Wyświetl pełną wersję : Własny obóz
JackTHeblood
02-10-07, 19:05
Witam! Chciałbym się was spytać jak wyglądałby wasz obóz w gothic.Mój obóz był by taki :
-45 strażników wokół obozu.Mieli by Skórzane zbroje,łuki i długie miecze
-Obóz nazywał by się Obóz Handlarzy
-Było by tam dużo kupców i cztery gildie :
-Kupiec
-Strażnik
-posłaniec
-Magnat
-Obóz byłby położony nad jeziorem
-Dużo domków
-Pięć wież strażniczych
-Dużoo ludzi :blink:
Ja, jako rolnik, przedstawiam następujący opis:
- oczywiste są obwarowania wokół obozu (mury grubości metra),
- co 10 metrów wieżyczka strażnicza,
- dookoła fosa,
- z dwóch stron świata otoczone górami,
- dwa zwodzone mosty,
- oczywiście zamek,
- oczywiście dziedziniec,
- i ten zamek byłby otoczony dodatkowym obwarowaniem,
- musiałaby być też przestrzeń na farmy,
- strażnicy (nie ważne uzbrojenie),
- kupcy i inne dziady to rzecz oczywista,
- hierarchia gildiowa
Mój obóz:
Wygląd jak zewnętrzny pierścieen SO Tylko że dużo większe.
Takie same chaty jak w SO
Miejscami ogniska Targowisko itp.
dużo zwykłych obozowiczów (cieniowie b.szanowani cieniowie z lepsza zbroja) Też dosyć dużo strażników
I rządzący magnat w kamiennym budynku.
Miła atmosfera.
Wyobraźnia daje swoje ;)
Lokalizacja: Znajdował by się w górach, coś na podobieństwo NO. Tylko że 3x większy,zanim weszło by się do jaskini obozu trzeba by było przejść przez pilnowaną Bramę a potem most. Brama i Most Pilnowane.
Poziom I : Główne Wrota obozu,pola uprawne Wieże Strażnicze
Poziom II: Targowiska Handlarzy,Bronią,Jedzeniem,niewolnikami. Chaty mieszkalne i Bary. Wieże Strażnicze
Poziom III:Areny do walk,Kowale
Poziom IV: Jaskinia (opisana powyżej)
Ludność:
Najmniej szanowana nie mająca praw:
Bandyci,Niewolnicy,Uciekinierzy
Szanowani:
Kopacze,Handlarze,Posłańce
Ci którzy mają mała władze na danym terenie:
Strażnicy Poziomu I-III , Wojownicy Aren, Magnaci(Strażnicy Bramy przed jaskinią)
Najwyższa władza:
Strażnicy w jaskini (Poszukiwacze) z Mieczem na walkę blisko dystansową.
Magowie Dbający o porządek i wymiany między innymi obozami
I rządzący Nekromanta
Mój obóz był by przy wiezy mgieł.^_^
maiłby
- pare strazników (pancerz straznika swiantynnego, cienszka kusze i długi miecz
- Cord i Cor Angar trenowali by wojowników
- w obozie byłby arcymag nekromantów Xardas
- było by duuuuzo kupców
- I CO NAJWAZNIEJSZE BEZI BY BYL SZEFEM:dwarf:
GOLD Dragon
12-10-07, 13:56
Mój obóz był by:
1. Średniej wielkości ale starannie obudowany palisadą i wieżyczkami.
2 Byłby połowicznie w skale (w wydrążonej jaskini), a połowicznie na zewnątrz(obudowany palisadą i wieżami).
3. W jaskini znajdowało by się to co najważniejsze czyli sala tronowa (beziego), zbrojownia, skarbiec, zapasy jedzenia, sala magów oraz kopalnie złota i magicznej rudy. Na zewnątrz znajdowałoby się to co można w razie oblężenia stracić- jakieś kramy kupieckie, chaty mieszkańców, plac treningowy.
4. Obóz był by podzielony na 2 części
a) zewnętrzną Średnio-trudną do zdobycia,
b) wewnętrzna(w skalę) prawie nie możliwą do zdobycia.
5. Obóz ten miałby charakter treningowy w walce mieczem, toporem bojowym, łukiem, kuszą i władania magią.
6. Byłby otwarty na nowych członków i kupców. Kwitnął by w nim handel.
7. Był by bardzo bogaty i szanowanym ośrodkiem treningowym.
Ja, wraz ze swoją ekipą udałbym się do Kanionu Trolli i po wytępieniu wszystkiego, co żywe założylibysmy konkurencyjny obóz dla NO. To byłoby coś w rodzaju Gildii Najemników, wzorowanej na Szkole Wiedźminów u Sapkowskiego. Hardcorowy trening na początku szkolenia i zostają tylko najwytrzymalsi.
Po ukończeniu szkolenia najlepsi adepci ( coś jak Gorn, Torlof i Cord w NO ) zostają dowódcami pomniejszych oddziałów i otrzymują zadania od szefa wszystkich szefów ( znaczy się mnie:blush: ). Oprócz tego każdy z nich mógłby oczywiście na własną rękę podróżowac po Kolonii i szukac pracy. Tylko powiedzmy co miesiąc musieliby stawic się w Obozie i zdac raport ze swojej działalności.
Pozostaje jeszcze kwestia obrony przed pozostałymi obozami. W tym celu zbudowałoby się potężną palisadę w poprzek wąwozu, prowadzącego do Obozu. A potem trzeba by jeszcze poszukac jakiejś tylnej drogi przez góry, ażeby mnie skurczybyki nie mogły wziąc głodem...^_^
mistrzwalki
13-10-07, 16:50
Ja proponuje Obóz Innosa:
-Klasztor Innosa
-Siedziba palladynów
-2 farmy
-7 kupców
-stolarz
-łucznik
-kusznik
-Nauczyciele walki broniami 2 i1 recznymi
-alchemik
-3 portale
-wszystko chronione fosą i 40 przyzwanymi Golemami
-porząku pilnowaliby paladyni i specjalnie tresowane cieniostfory
a ja bym zbudował taki obóz:
-na wzniesieniu
-otaczałyby go plot pod napięciem (parometrowy)
-pilnowały by go czołgi, wieżyczki automatyczne, bunkry z ludźmi
w środku:
-szpital polowy
-sztab dowodzeniowy
-radar
-elektrownia
-a na środku wielki budynek w którym bym budował atomówkę i którą bym zaatakował palladynów :D
Moj oboz znajdowalby sie w tej fortecy do ktorej idzie sie z Lesterem.Nazywalby sie "Oboz rojalistow"
Przy moscie pelniliby najbardziej eliatarni wojownicy (w pancerzach strazy krolewskiej), a wraz z nimi przyzwane przez przywodce-arcymaga golemy. Jego mieszkancy dzieliliby sie na 4 gildie:
-Magowie-renegaci ze wszystkich kregow. Mimi iz wydaleni ze swojego porzprzedniego grona dazyliby do zniszczenie bariery i zrzucenia Gomeza z krzesla. W ich reku znajdowalby sie star wladzy;
-Straznicy- ci z nich ktorzy nie przylaczyli sie do Gomeza, Lee lub Angara. Ich funkcja polegalaby na ochronie obozu przed innymi oraz orkami.Wypelnialiby rownierz polecenia Magow;
-Mysliwi- zapewnialiby obozowi zywnosc i ziola. ponadto handlowaliby z innymi obozami. Do ich obowiazkow nalezaloby rownierz pozyskiwanie informacji o stanie rzeczy w innych obozach;
-Robotnicy- lzej traktowani niz w innych obozach, naprawialiby konstrukcje, kuli bron, gotowali i uslugiwali Magom;
Za mieszkania moglyby zluzyc sieci ziemianek i grot w zboczu gory.
uzbrojenie strazikow byloby niezbyt regularne, kazdy walczylby tym, czym walczy i strzela najlepiej.
Kiedys sie zastanawialem, jakby wygladal moj oboz i wreszczie sie podzielilem moja wizja. Sam bym nie wpadl jednak na pomysl zalozenia takiego tematu.
Mój obuz byłby przy Tej starej kamiennej fortecy co odiedzamy ją z Lesterem.
Było by tam:
- Kilka mniejszych chatek
- Kilka Namiotów
- kilka Jaskiń
- Sama kamienna forteca była by najważniejszym miejscem w obozie.
-Co do członków to byli by to Kopacze , Bandziory , I magowie bez kręgu.
- Było by tu dużo questów
- Kilka stois z bronią pancerzem i innymi rzeczami.
- Była by tu arena do walki.
- obóz miałby dużo członków porozżucanych po całej górniczej dolinie.
- No i przedewszystkim można było by w nim wszczynać bójki bez zadnego odzewu straży.
mój obóz byłby w ruinach tam gdzie się pomogło orkowi szamanowi (zapomniałem jak ma na imię^_^)dookoła murów byli by obstawieni strażnicy
wybudował bym tam chaty i kopalnie rudy kopacze by cały dzień i noc pracowali by w kopalni tam by była też mała kuźnia.-_-
Orkowy Wojownik
29-11-07, 21:41
Mój Obóz byłby wybudowany na południu kolonii (Tereny Orków) blisko miasta orków
-Strażnicy mieliby Orkową zbroje (sam wymyślam bo jestem fanem Orków ;) )
-Obóz składał by się z 3 części:
a) Południowa
b) Północna
c) środkowa
d) od części zachodniej i wschodniej miasto otoczone jest górami
-Mury wysokości 10m
poza murami znajdowały by się farmy. Do miasta byłaby tylko jedna droga przez most. Miałbym stały kontakt handlowy z miastem Orków i pozostałymi obozami. Nauczycielami walki byliby Cor Angar, Cord, Skorpion
Magii uczyłby Ur-Shack a broń produkował Stone i Tarrok. Nie ma w moim Obozie szefa jest tylko rada 5 Szamanów gdzie Najpotężniejszym z nich jest Ur-Shack. W części środkowej znajdował by się zamek otoczony wysokim i grubym murem. Część Południowa służyła by do handlu znajdowały by się tam różne targi. Część północna służyłaby do nauki walki i magii. Byłoby bardzo dużo placów treningowych i świątyń wszystkich 3 bogów. pod ziemią byłaby siedziba ożywieńców w Południowej części byłaby wieża na wzór wieży Xardasa gdzie teraz tu mieszkają nekromanci pod władzą Xardasa. W północnej części znajdowałby się także Klasztor Innosa gdzie byliby magowie ognia pod władzą Corristo. W środkowej części byłaby największa światynia Adanosa Gdzie siedzibe mieliby Magowie wody pod władzą Saturasa. Po za miastem byłyby liczne wsie należące do mojego miasta dostarczające nam pożywienia i różnych surowców. Moi łucznicy posługiwali by się "łukami śmierci". Wojownicy nosiliby URIZIELEM. Wszyscy magowie mieliby 6 krąg i fale śmierci URIZIELA :)
Obóz uciekinierów-niewolników
-W lesie ledwo bądź wcale niewidoczny
-kilka z 5-6 drewnianych domków
-plac na którym ludzie uczyli by się walczyć
-jakieś stare tajemnicze coś jakiś piedestał ;)
- 10-20 ludzi
- 1 kowal
- 2 kucharzy
- 1 nauczyciel walki
Mój obóz byłby obozem wojowników,wojów i wojaków, znajdował się na terenie miasta orków (pod warunkiem że orkowie zgineliby z miecza moich wojowników)
Byłyby 4 gildie:
1. Herszt
2. Starszy
3. Mistrz miecza
4. Wojownik
No i rolnicy , myśliwi polujący jak Cavalorn (stojąc)
Wielka wieża dla wojów i chatki dla ,,myśliwych"
Obóz mojego autorstwa byłby bractwem zakonnym Platynowego Hełmu. Siedziba mieściłaby się w granitowej wieży, a zamieszkiwałoby ją siedemnastu wojowników. Ich zadaniem byłaby pomoc wszystkim, którzy tego potrzebują i handel z tym, kto by tego chciał.
Prabar_Hellimin
11-12-07, 20:44
Mój obóz położony by był w kotlince, niedaleko drogi z SO do NO (gdzie w dwójce jest smocze bagno).
Założenia grupy:
do obozu należeć może każdy, kto nie zgadza się na pracę dla magnatów i nie jest świrem ćmiącym ziółko (chodzi o bagnowiczów). Czyli pracę znajdą myśliwi, wojownicy i każden inny. Głównym celem jest to, aby nie dać sobie dać po tyłku, gdy ktoś już doprowadzi do wyzwolenia skazańców. Przy okazji, dopóki bariera wisi nad nami w najlepsze, można też zająć się dawaniem po tyłku staroobozowiczom.
Zajęcia w obozie:
myśliwi zdobywają żywność, skóry i inne trofea (z których robione są pancerze), kopacze wydobywają odnalezione surowce (rudę magiczną, siarkę, żelazo, złoto, węgiel, skały krystaliczne), wykożystywane do badań przez alchemików (i ewentualnie magów, gdyby kogoś takowego się znalazło), drwale dostarczają drewno, wykożystywane później do budów i napraw, a wojownicy pilnują, aby nikogo nie napadli bandyci, strażnicy z SO, czy szkodnicy z NO.
Ekwipunek:
drwale i myśliwi nosiliby ubrania skórzane, zaś wojownicy mieliby pancerze ze skór, wzmacniane wszelkimi płytami z pancerzy pełzacza, czy elementami metalowymi; ważne, aby zbroja nie krępowała im ruchów. Drwale oczywiście topory, myśliwi łuki i noże, wojownicy zaś walczyliby tym, czym by im pasowało.
Wygląd obozu:
Obóz odgrodzony by był palisadą ("murem" drewnianym, wypełnionym w środku czym popadnie). Wejściem do obozu byłaby wieża bramowa, sporych rozmiarów. Z niej i z dwóch mniejszych stanowisk prowadzonoby obserwację okolicy i ewentualnie ostrzał - w razie ataku. Wewnątrz obozu byłyby cztery budynki:
1. kwatery z kuchnią: piętrowy budynek drewniany, w których znajdowałaby się jadłodajnia i kwatery mieszkańców obozu
2. kuźnia: tu przetapiano by żelazo na stal oraz robiono broń i pancerze. Na piętrze obradowałaby rada obozu
3. pracownia: w niej pracowaliby alchemicy (i ewentulnie magowie). Zaopatrywałaby ludność w mikstury, ewentualnie alkohol (itp.) na eksport do innych obozów. Tu też prowadzonoby badania nad magią oraz bronią (wybuchowe niespodzianki itd.)
4. magazyn: tu by były składowane wszelkie towary
Rada obozu:
Składałaby się z przedstawicieli wszystkich grup, czyli: alchemika (maga), wojownika, myśliwego, drwala, kopacza oraz kowal. Dodatkowo można dać osobę dowódcy, czyli kogoś, kto dowodziłby całym obozem i miał pieczę nad porządkiem. Zadaniem rady byłoby rozwiązywanie wszelkich problemów, oraz wytyczanie zadań.
Pisałem już w tym temacie, ale postanowiłem zaprojektować jeszcze jeden obóz.
Nazwa: Spiskowcy
Lokacja Nad jeziorkiem nieopodal bramy wejściowej NO
Cele Napadanie na konwoje SO
Kasty:
- Dowódca – no chyba wiadomo
- Wojownicy – Napadają na konwoje i strzegą obozu
- Skrytobójcy – Wykonują „specjalne” zlecenia, nie jest ich wielu
- Robotnicy – Myśliwy, Drwale itp.
Pancerze
Wojownicy – skurzane zbroje, w ważnych miejscach wspierane stalą
Skrytobójcy – lekkie szaty nie krępujące ruchów pod spodem mała i lekka kolczuga
Robotnicy – Łachy Skazańca
Broń
Wojownicy: Dwuręczna Broń
Skrytobójcy: Sztylety i Łuki
Robotnicy: Małe toporki
Budowa:
- Od jednej góry do drugiej palisada, tylko jedna brama.
- Kilka wież
- Kilka Chatek – mieszkają w nich wojownicy i robotnicy
- Jaskinia (ta w której był Jacko) – Siedziba Skrytobójców
- Główny budynek – rezyduje w nim szef, jest tam magazyn, karczma i kuźnia
- Małe przejście po drugiej stronie jeziorka zostało zasypane głazami, aby nikt i nic tamtędy nie weszło
Historia:
Niektórzy ludzie z różnych obozów, mieli wiele uprzedzeń do SO. Zgadali się i założyli mały obóz dla siebie. Obóz Spiskowców współpracuje z NO. Napada na konwoje z SO i tępi wszelkimi sposobami jego działalność. Przywódcom obozu został Torlof – jego główny pomysłodawca. Wszyscy jego członkowie marzą, że kiedyś zabiją Gomeza. Skrytobójcy już próbowali, ale nie udało im się. Trzech przy tym zginęło.
Mój obóz leżał by na terenie ziem okrów. Otoczy był by drewnianą palisadą, z wieżami obserwacyjnymi. Liczyłby ok 75 osób. Ludzie zajmowali by sie myslictwem (kasta myśliwy), wydobywaniem rudy, z pobliskich skał (kopacze, lub niewolnicy), a pilnowali by ich nadzorcy w zbrojach strażników ze SO którzy też pilnowali by obozu. Zajmowalbysmy sie tez handlem z Xardasem. Na całym teretorium koloni byłyby hatki myslwych. A najwyżej był by przywódca i jego sztab. Obóz byłby pokojowo nastawiony do innych. To chyb tyleB)
Moja wizja obozu ^_^
Mój obóz byłby z starym klasztorze (tam gdzie jest kamień ogniskujący po który idzie się z Gornem ...) i zamiast tamtej kładki można by zrobić mały mostek zwodzony. Odnowił bym mury i bramę żeby nikt mi przypadkiem nie wlazł w postaci chrząszcza :lol:, tam koło posągu orka bym postawiłbym łuczników podczas obrony fortecy. Sporo strażników w obozie i dwóch przy bramie i jeden żeby otwierał i zamykał bramę :P , w środku porobiło by się domki dla mieszkańców a na tej górce gdzie jest kolumna był by magazyn broni lub kuźnia a w wieży po drugiej stronie obozu był by magazyn żywnościowy a w bibliotece w jaskini (tam gdzie w skrzyni jest kamień ogniskujący) była by moja siedziba ^_^. A tam na dole gdzie się wpierw idzie z Gornem no ta jaskinia to mogła by być jakaś kopalnia. Gildie by były:
- Kopacz
- Nowicjusz Mroku
- Strażnik Cienia a łucznik to Łucznik Mroku
- Mag Cienia
- Arcymistrz Zakonu (ja ^_^)
Oczywiście wyznawcy Beliara :] I dodam że obok wieży z pożywieniem była by kaplica z Posągiem Beliara i tam siedziba Magów Cienia i Nowicjuszy Mroku, obok magazynu broni lub kuźni (na tej górce co jest ta kolumna...) byłą by siedziba Strażników Cienia i Łuczników Mroku ^_^. I oczywiście miałbym doradców ^_^. To tyle.
Mój obóz... A właściwie mroczna świątynia wyglądałaby tak:
- wejście - wielki posąg rycerza, trzebaby było przekręcić miecz w jego rękach w odpowiedniej kombinacji po czym wspiąć się po nim i i przekręcić jego głowę o 360*. posąg przesówałby się, a w środku byłyby schody zabezpieczone pułapką wyłączaną za pociągnięciem zwisającego z sufitu sznurka imitującego pajączynę. Na końcu byłyby drzwi a za nimi kraty, za nimi byłby główny hol.
- Pułapka, wyglądałaby klasycznie - podłoga usuwająca się z pod stóp i dla pewności kolce wychodzące ze ścian aby nikt nie złapał się jakiejś cegiełki z boku. Nadole byłaby sala. Ogromna, zamknięta a w oddali niebyłoby widać niczego. Nic by tam się nie znajdowało. Złapany siedziałby tam przez 3 miesiące aż doszczętnie by zwariował od jedzenia chrząszczy, po czym ściana usuwałaby się i branoby go na tortury.
Na głównym holu byłby ołtarzyk beliara i dwa wejścia, z prawej i z lewej. Aby je otworzyć trzeba pomodlić się do beliara - magiczny zamek się otworzy. Oba wejścia prowadzą do tego samego miejsca. Dalej będzie okrągły pokój z tajnym przejściem do skarbca. W skarbcu są magiczne kraty za którymi znajduje się dziwne pomieszczenie... jezioro lawy a na środku znajdujący się artefakt "Oko Beliara" który został zniszczony, magowie-fanatycy poświęcają tam swoje życie żeby go naprawić. Z tego okrągłego pomieszczenia idzie się do miejsca imitującego ołtarz i główne miejsce spotkań. Lecz jest to tylko imitacja mająca utrzymywać ludzi w mniemaniu że świątynia jest opuszczona. Są tam tajne przejscia do tajnych kwater ludzi starających stać się magami beliara - nowicjuszy. Jest też tam przejście na schody na górne piętro.
-Wyższe piętro - wielki hol, stoły, ołtarz, pokoje magów uczących nowicjuszy zła. Tajne przejście (nawet dla nowicjuszy) za ołtarzem do pokoi największych magów i mrocznej biblioteki chronionej przez armię opętanych mutantów i zombie. Biblioteka jest jedną ze starożytnych piwnic - podróżników, zmienia swoje miejsce, raz znajduje się pod miastem, raz pod morzem, raz pod górami. Za to nie zmienia pomieszczenia względem kompleksu świątyń wyżej opisanych - wszystkimi kończynami opiera się prawom fizyki. W bibliotece tej znajdują się księgi dające niepoznaną moc - ponoć znajduje się tam największy sługa beliara - nieznany przez magów i przepowiednie - Navegroth. Człowiek taki sam jak wszyscy inni, lecz posiadający moc zdolną przesówać wyspy. Ponoć dzięki niemu biblioteka niebyła nigdy odkopana, ciągle zmienia miejsce.
