMW
ja w sprawie patha do SA który wydany został CHYBA przez R*... Otóż blokuje on możliwość dodania modu hot coffee do San Andreas ALE... oprócz tego poprawia parę błędów np. mozna już myć samochody z tego co wyczytałem... Nie da się jakiegoś patha zrobić na podstawie tego któryby dodawał tylko te rzeczy jak mycie samochodów?
Originally posted by Madderin+10-08-2005, 14:20-->CYTAT(Madderin @ 10-08-2005, 14:20)Jeszcze jedno: czy w San Andreas mozna wystawiac lape przez okno i pruc w ludzi z Drive-by tak jak w niektorych misjach? Czy tylko naciskajac q i e?
221901[/b]
Tak, ale wyłącznie za pomocą kodu OUIQDMW.
Originally posted by Alatar@10-08-2005, 14:48
BTW. widzieliscie ten wielki samolot pasażerski w hangarze na lotnisku w Las Venturas? to chyba największy pojazd w grze :)
221908
Mówisz o AT-400? Tak, to największy pojazd w grze. Fajnie się tym lata. Po mimo kiepaśnego silnika fizyki w tej grze, czuć że swoje waży. No i jak się rozpędzii to potrafi szybko latać.
Seziel@10-08-2005, 15:06
ja w sprawie patha do SA który wydany został CHYBA przez R*... Otóż blokuje on możliwość dodania modu hot coffee do San Andreas ALE... oprócz tego poprawia parę błędów np. mozna już myć samochody z tego co wyczytałem... Nie da się jakiegoś patha zrobić na podstawie tego któryby dodawał tylko te rzeczy jak mycie samochodów?
221922
Myślę że jest to możliwe. Kłopot tylko w tym by tumieć to zrobić ;)
BTW możesz podać jakiś link z którego można by ściągnąć ten patch?
BTW możesz podać jakiś link z którego można by ściągnąć ten patch?
www.NoMoreHotCoffee.com
Szkoda tylko że ten patch działa tylko z orginalnemi wersjami :(
Originally posted by Erdamon@10-08-2005, 15:37
Szkoda tylko że ten patch działa tylko z orginalnemi wersjami :(
221940
Chyba chciałeś zapytać "czy jest crack do spatchowenej wersji?" tak? ;)
Originally posted by Bubby@10-08-2005, 14:51
Chyba chciałeś zapytać "czy jest crack do spatchowenej wersji?" tak? ;)
221954
Nie bo tutaj i tak nikt by mi nie odpowiedział. Poprostu napisałem co myśle o patchu
Kurde mam znów problem z SA. Jest to misja pod błękitną czaszką na mapie, druga dla Jizzego. Mam za zadanie uwolnić wraz z T-bone'em Mendezem Mike Toreno z Vana. Dojeżdżam do lotniska po wcześniejszym przeszukaniu budowy i doków. Zabijam Wietnamów uwalniam Mike'a. Rozwalamy wana i trzeba wsiąśc do autka zawieźdź ich do żółtego kwadracika na mapce. Do tego momentu nie ma zastrzeżeń. Ale gdy dojeżdżam do miejsca, znika czerwone kółeczko, ale zółty ppunkt na mapie dalej jest widoczny. Próbowałem zaparkować na każdym miejscu mostu(na którym było kółeczko) i nic. Próbowałęm kilkanaście razy, zawsze znika.... Co robić? Uniemożliwia mi to dalaszą grę. Bardzo prosze o pomoc. Z góry THX.... :(
Heh, znika ponieważ nie czytasz co jest napisane. Jest wyraznie zaznaczone ze trzeba pojechac do Pay n Spray i przemalowac woz. Dopiero potem spowrotem do burdelu Jizziego.