Atmosfera - nieprzyjemna, nowicjusze poddawani mrocznym torturom mającym wspomóc ich miłość do Beliara.
Ludzie - wielu nowicjuszy, około 23, magów uczących nowicjuszy sześciu, arcymagów czterech, magów - fanatyków pięciu.
Nowicjusze uczą się magii w wyznaczonych salach, alchemii, sarkazmu oraz bezlitosności. Gdy nowicjusz jest silny i niemoże zostać magiem - zostaje poszukiwaczem.
Magowie dbają o to żeby Nowicjusze służyli należycie Beliarowi. Sprawdzają do czego Nowicjusz bardziej się nadaje - do bycia Magiem czy do bycia Poszukiwaczem.
Arcymagowie odbierają rozkazy Navegrotha i je wykonują, pilnują też żeby wszystko w klasztorze działa jak należy.
Navegroth przygotowuje Poszukiwaczy i zastępy potępionych aby zaciągnąć Beziego do swej siedziby gdzie w końcu się z nim rozprawi.
Miejsce wejsćia do mrocznej świątynii - las daleko na odludziu, w wąskiej przełęczy za obozami orków. Przy ruinach splugawionej świątynii Innosa...
Ech, się rozpisałem, sorki za literówki mam nadzieje że przyjemnie będzie się wam czytało :)
Moja wizja...
W lesie, w na południowy-zachód od SO a na północny-wschód od OB, czyli w tym dużym lesie. Otoczona palisadą i mnóstwem pułapek mała osada. Na palisadzie są umieszczone małe wieżyczki obserwacyjno-strzeleckie. Na drzewach nad osadą jest umieszczona sieć komunikacyjna z ukierunkowanych gałęzi, desek, lian, by można było się szybko przemieszczać nad osadą. Pośrodku niej drewniany budynek, mała forteca - siedziba władz i żołnierzy. Wokół tego kilka namiotów - większość mieszkalnych, ale jest też kuźnia, magazyn żywności, obok magazyn z bronią(te dwa namioty są dodatkowo otoczone lianami, by nikt nie mógł się dostać inną drogą, jak tylko wejściem). Dalej są już tylko składy na drewno i kamienie, w głębi obozu. Przebywający w osadzie dzielą sie na cztery kasy: mieszkańcy, kapłani, łapacze i wojownicy. Większość z mieszkańców specjalizuje się w czym innym - jeden to felczer, inny łuczarz, dwóch kowali, alchemik, technik, kamieniarz, kucharz i kupiec - reszta to robotnicy pracujący przy wyrębie drewna, przy znoszeniu kamienia do osady, tragarze i budowniczy. Kapłani zajmują sie modłami do Adanosa - modlą sie do niego o równowagę na świecie, chcąc świętego spokoju. Leczą ludzi magią, udzielają nauk chętnym i radzą przywódcom osady. Łapacze to specjalny oddział w osadzie trudniący się identyfikacją intruzów wchodzących w pobliże - łapią ich i ściągają do wioski, kto jest upoważniony do przebywania w lesie może odejść, kto nie - zostaje w obozie i zaczyna nowe życie jako jeden z mieszkańców. Wojownicy to najważniejsza kasta w wiosce - bronią jej, prowadzą gospodarkę, politykę zarówno wewnętrzną jak i zewnętrzną. Uczą mężczyzn walki w zwarciu, głównie bronią jednoręczną, ale łukami nie gardzą. Każdy mieszkaniec może zostać kapłanem bądź wojownikiem, zaś każdy wojownik może zostać łapaczem, ale w każdej kaście jest ograniczona ilość miejsc. Powszechnie używanymi broniami są krótkie, jednoręczne miecze i sztylety, długie łuki i niewielkiego rozmiaru kusze. Bełty i groty są namaczane trucizną, wiec każde zranienie powoduje zatrucie. Pancerze noszą utwardzane, ale nie sztywne - wystrzegają się sztywnych zbroi, mogących wywoływać hałas. Jedynie Herszt wioski ma stalowy pancerz, pokryty gdzieniegdzie magiczną rudą, ale w większości powierzchni okryty wielkimi liściami i trawą, celem maskowania. Wszyscy wojownicy mają też po jednym osobistym pancerzu w magazynie, jednak używa sie ich tylko podczas wychodzenia poza obręb osady i lasu, co zdarza się jednak rzadko. Celem obozu są modły do Adanosa, ale militarnymi celami są też: przejęcie terytoriów SB, zgromadzenie wystarczającej ilości wojowników, by móc przystąpić do wojny z NO, pertraktacje z SO w sprawie współpracy po wygraniu wojny z najemnikami(po zdobyciu WK) włączyliby się do handlu rudą z królem, dzieląc się zyskami z SO.
No, to tyle.
Mój obóz wyglądał by tak :
1 Warownia
2 (nie pamiętam jak to się nazywa) kowadła, piece, kubły z wodą, Koła szlifierskie
1 Wygodne domy dla Kopaczy
1Spichleż
1 Rynek:
* 8 Handlarzy
* 3 Sklepy Spożywcze(mięso, ser, itp. )
* 2 Szewców (Zbroje itp. )
* Paru strażników
* i Darmowe piwo :D
1 Klasztor Innosa:
*Sale dla Nowicjuszy
*Świątynia Innosa
*Pomieszczenia dla magów
*Pole na zwierzęta (owne itp.)
*Biblioteka
*Kaplica
1 Świątynia Adanosa:
*Sale dla Magów i dla nowicjuszy (osobno)
*Kaplica
*Biblioteka
*Swiątynia
1 Karczma dla Strażników i Wojowników
2 Karczmy dla ludzi
1 Czerwona Latarnia (Dom rozpusty :p)
Domy mieszkalne
1 Szkoła rycerska
1 szkołą normalna. kształcąca społeczeństwo
Arena
Scena
Koszary
Zbrojownia
Pole Ćwiczeń
ZOO:
*Wilki
*Kretoszczury
*Scierwojady
*Orkowy pies (przyszły z dobrymi orkami :D)
*Ogar
*itd.
Za Obozem:
* Pola rolnicze
* Domy dla biedniejszych
*Młyny
Mieszkańcy :
*B.Dużo strażników (dobrych, z honorem, Którzy się nie znęcają nad słabszymi)
*Kupcy
*A Lot of Kobiety :D
*Magnaci
*Magowie Ognia i Wody
*Rycerze, Paladyni
*Orkowie ( Ci dobrzy. CO chcą żyć w zgodzie z ludźmi)
*Mysliwi
*Rolnicy
*Zwykli ludzie
*Dzieciaki
*Kucharze
*Kopacze
*Kowale
Sprawiedliwe pensje dla kopaczy i strażników
Wyżywienie dla kopaczy w kopalni
Dobre płace ze skupu skór itp. od myśliwych
Rolnicy Są zwolnieni z podatku pieniężnego , ale muszą dawać do spichlerza obozu 30 % swoich zbiorów
Dodatkowe pieniądze dla Biedniejszych ludzi
Stypendium dla Kadetów szkoły rycerskiej i o 40% mniejsze dla uczniów normalnych szkół
Dobre kontakty z innymi obozami .
Dwie kopalnie należące do obozu .
Wygodne Życie
Brat Stali
19-01-08, 20:08
Witam wszystkich wojowników i magów
przybywam z dalekiej północy, zmęczony, spragniony, głodny
przeszedlem daleka podroz, pokonalem wiele niebezpieczenstw
W tej chwili jestem wycienczony
tam skad pochodze naturalna kolej rzeczy wyglada inaczej,
kazdy dzin, kazda noc jest walka o przetrwanie,
miejsce tam zajmuja jedynie najbardziej wytrzymali
kiedy przybylem tutaj po raz pierwszy moim oczom ukazal sie obraz, ktory niezwykle mnie zaskoczyl, rozlegle pola i pastwiska, zielone doliny rozciagajace sie po horyzont, bujnie rosnace lasy,
zwierza nie trzeba szukac, wrecz samo wchodzi pod nogi
nie sadzilem ze swiat moze byc tak piekny.
Wojownicy!
pewnie ciekawi was kim jestem i co tutaj robie,
jestem wojownikiem, najemnikiem, pracuje i walcze dla pieniedzy, chwały,
niestety okazja do zarobku skonczyla sie tam skad pochodze,
zamiast o pieniadze walczylismy z moimi bracmi o zycie.
Orki, one sa sprawa mojego przybycia,
wyszly jak spod ziemi zadne krwi, pelne nienawisci, niszczyly wszystko co napatoczylo im sie po dordze, bezduszne bestie
nie bylo juz nadzieji, dotarly i do naszego bratwa, Bractwa Stali, niegdys slynace z mestwa, odwagi i ilosci przelanej krwi!
Orki splynely na nas niczym fala, nieliczni uszli z zyciem, mimo ze wiedzielismy o nadchodzacym niebezpieczenstwie, nie wiedzielismy kiedy dokladnie nastapi atak, a nastapil on w najmniej oczekiwanym momencie
Wszystko jakby ucichlo, nie bylo slychac juz o armii orkow, o kolejnych podbitych klanach i bractwach, gdy po kilku miesiacach zjawily sie i otoczyly nasza siedzibe. Bylo ciemno, wszyscy spali, nieliczni Bracia pozostali na warcie i nie zdazyli obudzic wszystkich.
Bractwo upadlo, polnoc podbita,
nieliczni ktorzy sie wydostali wraz ze mna rozdzielili sie po jakims czasie
i tak znalazlem sie tutaj.
Mimo, ze jestem najemnikiem chce kontynuowac tradycje mych Braci i zalozyc nowy oddzial Bractwa Stali.
Wojownicy! Najemnicy! Dezerterzy! Przyłaczcie sie!
Nasz oboz bedzie sie znadowal w miejscu niedostepnym i ogrodzonym naturalnie, jedynym przejsciem do tej dolinki jest przelecz gdzie nikt nas nie zaskoczy jak mnie i mych braci w przeszlosci, mam juz plan, potrzebuje jedynie waszej pomocy!
na wzniesieniach beda znajdowac sie wieze straznicze z swietnie wyszkolonymi lucznikami, wokol straznice ze swietnymi wojownikami
znam ja najemnikow, sam nim jestem i wiem ze nie tylko dyscyplina i wojna bedzie nas trzymac razem, karczma i szynk to podstawa po ciezkim dniu walki.
Mowiac o walce nie przyjmuje nowicjuszy, potrzebuje wyszkolonych i doswiadczonych wojownikow.
Mowiac po krotce oboz Bractwa Stali bedzie wygladal nastepujaco
polozony w dolinie otoczonej przez wzgorza,
jedynym dojsciem jest niewielka przelecz gdzie bedziemy miec doskonaly widok na wszystko,
w okol obozu na wzniesieniach znajdowac sie beda wieze straznicze i wartownie,
oczywiscie koszary, gdzie trening bedzie towarzyszyl nam codziennie,
karczma i szynk sluzaca do wylania zalow lub poprostu pieniedzy po ciezkim dniu pracy,
Jako najemnikow nie obowiazuje nas jednakowy mundur i bron, kazdy dba o wlasny interes i walczy w tym i z tym w czym i z czym czuje sie najlepiej, narazie to tyle
Pamietajcie
Sila, Odwaga, Honor
Mój obóz to kolonia magów.
Górzysta dolina z mnóstwem drzew i trzciny.
Kraina z zasobami mineralnymi jak i magicznymi.
Jego główną stolicą jest San Dala Magico.
Wielka Akademia klasztorna panowałyby tam surowe zasady.
Słynąca z zwojow magicznych i największej Biblioteki Starożytnej to właśnie tam magowie studiują księgi aby sporządzić coras to nowe runy.
Państwo podzielone jest na 8 części(tzw.Wioski)
-Wioska Ziemi
-Wioska Ognia
-Wioska Wody
-Wioska Powietrza
-Wioska Ciemnej Magi
-Wioska Sztuk bitewnych
-Wioska Alchemików
-Wioska Rolnicza
Koniec^_^
wmariusz11
07-02-08, 13:53
Mój obóz znajdołałby się w miejscu gdzie jest wolna kopalnia.
Bylibyśmy wojownikami którzy posługują się głównie Łukiem/Kuszą oraz mieczem jednoręcznym / dwuręcznym.Nie używalibyśmy magi.
Znajdowały by się tam:
-5 metrowy mur ze strażnicami co 15 metrów.
-Dwie bramy.
-Arena.(walczą na niej ludzie i zwierzęta)
-2 Spichlerze.
-Zbrojownia.
-2 Kuźnie.
-Łuczarz.
-Zielarz.
-Rynek.
-3 Karczmy
-Mała twierdza.
Poza obrembem muru znajdowało by się
-Wał obronny.
-Hodowla(baranków)
-Rzeźnia
-Pola uprawnę.
-Tartak i las.
Gildie mogły być następujące
-Wódz
-Mistrz boju
-Wojownik
-Kupiec
-Farmer/Kobieta
Nie byłoby tu niewolnictwa.Każdy miałby swój nie duży domek.Za bezpieczeństwo odpowiadaliby Wojownicy, którzy patrolowali by obóz i chodzili po murach.Kupcy handlowali na rynku.Herszt siedział w Twierdzy.Farmerzy uprawiali ziemię.A mistrzowie szkolili by Wojowników.
A w nocy Wszyscy zbierali się w karczmach i popijali piwo.
Ale w razie ataku umielibyśmy dać w kość.:dwarf:
Mój nazywał by sie Obóz Wszelkiej Śmierci
- Kusznicy stali Przy bramie
- Kamienną palisade by bronili strażnicy
- było by 40 chatek w zachodnim sektorze
- 40 skazańców
- Specjalny hotel Dla paladynów
- Klasztor Dla Nekromantów
- Arena Treningowa
- Koszary w wschodnim sektorze
- Oboz byłby okrągły
- specjalny Klasztor Dla Adeptów Magii
- Klasztor Dla Nowicjuszy
- Klasztor Nauki Czarnej Magii
- Specjalna Święta Sala
- Sala ze Świętem Artefaktem
- Święty Artefakt Zła (Medalion Beliara)
to byłby obóz beliara
Masterblaster
14-03-08, 15:43
Zapewne gdybym to ja miał stworzyć obóz, to byłaby to jedynie grupa luźno powiązanych ze sobą osób, które w swoim towarzystwie odnajdują to czego potrzeba ludziom w koloni karnej. Nie byłoby żadnej nazwy, żadnego podziału władzy, rang, umiejętności. Może to nie do końca nazywałby się obóz, ale na pewno jakiegoś rodzaju zrzeszenie ludzi, którzy będą wyznawać zasadę "jeden za wszystkich, wszyscy za jednego". Wspólne polowania, wzajemna pomoc, szacunek no i przede wszystkim zaufanie, że nikt nikogo nie zdradzi, nawet w obliczu klęski.
Mój własny obóz znajdował by sie we wnętrzu zamku. Fosa by otaczała cały zamek. Dwie fortece prowadziły by do zamku. Nad murami obronnymi do okola murów znajdowało by sie 20 wieżyczek strażniczych. Po terenie zamku chodziło by 100 strażników którzy pilnowali by spokoju kopaczy. Tych stu strażników było by ostawionych w strategicznych miejscach takich jak wejście na dziedziniec, kilkunastu by chodziło po obozie i piłowało porządku a 10 strażników pilnowało by mojego zamku by nikt bez zgody się po nim nie kręcił. Na terenie zamku było by 8 katapult które ostrzelały by przeciwników w czasie walki. Były by szkoły dla nowych wojowników i tereny uprawne. A na murach zamku było by napisane droga bez powrotu.-_--_-
Mój obóz bym umieścił w Górskiej fortecy
-były by dużo straży
-3 kasty i dowódca z jego pomocnikami
te kasty to by były:
-posłaniec
-Straż
-Elitarny wojownik
-było by dużo chat na około niego i był by otoczony palisadą
-z 3-4 wieże strażnice
o zapomniał bym o nazwie nazywał by się: Forteca spokoju
i wyznawaj y innosa
dark rider
18-03-08, 11:45
Dodatkowy obóz, który ja bym widział w Gothicu załozyłbym w Górskiej Fortecy. Jest to doskonałe miejsce strategiczne, jak i obronne. Nie trzeba budować wszystkiego od zera. Na samym początku kilku silnych wojowników musiałoby oczyscić fortece i droge do niej. Byli by założycielami. Ale nie takimi jak Gomez. Nie byliby tyranami. Dbali by o swój obóz, zapewniali bezpieczeństwo i prawidłowe funkcjonowanie a w zamian od pozostałych mieszkańców dostawali by (np. żywność). Do obozu mógłby dołączyć każdy byle by nie był szpiegiem, czy złodziejem. Mieszkało by w nim kilku myśliwych, ewentualnie można by założyć jakieś pole uprawne, pozostaje jeszcze handel z innymi obozami. Nie było wyraźnych kast, ale istniał by podział mniej więcej na wojowników, (coś typu strażnik/najemnik), myśliwych, zwykłych ludzi (kowale, rolnicy itp.). Może byłby jeszcze jakiś alchemik. Problem, który mogą stanowić orkowie, mozna by rozwiązac poprzez zniszczenie mostu, ktory prowadził prosto na ich ziemie lub ustawienie patrolu, ktory by informował o ewentualnych niebezpieczeństwach.
No to :
Nazwa : Obóz Rhobara:lol:
Wygląd : Wejście podobne do tego w Nowym Obozie , przy nim jeden strażnik , ale z włączonym God Mode (^_^), jest tam sporo głazów , co jakiś czas można w obozie spotkać Rhobara , pałętającego się przy wejściu do obozu , jest po prostu zmodyfikowana twierdza , w której był Ur - Shack. On zaś jest ciągle przy mieście orków.
Ludność : niezbyt dużo ich , bo obóz jest niewielki.
Miejsce położenia handlarzy : Tam w podziemiach obozu , jest paru handlarzy.
Zachowanie ludności : Gdy wyciągasz broń od razu wzywają straż , a ty kaput , tak jak ci z Nowego Obozu , nienawidzą Starego
Jak dołączyć : Mieć 200 rudy , List od Jana i wykonać pare zadań :
- Miecz świstaka dać dla Rhobara
- Dać dla Rhobara spodnie kopacza
Dlaczego dołączyć : Można nieźle zarabiać. Musisz wysyłać listy dla Nowego Obazu , a za to dostaniesz sporo Bryłek...:blink:
Najchętniej założyłbym obóz w miejscu wymiany ze światem zewnętrznym:lol:
Dobra teraz na serio. Dobrym miejscem byłby bodajże kanion (no wiecie tam gdzie ten troll) gdzie razem z Diego zdobywa się kamień ogniskujący. Miejsce łatwe do obrony... Przyjmowałbym wszystkich którym jest zbyt trudno w nowym obozie czy też uciskanych przez magnatów. Obó nazywałby się:"Kamienny gród".
Kasty byłyby następujące ( zaczynm od stojącej najniżej):
- robotnik - zajmuje się budową, rzemieślnictwem itd.
- nadzorca - nadzoruje pracę robotników i wypłaca im pensję.
- wartownik - pilnuje bezpieczeństwa nadzorców i robotników (ma mniej więcej równe prawa jak ten pierwszy)
- Miecznik - wypłaca żołd wartownikom i dba o bezpieczeństwo przywódcy.
- Grododzierżca - władca obozu, najwyższy przywódca straży.
michalos10PL
23-04-08, 17:52
Duży las , gdzieś z 50 hektarów ,a w sierodku lasu były by wycięte drzewa do okoła wysoki mur z drewna.Bramy były by z pni drzew. Było by z 40 domków jak w SO (Stary Obuz) ,i pełno drwali , wojsko składało by się na 4 jednostki:
-łucznicy
-kusznicy
-rycerze
-kawalerzyści
Po sierodku byłby jeszcze jeden mur i brama ,a za bramą były by sklepy,karczmy,kowal,alchemiki dozorca króla by nie było/
Stary Obuz)
"obóz"
sierodku
sierodku
jakie "sierodku"? skąd Ty wziałeś takie słowo?!?!?
oto mój obóz:
Jakaś zalesiona kraina, czyli pewnie Myrtana, Rhobar w roli poborcy podatkowego, władza wykonawcza w rękach nadzorcy mojego obozu. Oczywiście staramy się uniezależnić od podatków i walczymy z egzekutorami. Jesteśmy jak Robin Hood i jego Sherwoodzka kompania.
Kompleks rozpościera się na powierzchni ogromych zielonych terenów z dala od większych aglomeracji. Wejściem do lasu jest ubity trakt niknący pośród krzaków. Wysokie i gęste świerki to znak dla obcych: wchodzisz na własną odpowiedzialność. Za iglakami rozpościera się ogromny, zielony labirynt. dalsze świrki i jałowce tworzą barierę do przebycia tylko dla obeznanych, Po pierwsze, jeśli nie zabłądzą, czekają ich pułapki. Prowizoryczne, ale skuteczne. Po drugie, jeśli jakimś cudem ich unikną, strzały gotowią się do rozdarcia gardeł intruzów a to za sprawą "odźwiernych". Na drzewnych posterunkach i w leśnym poszyciu czyhają łucznicy. Zmieniaja się dość często, także każdy z nich ma swobodę w wykonywanej pracy. Wspomniałem o władzy wykonawczej. Władza ustawodawczą jest ludność. Nieduża bo nieduża, raptem gros i kopa. Swe siedziby mamy na rubych i mocnych drzewach, a także w niedostępnych dla nikogo poza nami zagajnikach. W pniach wiekowych dębów urzędują druidzi. Nadzorcy obozu pilnuje straż przyboczna w liczbie tuzina. Lekko zbrojna piechota. Naszym wioskowym mentorem jest zaś najstarszy z płodnych mężczyzn. Taki system wyboru zarządcy nie powoduje walk i sporów o "tron". Oczywiście tylko dobrzy i sprawiedliwi piastuję ten urząd. Zresztą... złych to u nas nie ma. To my stanowimy tę dobra stronę. Na drzewach mamy kompleksy świątynne i ćwiczebne. Zarówno dla magów jak i wojów. Naszą siłę czerpiemy z natury. Szkolimy druidów i zwinnych skrytobójców, którzy swe umiejętności wykorzystują w razie zagrożenia życia. Rozłożyste korony drzew chronią nasze domy przed deszczem. Klimat jest tu umiarkowany, toteż mamy często i słońce i deszcz. I dobrze, takie warunki są odpowiednie. Nie uprawiamy tu nic, no bo jak. Żywimy się upolowaną zwierzyną oraz roślinami lasu. Dwa razy w miesiącu, handlujemy z chłopami z najbliższej wioski, są przyjaźnie nastawieni. Mniejsza z tym co kupujemy, grunt, że da się wyżyć. Warunki są dobre. Ciekawostką jest, że nasi druidzi mają smoczą fermę. Małe smoczki w spadku po znajomym czarowniku dorastają pod pilnym, druidzkim okiem. Egzystencja w naszym obozowisku jest bardzo konwencjonalna. Pracujemy razem ze słońcem. Kiedy ono jest w pracy to i my, a kiedy ono śpi, nasza społeczność także.
Mój obóz zwał by się obozem Smoczych łowców.Troche sobie pozmyślam ale przecież o to w tym chodzi.tak więc załurzmy że na świecie jest DUŻO smoków^_^W moim obozie rezydowali by łowcy smoków którzy polowali by na smoki sprzedawali ich trofea i oczywiście łupili SKARBY.Obóz znajdował by się tam gdzie jest lodowy smok w G2.Oczywiście panowała by tam sroga zima^_^Otoczony był by wielkimi murem który by miał 5m.Strażnikami byli by rzecz jasna łowcy smoków z kuszami,dwuręcznymi i zbrojami zrobionymi z łusek smoków.Wszyscy byli by tam sobie równi nie tak jak na przykład w starym obozie gdzie są magnaci którzy pomiatają kopaczami lub paladyni którzy nie mają czasu na zadawanie się z plepsem.
Obóz Świętych Paladynów
-10 zwiadowców Każdy ma swoją włócznię do walki z bliska i każdy ma 5 dzid i 5 oszczepów na walkę na dystans nie znają maggi głównie stoją na obrzeżach obozu na noc kilku wraca do obozu.
-7 łuczników Każdy ma skórzany Pancerz Paladyna nie mają broni w zwarciu każdy ma krótki łuk nie znają magii stoją przy każdej możliwej drodze do obozu najczęściej sze strzelcami niektórzy na noc wracają do obozu.
-5 Strzelców Każdy ma na sobie Ciężki skórzany pancerz paladyna Znają losowo 4 zaklęcia magii niebiańskiej* maja Szylety** 4 ma Długie łuki a jeden ma cisowy łuk Wyżej widać po za tym w obozie .
- 3 Bożych Wojowników Mają Lekkie zbroje paladyna Lekkie miecze dwuręczne i każdy ma jango i zna wszystkie zwykłe zaklęcia magii niebiańskiej jeden prawie cały czas śpi (Ringo) jest chory można mu pomóc przynosząc lekarstwo pozostali ćwiczą broń na placu na środku obozu.
- 2 Paladynów jeden ma ciężki pancerz paladyna drugi ma pancerz paladyna obaj mają duchowne miecze i Ciężkie kusze bojowe znają kilka zaklęć z magii niebiańskiej zwykłe i rzadkie zaklęcia rzadko śpią jak już to na zmiane stoją przy wejściu do namiotu dowodzenia.
- Jeden Kapitan Paladynów nazywa się Jin ma Zdobiona Zbroję paladyna Lodowy miecz ,luk Paladyna i zna cała magię niebiańską naucza jej jak zostanie sie Strzelcem jest w namiocie dowodzenia.
*magia niebiańska jest w pełni wymyślono przeze mnie magia jeżeli ktoś chce poznać pisać na pw.
**w "obozie" pierwsza broń jednoręczna.
Obóz trudno znaleźć jest w gęstwinach na wzniesieniu przy źródle rzeki.
to by było na tyle^_^
P.S. To nie tacy Paladyni jak w Gothicu.^_^^_^
Hans I Ostatni
01-06-08, 21:14
Mój obóz umieściłbym w lesie , miedzy SO a Obozem Bractwa. Jest tam taka jaskinia, zabrałbym ze sobą kilku kopaczy i urządził ją jak Buntownicy w G3. Zajmowałbym sie... napadaniem na SO i OB, podobnie jak bandyci z NO, przy odrobinie szczęścia , może udałoby mis ie natrafić na rude iii... miałbym własną kopalnie ^_^. Gdybym jakimś cudem mój obóz stał sie tak silny jak pozostałe, spróbowałbym zdobyć SO. Będąc władcą SO i mojego Najnowszego Obozu^^ , odbudowałbym popadający w ruinę zamek Gomeza, następnie zwiększył wydobycie rudy (ale tak żeby król nie wygrał zbyt szybko wojny, ani jej nie przegrał). Kolejnym krokiem byłoby zajęcie ziem Orków:dwarf:( nie jest ich tam tak dużo, doliczyłem sie chyba 50), potem bym sobie do końca życia rządził... i już.
Obóz Smoczych wyznawców.
Poziom I(za murami)
-Pola uprawne
-Winnice
-Fosa
-Marmurowy most
-Kapliczki Smoka
-Domy wieśniaków
-Kopalnia
-Posterunki straży wiejskiej
Ludnośc Poziomu I:Wieśniacy,Wieśniaczki,Straż wiejska,Pracownik kopalni,
Opis muru nr.1-6m wysokości, Marmurowy,1m grubości, Długośc 1km(jest on w kszatłcie kwadratu każdy odcinek 250m) 8 wież obronnch,Brama z potrujnym zatrzaskiem z magicznej rudy
Ludnośc muru:strażnicy rangi I
Poziom II:
-Mniejsze świątynie smoka
-Posterunki straży miejskiej
-Kamienice mieszczan.
-Targ
-Karczmy
-Sklepy
-Biuro podatków
-Pomnik smoka
-Zbrojownia
-Kowal I stopnia o imieniu Zdzisław oraz Płatnerka I stopnia o imieniu Helga :]
Ludnośc II poziomu: Mieszczanie, Strażnicy I rangi,Nowicjusze smoka,Kupcy,Sklepikarze,Urzędnicy,Rzemieślicy,Sz lachcice rangi I
Jako że jestem leniwy nie opiszę muru między II a III poziomem :>
Poziom III:
-Świątynie smoka
-Posterunek dowaodzenia strażą
-Posiadłości szlachciców
-Mistrzowie kowalstwa
-Mistrzowie płatnerstwa
-Magazyn rudy
-Plac cwiczeń
-Pracownie kapłanów
-Klasztor smoka
Ludnośc poziomu III:Kapłani smoka,Mistrzowie kowalstwa, Mistrzowie płatnerstwa, Alchemicy,Strażnicy II rangi, Szlachcice II poziomu, Kapitanowie straży,Mnisi smoka.
Mur między poziomem III a IV
Opis muru: Magiczna bariera którą mogą przekroczyc tylko wybrani.
Poziom IV
-Wielka świątynia smoka.
-Królewska zbrojownia.
-Kwatera straży królewskiej.
-Pałac wysłannika smoka.
-Posiadłości smoczych wybrańców.
Ludnośc IV poziomu: JA!(Wysłannik smoka),smoczy wybrańcy(szlachcice III poziomu), Najwyżsi Kapłani smoka, Strażnicy III poziomu,strażnik świątynny.
Ludnośc wytłumaczenie(czyli co cza miec żeby mieszkac na którymś poziomie[nie dotyczy wojska i kapłanów])
Wieśniak,Wieśniaczka,Pracownik kopalni-nic :P
Mieszczanin:200zł
Szlachcic poziomu I:500zł
Kupiec:100zł
Sklepikarz:300zł
Karczmarz:200zł + 50zł(akcyza na alkochol)
Urzędnik:50zł + umiejętnośc liczenia.
Rzemieślink:250zł
Kowal:100 mieczy na miesiąc
Płatnerz:50 lekkich i 50 średnich zbroi na miesąc
Mistrzowie kowalstwa:100 magicznych mieczy co miesiąc
Mistrzowie Płatnerstwa:100 ciężkich zbroii co miesiąc
Alchemik:50 mikstur na miesiąc
Szlachcic II stopnia: 1500zł
Wybrańcy Smoka:5000zł
Wojsko:(czuli co noszą i jakie umiejętności posiadają)
I poziom
Straż wiejska:
-Broń:Pałka
-Zbroja:brak
-Umiejętności:brak
Krąg magiczny:0
II poziom
Straż miejska rangi I:
-Broń:Lekki miecz strażnika,Lekka kusza
-Zbroja:Lekka Zbroja Strażnika
-Umiejętności:Broń JD-Adept
-Krąg magiczny:0
Nowicjusze smoka:
-Broń:Kostuch
-Zbroja:Zbroja Cienia
-Krąg magiczny:2
III poziom
Straż miejska ranga II
-Broń:Boski młot
-Zbroja:Zbroja strażnkia
-Umiejętności: JD-Mistrz
-Krąg maigczny:0
Kapłani smoka
-Broń:Laska kapłańska
-Zbroja:Szata ognia
-Krąg magiczny:4
Mnisi smoka
-Broń:Żelazna maczuga
-Zbroja:Lekka zbroja strażnika
-Umiejętności:JD-adept
-Krąg magiczny:2
Kapitanowie straży:
-Broń:Miecz demonów
-Zbroja:Ciężka zbroja strażnika
-Umiejętności:JD-Mistrz DW-Adept
Krąg magiczny:0
IV poziom
Strażnik świątynny:
-Broń:Czerwony wiatr
-Zbroja:Ciężka zbroja strażnika świątynnego
-Umiejętności: DW-Mistrz
Strażnik III rangi:
-Broń:Gniew Innosa
-Zbroja:Zbroja Gomeza
-Umiejętności:JD-Mistrz DW-Mistrz
Najwyższy kapłan smoka:
-Broń:brak
-Zbroja:Ozdobna szata ognia
-Krąg magiczny:6
Ja bym postawił obóz
Smoczych Zębaczy
Byłby on w miejscu ruin zamku gdzie poszukujemy z Lesterem aktu własności...
Odbudował bym go i ulepszył dodają mury,bramę itp...
Most zamienił bym na most zwodzony i nie było można się do mnie dostać w dodatku zrobił bym wodospad przed murami - mury by był przed mostem,przed przepaścią :D
Odkurzył bym trochę tą bibliotekę i resztę,na placu przed wejściem do pałacu byłby Rynek i Ratusz ...
Oczywiście powiększył bym jak jest wejście do góry tą ścieżkę - pokopał bym w ścianach ^^ - i wstawił bym tam domy :D
Na murach bym jeszcze wieże postawił na na nich małe działka laserowe...
A w miejscu gdzie był podiestał z kamieniem postawił bym ogromne działo jonowo-laserowo-plazmowe zasilane energią podiestału..
Przed mostem na drugiej stronie postawił bym Smocze Zębacze z G2 tyle że 2 x większe...
W moim obozie wszyscy by nosili Stalowe Pancerze pokryte skórami Zębaczy (na głowie miał by się ich głowę tylko że bez zębów a otwór gębowy umożliwiał by widoczność),posiadali by Uriziel połączony z Szponem Kruka czyli 175 dmg. 3 x większe obrażenia od ognia 2x większe obrażenia od piorunów i 90 % szans na walnięcie piorunem i 100 % szans na trafienie krytyczne była by to broń jednoręczna a do pasa przypięte by mieli pistolety laserowe.
Na samej górze zamku trzymał bym Xardasa w klatce w stanie hibernacji :]
Mój obóz znajdowałby się na miejscu dawnego obozu bractwa (było by to po jego upadku (Gothic 2)). Byłoby to Sanktuarium Beliara.
Kasty:
- Nekromanci (Przywództwo)
- Poszukiwacze (Magowie)
- Upadli Paladyni (Wojownicy)
- Akolici (Nowicjusze)
Wygląd:
W obozie znajdowałoby się:
- Świątynia Beliara, gdzie wszyscy członkowie składaliby modły i ofiary z własnej krwi dla Mrocznego Boga (sam środek obozu)
- Rada Zakonu, w której spoczynek mogą znaleźć wieczne pełni pracy Nekromanci (dawna siedziba Y'Beriona)
- Siedziba Magów, gdzie mroczni magowie mogliby udoskonalać swoje moce poprzez wyczerpujące praktyki, a także spełniać swoje ludzkie potrzeby (sen, posiłek, etc.)
- Siedziba Wojowników, gdzie wojownicy ciemności ćwiczyli by walkę bronią białą, czyli rzemiosło dzięki którym mają obowiązek chronić duchowych mistrzów w walce bezpośredniej
Miejsce to służy wojownikom także jako ich dom, gdyż to tutaj śpią, jedzą etc.
- Siedziba mrocznych praktyk, gdzie swoje miejsce mają nowicjusze zwani akolitami. Początkujący członkowie mrocznego zakonu są tu szkoleni do swoich codziennych obowiązków
- Cały obóz otoczony byłby dość niskim murem z jedną bramą
Opis:
Nekromanci są fundamentem całego zakonu. To oni decydują o losach i poczynaniach członków bractwa. Są doświadczonymi, potężnymi magami, władającymi wielką mocą.
Poszukiwacze to pokorni słudzy Beliara posiadający duże zdolności magiczne. Zajmują się magią, alchemią, a także najtrudniejszymi zleceniami nadanymi przez Nekromantów. Szkolą
również akolitów swej dziedziny.
Upadli Paladyni, zwani również Rycerzami Ciemności, bądź poprostu Antypaladynami stanowią wojowniczą część zakonu. Są odpowiednikami Paladynów i Wodnego Kręgu, walczą swymi
mieczami w imię Beliara.
Akolici wykonują najprostsze zadania Nekromantów. Utrzymują Świątynię w czystości, zbierają zioła i potrzebne składniki dla alchemików, zaopatrują swych braci w żywność etc. Z
zapałem, regularnie spełniają swe obowiązki, aby wkońcu otrzymać wymarzone stanowisko Wojownika bądź Maga (zależnie od wybranej profesji).
Mój obóz wyglądał by tak :
Znajdował by się w Ruinach Klasztoru, jednak był by znacznie ulepszony. Znajdowały by się Wieże Strażnicze, Mury, Fortyfikacje, Fosa i ogromna Brama. Byłbym oczywiście szefem ^_^ i wybudował bym swoją siedzibe na północy tego Klasztoru ( patrząc od wejścia ). W Centrum Klasztoru znajdowały by się Targowiska, Koszary, Domy, Kuźnie, Zbrojownie oraz różne place do konkursów. ( Strzelanie z Łuku, Walki na Miecze, .. )
Na Murach klasztoru stali by Łucznicy uzbrojeni w Ciężką Zbroje Najemnika oraz Łuk " Pogromca Orków ". W Wieżach Strażniczych znajdowali by się też Łucznicy. Są też Strażnicy uzbrojeni w Ciężka Zbroje Najemnika Topory Wojenne, i Łuki " Pogromca Orków ". Strzegli by bramy, targowiska,... Byli by równierz myśliwi którzy by polowali na zwierzynę. Jest też wiele Patroli którzy informują nas co się dzieje poza klasztorem. Codziennie grupka wojowników (razem ze mną, czyli szefem ^_^) szli na Polowanie na Orków.
Nasz obóz nazywał by się " Łowcy Orków ".
Moja wizja obozu
-nazywali by sie magowie harmonii świata
-byli by tam oczywiście magowie ( w tym arcymag, przywódca obozu), nowicjusze, kupcy, i strażnicy bram i miasta
-obóz byłby w ruinach klasztoru, tam gdzie idziemy z gornem po kamień ogniskujący
-zbroje: dla magów były by zbroje: szata początkującego maga, zaawansowanego no i oczywiście dla arcymaga, dla nowicjuszy: szata nowicjusza, dla kupców skórzny pancerz, a dla strażników: lekki pancerz straży dla str. miasta, a ciężki pancerz straży dla str. bram
-bronie: oczywiście magowie mieliby runy, ale i też jakieś kiepskie miecze, nowicjusze mieliby runo do 2 kręgu i piki, kupcy nosili by sztylety czy lagi, strażnicy miasta jakieś średnie miecze z 50 obrażeń, natomiast strażnicy bram mieliby specjalne miecze runiczne (czyli z mocą żywiołów)
- w obozie byłaby swiatynia gdzie przybawałby arcymag a dostęp do niego mieliby tylko magowie i strażnicy, kościół służący do modlitw magów i nowicjuszy, byłyby koszary dla strażników, targowiska dla kupców, domy dla nowicjuszy, magów i kupców, mur z kamienia, liczne palisady poza obozem, arena dla strażników i niektórych magów i nowicjuszy.
to już chyba wszystko
Mój obóz...
Powstałby na bagnie gdzie rośnie bagienne ziółko dzięki któremu miałbym stały dochód rudy.
Z lewej góry z tyłu morze.
Wielka brama i mur z prawej strony.I z przodu rzeka nie do przebycia.
Duuuuuuuuuużo domków i ogromna świątynia.
Wszędzie pełno ludzi...
Moja wizja obozu:
Mój obóz byłby z starym klasztorze (tam gdzie jest kamień ogniskujący po który idzie się z Gornem ...) zamiast kładki można by zrobić mały mostek zwodzony. Odnowił bym mury i bramę żeby nikt mi przypadkiem nie wszedł w postaci chrząszcza...:blush: ,koło posągu orka postawiłbym łuczników podczas obrony fortecy. Sporo strażników w obozie, dwóch przy bramie i kilku żeby nadzorowali co się dzieję w obrębie obozu, w środku porobiło by się domki dla mieszkańców a na tej górce gdzie jest kolumna był by magazyn broni lub kuźnia, w wieży po drugiej stronie obozu był by magazyn żywnościowy, a w bibliotece w jaskini (tam gdzie w skrzyni jest kamień ogniskujący) była by moja siedziba .
Podziemny Obóz
Znajdował by się pod ziemią,a wejście by było w jaskini z Kretoszczurami przy SO była by tam Klapa zasypana piaskiem pilnowana przez 4 Ciężko Uzbrojonych strażników i 4 Oswojone Pełacze Świątynn
-Na śrdku obozu był by Mur w Kształcie Pełzacza Wojownika a środku muru Zamek pilnowany przez 2 Ciężko Uzbrojonych Strażników.
W reszcie obozu była b Kużnia,Zbrojownia,Arena,Świątynia Kopalnia i Spirzarnia
W Kużni Kowal Kuje Miecze i Zbroje.
W Zbrojowni bylo by wszystko co Potrzebne.
Na Arenie Niewolnicy w i wiezniowie walczyli by o wolnosc.
W Swiatyni byli by magowie
W Kopalni Pelzacze robotnicy by wydobywali w kopali rude
W Spirzrni bylo by przechowywane jedzenie
Gildie do ktorych mozna sie przylaczyc to:
Pomocnik:
Dostaje Zardzewialy Miecz,Lachy Pomocika(Taki Szary Stroj Cienia),50 BR,Pelzacza Robotika
Starszy Pomoznik
Dostaje Jezyk Topielca(Bron),Ciezkie Lachy Pomocnika(Taki Czarna Zbroja Cienia),100 BR
Pelzaczy Wojownik
Dostaje Lekki Miecz Straznika,Lekki Pancerz Pelzaczego Wojownika(Takie Polonczenia L P Najemnika z L P Switynnym w kolorze Pelzacze),200 BR,Pelzacza Wojownika
Pelzaczy Mag
Dostaje Kostur(Taki Kij duzy kij jak pika bojowa z 2 ale ma na zakonczeniu glowe pelzacza swiatynnego),Szate Maga(Taka biala szata maga ognia z pelzaczem na plecach)500 BR,Pelzacza Swiatynngo.
Ichigo-Kurosaki
17-07-08, 14:05
Moj oboz bylby osadzony w starej cytadeli Lestera.Bym dobudowal Port do rzeki(handel z obozami).Głownie w tym obozie byliby renegaci i uciekinierzy ze wszystkich obozow.Mialbym wlasna kopalnie.Ludzie w tym mieszkajacy:
Ze starego obozu:
Ranga w SO Ranga w moim obozie
Cien - Mysliwy
Kopacz - Robotnik
Straznik - Straz zamkowa
Mag ognia - Mag
Ze NO:
Zbieracz - Robotnik
Kret - Robotnik
Szkodnik - Bandzior(napadaja na konwoje)
Najemnik - Straz Rady Obozu
Mag Wody - Mag
Z OB:
Nowicjusz - Robotnik
S-S - Straz swiatynna
Guru - Rada Obozu
Z poza obozow:
Ktos nieznajacy walki - Obslugiwacz portu
Ktos znajacy walke - Handlarz portowy(wyplywalby do obozuw aby cos kupic lub sprzedac)
Glownie to bvy wyglodalo tak:
Zbieracz zbieraja wode do picia z rzeki.
Krety wydobywaja czarna rude.
Cienie robia za Mysliwych.
Nowicjusze wyrabiaja ziela.
S-S pilnuja swiatyni.
Straz zamkowa pilnuje zamku.
Straz Rady Obozu Pilnuje komnat radnych obozu.