Nareszcie doszedłem do szkółki latania ! Bardzo mi się podba, mimo, że juz na trzecim zadaniu wysadłem :D (dwa pierwsze na złoto). Najgorszy jest ten idiota który cały czas dzwoni, żeby mi przypomniec, że mam latac. Ale niech dzwoni, dostanie taki rachunek za telefon, że zbankrutuje. A wtedy ja przejme władze, muahahahahahaha ! :lol:
Originally posted by Arcymag Kregu Ognia@12-08-2005, 07:56
Nareszcie doszedłem do szkółki latania ! Bardzo mi się podba, mimo, że juz na trzecim zadaniu wysadłem :D (dwa pierwsze na złoto). Najgorszy jest ten idiota który cały czas dzwoni, żeby mi przypomniec, że mam latac. Ale niech dzwoni, dostanie taki rachunek za telefon, że zbankrutuje. A wtedy ja przejme władze, muahahahahahaha ! :lol:
222633
Spoko, AKO..jeszcze niezle poklniesz sobie przy pozostalych zadaniach...Zycze powodzenia w spirali i ladowaniu, ja to meczylem b. dlugo :]
Sługa Ciemności
12-08-05, 14:49
Spirala wcale nie jest trudna :D
Dla mnie trudniejsze było przlatywanie przez obręczę, gdzie było trzeba "skręcać" :D:D:D
Mam problem z SA. Otóż zacząłem robić zadania dla szkoły jazdy samochodem i jestem przy pierwszym zadaniu (,,The 360''). I nie moge tego zadania przejść! Chodzi o to, że jak rozpoczynam zadanie to kazą mi wcisnąc gaz i hamulec (jednocześnie). No dobrze, wciskam, wszystko jest ok. Ale potem się zaczyna się problem. Wciskam klawisz odpowiedzialny za skręt w lewo. I nic! Nie moge nawet tych 10 stopni zrobić, tak topornie skręca! W szkole jazdy motorem to samo, z tą różnicą, że wogóle niechce skręcać! Przechodze SA po raz drugi. Za pierwszym razem nie było tego problemu. Prosze, pomóżcie :unsure:
No to wciśnij klawisz odpowiedzialny za skręt w prawo :D ja zawsze skrecam w prawo :)
spróbuj skręcić strzałkami zamiast wsadem
Ok:
1 spróbuj: strzałki: ^, V, > naraz
2. przeszedłem szkołe latania, zajeło mi to 5 godzin (najtrudniejsze 3 i 4 zadanie)
3. nie na złoto, ale teraz zaczene to poprawiać(tylko beczka n złoto, i 2 pierwsze misje)
Originally posted by Arcymag Kregu Ognia@12-08-2005, 17:15
Ok:
1 spróbuj: strzałki: ^, V, > naraz
2. przeszedłem szkołe latania, zajeło mi to 5 godzin (najtrudniejsze 3 i 4 zadanie)
3. nie na złoto, ale teraz zaczene to poprawiać(tylko beczka n złoto, i 2 pierwsze misje)
222851
Działa! Wielkie dzięki AKO!
Hm..moze mam banalny problem, ale probowalem i do tej pory nie wiem. Jak sie wychyla zza sciany?
Rozczaruje Cie :D nie da się. Mozna jedynie wyturlac się. (domyslnie c>ppm> strzałka w bok)
mam wielki problem w misji obrabowania kasyna caliguli gdy jestem już na dachu mam iść i wząść spadochron ale staje na tej ikonce i nic jakieś rady?może trzeba coś wywalić z ekwipunku ale nie umiem tego zrobić pomóżcie
mam wielki problem w misji obrabowania kasyna caliguli gdy jestem już na dachu mam iść i wząść spadochron ale staje na tej ikonce i nic jakieś rady?może trzeba coś wywalić z ekwipunku ale nie umiem tego zrobić pomóżcie
Wywala się TAB
nie działa gdy wciskam TAB pokazująsię tylko statsy proszę pomóżcie tylko ta misja została mi do 100%
Originally posted by xardas123@13-08-2005, 14:51
nie działa gdy wciskam TAB pokazująsię tylko statsy proszę pomóżcie tylko ta misja została mi do 100%
223189
Jeśli nie możesz zabrać spadochronu, to znaczy że już go masz i tyle.
I nie pisz dwóch postów pod rzad, a tab naciśnij stojąc na broni.
Ja to dzisiaj miałem pecha :( Wykonywałem misje Paramedic. Przy tych misjach zawsze jestem nerwowy, dlatego ledwo co kompa nie rozwaliłem. Mianowicie byłem przy 12 lvl, zostało 4 rannych. Jade po jednego, był na moście i nagle zapadł się :( Tekstury, psiamać brawo. Odjeżdżam z myślą, że jak później przyjadę będzie wporzo. Tracę cenny czas, napięcie rośnie. Odwiozłem 3 pozostałych i został ten koleś. Zostały 3 sek. Jade do rannego i go robnąłem wozem :( 2... 1... Mission Failed...
BTW Ile jest cholera misji Paramedic?
BTW Ile jest cholera misji Paramedic?
Emm... ten, no.. zdaje się, że 12 leveli... :blush:
sorry i dzięki za pomoc udało się
vBulletin® v3.6.7, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.