Rada Obozu uchwalałaby rozne decyzje
Bandziory napadalyby na konwoje ze wszystkich obozow.(np. Ze SO do OB , Z OB do NO)
Magowie studiowali by calymi dniami manuskrypty w bibliotece
Bron i zbroja:
Robotnicy:Łachy Robotnika,Palka
Mysliwi:Ciuchy Skorzane,Krotki Miecz
Straz
Zamkowa:Pancerz Straznikow,Dlugi Miecz
Swiątynna:Pancerz Swiatynnych Straznikow,Boski Młot
Rady obozow:Pancerz najemnikow,Miecz Runiczny
Magowie:Szata Zywiolow,Magia(brak broni)(Szata kolorowa:
Kaptur:Czerwony
Napiersnik:Niebieski
Pas:Bialy
Ponizej pasa:Zielony)
Rada:Ozdobny stroj magnata,Magia(brak broni)
Podzial Cytadeli:
Na parterze znajdowalaby sie biblioteka(wstep tylko magom i radnym).Na parterze rowniez miescilby sie cech robotnikow(ziele,woda,czarna ruda,jedzenie)w cechu mozna kupic wymienione towary.
Na 1 Pietrze:Koszary.
na 2 Pietrze:Sypialnie.
na 3 Pietrze:Komnaty radnych i komnata Obradywania.(wstep tylko radnym),Na tym pietrze byla by tez Swiatynia.
Prosze ocenic od 1-10 moj pomysl.
Arcymag Beliara
25-07-08, 13:43
Mój obóz umieściłbym na terenach w okolicy czarnego trolla.
Byłby to obóz kowali i myśliwych, otoczony palisadą(orkową?) i miałby 4 części: zachodnią, północną oraz wschodnią i południową.
zachodnia: mieszkaliby tam myśliwi i mieliby tam ogniska i namioty.
północna: byłaby częściowo w jaskini czarnego trolla, mieszkaliby tam kowale i ich czeladnicy. Tam stałaby wielka kuźnia z 5 kowadłami, osełkami, paleniskami i wiadramiz wodą.
wschodnia: tam byłby odremontowany drewniany most prowadzący do siedziby władcy umieszczonej w jaskini z pustą runą.
południowa: leżałaby na jeziorem, uprawianoby tam bagienne ziele które potem "skręcanoby" w papierosy.
Stopnie możności.
Farmer ziela - osoba uprawiająca bagienne zielę, dostaje 10 szynek za tydzień pracy
Obozowicz - mieszkaniec obozu zajmujący się pieczeniem zdobyczy i robieniem namiotów dla nowych myśliwych
Czeladnik mysliwego - pomaga swemu myśliwemu w polowaniu i zdzieraniu skór
Myśliwy - intendent obozu, zaopatrza go w mięso, skóry i trofea.
Czeladnik kowala - pracuję wraz ze swoim mistrzem w kuźni, zarabia 200sztuk złota za jeden miecz.
Kowal - zaopatrza obóz w bronie i pancerze. Zarabia 250sztuk złota za dzień.
Strażnik obozowy - chroni obóz przed bandytami i zwierzętami. Jako jedyny może wejśc do siedziby Władcy.
Posłaniec władcy - biega z listami od władcy po całej wyspie. Zarabia 2000 sztuk złota za dzień.
Władca - dowódca obozu, mieszka w swojej siedzibie i wydaje rozkazy podwładnym.
Mój obóz nazywałby się: Wojownicy Natury. Oczywiście wyznawałby Adanosa. Znajdowałby się w lesie za farmą Sekoba. Zajmowałby dość mało miejsca. Otoczony palisadą. Ludzie mieszkaliby w namiotach. Żylibyśmy tyllko z polowań i ewentualnie warzenia mikstur na zamówienie. Jedni by polowali i strzegli reszty, a magowie nadzorowaliby to wszystko, dbali o odpowiednie zarządzaie zasobami, przygotowywali mikstury i w razie potrzeby pomagali swoją magią.
Kasty:
Myśliwy- Dba o pożywienie, im więcej potrafi pozyskać ze zwierzęcia tym więcej dostaje pieniędzy.
Strażnik- Odpowiada za ochronę obozu i pilnuje by w obozie był spokój.
Mistrz Miecza- Gdy strażnik wzorowo wypełnia swe obowiązki awansuj na Mistrza Miecza. Doskonały wojownik. Odpowiada za bezpieczeństwo Rady Natury.
Nowicjusz- Służy Magom: przynosi odpowiednie rośliny, sprząta i robi za posłańca.
Uczeń Maga Natury- Gdy nowicjusz wykona swoje obowiązki zostaje wprowadzony w tajniki alchemii oraz może studiować wybrane pisma.
Mag Natury- Jeśli uczeń wykarze się czymś niezwykłym(zdolonościami alchemicznymi, niezwykłą ilością mocy w sobie) staje się Magiem Natury. Może studiować pisma pradawnych i uczyć się prawdziwej magii(nie runicznej).
Arcymag Natury- Prawdziwy Mistrz magii i alchemii. Jest sędzią i nadzorcą całego obozu. Pięci Arcymagów tworzy Radę Natury.
mój obóz to Klasztor mnichów.Tak jak w starym klasztorze,byli m nisi ja bym chciał ich otworzyć.Był by nowicjusz potem adept a następnie szanowny mnich i na koniec Święty mnich(jedyny miałby szosty krąg magii i wladał by wszystkimi)
Wyznawali by świętego mnicha, on bylby jkby bogiem, ale on sam byłby łącznikiem między resztą a adanosem
Świątynia Złego Kultu
Mieliby swoje lokum w odbudowanej świątyni śniącego, ewentualnie sami oczyściliby świątynie ze zbędnego plugastwa i wtedy by się w niej osiedlili. Głównym motywem byłoby oddawanie czci Beliarowi oraz walka z innowiercami, którzy by się napatoczyli. Nie mam na myśli bezinteresownego mordu, zabijaliby tylko gdyby otwarcie wyznawcy innych bogów ich atakowali. Utrzymywaliby się z zabijania okolicznej fauny oraz hodowli zwierząt w świątyni. Mieliby swój taki zakamarek gdzie żyłyby sobie spokojnie zwierzątka, a gdy urodziłyby się nowe, zabijano by stare i powtarzali by ten cykl. Wszystko byłoby dobrze zorganizowane, kilka różnych miejsc do oddawania czci Beliarowi oraz odprawiania różnego rodzaju rytuałów, tworzenie nowych czarów, mikstur i różnego typu eskperymentów. No czasami mogilby sobie znaleźć jakiegoś innowierce by sprawdzić na nim skutki uboczne jakichś zaklęć lub napoi magicznych.
Rangi i zadania które by tam panowały:
Arcynekromanta - Gościu który by miał władzę nad całą organizacją i którego zdania nikt nie mógłby podważyć. Od jego dycyzji byliby uzależnieni wszyscy nowi chcący dołączyć.
Nekromanta - Typowy Mag mający szerokie pojęcie o Nekromancji i zakresie czarnej magii. Główni nauczyciele żółtodziobów. Często przeprowadzaliby różne rytuały i eskperymenty.
Adept Czarnej Magii - Nowy który dał radę coś osiągnąć i zadecydował kroczyć ścieżką magii nie mając o niej zielonego pojęcia, dlatego pobierałby nauki u Nekromantów.
Gwardziciści Chaosu - Osobista straż Arcynekromanty.
Mroczni Rycerze - Elita organizacji specjalizująca się w broni białej. Chroniliby świątyni jak i strzegli ładu w niej panującego. Mieliby też oko na to, czy czasem ktoś się nie zbliżył do świątyni.
Wojownicy Zguby - Nowy który dał radę coś osiągnąć i zadecydował kroczyć ścieżką walki, mając o niej jako tako pojęcie i szkoląc się u Mrocznych Rycerzy, którzy mają więcej doświadczenia.
Obłąkany - Określenie dla wszystkich nowych którzy dołączyli i po za tym nic innego nie osiągnęli. Każdy traci tą rangę w momencie gdy wyrazi chęć kroczenia wyższymi ścieżkami i osiągnie coś, czym będzie mógł się poszczycić.
Taki chciałabym mieć obóz w Gothicu ^^
Mój obóz... Rządziłby nim nekromanta (czyli ja xP), który chroniłby się przed SO a dokładniej magami ognia. Przecież nekromanci to postacie samotne działające na własną ręke, a innos chciałby mu dac w du** więc by się tam ukrywał. Jego obóz znajdowałby się gdzieś w dolinie otoczonej ze wszystkich stron wysokimi i stromymi górami. Wejście do obozu to by była wąska jaskinia mierząca jakieś 250 metrów. Przed wejściem do niej by był 2 metrowy wał zajmujący niewielki obszar, a pilnowali by go... ożywieńcy:
-Grupa szkieletów-łuczników, trzymających się z tyłu lub w latarni
-Kilku zombie tuż przy wejściu (jako mięso armatnie)
-Demony-bossy na jakichś kołków ze łśniącymi niezniszczalnymi zbrojami.
-Nekromanta wskrzeszający swoje "dzieci" i czekający na kolejne ofiary, które stają się jego lalkami.
Więc wiecie jak przygotowane jest wejście. W drodze przez tą długą jaskinie staliby kolejni strażnicy i niekoniecznie muszą byc to ożywieńcy ;). W centrum obozu byłaby wieża, którą by otaczał 15metrowy kamienny mur. Pilnowało by to horda (lekko powiedziane) łuczników i kuszników. Czyli obrona nie do przebicia, tylko ominięcia co jest bardzo ciężkie zadanie. Wejście to niewielka brama, a za nią by była cała główna armia. Wieża ma 40m wyskości. Najwyżej jest necro :P. Zresztą jak zwykle oni się tak kryją ^^. Dobra wokół mojej siedziby są:
-sklepy. W nich nie znajdziecie tak dużo broni, jedzenia, picia i (najważniejszego) alkocholu xP. Sklepy będą się charakteryzowały zwojami, runami, księgami, kosturami o magicznych właściwościach (a w ogóle są kostury nie-magiczne? ^^) i takimi tam rzeczami.
-Gildie. Czyli Niewolnik, Sługa Beliara, Mroczny Wojownik, Nekromanta. Niewolnicy będą głównie wydobywac rude z kopalni. To są złapani przeciwnicy zagnani do ciężkiej "pracy". Właściwie to są męczarnie xP. Sługa Beliara to jest osoba, która służy nekromantom, czyli najważniejszemu słołeczeństwu. Wykonuje różne zadania, nie polegające na likwidacji, bo od tego są Mroczni Wojownicy. Nekromanci to są... A czy ja musze wam mówic? To oczywiste: Oni pociągają za sznurki. Mają specjalną narade, do której ja się prawie nie mieszam. Reolic jest całymi dniami w swojej wieży bezpieczny i prowadzi własne badania :P. Jeżeli ktoś chce zostac nekromantą musi najpierw pracowac jako sługa Beliara, a kiedy zasłuży będzie mógł pójśc do Akademi należącej do gildii. Oczywiście Akademia będzie zlecała samobójcze misje (i nie ma takiej możliwości by się nie podjąc wyzwaniu) i nie gwarantuje ubezpieczenia. To czy się tam pójdzie, czy nie to już zależy od ciebie ^^. Można wybrac ścieżkę walki, czyli staje się Mrochnym wojem, ale nie o tym mowa. Jak w Akademii uznają, że możesz zostac nekromantą to musisz porozmawiac z Reolic'em. Musisz mu powiedziec, że oferujesz mu swoje usługi. On cię zagada (w tym będzie sprawdzał twoją wiedzę) jeżeli coś źle odpowiesz on cię zabije. A jeżeli wszystko jest ok zostajesz necro i będziesz miał tylko jeden obowiązek- narady, wezwania... polityczne sprawy ^^. Będziesz miał też swoje wtyki, więc warto nim zostac.
-Biblioteczki. Miejsce gdzie się znajduje cała prawda o świecie ^^
-Mieszkania. Chatki zrobione z siana i drewna.
A obóz będzie nosił nazwe... "Bardziej nowy obóz niż inny". Albo najlepiej Mrochny obóz xP
Pozdrawiam!
Reolic.
Mój obóz znajdował by się w górach,które tworzyłyby naturalny mur z trzech stron,a od frontu znajdowałby się gruby mur z mostem zwodzonym i z wieżami wartowniczymi,dodatkowo mury wspierała by głęboka fosa z kolcami na dnie.Na tyłach obozu znajdowało by się wjście do dużej kopalni rudy.Część wydobytej rudy nasz obóz wymieniał by z królem za towary z zewnętrznego świata .Siedzibą władz byłby mały pałacyk na środku obozu z kilkoma wieżami,najwyższa z nich była by punktem obserwatorskim skąd łatwo było by dostrzec nadciągającego wroga,a dodatkowo magowie prowadzili by na jej szczycie badania dotyczące sfer niebieskich.Pałacyk był by pilnie strzeżony gdyż znajdował by się tam skarbiec.Przez obóz przepływała by rzeka z znajdującego się niedaleko w górach strumyka.Do straży były by przyjmowani jedynie świetnie wyszkoleni wojownicy,którzy zostaliby wyposażeni w świetny sprzęt.Za murami miasta znajdowały by się stzrezone pola,głównie ryżowe,ale także zbożowe,i ogródki warzywne.Obok pól znajdował by się olbrzymi młyn i piekarnia,gdzie z mąki produkowane było by świeże pieczywo..Głównym miejscem rozrywki i odpoczynku była by karczma w której produkowano by ryżówkę,oraz arena na której regularnie odbywały by się walki,oraz różego rodzaju turnieje..
.W obozie były by następujące kasty,grupy społeczne:
-Górnik
-Handlarz
-Myśliwy
-Kowal
-Stolarz
-Alchemik
-Strażnik miejski
-Wojownik (był by jednostką wykorzystywaną w razie inwazji-wojny)
-Mag Ognia,Wody
-Magnat
Starałbym się aby obóz był świetnie rozwinięty gospodarczo i militarnie.Pod obozem znjdowała by się sieć kanalizacyjna odprowadzająca ścieki.
obóz znajdowałby się w klasztorze gdzie w grze szukamy kamienia ogniskowego z gornem.
niebyloby tej koldy tylko most kamienny pilnowany przez 2 straznikow bramy
między tym miejscem a wlasciwym obozem bylyby rozstawione namioty mysliwych ktorzy co dziennie wychodzą na polowanie do lasu.
bramy pilnowaliby 3 stróżowie. jeden bylby wysunienty by pytać nowo przybylych o cele przybycia do obozu. mialby wlasne imie.
dalej bylyby drewnianie domki a pośrodku targ gdzie mysliwi by handlowali futrem i mięsem a w domkach mieszkali by ochotnicy.
dalej w jaskini z kamieniem ogniskującym byłaby główna siedziba władcy- arcymaga 2 żywiołów. w drodze do tego miejsca staliby paladyni ognia.
na górze gdzie jest filer byłby główny klasztor gdzie mieszkają nowicjusze i magowie ognia i wody.
straznik bramy- chroni przed tym by na teren obozu nie wszedl żaden ork ani inny potwór
myśliwy-przez cały dzień poluje w pobliskim lesie
czeladnik mysliwego-obrabia skóry i handluje nimi
stróż-ciężkozbrojny wojownik pilnujący bezpiepczeństwa w obozie
ochotnik-człowiek mieszkający w obozie zajmujący sie obróbka metalu i połowem ryb oraz handlujący w/w rzeczami
paladyn ognia-ciezko zbrojny rycerz pslugujący się magia "straż przyboczna"
arcymaga
nowicjusz-początkujący mag który dopiero poznaje teorie magii
magowie różnych żywiołów- są to najlepsi z nowicjuszy władający jednym albo drugim żywiołem
arcymag dwóch żywiołów-wybierany przez magów co 2 lata na dowódce obozu. musi poznać najpierw nature obydwóch żywiołów.
mój obóz znajdował by się w miejscu gdzie w G2 ukrywa się diego
nie miał by nazwy i przywódcy a w jego skład wchodziło by 13 - 15 osób
rang nie było by zadnych wszyscy by wyznawali zasadę jeden za wszystkich wszyscy za jednego oraz oko za oko (za jednego zabitego członka obozu cała rodzina i przyjaciele mordercy do ziemi) karzdy po mistrzowsku władał by tym czym umie zbroje by były zrobione ze skóry cieniostwora i płyt pancezy pełzaczy
Hymmm niektórzy z was mają naprawde dobre pomysły,daliśmy się pociągnąć fantazją i najprawdopodobnie mażeniami,bo tak naprawde to wielu chciało by żyć w takich obozach które zaistniały,ze szczególnym opisem w tym wątku.
Jestem pewien,że każdy gracz w gothica musiał przejść przez taką myśl,tylko we wielu przypadkach poprostu się wstydzi do tego przyznać i krytykuje tego typu wątki:D
Obóz Poszukiwaczy
Przynajmniej nie takich, jakich znamy z G2. Obóz skladałby się z osób, które w Kolonii coś już osiągnęły, gdzieś były, coś zdobyły. Czasami można znaleźć osoby, które znają historię jakichś tajemniczych miejsc – np. Thorus przed starym klasztorem. Sporo jest jednak miejsc, których historia nie jest w ogóle znana, których właściciele pojawiają się jedynie sporadycznie w dwóch zdaniach. Bez wątpienia nadaje to aurę tajemniczości znacznemu obszarowi Koloni Górniczej, jednak jak ktoś przeszedł grę kilkanaście razy, wie wszystko, czego można się dowiedzieć – jakiś rąbek tajemnicy mógłby zostać okreyty.
Obóz nie musiałby być osobnym zbiorem ludzi, takim jak Nowy Obóz, czy Sekciarze. Mogłaby to być poufna sieć osób, które mają ze sobą kontakt. Osoby te byłyby łatwe do znalezienia, ze względu na swoją pozycję w Koloni, którą w tym przypadku byłoby doświadczenie i pozycja. Rozmawialiby oni jednak z bezimiennym dopiero wtedy, gdy ten sam dowiedziałby się wszystkiego na dany temat, czego dowiedzieć się można. Taka ukryta pomoc od twórców, wyjawiających tajemnice świata, kiedy mają pewność, że zostały już one odkryte wcześniej przez gracza.
Sama organizacja podzielona byłaby na prosty system kastowy, oparty na rankingu osób, które mają na koncie więcej odkrytych tajemnic świata, lub które są ułożone jedna za drugą, w zależności od wagi posiadanych informacji. Kolejne postacie wiedziałyby dodatkowo o jeden fakt więcej od swoich poprzedników, na temat, który pozornie był wiadomy jego poprzednikowi. W ten sposób możnaby ułożyć całkiem ciekawą i rozwojową opowieść o pewnych miejscach.
Darth Hunter
29-09-08, 22:01
Mój oboz nazywał by się obóz neutralny.Byłby położony kilka kilometrow od starego obozu na polnoc.Kazdy moglby do niego dolaczyc za zgoda wladcy obozu czyli mnieB)Były by gildie:
Mag,Wojownik,Łowca i Assasyn-ph34r-
Było by w cholere ludu i oboz bylby zarabiscie duzy.Nie byoby niewolnikow.Kazdy przy przystapieniu dostaje hate.Strzaznicy wygladaja jak Thorus.Jest ich ze 100.Oboz jest w sojuszu ze wszystkimi obozami.Wszyscy mile widziani
Orkowy Wojownik
01-10-08, 20:48
Wiem że już się wypowiadałem ale napiszę o Nowym Obozie (Orków) :) Bo każdy opisuje tylko ludzi
-Obóz znajdował się w ruinach Świątyni Zmiennokształtnych(tam gdzie się idzie z Gornem po kamień)
-Most Zwodzony a za nim dwie wieże strażnicze załadowane łucznikami
-w środku domy (nie chatki) Kopaczy i innych ludzi(zbratanymi z Dobrymi Orkami)
- Tam na górze gdzie jest kolumna są 3 dworki jak u szlachty w których mieszkam ja i moi 2 Generałowie (My Orkowie)
-Na samym dole mała kopalnia
-Sale treningowe "wkute w ziemie" czyli wykuliśmy kilka bardzo Sporych jam i tam zbudowaliśmy kamienne Fortece które służą za Sale Treningowe
-Tam gdzie był Kamień Ogniskujący- Poszerzyliśmy całą tą jaskinie i to pomieszczenie i daliśmy tam Arenę Walk na których jest sporo do wygrania.
-Targi i place otoczone przez strażników (ludzi,Orków ale Elitę) blisko bramy (tam gdzie spotkaliśmy się z Gornem koło plaży)
-Występy IN EXTREMO i innych grup
-kontakt z Obozami (Pradawni, Fanatycy, NO,OB,Przemytnicy i inni)
-Stałe TĘPIENIE GOMEZA
-Tresowane Wargi na ulicach miasta (Obozu)
-Szkolenie Magów (nie za dużo bo Wolimy używać Toporów, Łuków i mieczy)
-Kontakt ze Wszystkimi WASZYMI Obozami i Przyjazne nastawienie
To chyba wszystko :lol:
Mój obóz byłby położony tam gdzie Nowy Obóz (tam główna siedziba).Nazwa jego byłaby "NightCity"
-Obóz zajmował by całą mape
-Tam gdzie jest stary obóz tam jest siedziba MOICH orków.
-Gdzie obóz bractwa tam siedziba MOICH Jaszczuroludzi (stworek z G3 i G2 chyba)
-tam gdzie obóz bandytów (Północna część) tam Arena
-Tam gdzie nowy obóz tam jest Główna siedziba Dowódcy (Mnie a ja mam na imię Ashmard)
-Tam gdzie obóz orków znajdowało by się główna siedziba handlarzy
-wszędzie gdzie są Kamienie ogniskujące byłaby skrzynka której strzegą 2 trolle
-Siedziba Magów wody byłaby tam gdzie zawsze a tam gdzie trzymany jest kopiec rudy byłyby Kamienie ogniskujące
-Obecna ilość Ludzi niezależnie od rangi 2 miliardy
-Obecna ilość strażników 50 tysięcy
-Obecna ilość cieni 200 tysięcy
-obecna ilość magnatów 5 tysięcy
-obecna ilość Paladynów 1 tysiąc
-Obecna ilość Kopaczy - 100 tysięcy
-Obecna ilość najemników 5 tysięcy
-Obecna ilość magów (wszystkich) -10 tysięcy
-obecna ilość Szkodników - 50 tysięcy
-Obecna ilość Zwiadowców - 10 tysięcy
reszta to handlarze i inni
Tam gdzie kopalnia rudy nowego obozu tam jest więzienie
-Wszystkiego da się nauczyć
-Tam gdzie kopalnia rudy starego obozu tam jest obóz MOICH nieumarłych
-Xardas po naszej stronie.
i oczywiście tam gdzie kanion trolli tam trenują Dzikie zwierzęta gady i potwory.
-Bardzo dużo domów,barów
-Forteca (Tam przywódca)
- i wieże strażnicze
To wszystko. :)
Mój Obóz wyglądał by tak:
-Byłby pod ziemią(tylko 1 wieża wystawałaby na zewnątrz)
-Nikogo bez specjalnego amuletu lub nauczonego 1 kręgu magii nie wpuszczało by się do obozu.
-Ta wieża o której mówiłem ma na swoim szczycie 5 aktywnych kamieni ogniskujących każdy nieupoważniany gość zostanie poczęstowany paroma błyskawicami hehe..
-Trzy frakcje
*Magowie Ognia
*Magowie Wody
*Nakromanci
-Ich wodzem jest Mag który zglebił wszystkie tajemnice 3 grup a nazywa się.....Tribian
Swój obóz umieściłbym tam gdzie żyje sobie Quentin ze swoją grupką. Obszar zajmowałby także teren z Trollem i tamtym miejscem gdzie jest kamień.
GILDIE:
1. Myśliwi (Łowcy) - zajmowaliby się polowaniem.
2. Wojownicy - oczywiście obrona obozu itp.
3. Kapłani - to wiadomo.
4. Dyplomaci - Sojusze, wojny itp.
5. Druidzi - magowie; starsi rangą mieliby opanowane zaklęcia Ognia i Wody
6. Pojedyncze jednostki w postaci rzemieślników.
7. Skrytobójcy - wiadomo kim są
Głównym zadaniem mojego obozu byłaby ucieczka z Kolonii. Oznacza to przymierze z Nowym Obozem i Obozem Bractwa Śniącego. Tym samym konflikt ze Starym Obozem.
Po ataku na Wolną Kopalnię obgadałbym sytuację z Lee i wspólnymi siłami zaatakowalibyśmy Stary Obóz.
Mój obóz znajdował by się w tym zamku gdzie prowadzi nas Lester, po kamień ogniskujący.
Oczywiście zajmowałby duży obszar wokoło zamku :lol:
Szefem była by tam ,,święta czwórca":
-Diego, Gorn, Milten, Lester.
3 frakcje:
-Gildia Magii
-Gildia Walki
-Gildia Złodziei
Obóz znajdowałby się w jaskini czarnych goblinów. Każdy kto maiłby dość innych obozów mógłby tam przyjść, lecz przed tym być choć trochę doświadczony w walce bronią lub w magii. Głowne zajęcie polowanie i napadanie karawan:D.
Gildie:
-Starsi(Najlepszy Wojownik, Mag, Łowca).
-Czarni strażnicy, Szamani, Myśliwi.
-Zbieracze
-Niewolnicy
Obóz Króla
-Mury grubości 20m i wysokości 15m
-Brama której broni 15 strażników
-129456 ludności
-Mini plac na którym są:
jeziorko, wiele oswojonych potworów, wodospad za którym jest schowana moja siedziba, góry
-Plac targowy
-Klasztor
-Farmy hodowców
-Ogrodzony las z wilkami ścierwojadami trolami i cieniostworami dla myśliwych
-12 tawern
-2 burdele(przepraszam za wyraz)
-Port: 15 statków rybackich, 1000 Wojennych, 5 Królewskich
-20 areoplanów
-15 stajni w których jest po tysiąc koni
-Place szkoleń
-Centrum miasta
-Pomniki
-Warsztat: 26 taranów, 15 katapult, 300 rydwanów
-Zbrojmistrz
-Kowal
-Chaty
-Domy (dla bogatszych)
-Kartnograf
-Wróżbita
-Więzienie
-50 wież strażniczych
-99999 siedzib strażników + kasztel dowódców
-Fosa z 100000000 Topielców
-Dół skazańców:Wszystkie rodzaje golemów atakujących wrzuconych do dołu więźniów
-Arena walk
-Cmentarz
-Dodatkowe siedziby magów
-Znaki informacyjne
O czymś zapomniałem?:lol:
Krol Rhobar II
29-11-08, 16:54
Mój obóz nazywały się "Pogromcy Orków" . Jak sama nazwa wskazuje zajmowaliśmy się by zabijaniem orków i ich sprzymieżeńców .
Wygląd obozu :
-Mury ok. 5m. wysokości i co 15 m. duża wieża z łucznikami i kusznikami .:elf:
-Obóz byłby mniejwięcej wielkości Starego Obozu .
-3 bramy z mostami zwodzonymi (oczywiście na obkoło murów także fosa :P)
-W środku było by :
*siedziba króla (beziego :P) otoczona murem .
*dużo chat
*4 sklepy ze żywnością , 3 sklepy z bronią i 1 sklep z zbrojami .
*koszary i plac treningowy dla żołnierzy
*wieża magów
-Rangi :
*Nowicjusz - początkujący , wybierający drogę wojownika lub maga .
-Rangi wojowników :
* Wojownik -strażnik miasta
*Łowca Orków - doświadczony wojownik , który sprostał nie jednemu orkowi .:dwarf:
-Rangi magów :
*Wtajemniczony - włada podstawowymi czarami .
*Mag - doświadczony mag , który włada wieloma czarami .
*Arcymag - najlepszy z magów , włada wszstkimi czarami .
-Rangi specjalne :
*Skrytobójca - wykożystywany do zadań specjalnych ,typu ciche morderstwo .
*Specjalny kupiec - odpowiada za główny handel pomiędzy obozami .
mój obóz taki by był:
nazwa:obóz czarnych wojownikow.
rangi:
1.wojownik.wojownik ogranicza walkę czasami ucieka.
2.paladyn.walczy mieczem i kuszą.
3.wielki wojownik.włada wielkim magicznym mieczem.
4.obozowicz.ma prawo dostawać jedzenie dwa razy w dzień.
obóz miałby mury dookoła.
wieży miałby 8.
ocywiście mur jest gruby.
i kopalnia na wzgórzu w obozie może być
a władca to ja :D
Mój obóz nazywałby się "Obóz Beliara"
Otoczony byłby wielkim murem ozdobionym głowami buntowników do obozu prowadziła by jedynie droga teleportacyjna obóz składał by się z 3 części:
część pierwrza była by najbliżej muru w środku były by domy poszukiwaczy znajdowały by się tam:
- domki poszukiwaczy
- kaplica beliara
- sala tortur [ z gothic II na wyspie Irdorath ]
cześć druga była by otoczona ogromną barierą nie mozna wyjść ani wejść słurzyły by tam za przejście teleport w śródku:
- Szkoła czarnych magów
- Lochy
- jeziora z lawą
część ostatnia była by najbardziej strzeżona przez demony
a w środku
-MOJA siedziba coś na wzór kamiennej fortecy
-Arena [ tylko magia zaklęcia śmiercionośne mile widziane ]
- I miejsce gdzie zdrajcy są wieszani lub paleni na stosie
Ja nazywałbym się Dagoth-Ur [ był bym nieśmiertelny ]
Mała rekrutacja opętanych
DUŻA rekrutajcja Czarnych Magów,Nekromantów,Poszukiwaczy i innych.
Połorzony byłby na terenie orków
JA bym zrobił tak:
- Ogromny mur na którym byłby małe wieżyczki łucznicze po 3 łuczników albo kuszników
- Dookoła obozu fosa
- Dużo chatek
- Około 300 wojowników i 20 TAkich lepsiejszych np. GORN, CORD, TORLOF.
- Hersztem byłby BEzi (JA)
- 10 Nauczcielów
- Świątynia Innosa w której byliby Magowie Ognia (około 10)
- Duże spiżarnie Żeby ziomki miały co żryć
- 3 KUchArzY
- 12 Myśliwych
- W ŚroDkU obOzU taki zamek w którym byłby herszt i jego magnaci
- obóz leżałby na jakiejś górze najlepiej tam Gdzie są ruiny koło starej wieży xardasa
Już raz bodajże pisałem, ale postanowiłem zmienić projekt .
kraina Myrtana : lasy , jaskinie, ziemianki
było by nas ok. 6
Wszyscy mistrzowie miecza i wyćwiczeni w strzelaniu z łuków
Jesteśmy neutralni, nie ważne kto jest panem Myrtany. Nie mamy określonej nazwy. Jesteśmy bandytami, ale z honorem i własnym kodeksem.
Śpimy pod gołym niebem w lasach lub w jaskiniach.
Tworzymy grupę i dzielimy się obowiązkami. Nie mamy przywódcy.
Dobra zaczynam:
Obóz Adanosa:
Znajduje się w Kanionie Troli, który w magiczny sposób został powiększony, a w skale zostało utworzonych wiele tuneli w tym Kopalnia.
1.Władza:
Coś na wzór Republiki:
-Senat-przedstawiciele wszystkich kast;
-Rada Magów-magowie Wody
-Dyktator-powoływany na "specjalne okazje"
2.Kasty:
-kopacze-pracują w kopalni za co dostają niezłą sumkę i darmowo domek
-Nadzorca Kopalni-kontroluje wydobycie rudy
-Robotnicy i Myśliwi (kowale, rolnicy, itp.)
-Droga Miecza:
-Uczeń Miecza*-ludzie szkolący się w walce
-Strażnik**-wiadomo
-Elitarny strażnik***-elitarny Strażnik
-Droga Magii:
-Nowicjusz*-ludzie pragnący zgłębiać tajniki magii
-Alchemik**-zajmują się wiadomo czym
-Kaplan***-szerzy słowo Adanosa
[*-równe sobie kasty]
[**-równe sobie kasty]
[***-równe sobie kasty]
-Strażnik Równowagi-"paladyn" Adanosa
-Mag Wody-Mag Wody
3.Układ:
W samym kanionie znajdują się:
-domy większości ludzi
-arena (coś jak koloseum)
-targowisko
-szkoły
-wieża magów
-kuźnia
-tawerna
W tunelach:
-domy kopaczy
-kopalnia
-przetapialnia rudy
Przed kanionem znajduje się wieże, mur, fosa i Brama-jedyna wejście do Obozu. Jeszcze przed murami są farmy i domki myśliwych.
4.Ekwipunek:
-kopacze chodzą w strojach kopaczy,
-strażnicy w Zbrojach z Pancerzy Pełzaczy
-Elitarni Strażnicy w tych co powyżej ale wzmacnianych magiczną rudą
-Nowicjusze w togach wody tak samo jak alchemicy i kapłani
-Magowie wiadomo
-Strażnicy Równowagi w Zbroi z Magicznej Rudy
Główną bronią w obozie są Miecze Nadzorcy/Miecz Zwycięstwa i Ciężki Kusze/Łuki Śmierci. Jedynie Straznicy Równowagi noszą co im się podoba.
5.Cel
Utrzymanie równowagi.
W obozie panuje miła atmosfera.
Mój obóz byłby otoczony murem. Co pewien czas rozstawione byłyby wieże strażnicze. Postawiłabym przede wszystkim na rozwój gospodarczy wiec miałabym dużo kupców, farmerów i jakieś farmy ale to chyba trochę poza obozem. Miałabym pewien teren odgrodzony dla ważniejszych osób. Miałabym alchemików i zielarzy, kowal też by się przydał i oczywiście kilku płatnerzy, żeby robili pancerze dla poszczególnych gildii. Ludzie mieszkający w obozie mogliby na pewno awansować za pewne zasługi :) Acha i jeszcze małe koszary dla wojowników i strażników broniących mojego obozu :) No i oczywiście chatki dla mieszkańców.
Obóz Orków:
Gildie:
Kopacz Orków,
Obywatel Orków,
Nowicjusz Orków,
Strażnik Orków,
Mag Orków,
Generał orków.
Chaty wyglądają jak chaty w mieście orków.
Kopacze Orków maję Spodnie kopacza
Obywatel Orków ma Strój obywatela
Nowicjusz orków ma Szatę nowicjusza
Strażnik orków ma Ciężki pancerz Najemnika
Mag orków ma Mroczny płaszcz
Generał orków ma Ciężki pancerz łowcy smoków
Położenie:Ziemie orków,Zaraz koło miasta Orków.
Obóz ma duży kontakt z Orkami ale służy Adanosowi xD Jest załozony żeby szpiegować Orki.Nalęża do niego nowe postacie kilka postaci z 2 np Biff,Godar,Opolos.
Mój Obóz Nazywa się Łowcy Trolli:
-Chaty są jak w Sekcie
-wygląda jak Nowy Obóz
-jest tam 6 gildi:
-Górnik
-Myśliwy
-Mag Beliara
-Wojownik Beliara
-Łowca Jaskiniowych Troll
-Łowca Trolli
-Łowca Czarnych Trolli
-Jest tam ze 40 najlepszych wojowników np.Lee,Cord,Torlof itp.
-Są tam nasi najlepsi przyjaciele czyli Diego,Gorn,Lester i Millten.
-Przywódcą jest bezimienny
-Oraz są tam postacie z modu mroczne tajemnice (MT)
-Górnik ma strój kopacza
-Myśliwy ma skórzaną zbroje
-Mag Beliara ma szatę nekromanty
-wojownik Beliara ma zbroje Kruka z G2 NK
-Łowca Jaskiniowych Trolli ma zbroję Magnata
-Łowca Trolli ma zbroję paladyna
-Łowca Czarnych Trolli ma ciężki pancerz Łowcy Smoków
No i to jest mój Obóz
Mój Obóz to Bractwo Śniącego. Nie to Bractwo Śniącego co znajduję się na bagnie i co zawiodło naszego Pana, ani nawet Cor Kalom i jego nowicjusze oraz strażnicy, którzy dali się się pociachać Urizielem.
Obóz znajduję się oczywiście przy wejściu do Świątyni Śniącego. Nie pilnują go tylko fanatyczni strażnicy, ale też najlepsi wojownicy w Kolonii. Niektórym zbirom przecież nie zależy komu służą byle by byli dobrze opłacani. Blisko otwarto by kopalnię rudy, by opłacać czymś strażników. Orkowie wynieśli by się za most. Magami w Obozie nie byliby nędzni Baalowie, ale Nekromanci znający oprócz tradycyjnych przywoływań również magię Śniącego, którzy osiedli by w górskiej twierdzy. Otwarto by filię na bagnie, gdzie wytwarzano by bagienne ziele na potrzeby Obozu. Po Górniczej Dolinie krążyli by Strażnicy Śniącego wraz z Nekromantami, którzy załatwili by każdego kto nie chciałby poddać się woli naszego Pana Magów Ognia i Wody oraz Xardasa i paru innych. Dwa Obozy: Nowy i Stary wraz kopalniami znalazły się by w naszych rękach. Ich mieszkańcom postawiono by wybór: służba Śniącemu albo śmierć. Później ustanowiono by w tych Obozach namiestników Bractwa. I wkrótce wola Śniącego zapanowała by w całej Kolonii, a później w Khorinis i w Nordmarze, Myrtanie i Varrancie.
Gildie:
- Rada Śniącego - najbardziej zaufani słudzy Śniącego rządzący w jego imieniu w Obozie. W skład wchodzą: Naczelny Baal (najważniejsza osoba w Obozie), Arcymag Nekromancji, Przywódca Strażników, Szef Najemników, namiestnicy Starego Obozu, Nowego Obozu i filii na bagnie.
- Nekromanci - magowie znający się i nekromancji, i na magii Śniącego.
- Fanatyczni Strażnicy - chronią Świątynie.
- Najemnicy - chronią Świątynie, ale tym razem za odpowiedni zarobek.
- Nowicjusze - normalni mieszkańcy obozu, wytwarzają i ćpają bagienne ziele, studiują nauki Śniącego. Częściowo to dawni szkodnicy i cienie z Starego i Nowego Obozu.
- Kopacze - wydobywają rudę potrzebną do opłacenia najemników. Pracują w Starej i Wolnej Kopalni oraz tej koło Świątyni. Robią to co przed dołączeniem do Bractwa.
- Orkowie - w sojuszu z Bractwem, po przejęciu przez nasz Obóz władzy w Górniczej Dolinie rozpanoszyli się po niej, ale nic nie robią ludziom.
Położenie:
- Główny Obóz wokół Świątyni Śniącego i częściowo w niej.
- Dawny Stary Obóz.
- Dawny Nowy Obóz.
- Stara i Wolnej Kopalnia.
- Filia na bagnie.
- Główna siedziba Nekromantów w górskiej twierdzy.
- Posterunki Straży i Najemników znajdujące się w całej Kolonii.
Niech Śniący zawsze będzie z Wami!
<teraz mogę się śmiać>
:lol::lol::lol::lol::lol:
MarekBanan12345
14-03-09, 17:13
U mnie byłaby solidna kilkupoziomowa forteca. Kilkuwarstwowy drewniany mur z elementami kamiennymi. Na murze wieżyczki. Na wieżyczkach najlepsi łucznicy.Pod murem liczne pułapki. Na najniższym poziomie obozu stacjonowałaby spora grupa wojowników w grubych skórzanych pancerzach i kilku w metalowych pancerzach. Pilnowaliby obozu myśliwych. Na następnym poziomie Byłoby tylko kilku wędrujących wojowników w średnich pancerzach metalowych. Byłaby tam dzielnica kupiecka. Na najwyższym poziomie SOLIDNA , KAMIENNA warownia.Byliby tam najbardziej zaufani wojownicy. No i wódz
Moj oboz nazywal by sie Upadłych Paladynów
byli by w nim:
- Mroczni Paladyni
- Arcymistrzowie Miecza
- Upadły Rycerz
- Nekromanci
- Czarni Magowie
- Cienie
Kryjówka czyli jaskinia była by w ogromnej górze przy wejściu sało by 4 Rycerzy. W srodku gory panowal by porzadek bo kto by nieprzestrzegal zasad bylby karany praca w wykopaliskach albo kara smierci.
Na samym dole było by wykopalisko złota i rudy a pracowali by tam wszyscy ci ktorzy nieprzestrzegali zasad lub ci ktorzy zostali złapani :)
A-R-T-H-A-S
16-03-09, 09:20
Mój Obóz nazywa się Smoczy Obóz:
1.Obóz leży w lesie niedaleko starego obozu.
2.Jest tam kilka gildii:
a)Smoczy Kopacz
b)Smoczy Złodziej
c)Niszczyciel zła(Coś podobnego do najemnika)
d)Smoczy mag
e)Duchowy Smok(Przywódca smoczych magów)
f)Smokogłowi(coś takiego jak magnaci)
g)Smoczy Przywódca(Najwyższa Gildia w tym obozie ponieważ będziemy przywódcą)
3.Zbroje:
a)Zbroje smoczych kopaczy:
-Lekki strój Smoka
-Strój smoka
-Ciężki strój smoka.
b)Zbroje smoczych złodzieji:
-Lekka zbroja smoczych złodzieji
-Zbroja smoczych złodzieji
-Ciężka zbroja smoczych złodzieji.
c)Zbroje Niszczycieli zła
-Lekka zbroja Chaosu Smoka
-Zbroja Chaosu Smoka
-Ciężka zbroja Chaosu Smoka
d)Szaty Smoczych magów:
-Szata Smoczego maga
-Zdobiona Szata smoczego Maga
-Ciężka Szata Smoczego maga
e)Szata duchowego smoka:
-Smocza Szata
f)Zbroje smokogłowych:
-Lekki pancerz smokogłowego
-Pancerz Smokogłowego
-Ciężki Pancerz Smokogłowego
g)Zbroja Smoczego Przywódcy:
-Smocza zbroja
-Zbroja Mistrza Smoków(Najlepsza zbroja w całym obozie dostaję się ją jak zostaniemy przywódcą obozu i nauczymy się Alchemi i Kowalstwa).
mój obóz nazywał by się "Klasztor Mroku" obóz był by wielkości starego obozu mnie pilnowali by nekromanci a każdy z nich używał by Fali Śmierci Uriziela potem byli by mieszkańcy . potem był by 1 pierścień gdzie Magowie trenowali by Nowicjuszy potem by by 2 pierścień gdzie przebywali by arcymagowie i moi przyjaciele (Lester , Diego , Milten ) i wreszcie 3 pierścień gdzie był bym Ja , jako potężny nekromanta i Gorn jako moja prawa ręka.
Obóz Neutralny ( ON ) miescilby sie w gorach na polnocy, tam gdzie byl kamien ogniskujacy, palisaa postawiona by byla mniej wiecej w miejscu gdzie spotykamy Diego, moze troche dalej, w tunelu gdzie zabijamy harpie i udajemy sie po kamien, byly by glebsze korytarze gdzie kopacze wydobywali by magiczna rude, w samym obozie znajdowaly by sie domy i na koncu toz by scianie skalnej moja twierdza, wszystko by bylo zbudowane ze skal gorskich i drewna okolicznego lasu, dzieki wydobyciu rudy i solidnej obronie handlowalbym z innymi obozami
A mój obóz to taki:
- nazwa: obóz templariuszy
- rangi: górnik, wojownik, templariusz, mag ziemii w zielonych szatach
- na straży dwóch templariuszy przy wejściu
- wejście do mnie dozwolone dla wszystkich, sam bym się obronić umiał jako szef :>
- znienawidzony obóz: obóz bractwa
Ja bym chciał taki obóz : Twierdza Bractwa Innosa i Adanosa :
Byłby to ogromny zamek i twierdza na górze. Bardzo dużo ludzi by tam mieszkało.
Gildie:
Za Adanosem :
- Wodny kurier
- Strażnik Wody
- Paladyn Wody
- Mag Wody
- Arcymag Wody
- Mistrz Bractwa Adanosa
Za Innosem :
- Pomagier Ognia
- Wojownik Innosa
- Paladyn
- Mag Ognia
- Arcymag Ognia
- Mistrz Bractwa Innosa
Mój ,,obóz" a raczej siatka szpiegowska, rozciągała by się po całej kolonii. Pełniła by funkcję, podobną do Kręgu Wody w Nocy Kruka. Kilka przedstawicieli frakcji, było by wpływowymi ,,obywatelami", w trzech jakże to pięknych obozach, a reszta siatki pełniła by rolę pospólstwa wyłapującego plotki. Choć pewnie, każdy z obozów nie identyfikowałby nas jako zagrożenie. To po dłuższym działaniu bylibyśmy najpotężniejszą frakcją w kolonii. Możemy założyć że siatka zwie się ,,Kieł Siekacza".
A główne dowództwo, znajdowało by się... A co! załóżmy że w opanowanej wieży mgieł.
A mój obuz był by na bagnie:
NAZWA: Lut Golę
Mury do okoła, wieżyczki na nich strażnicy świątynni z kuszami, była by świątynia w której czciło by się Beliara, w obozie nie zabrakło by targu, chaty były by dla mieszkańców, w drugiej częsci miasteczka znajdowały by się domki dla niewolników którzy pracowali by dlamnie w kopalniach rudy. Na wschud znajdowali by się nekromanci.
Na zachud rozciągały by się chaty orków z którymi mielibyśmy sojusz, byliby oni inteligentni.
MOJE GILDIE:
-Elitarny strażnik Beliara
-Strażnik Beliara
-Kupcy
-Nektomanci
-Demony
-Splugawieni mieszkańcy Beliara
-I moi własni strażnicy: Splugawieni paladyni Beliara
Coldkiller
29-06-09, 11:56
Cor_Bar czy wiesz że ostatni post w tym temacie był ponad 30 dni temu?
Poza tym ortografia...
PS:Wiem że jesteś nowy ale nie pisz w starych tematach,nawet jeśli ciekawie piszesz.Sorry za off-topa.
Mag Wody Myxir
29-06-09, 12:03
Mój obóz:
Nazwa: Wolny Obóz
Miejsce: Kanion Trolli przy punkcie ogniskującym
Wygląd: 2 Wieże przy bramie, Co 13 metrów wieżyczka, mury grubości 1.5 metra, świątynia magów wody, ratusz (moja siedziba), koszary, kuźnia, Targowisko, karczma, Dom miwszkalnhy, lochy.
Ludzie: strażnicy, magowie, najwyższa rada strażników ( w tym ja)
Wstęp: kupcy, magowie, strażnicy, najwyższa rada i za upoważnieniem.
Wiem że jesteś nowy ale nie pisz w starych tematach,nawet jeśli ciekawie piszesz.Sorry za off-topa.
Sam jesteś nowy. Chce napisać coś o swoim obozie to mu nie zabraniaj (temat nie został zamknięty).
Co do tematu.
Nazwa: Obóz Cieni
Przywódca: Archol
Opis obozu: znajduje się na zniesieniu, otoczony murami o grubości 1m, wysokości 10 m. Główna siedziba (Archola) znajduje się pośrodku obozu, jest tam też kuźnia, koszary, lochy, knajpy, targowiska, świątynia Beliara, domy, wielki posąg Beliara. W obozie tym zamieszkują słudzy Beliara, kupcy wielbiący boga śmierci, wędrowni Asasyni.
Gildie:
a) Wojownicy z Czarnych Świątyń Beliara: posługują się wielkimi mieczami dwuręcznymi, pancerze pokryte magiczną rudą, czarne, znają 6 krąg.
b) Zwiadowcy Cienia: miecze jednoręczne, długie łuki, pancerz: czarne kolczugi pokryte stalowymi częściami (nagolenniki itp.)
c) Rekruci Cienia: nowi człąnkowie obozu, posługują się jednoręcznymi mieczami, toporami, krótkimi łukami. Pancerze: czarne, skórzane.
Mój obóz
Nazwa:obóz paladynów
Przywódca:ja :lol:
Położenie:obóz położony w górach.Przy jedynym wejściu wielka palisada.Z licznymi korytarzami i jaskiniami.
Poziomy(gildie):
Paladyn:Wojownicy szkolący innych młodych wojowników,umiejący używać magii(głównie leczenia) ubrani w ciężką zbroje z mieczem innosa.
Mag:mag posługujący się magią.Ochrania przywódce obozu
Strażnik:Strażnicy pilnujący ważnych miejsc
Młody mag:uczeni w bibliotekach,pracujący w świątyniach
Zwiadowca na koniu:zwiadowca sprawdzający nowe jaskinie.
Wysłannicy innosa:Bardzo potężni rycerze walczący dużą bronią(jednoręczną),tarczą z godłem innosa i po bokach z kolcami oraz z hełmem.Ubrani w zbroje ze magicznj rudy.
Niewolnicy:Są to głównie orkowie.
Ważne miejsca:
kopalnia:to w niej niewolnicy pozyskują magiczną rudę.
Domy mieszkalne:znajdują się w jaskini z wieloma korytarzami.
Opuszczona jaskinia:siedlisko zombie,szkieletów jak i nieumarłych cieniostworów.Dawna świątynia beliara.
Mimo że tam nie ma zbyt wiele życia(stworów żyjących)nie raz z niej wydostają się zastępy orków.
Magowie podejrzewają że jest tam jakiś teleport do świątyni śniącego.
Plac targowy:Codziennie z placu targowego wychodzi około 5000 bryłek rudy,to z tego źródła dochodu jest najwięcej bryłek do robienia pancerzy.
Siedlisko bestii:położony w środku obozu krater który prowadzi do świątyni beliara.żyje tam smok.
Koszary:zazwyczaj jaskinie za domami z których mieszkający tam paladyni wchodzą do koszar.Jest to podziemny plac treningowy z dużoma korytarzami.
Świątynia innosta:to tam jest siedziba przywódcy obozu.
łączni w osadzie jest:50 paladynów,30 łuczników z 5wież.
30 kawalerii(są to po prostu zwiadowcy)
ps:to mój drugi post więc prosze o wyrozumiałość jak by coś było nie tak.^_^
jak i 1 katapulta.
To tak:
Miejsce: Ogromna góra lub wygasły wulkan (Wiele metrów kwadratowych płaszczyzny w środku)
Uzbrojenie: Wielkie pierścienie murów wspinających się po tej górze, na poziomach murów (5) Było by 2 razy więcej wierzy niż na poprzednim poziomie 2 wierze na samej górze, a 32 na samym dole :wacko: łucznicy na wieżach (2 na każdej) i po dwóch strażników przy branie (5 bram) w środku miasta mała armia.
Miasto: neutralne dla innych, kwitnie handel i walka, tani alkohol xD, Mały "domek nocy" Dużo domów, Kościółek (a raczej kapliczka), no i koncerty, i kabarety co tydzień na arenie. Oczywiście: Bezi - king
Mój obóz byłby położony w lesie. Większość domów to po prostu jaskinie wykopane w ziemi lub dziury wydrążone w pniach drzew. Mieszkańcy obozu słyną ze swojej tajemniczości i ubierają się w specjalnie obrobione kory drzew. Proces przekształcenia kory w dobrą zbroję jest czasochłonny i znany tylko przez elitę obozu. Na czele obozu stoją "ojcowie" którzy traktują drzewa jako swoje dzieci. Potrafią oni komunikować się z florą a w szczególności z drzewami. Poza tym nie potrafią używać magi i uznają ją za niszczycielską moc. Mieszkańcy obozu są nazywani "drzewnikami". Ich głównym pożywieniem jest sok z pnia oraz grzyby. Nie lubią walczyć, ale w obronie są bardzo groźni i nie należy ich lekceważyć. Droga do obozu jest bardzo trudna i łatwo się zgubić, dlatego nikt z zewnątrz jeszcze tutaj nie dotarł.
Mój obóz byłby w skale czyli jaskinie połączone drabinami i na samym szczycie stałaby kamienna foteca
Mój obóz znajdował by się głęboko w lesie. Miałbym do dyspozycji 10 osobową grupę świetnie wyszkolonych łuczników, a nasz motto by brzmiało "pancerz nie czyni z nas rycerzy ale nasze zdolności" -_-
ja bym zrobił obóz szyderców.Był by to malutki obóz z karczmą,kuźnią kilkoma domami mieszkalnymi.Obóz otaczała by drewniana palisada.Był by ukryty w lesie.Byli by tam
Złodzieje,
Zabójcy.
Obóz by sie zajmował kradzieżą i zabójstwami na zlecenie^_^
Thral.Misju
05-08-09, 17:42
Nazwa Obozu : Obóz Legionu
Położenie: Na pustynnych otchłaniach ^^
Klasy rządzące: Wojownicy/Magowie
Zadanie obozu:Niszczyć,grabić,plądrować.
Opis: Wysokie mury,wielkie trwałe bramy,ogromny pustynny obszar dookoła,wspaniale wyszkoleni wojownicy,splugawieni magowie,bestie kodo...To wszystko czyni obóz niezwyciężoną fortecą oraz idealnym punktem oblężniczym...
(...) Mieszkańcy obozu są nazywani "drzewnikami(...)
Tak, a przywódcą obozu jest Rasiak!
Smok Cienia
05-08-09, 21:14
Nazwa:Sekta Równowagi.
Miejsce:Wieża Mgieł.
Przywódca:Tant
Gildie:
-ArcyLisz Równowagi.Nieumarły
-Lisz Równowagi.Nieumarły
-Strażnik Równowagi.Żywy
-Dyplomata.Żywy
-Zabłonkana Dusza.Żywy
Historia:Niegdyś potężni magowie dzisiaj jedynie nieumarli.Dlaczego tak się stało?Kiedy Tant był jeszcze potężnym Magiem Ognia musiał się poświęcić dla Myrthany.Od dał dla kraju,życie lecz nieumyślni magowie wskrzesili,lecz nie wiedzieli,że w śród nich jest Nekromanta.Przez to Tant zamiast powrócić jago żywy wrócił jako nieumarły jako Lisz.Przez to wpadł w szał uciekł nim.Przezdał być kapłanem Innosa,ale niechciał też być po stronie Beliara więc założył obóz w Koloni Karnej.Sekte Równowagi tych którzy zgineli za Innosa i tych którzy zgineli za Beliara przywracał ich do rzycia,ale zaczeli oni wszyscy nawrócili się w stronę Boga Równowagi Adanosa.Ale żeby równowaga istniała zaczeli przyjmować również żywych i tak powstała Sekta Równowagi.
Od dał dla kraju,życie lecz nieumyślni magowie wskrzesili,lecz nie wiedzieli,że w śród nich jest Nekromanta.Przez to Tant zamiast powrócić jago żywy wrócił jako nieumarły jako Lisz.Przez to wpadł w szał uciekł nim.
Wszystko jasne!
Klan Nekromantów
miejsce- okolice opuszczonej wierzy w G1 tam gdzie jeden kamień ogniskujący był.
Gildie: Wojsko
Najemnik- najemny wojownik
Strażnik-strażnik obozu
Elitarny Strażnik- po długiej i wzorowej służbie strażnik awansuje i strzeże ważniejsze strefy.
Wojownik Chaosu- elitarny strażnik po awansie zna podstawy magii i broni centrum obozu starej wieży może wydawać polecenia najemnikom i strażnikom.
Generał-dowodzi wyprawami zbrojnymi i wydaje rozkazy wszystkim żołnierzom, mieszka w zamku.
Gildie: Magia
Uczeń- przynieś podaj
Uczeń mroku- awans ucznia służy magom i czasami wojownikom chaosu
Mag sługa- uczeń mroku po awansie służy magom może uczyć się tylko niektórych pism i poznaje podstawy magii.
Mag- mag uczy się: pism, alchemii, magii, i innych rzeczy które mag znać musi .
Wysoki Mag- mag po awansie może wybrać dwie ścieżki wysokiego maga lub Nekromanty Wysoki Mag dowodzi magami podlega bezpośrednio Arcymagowi .
Nekromanta- Mag po wyborze tej oto ścieżki uczy się wskrzeszać zmarłych przywoływać demony ( może nawet stać się liszem ) jest to potężny czarnoksiężnik.
Arcymag – dowodzi wszystkimi Nekromantami, Magami i Generałami można powiedzieć król obozu.
Gildie: Reszta
Szpieg- szpieg umieszczany w innych obozach
Skrytobójca- Awansowany szpieg ma za zadanie usuwać różne osobistości w wrogich obozach
Łotr – atakuje karawany kupieckie i zbiera haracz
Dyplomata – paktuje z innymi obozami
Posłaniec- przenosi paczki w obozie ( listonosz:lol:) i roznosi do innych obozów wiadomości od magów.
Kupiec- sprzedaje towary i ustala ceny
Chłop- uprawia warzywa i owoce w ogródkach oraz pilnuje bydła.
Osadnik- Zajmuje nowe tereny, buduje domy
Płatnerz- kuje zbroje
Kowal – robi wszystko inne czego nie robi płatnerz
Kopacz- kopacz w pobliskiej kopalni rudy.
Informacje O Obozie:
Obóz miałby własne stajnie, ogródki, kuźnie oraz pastwiska( ale niezbyt duże ). Obóz byłby otoczony palisadą i fosą, a jedyna droga MOST byłaby świetnie strzeżona.
Obóz Głównie utrzymywałby się z handlu, napadów i dzięki niedaleko odkrytej kopalni rudy. Obóz podzielono by na 3 strefy
1 strefa- mieszkaliby w niej kopacze, osadnicy, chłopi, kupcy, posłańcy, łotry, kowale i płatnerze bronili by jej najemnicy i strażnicy czasami lecz rzadko Elitarni strażnicy.
2 strefa- mieszkali by w niej osadnicy, chłopi, kupcy, kowale, płatnerze, uczniowie, uczniowie mroku, magowie słudzy, magowie, dyplomaci, posłańcy. Strefy 2 broniliby strażnicy, elitarni strażnicy i rzadko wojownicy chaosu.
3 strefa- mieszkali by w niej: kupcy, uczniowie mroku, magowie słudzy, magowie, nekromanci, wyżsi magowie, osadnicy, Generałowie, posłańcy, kowale, płatnerze i Dyplomaci. Na środku strefy 3 w wierzy mgieł ( czy jakoś tak) żyłby Arcymag i najważniejsi magowie i nekromanci. Niedaleko Wierzy byłby mały niby-zamek w którym żyliby Generałowie i ich doradcy. Wszystkiego pilnowali by Elitarni strażnicy, Wojownicy chaosu i czasami strażnicy.
asgarify201
31-08-09, 20:57
Mój obóz znajdował by się na plaży ( tam, gdzie znajdują się te zrujnowane statki ). Nazwałbym go Zapomniany Obóz. A oto szczegóły :
Gildie :
Robotnicy : Zajmowaliby się połowem ryb dla handlarzy, budową domostw, kuciem broni i pancerzy itp.
Straż mniejsza : Byliby porozstawiani wokół całego obozu. Pilnowaliby porządku, broniliby wejścia do obozu i mieliby na oku robotników.
Straż większa : Wojsko, które broniłoby obozu przed ewentualnymi najazdami. Pilnują także skarbca.
Magowie : Nie oni rządzą obozem, ale mają w nim bardzo dużo do powiedzenia. Są potężni. Lepsi od magów ognia, czy wody. Leczą straż większą podczas bitew i ewentualnie sami używają magii, by rozprawić się z wrogiem. Magowie mają paru członków w radzie, jednak to nie do nich należy ostateczna decyzja.
Rycerze : Pilnują wszystkiego i wszystkich w obozie. To ich jedyne zadanie. Nie biorą udziału w bitwach. Podczas nich ukrywają się w zamku. To oni mają najwięcej przedstawicieli w radzie i to oni mają w niej decydujący głos.
Władca : Miał wielkie wpływy na kontynencie, jednak porzucił to i dobrowolnie udał się do koloni karnej, aby zaznać spokoju. Zebrał ogromną liczbę najlepszych ludzi, którzy pójdą za nim w ogień. Poprzez swoje wpływy dostaje wszystko czego zapragnie od króla. To on jest skarbcem tego obozu. Wydaje wszystkim ludziom pożywienie i wypłaty. ( z pomocą robotników )
Opis : Na środku obozu stoi zamek. W jego komnatach znajduje się skarbiec i magazyny na żywność. Cały obóz otacza cienka palisada.
Głównym wrogiem obozu jest sekta, która odmówiła dostarczania obozowi bagiennego ziela w zamian za rude.
Obóz ma też swojego przedstawiciela na placu wymian. Tak jak Diego zachęca nowych do przyłączenia się do obozu.
TAKA JEST MOJA WIZJA OBOZU.
Mój obóz byłby niewielki, znajdował by się w lesie, dla bezpieczeństwa otoczony palisadą (coś w stylu tej przed Starą Kopalnią). Po środku byłoby ognisko a na około ławeczki. Do tego znajdowałaby się tam jakaś chata (może dwie, coś w stylu takiej jak ma Buster w G2).
Nie byłoby żadnego podziału na gildie. Każdy byłby równy. W obozie znajdowałoby się maksymalnie 10 ludzi - każdy gotowy pójść za innymi w ogień (czyli można określić ich jako grupę zaufanych przyjaciół)
Nazwa Obozu:Obóz Sprzymierzeńców.
Gildie:Szaman/Mag,Wojownik Cienia,Kopacz Ciemności,Zbieracz Zazdrości :P,Ninja/Zabójca.No i oczywiście Przywódca.
Położenie:Obóz znajdowałby się na jakiejś Górze.Otoczony był by murem z wieżami,które mogłyby strzelać głazami lub czymś takim w wroga.
Opis Gildii:
Szaman/Mag-Mag Ochronny bądź pomagający w walce.Szaman uczyłby się magi Adanosa i Innosa,a Mag mógł posiąść wiedzę na temat czarów Zła(Beliara).Nosiłby lekkie szaty,które zapewniałyby dobrą ochronę.
Wojownik Cienia:Wojownik wykonujący polecenia przywódcy bez sprzeciwu.
Byłby on mistrzem we wszystkich stylach walki.Nosiłby ciężkie zbroje,które zapewniają bardzo dobrą ochronę.
Kopacz Ciemności:Ranga trochę wyżej postawiona od zbieracza zazdrości.
Wydobywa on rudę i inne materiały potrzebne do planów przywódcy Obozu.
Nosiliby oni spodnie jak kopacze i krety.
Zbieracz Zazdrości-Najniżej postawiona osoba w całym obozie.Zbierają oni ryże i inne rzeczy,które można zjeść.Chodziliby bez zbroi.
Ninja/Zabójca-Bardzo dobrze wyszkolony zabójca.Potrafi zaatakować z zaskoczenia.Jest on bardzo przydatny w zabijaniu wroga w innym obozie oraz w swoim,jest z niego bardzo dobry szpieg.Nosiłby on lekkie ubranie dające niewiarygodną szybkość oraz ciche poruszanie.
Przywódca-Najwyżej postawiona osoba w całym obozie.Czasami musi walczyć o przywódco.Nosi on najlepsze zbroję w obozie zrobione z rudy i magii różnych bogów,które zapewniają niesamowitą obronę.
Opis:Obóz znajduję się na jakiejś górze.Obóz otoczony jest murem.
Często toczy wojny z Starym Obozem.
To jest mój obóz xD.
Nicolas Tosti
12-09-09, 16:36
Nazwa Obozu: Obóz Pracy
Gildie: Jedna klasa pracująca
Położenie: W lesie w górach nad rzeką
Opis Gildii: Wszyscy pracują w kopalni rudy, nie ma podziału na pracujących i strażników, każdy pracuje tyle samo co pozostali wszyscy chodza z gołymi klatami i w szerokich spodniach jak kopacze z starego obozu
Opis: Wszyscy mieszkaja w drewnianych domkach, obóz nie ma fortyfikacji ale jest jedna wieza na której zawsze ktos patrzy czy nie zblizaja się inni wrogowie
Nazwa : Wysoki Obóz
Miejsce : Kamienna Forteca
Gildie : Robotnik - kilof i ubranie robocze - pracuje w kopalni, Wojownik - miecz jedno ręczny i łuk - polują, pilnują kopalni i bram, Strażnik - podzielony na 4 rodzaje : kusznik - sztylet i lekka kusza, słaby i zwykły strażnik - miecze jedno ręczne i lekkie kusze, elitarny strażnik - miecz dwóręczny i ciężka kusza, mag ziemi - 1 arcymistrz 5 zwykłych magów - zupełnie nowy typ magii runicznej opierający się na magi ziemi, szata maga. 1 dowódca - miecz dwóręczny i kusza wojenna.
Opis : Po obu stronach mostu bramy, most podnoszony na obie strony. Na placu pod kamieniem ogniskującym chaty dla robotników, na pierwszym poziomie siedziby wojowników i arena. Na drugim poziomie siedziba straży i knajpa. Na najwyższym poziomie siedziba dowódcy i burdel. Na podeście z kamieniem ogniskującym siedziba magów z jaskinią ( podobną jak w NO tylko trochę mniejszą). Kopalnia na pierwszym poziomie, szyb podobny do SK. Ruda na handel z królem, z SO z NO i OS.
Lord of Fire
27-09-09, 15:42
Nazwa : Wysoki Obóz
Miejsce : Kamienna Forteca
Gildie : Robotnik - kilof i ubranie robocze - pracuje w kopalni, Wojownik - miecz jedno ręczny i łuk - polują, pilnują kopalni i bram, Strażnik - podzielony na 4 rodzaje : kusznik - sztylet i lekka kusza, słaby i zwykły strażnik - miecze jedno ręczne i lekkie kusze, elitarny strażnik - miecz dwóręczny i ciężka kusza, mag ziemi - 1 arcymistrz 5 zwykłych magów - zupełnie nowy typ magii runicznej opierający się na magi ziemi, szata maga. 1 dowódca - miecz dwóręczny i kusza wojenna.
Opis : Po obu stronach mostu bramy, most podnoszony na obie strony. Na placu pod kamieniem ogniskującym chaty dla robotników, na pierwszym poziomie siedziby wojowników i arena. Na drugim poziomie siedziba straży i knajpa. Na najwyższym poziomie siedziba dowódcy i burdel. Na podeście z kamieniem ogniskującym siedziba magów z jaskinią ( podobną jak w NO tylko trochę mniejszą). Kopalnia na pierwszym poziomie, szyb podobny do SK. Ruda na handel z królem, z SO z NO i OS.
Dobry post. Mało takich gdzie wszystko ma ręce i nogi . Zazwyczaj wszystko w obozie jest zajebiste, miecze, pancerze wyszkolenie . Tylko skąd do jasnej cholery mieli tyle pieniędzy ? No właśnie wyczarowali . Tu mamy kilka źródeł całkiem dobrego zarobku . Ruda pewnie spełnia 80% zapotrzebowań na gotówkę, ale burdel , knajpa i handel trofeami robi swoje.
Na przyszłość piszcie takie posty bo większość tutejszych obozów jest jak marzenie 6 letniego chłopca.
gothicman2
27-09-09, 17:33
obóz magów- zamieszkiwali tu wszyscxy magowie którzy nie chcą mieszkać w no lub so
- ok. 40 nowicjusz
- nekromanci magowie ogani i owdy
- gildie: nowicjusz, mag ognia, arcymag ognia, mag wody, arcymag wody, nekromanta
Nazwa obozu: cichociemni
Położenie: w trudno dostępny górach
Kasty: brak, wszyscy są jednakowi oprócz przywódcy
Opis członków obozu: dobrze zbudowani mężczyźni, solidne zbroje zrobione z zwierzęcych trofeów, ale to nie znaczy, że są pokryci jakąś włochatą skórą zwierzęcia, ich zbroje są zbudowane m.in. z płytek pancerzy pełzaczy, smoczych łusek czy równie mocnych materiałów, zdobią je ostre rogi cieniostwora, żeby trolla itp. mają wymalowane twarze - to wszystko daję im nieco dziki wygląd. Ich plecy zdobią wielkie dwuręczne miecze, mocne łuki i kusze. Nie używają magii, nie są mile widziani w miastach.
Opis: nie otoczony żadnym murem ani żadną fosą ale położony w trudno dostępnych górach, gdzie aż roi się od trolli, zębaczy i innych nieprzyjemnych bestii. Na obóz składa się kilkanaście chatek na wzór tych z Nowego Obozu, na środku jest wielkie ognisko, rożno, kocioł - zbierają się tam członkowie, jedzą odpoczywają. Przed jedną chatką jest niewielka kuźnia i porozwieszane skóry i trofea dzikich zwierząt. Gdzieś na uboczy członkowie ćwiczą swoje umiejętności w posługiwaniu się bronią białą. Członkowie sami robią sobie zbroje i broń, nie są skorzy do rozmowy, nie lubią wpuszczać na swoje tereny i atakują prawie każdego, znakomicie się skradają i ciche akcję to ich specjalność ale nie można ich wynająć
Zadania: wszystko co prowadzi do zysku, polowania na wielkie i rzadkie zwierzęta dla drogocennych łupów, napadanie na wioski, kradzież itp. sprzedają to swoim sprawdzonym kupcom
Wibrujące Ostrze
"I gdy nie było już nadziei, oni sprzeciwili się ówczesnemu układowi. Dali więźniom alternatywę! Której nie sposób było nie rozpatrzyć!"
-Wibrujące Ostrze to stowarzyszenie więźniów z Górniczej Doliny, które nie popiera żadnego z trzech obozów. Owi skazańcy uważają że bariera nie zostanie zniszczona w żaden sposób, ludność znajdująca się w tamtejszych obszarach musi się z tym pogodzić i ułożyć sobie życie.
-Ich obóz znajduje się w dawnym klasztorze mnichów zajmujących się poliformią. Jest tam miejsce dla każdego i wszech obecna jest tolerancja.
-Głównym zajęciem członków organizacji jest odbudowa ruin klasztoru, polowania i ćwiczenia bitewne (na wypadek ataku, któregoś z obozów).
-Stowarzyszenie na ma przywódcy, wszystkie decyzje są akceptowane poprzez głosowanie.
Swój obóz założyłbym wraz z kilkoma ludźmi niedaleko Nowego Obozu tam gdzie są dwie chatki rybackie. Odbudowalibyśmy je i otoczyli małą palisadą. Wejścia pilnował by jeden z nas. Łowilibyśmy ryby w jeziorze i polowali na ścierwojady (czasami wilki), a ich mięso byśmy smażyli i jedli. Nie walczylibyśmy z żadnym obozem. Było by nas około 10-12. Mielibyśmy wyznaczone dyżury na dany przydział. Nie byłoby żadnej hierarchii. Każdy by się posługiwał takim orężem jakim chce, miałby dowolną zbroję i umiejętności. Byłaby to grupa przyjaciół, nie mielibyśmy nazwy. Każdy byłby równy, panowałaby demokracja. Handlowalibyśmy z skórami wilków, które upolujemy, a w zamian chcielibyśmy rudę na wyposażenie, zyskami dzielimy się równo. Mielibyśmy informatorów (trzech) w każdym obozie. Wyznajemy Adanosa i modlimy się do niego.
Nazwa: Odwyk dla Wrzoda i osób wrzodopodobnych.
Miejsce: Chatka Wrzoda.
Cel: Pomoc Wrzodu i osobom wrzodopodobnych odstresować się i zmniejszyć sympatię do zwierząt.
A tak na poważnie:
Nazwa: Obóz w Lesie.
Umiejscowienie: Obóz na drzewach w lesie. Coś podobnego do planety ze Star Warsów gdzie Wookie mieszkały.
Cel: Bogacenie się w sposób napadania na inne obozy, porywanie ludzi z Górniczej Doliny dla okupu. Hodowla ścierwojadów pod obozem. Polowania.
Przywódca: Deroshel - Mądry, sprytny człowiek. Najlepiej z całego obozu włada łukiem i mieczem. Studiuje też trochę magie ale głównie skupia się na orężu. Na jego usługach są Magowie Leśni oraz Wielka Rada. Mieszka na najwyższym z drzew.
Strażnicy: Wszędzie. Głównie władają łukami. Używają strzał z trucizną wyrabianą przez magów leśnych. Jest ich pełno. Kiedy ktoś łamie zasady obozu strażnik wyczuwa to za pomocą magii.
Rangi - Strażnik:
Dziecko Natury - Nowy człowiek w obozie. Zajmuje się pomniejszymi zadaniami. Hoduje zwierzęta i poluje.
Wtajemniczony - Pełnoprawny członek obozu. Pilnuje obozu i wymierza sprawiedliwość wrogom natury.
Zielone Ostrze - Prywatni ludzie Wielkiej Rady. Przydzielane im są ważniejsze zadania.
Strzała Liścia - Ludzie ci są na usługach magów leśnych. Zdobywają składniki do mikstur, trucizn oraz lekarstw.
Członek Wielkiej Rady - Zajmuje się wychowywaniem Zielonych Ostrzy. Decyduje wraz ze wspólnikami o sprawach obozu.
Rangi - Mag Leśny:
Nowicjusz Trawy - Nowy mag. Jest na usługach Rady Natury. Uczy się alchemii. Nie pobiera nauk o magii.
Członek Kory - Początkujący mag. Zaczyna nauke magii ale nadal uczy się alchemii. Bardzo rzadko ale zajmuje się wyrobem słabych mikstur.
Mag Natury - Pełnoprawny mag. Zna magie natury oraz alchemię.
Tworzy mikstury oraz rzadziej trucizny.
Członek Rady Natury - Zajmuje się wychowywaniem Nowicjuszy Trawy. Mistrz magii natury. Zawodowiec w alchemii. Tworzy mikstury, trucizny oraz lekarstwa.
Jak dołączyć?
Aby dołączyć do Bractwa Natury należy znaleźć nasz las, nasz obóz. Wtedy dostaje się propozycje nie do odrzucenia. Należy wtedy dołączyć do obozu. Dlatego właśnie bardzo dużo w obozie jest zagubionych dzieci. Dzieci pobierają nauki i stają się częścią natury.
ja zrobił bym obóz Kensaiów:
Mur obronny wokół kilku jaskiń i drewnianych domów a także wielki pałac w wyrzeźbionej i ogromnej jaskini.
-Przy bramie wschodniej na murze ośmiu strzelców a na dole dwóch kensaiów z dwoma długimi mieczami.
-W środku pięciu kupców i mnóstwooo kensaiów a także w pałacu Mistrz dwóch mieczy uczący wszystkiego czego się da.
można w nim zostać min:
Złodziejem-Zabójcą-asasynem-kensaiem
Nowicjuszem mordu-Czarodziejem mordu-Arcy czarodziejem mordu
łucznikiem mordu-strzelcem mordu-łowcą mordu-tropicielem mordu
Mój obóz nazwał bym obozem Mistrzów Miecza, znajdował by się na jakimś płaskowyżu przy kopalni.Miałby kamienne mury o grubości kilku metrów z dwiema drewnianymi bramami(obie pilnowane przez strażników). Główną fortecą była by wysoka wieża z marmuru otoczona czterema wieżami strażniczymi. Wokół było by dużo domków wykonanych z cegły. a Jeśli chodzi o gildie to tak:
-Robotnicy(zajmowali by się wydobyciem)
-Miecznicy(Coś w podobie do cieni i szkodników)
-Wojownicy miecza(pełnili by rolę strażników)
-Ostrza(elitarna ochrona przywódców)
-Mistrzowie miecza(Przywódcy obozu)
Mój by się nazywał ,,Obóz Swobody''
Przed wejściem stało by 2 strażników.
W środku by byli ludzie:
-Strażnicy
-Kopacze
-Cienie
-Wrzód
-2 orków oswojonych
2 wieże obronne
Przywudcął obozy bym był na zmiane z Diego.
Stał by coś ok.1 kilometra od wodospadu.
Była by komnata magów ognia.
Dracco Hunter
23-10-09, 19:00
Mój obóz nazywałby się "Obóz wojowników z gór" i znajdowałby sie baaardzo wysoko w górach. Wejścia do niego strzegłby ogromny smok, który przepuszczałby tylko osoby, które przeszły "test", albo które miałyby pozwolenie na wejście. Wygładałby mniejwięcej tak:
- najniższy poziom (około 700 m nad poziomem morza)
- chaty należące do najuboższych mieszkańców obozu,
- wielka kuźnia ( w której by pracowali mieszkańcy)
- drugi poziom (ok. 850 m n.p.m.)
- sklep z bronią
- sklep z żywnością
- sklep alchemiczny
- sklep ze zwierzakami (w którym można by kupić sobie pupilka)
- stadnina
- domy mieszkańców i ich zwierzaków
- trzeci poziom (ok. 1000 m n.p.m.)
- te szkoły mają w sobie tyle dobrego ze uczą wyłacznie tego czego się chcę z danej dziedziny:
- szkoła walki bronią
- szkoła alchemiczna
- szkoła jeździecka
- poziom czwarty (ok 1500 m n.p.m.)
- pałac w którym by mieszkal bezio
- budynek obrad (w którym ustalało by się innym pensje, ceny towarów itp.)
Mój obóz:(poniżej)
Nazwa:Alchemo
Położenie:Za nowym obozem
Gildie:Mag,Alchemik
Jak się przyłączyć:Zdobyć 4 rumy:światło,uzdrowienie,kula ognia,uderzenie burzy.dać je szefowi(bezimienny)
Budynki:
-Sala alchemiczna
-Siedzba Nekromantów
-Mnóstwo chatek
-Centrum Chodowli Scierwojadów
-Klatki Demonów
-Sady:bagiennego ziela,orkowego ziela,twardziennia i innych rośłin
-Chodowla kretoszczurów (na sadło)
Mur:Ceglany i pilnowany przez demony
Brama:wielka żelazna strzeżona przezdwóch nekromantów
I to tyle.
Sługa Adanosa
31-10-09, 11:02
Obóz był by podobny do obozu bandytów w NK.
Dzieli się na 5 Obozów (kast).
Gildie:
1) Żądzi Mag Wody,
2) po nim są jego strażnicy,
3) handlarze,
4) górnicy,
5) myśliwi.
Obozy:
-maga,
-handlarzy,
-koszary,
-kopalnia,
-obóz myśliwych .
Żeby się dołączyc trzeba przynieś księge (wyznaczoną przez maga).
Każdy obóz jest otoczony palisadą albo murem.
zbroje cieni, bandytów i strażników (z G1).
Obóz wyglądał by tak:
-W ogromnym zamku Wrzód i jego zwierzęta
-10 Strażników
-W jaskini będzie pracować Bezimienny
-Kopalnia Rudy
-Handel ścierwojadami
-Klasztor Gwałcicieli
Gildie:
Handlarz -Przynosi i sprzedaje ścierwojady
Opiekun - Opiekuje się zwierzętami Wrzoda
Gwałciciel - Potężny wojownik w służbie u Wrzoda
NAZWA: Obóz Gwałcicieli
MIEJSCE: Las
PS. Wrzód włada pod Barierą
Nazwa : Obóz Barbarzyńców
Wielkość : Jak SO
Styl : Zbudowany Pod Ziemią ( pod lasem do SK)
Wygląd: W drzwi wbity topór a przed drzwiami Strażnik Obozu
Obóz miał by 80 osób :
40 barbarzyńców-którzy mieli pancerze jak kruk w NK+Pięść Trolla
20 najemników- pancerz najemnika+Ostrze Najemnika
20 Buntowników-Zbroja z płytek pełzaczy+Krwawy Miecz(ten Bulita)
W środku pochodnie, knajpa z piwem arena kużnia i 10 wielkich domów po 8 osób a wieczorem na scenie tańczą dziewczyny pół nagie :D
A obozie miła atmosfera lecz widać przeszywającą armie zła z północnej części Koloni...
Obóz ten jest położony na Mglistej Polanie, nie opodal NO. Jest on duzy i ma 2, bramy południową i północna. W bramie stoi 4 Upadłych Aniołów, są uzbrojeni w kusze i miecze 2H. Aby się zapisać do obozu trzeba zrobić 3 misje: Dostarczyć do Diego skórę cieniostwora, Zabić kowala Darriona z OS, Przetransportować lis od Xardasa do Miltena.
Gildie:
-Upadły Nowicjusz, od 5lvl
-Upadły Wojownik lub Upadły Mag, od 10lvl
-Upadły Anioł, lub Nekromanta, od 18lvl
-Anioł Miecza, lub Anioł Śmierci, od 30lvl
Nauczyciele:
Milten : Mana i Kręgi Magii
Cord : Miecz 1H
Cor Angar : Miecz 2H
Xardas : Czarna Magia
Diego : Łuk i Zręczność
Gorn : Siła
Skorpion : Kusza
^_^
-60 Strażników Zbroja Straży Królewskiej
-Chatki,Ludzie,Kupcy,Fosa,Farma,Duży Zamek
-Klasztor
-Pomnik adanosa
-Gildie
BeautilLie
15-11-09, 18:45
Kasta Myśliwych
W obozie było by około 20 myśliwych. Polowali , by na różne zwierzęta, ale specjalnością byłyby trolle. Zarabiali ze sprzedaży trofeów zwierząt , a mięso wykorzystywali do jedzenia. Każdy posiadał , by długi łuk , skórzany pancerz oraz zwykły miecz.
NAZWA: Armia wolności Myrtany
HISTORJA
Mój obóz to obóz ludzi którzy sprzeciwili się królowi i na własną ręke chcieli zatrzymać hordy orków a później zaprowadzić porządek w Myrtanie. Lecz nie dysponowali odpowiednimi środkami więc postanowili zająć Korinis żeby stworzyć dostatecznie wielką armię przeciwko orką. Ale była barjera która w tym przeszkadzała lecz oni bez wachania prawie całą swoją armią zeszli do górniczej doliny, zostało kilku żeby pilnować i zdawać raporty o tym co dzieje się poza barjerą. Podzielili się na dwie grópy jedna zbudowała obuz w górskiej fortecy (część rządząca) a dróga w kanionie trola (tamgdzie był Diego w misji z kamieniem ogniskującym). Część w kanionie wydobywałą rude i szkoliła większość nowicjuszy. Ci którzy żądzili zajmowali się produkcją mieczy, zbroi, łóków i kusz oraz handlem i rekrutacją zdolniejszych wojowników. Ich zbroje to połączenie zbroi palladyna i łowcy smoków.
WYGLĄD OBOZU:
-w środku kamienne mury i wierze
-przed murami chaty kopaczy i ludzi nisko postawionych
-za murami domy ludzi ważniejszych
do okoła wszystkiego jest palisada (bardzo solidna z gróbych bali) i małe wierze
-w głównym obozie jest 4 kowali a w tym z kopalnią 2
-2 nauczycieli walki od każdego rodzaju broni i magowie do nauki magi
-place treningowe
-siedziby dowódców
-dużo chandlaży
-2 bramy w każdym obozie
-6 strażników przy każdej bramie
-oddziały rozrzucone po całej koloni w grupach 8 osób
-oddziały szturmowe po 20 osób(atakujące wrogie obozy i niszczące orków)
-siedziba magów(jeden z najważniejszych budynków)
GILDIE:
-kopacze(ale i tak wyszkoleni w walce)
-wojownicy z pod kopalni
-wojownicy z głównej części
-wojownicy eskortujący transporty
-strażnicy
-wojownicy specjalni
-magowie
-arcymagowie
-wojownicy elitarni
-przywódcy
WYPOSARZENIE LUDZI:
-kopacza: kilof, miecz bojowy, skurzana zbroja
-wojownik z pod kopalni: miecz półtoraręczny, lekka kusza, lekka zbroja wojownika
-wojownik z głównej części: wyrok wojownika(miecz), kusza zbroja wojownika
-wojownik eskortujący transport: miecz z magicznej rudy, ciężka kusza, ciężka zbroja wojownika
-wojownik specjalny: wściekła stal(miecz), bojowa kusza, wzmocniona ciężka zbroja wojownika
-mag: runy, szata maga
-arcymag: runy 6 kręgu, szata arcymaga
-wojownik elitarny: dwuręczny miecz z rudy poświęcony w kapliczce, wzmocnina bojowa kusza, ciężka zbroja wojownika z magicznej rudy
-przywudca: gniew inosa(zaczarowany przez magów), zbroja przywudcy armi wolności myrtany
Ja swój obóz położyłbym w górach (przy Nowym Obozie).
- nazwa obozu : obóz górskich wojowników
- gildie : szpieg, mag powietrza, wojownik zakonny, wojownik
- przy wejściu do obozu brama i dwie wieże strażnicze
Nevermind90
09-12-09, 16:01
Mój wyglądał by tak:
-forteca znajdująca się w górach
-długa grobla
-wuchte wojsk
-długi mur
-wieża z rogiem gdzie będzie się alarmować i sygnałować na bitwy
-Gomez dowódca straży
-Pyrokar magów
-Lester złodzieji
-no i ja Cały władca
Tak mniej więcej by to wyglądało:dwarf:
Lubię tematy gdzie można wykazać się swoją wyobraźnią. Mój obóz znajdowałby się w opuszczonej wieży Xardasa, tylko garstka skazańców (wliczając samego Nekromantę) wiedziałaby o jego istnieniu. Ów zatopiony budynek, służyłby tylko członkom mojego obozu do spotkań (członkowie porozrzucani są po całej Kolonii Karnej, pozorując przynależność do danych obozów). Nazywalibyśmy się "Zaćmienie", w naszych szeregach znajdowaliby się najbardziej utalentowani skazańcy, a naszym znakiem rozpoznawczym byłby krótki miecz ze złotą rękojeścią.
Naszym głównym celem byłoby zebranie ogromnych wpływów u różnych warstw społecznych, oraz zajęcie czołowych stanowisk w obozach.
Ja obóz położyłbym w górskiej fortecy w GD.
"Rangi":
1.Obrońca - broni obóz przed wrogiem. Przywódca - Wulfgar
2.Myśliwy - zdobywali by pożywienie dla obozu. Przywódca - Dragomir
3.Zbieracz ziół - gość który zbiera zioła z okolicy i przynosi magom. Przywódca - BRAK
4.Łowcy smoków i orków - chyba nie muszę się rozpisywać czym się zajmują. Przywódca - Gorn
5.Magowie - Tworzą mikstury lecznicze dla łowców i zarządzają sprawami obozu. Przywódca - Milten
Ksiaze Demonow
18-12-09, 20:34
Nazwa obozu: Obóz Demonów
Mój obóz znajdowałby się przy zawalonej kopalni, którą mijamy na samym początku gry. Droga prowadziłaby do wnętrza ziemi. obóz byłby w wielkiej jaskini do której prowadziłby dość długi most nad rzeką lawy.Klimat byłby mroczny i piekielny. Byliby tam kupcy handlujący nie tylko zwykłą bronią i pancerzami, ale też mieczami i toporami zaklętymi ogniem, pancerzami z baardzo dużą odpornością na ogień, 5 razy mocniejsze zaklęcia ognia.
Dołączając do obozu można by było być:
Wysłannikiem - ma za zadanie szukać najlepszych i najsilniejszych wojowników w koloni i sprowadzanie ich do obozu oraz przekazuje wiadomości z obozu
Górnikiem - pracuje w kopalniach miasta wydobywając magiczną i czarną rudę, w przypadku znalezienia czegoś cennego górnicy zanoszą przedmioty do szefa górników który identyfikuje przedmiot, po czym decyduje czy mu się przyda, czy górnik może sobie to zatrzymać
Wojownik płomienia - Zostaje wysyłany do innych obozów, by pokazywać potęge swojego miasta, wyzywa na pojedynki i wykonuje specjalne misje swojego i innych obozów, zlecające zabicie kogoś, lub czegoś. Awansuje z wysłannika
Pan ognia - Mag specjalizujący się oczywiście w magii ognia, ale może tez opanować inne żywioły. Awansuje z Wysłannika
Piekielny Strażnik - broni miasta i górników przed różnymi potworami i wrogami, ma za zadanie przemierzanie podziemi w poszukiwaniu wartościowych przedmiotów, zabijanie bestii zagrażających miastu i obrona Mistrza. Awansuje z górnika
Władca bestii - również mag, tyle tylko, że specjalizujący się w przyzywaniu hord bestii walczących w jego obronie. Może opanować inne żywioły, lecz żadko mu są potrzebne. Awansuje z Górnika
Magiczny Wojownik - zostają nim tylko nieliczni, którzy stali się mistrzami walki bronią białą lub dystansową, jak również opanowali dar magii. Potrafi zakląc swą broń, by raziła magią lub ogniem. Może robić to samo co inne klasy lecz nie podlega nikomu. Tylko on może się widzieć z Mistrzem i brać od niego misje. Awansuje z każdej klasy
Klasy poboczne,czyli takie, na które można awansować w każdej chwili:
Zabójca - wyszkolony mistrzowsko w fachu złodziejskim. Może się szkolić tylko w broni jednoręcznej i łuku, lecz może zatruć swą broń co czyni go groźnym
Polimorf - z reguły słaby lecz może opanować zaklęcia przemiany w najpotężniejsze bestie. Może też je wzmacniać tak, by były silniejsze np. Cieniostwór z siłą i odpornością trolla
BUHAHA Wysilcie sie
To jest tak
Nazwa-obóz assasynów
Gildie-Assasyn
nowicjusz cienia
obrońca mistrza
mistrz
umieszczenie-Na terytorium orków zaraz po ich wybiciu
obrona-most i tu cały sekret za mostem są mury (3metrowe)
most z drewna (ale utwardzany skałami z magicznego skalnego golema) most rozwalamy i prowadzimy ostrzał z murów z łuków mimo że słabsze od kusz to większy zasięg uwaga to dopiero zewnętrzny pierścień.Gdyby jednak żołnerze dostali się na most to i tak pod dołem jest przepaść
rozwalamy most.
To dopiero defensywa a co z ofensywą taki przykład wróg przebiegał przez most i zaklinował mechanizm niszczący most.Co wtedy,cywile do wewnętrznego pierścienia.Nowicjusze cienia -ph34r--ph34r--ph34r- świetnie spadają z murów:lol2: mogą się na nich schować zeskakują i zaskakują wroga po czym niszczą część armi.Zapomniał bym o gospodarce znajdują się tam pola uprawne magicznego winogrona.
I jedziemy dalej
Wewnętrzny pierścień
Assasyni bronią go świetnie kusze z magicznymi bełtami sprawują się doskonale.gniew innosa -miecz- ciacha wroga na cząstki
budynki są ustawione strategicznie
Gospodarka-zatyka-wino,miecze,kusze,runy główny dochód i rum z eksportu
A i jeszcze jedno jest droga ucieczki tajny tunel rozwalany po ucieczce smoczym pocałunkiem
Michalxx9m
31-12-09, 21:27
Mój obóz:
nazywa się ochroniarze ambasadora
-byłbym ambasadorem myrtany
w mieście khorinis
-moi ochroniarze mieli by ciężki pancerz straży i długie dobre miecze. Mój obóz byłby tymczasowy więc ja mieszkałbym wnamiocie wielkim a przywejściu ochroniarze, a w środku towarzysi.^_^
Mój obóz mieściłby się w Górskiej Fortecy i nosił taką samą nazwę^_^
Przed mostem stałby kamienny mur ze stalową bramą po środku i dwoma basztami po jej bokach.Na basztach staliby strażnicy kuszami,a w cieniu bramy dwóch ciężkozbrojnych.Po przejściu przez bramę wchodziłoby się na most strzeżony przez oswojonego golema.Między mostem a murem zbudowane były by domy dla kilku strażników broniących bramy.Za rzeką miałaby swój początek droga do Fortecy.Po jej bokach znajdowałyby się domy dla mieszkańców i przyjezdnych.Na szczycie wejścia do fortecy broniłaby kolejna brama.W fortecy mieszkałby władca,jego doradcy i przywódca staży.
Kasty(od najniższej):
- robotnik,
- mieszkaniec,
- rzemieślnik,
- knecht,
- strażnik,
- gwardzista,
- mag,
- baron,
- władca.
Mój obóz wznosiłby się na terenie byłego miasta Orków. Byłby starannie otoczony palisadą, w środku znajdowały by się namioty i domy z drewna. Były by tam kasty (od dołu):
- robotnik - pracowali by na terenie obozu i/lub w kopalni która byłaby niedaleko. Mieliby normalne ubrania, uzbrojeni w pałki itd.
- myśliwy - zaopatrywali by obóz w mięso, uzbrojeni w zbroje podobne do szkodników z nowego obozu i z krótkimi mieczami,
- strażnik - pilnowali by porządku w mieście, uzbrojeni w topory i krótkie miecze
- żołnierz - główna siła militarna obozu, zbroje podobne do strażników świątynnych, miecze dwuręczne
- szlachcic - najważniejsze osoby w obozie czyli w tym wypadku ja :)
Mój obóz:
Nazwa: Obóz Uciekinierów
Położenie: Gdzieś w lesie
Gildie: (od najniższej)
- Złodziej (Skórzana Zbroja - z elementami stali - i laga, bez broni dystansowej)
- Bandyta (strój bandyty, podobny do Średniej Zbroi Szkodnika, Miecz Bojowy, jakiś łuk)
- Zabójca (Peleryna z kapturem, sztylet i ewentualnie jakaś broń 1-ręczna, kusza)
Miejsca:
- Most (wstęp: każdy, kto nie jest w służbie Króla)
Jest to rodzaj "wejścia", za nim znajduje się Brama. Wokół są bagna.
- Gildia Złodziei (wstęp: Złodziej, Bandyta, Zabójca)
Jest to obszar rozciągający się za bramą. Obszar nadziemny jest bardzo mały, ale za to pod ziemią, jest ogromny. Są to specjalnie wybudowane podziemia. Siedzibę tam mają Złodzieje. Niemile widziani są Bandyci, mimo, że mają wstęp. Znajdują się tam: więzienie, burdel, tawerna, biblioteka, sala z trofeami)
- Obóz Rzezimieszków (Bandytów) (wstęp: Bandyta, Zabójca)
Jest on otoczony palisadą. Dostać się tam można, idąc przez 2 mosty za bramą. Zabójcy rzadko tam zaglądają. Często dochodzi tam do bójek. Znajdują się tam: drugi burdel (nieco gorszy), druga tawerna (lepsza), arena, wybieg dla wilków (tresowanych).
- Sekta Zabójców (wstęp: Zabójcy, czasem uhonorowani Złodzieje)
Jest to dość wysoka wieża, lekko wystająca ponad poziom czubków drzew. Na 4 piętrze (a jest ich, bez szczytu, 5) znajduje się most prowadzący do domku na drzewie, w którym siedzibę ma przywódca Zabójców i (teoretycznie) całego obozu. Są tam (w wieży): 2 posągi Beliara (jeden na szczycie, drugi w niewielkiej podziemnej salce, Sali Tortur), wspomniana już Sala Tortur i Sala Zabójstw (podziemie), bar (parter), Komnaty Zabójców (1 piętro), Sala Ćwiczeń (2 piętro), Sala Przyjęć (3 piętro), Sala Modlitwy i Medytacji oraz Biblioteka (4 piętro), Zbrojownia całego obozu (5 piętro).
Mój obóz znajdował by się w starej orkowej świątyni. Nazywał by się obozem uciekinierów, jak nazwa wskazuje składa by się z uciekinierów z różnych obozów. Było by w nim 4 kopaczy, 3 strażników, 3 nowicjusz, 4 strażników świątynnych, 3 szkodników, 2 najemników, 1 kreta, 1 kowala Stone i 1 maga. Posągi orków wywalił bym do pobliskiej doliny, a "bramę" zburzył bym i postawił nową drewnianą z kamiennymi wzmocnieniami. Były by tam 3 domki, a wielka komnata była by podzielona na 3 pokoje: 1 pokój był by mój, 2 pokój to magazyn, 3 pokój to sala obrad. Koło bramy była by szopa w której była by kuźnia.
Podział na gildie:
Strażnicy:
- mieli by zbroje strażników z SO tylko że trochę przerobione
- pilnowali by bram i magazynu.
- należał by do nich 1 domek
- składali by się ze Strażników z SO
Gwardziści:
- byli strażnicy świątynni
- gildia elita
- nosili by Ciężką zbroje świątynną
- należał by do nich 1 domek
pilnowali by wejścia do wielkiej sali
Myśliwi:
- składali by się z Najemników i szkodników
- dzielili by się na Myśliwych( szkodnicy, nowicjusze) i Łowcy (najemnicy)
- łowcy mieszkali by wraz z Strażnikami, a do myśliwych należała by 1 chata współdzielona z kopaczami
- nosili by swoje stare zbroje
- zajmowali by się zaopatrzeniem
Pozostali:
- Magowie:
*składali by się z Maga i nowicjusza
* mieszkali by wraz z Gwardzistami
* Mag należał by do rady
- Kopacze:
* składali by się z Kopaczy, kretów i kowala.
* zajmowali by się sprawami codziennymi obozu
* kowal zajmował by się bronią
To narazie wszystko ;]
Mój znajdowałby się w i dookoła górskiej fortecy tak do dużego mostu.
Byłyby tam:
spora kopalnia rudy, podziemia z wielką biblioteką, obszar ćwiczeń dla wojowników i strefa mieszkalna.
Gildie to: Nowi-nowicjusze, Górnicy-wiadomo kto, Praktykanci-coś jak cienie, Wojownicy-wiadomo, Magowie-różni i Lordowie-przywódcy.
Fajna zabawa :]
Mój by wyglądał mniej więcej tak:
-Plac ćwiczeń dla wojowników
-Obóz byłby obok jeziora
-Dużo drzew
-Mocne fortyfikacje
Gildie: Przybysze, Kopacze, Magowie, Magnaci, Strażnicy, Inżynierowie (dla fortyfikacji)
Mój to ogromny zamek w kształcie duzego kwadratu, 12 baszt, fosa i 2 poziomy murow [tzw gorne miasto] balisty, mangolene i wojownicy. Żołnierze to 1-rekrut [cos w stylu cien, tylko slabszy] potem Wojownik miecz, topora, mlota czy cos takiego. Potem kusznik pozniej-arbalista i lucznik-orli strzelec czy cos takiego [wymaga dopracowania] i oczywiscie pół magów. Skołowalo by sie jakiegos speca od magii i by ich uczył. Najpierw rekrut pół magii, Pół mag, Mistrz pół magii [nie mylic z arcymistrzem ktory uczy ;)] Oni by byli taki pol magami, bo mieli by bardzo duzo many+walka slaba kosturem. Walczyli by tylko zwojami ktore bym im fundowal ;) W bitwie stalo by takich 5 z tylu i dawalo aury, deszcze ognia, leczenie itp.
Ja założyłbym obóz szkodników, którzy wykonują trudne zadania zlecone przez magów wody i Laresa. Znajdował, by się on tam gdzie jest posterunek Aidana, oczywiście rozbudował by się, ale nie za mocno. Były by tam trzy chaty, duże ognisko i mała drewniana wieżyczka.
Xardas 1993
18-01-10, 10:23
Znajdował by się w ruinach twierdzy zmiennokształtnych, zmiennokształtni klasztornicy by dowodźili tym obozem nauczali by zwykłych magów magi zmiennokształtnych.
Na środku placu by ćwiczyli Gwardźiści pare straganów na placu magowie ćwiczący magie i nowicjusze, oraz winniaże zbierający wino z winorośli.
Gildie:
zmiennokształtni klasztornicy>Gwardźiści>Kupcy>Nowicjusze>Winniaże>Gońcy leśni(roznosili by wiadomości i towary innym obozom)
Pancerze:
Zmiennokształtni klasztornicy:szata taka co magów wody,tylko że brązowa
Gwardziści: Taka zbroja co Kruka w G2NK tylko że niebieska
Kupcy: Ozdobny strój w czarnym kolorze
Nowicjusze:strój nowicjuszy z G2 tylko brązowego koloru
Winniarze: Strój kreta w zielono-fioletowym kolorze
Gońcy leśni:średni strój szkodnika(zielona chusta, czarna skóra)
Umiejętności:
Zmiennokształtni klasztornicy uczą magi przemiany bez run.
Gwardźiści uczą walki bronią wręcz.
Kupcy uczą nas targowania się.
Nowicjusze _______________
Winniarze uczą nas robienia wina,zbierania i sadzenia winogron, oraz tworzenia różnych mikstór z winogron.
Gońcy Leśni uczą rozpalania ognia w dowolnym miejścu,wytwarzania łuku Gońców oraz tworzenia z czystego alkoholu koktail mołotowa( po rzuceniu w przud efekt jest taki jak czar ognistej burzy w gothic2^_^)
Nazwa:Obóz nekromantów
I Pierścień :
Farmy ziół magicznych, jadalnych oraz grzybów
Kopalnie pełne nieposłusznych nam wcześniej orków i zniewolonych członków innych obózów wydobywających teraz dla nas rudę.
Wojownicy-Nekromanci
Nekromanci-Kusznicy
Mur zewnętrzny i wewnętrzny
II Pierścień :
Kupcy
Koszary
Wierze strażnicze
Wojownicy-Nekromanci
Nekromanci-Kusznicy
Zamek w którym znajduje się Główny Nekromanta, Uczeń i inni nekromanci
Poza Obozem
Fosa
Orkowie zniewoleni umysłowo przez nas
Szkielety
Szkielety-Magowie
Zombie
Ożywieni członkowie innych obozównp. Ożywiony Neck
Demony Ognia i Wody
Golemy
Trolle
Strażnicy-Nekromanci przy bramach
TheMrPhoonzang
21-01-10, 15:58
Obóz Grabieżców
Byłby w lesie między SO,a a obozem sekciarzy.
Otoczony Usypanym murem, coś jak SO.
Miałby dwa poziomy:
- na ziemi: strefa handlowa, szkoleniowa i mieszkalna
- na drzewach: strefa dowodzenia;]
Cztery Gildie:
- Zieloni - hodowali by zwierzaki i odwalali brudną robotę
nosiliby skórzane zbroje i siekiery
- Grabieżcy - napadali by na inne obozy i transporty oraz bronili obozu
nosiliby zbroje grabieżców(coś jak najemników tylko w leśnych kolorach) i długie łuki oraz długie miecze
- Zabójcy - elita obozu, faceci do najważniejszych zleceń
nosiliby pancerz zabójców(coś na wzór zbroi cienia, ale czarne) i miecze śmierci albo dwuręczniaki
- Druidzi - elita intelektualna, od leczenia rannych do zarządzania obozem
nosiliby szaty druida(coś na wzór szaty guru) i przyzywali potwory
OK. Mój obóz znajdował by się za wodospadem na wprost obozu na bagnach. Znajdowała by się tam wielka jaskinia jaskinia gdzie mieszkało by pospólstwo. Wszędzie roiło by się od strażników ale nie zwracali by oni uwagi na bójki. Dalej znajdowało by się przejścię do mniejszej ale bogatszej części obozu, którą zamieszkiwali by magowie, nauczyciele, bogatsi handlarze itp. Na jej końcu znajdował by się pałac (mój) w, którym znajdowała się najcenniejsz relikwia Beliara. Oczywiście wejście do niej było by zapieczętowane zaklęciem tak, że tylko od środka można je otworzyć za pomocą relikwi. Obóz byłby bogaty ale utrzymany w tajemnicy ponieważ każdy, który chciałby o nim mówić poza nim aby go odkryto dostawał padaczki i stracił mowę i umiejętność komunikowania się ze światem :blush:
Mój obóz nazywałby się Łowcy Orków. Znajdowałby się w starej cytadeli. Oczywiście głównie zajmowałby się polowaniem na orków. Cytadela byłaby naprawiona, paostawiłbym też domy obok cytadeli ( za drewnianym mostem tak gdzie są ogary czy ogry ), siedziba władcy byłaby w kamiennej fortecy. Handlowałby z innymi obozami bronią orków, mięsem i trofeami. Do kopalni sprzedawani by byli orkowie-niewolnicy. Z Nowym Obozem byłby zawarty sojusz.
Rangi :
- Mieszkaniec. Zajmowałby się najłatwiejszymi pracami typu: drwal, stolarz, kowal. Aby nim zostać trzeba zapłacić danine w wysokości 500 bryłek rudy i 5 skór wilka, można tez dać tylko skóre cieniostwora lub trola i wtedy płaci się tylko 100. Gdy się przystąpi dostaje mieszka się w jakiejś karczmie gdzie są łóżka. Dom kosztuje 750 bryłek rudy.
Kupiec lub Myśliwy
- Kupiec. Oczywiście zajmowałby się handlem z obozami.
- Myśliwy. Zdobywałby jedzenie dla obozu i mniej warte trofea. Polowałby na: krwiopijce, ścierwojady, wilki, kretoszczury, czasami na topielce. Aby nim zostać trzeba być adeptem w borni jedno-ręcznej i adeptem łuku. Trzeba tez dać 15 skór wilka lub 700 bryłek rudy.
- Doświadczony myśliwy. Polowałby na topielce, zębacze, czasem na brzytwy, ogary i cienistwory. Aby nim zostać trzeba oddać albo 10 żądeł krwiopijcy, albo 20 skór wilka, lub 1000 btyłek rudy.
-Strażnik. Pilnowałby części obozu gdzie są domy i wejść do obozu.
-Elitarny strażnik. Pilnowałby cytadeli, kamiennej fortecy i samego władcy obozu.
-Wojownik. Walczyłby z małymi grupami orków. Wymagany jest poziom 15. adept broni jedno lub dwu-ręcznej.
-Łowca Orków. Dowodził by wojownikami. Wymagany poziom 20, siła conajmniej 70. Czasami sami chodzili by na polowania, ale już na mocniejszym orków.
-Elitarny Zabójca Orków. Oni jako jedyni ( oprócz strażników władcy ) mieliby wstęp do kamiennej fortecy. Wymaganypoziom 28, mistrz borni jedno i dwu-ręcznej, adept kuszy lub łuku, siła conajmniej 85. Atakowaliby najmocniejszych orków, brali ich do niewoli ( rzadko im się to udawałom albo orkowie atakowali ich bez przerwy albo oni sami by wszystkich wyrżnęli, że tak nie ładnie się wyraże).
- Generał. Obmyślał by strategie ataku. Dowodził by wojskami.
- Władca. Zarządzał by całym obozem.
Jednym z doświadczonych mysliwych byłby Diego.
Elitarnym strażnikiem byłby min. Thorus.
Wojownikiem byłby Lester i Lares.
Elitarnym Łowcą Orków min. byłby Gorn.
Genrałem byłby Lee.
Władca oczywiście BEZIMIENNY.
Byłaby też częśc kamiennej fortecy gdzie nikt prócz Bezimiennego nie miał w sztępu.
Obóz oficjalnie czcił by Innosa. Bezimienny byłby potężnym wojownikiem, lecz znałby kręgi magii i oddawał się naukom nekromancji. W Kamiennej Fortecy była by kaplica Beliara o której wiedziałby tylko on i Xardas. A teraz coś mniej tajemniczego. Lee Mieszkałby w cytadeli razem z łowcami orków i wojownikami. On oczywiście miałby ładniejszy dom niż oni. W miejscu gdzie mieszkają myśliwi, kupcy i mieszkańcy byłaby też arena. Ten który popełnił jakąś zbrodnie byłby tam dawany tylko z zardzewiałym mieczem i stawał do walki z potworami i wojownikami. Jeżeli wygrał pare razy zostawał wrzucany do lochu w kamiennej fortecy gdzie Bezimienny eksperymentowałby na nim.
1) Lokalizacja obozu:niedaleko wieży Xardasa.
2)Ludność:Około 70 osób
3)Reputacja w obozie:
Najmniej szanowani są posłańcy oraz słudzy.
Następnie są strażnicy oraz handlarze.
Najbardziej szanowane osoby to Magnaci i Druidzi.
4)Praca Mieszkańców:
W wolnych chwilach mieszkańcy robią wino,warzą piwo oraz zajmują się alchemią.
5)wyposazenie strażników:
Dobry długi miecz (z G2) oraz ciężka kusza.
No tak mój obóz to obóz Paladynów. Miejsce położenia tego obozu to byłaby najprawdopodobniej Górska forteca. W obozie znajdowali by się Paladyni jak i knechci, knechci byli by ubrani w oczywiście zbroje straży miejskiej a paladyni w swoje pancerze. Każdy miałby jakieś zajęcie, typu trenowanie itp. Obóz byłby duży, przed mostem była by palisada którą strzegli by strażnicy. No były by jakieś chatki, beczki, ogniska i co tam jeszcze. A w fortecy przesiadywał by władca tego obozu. No i oczywiście jeszcze w fortecy była by karczma, zbrojownia i parę innych pomieszczeń. To wszystko.
SynAdanosa
19-02-10, 10:00
dobra jedziemy
1.Nazwa:Obóz Egzekutorów
2.Położenie znajdowało by się pod wieżą Xsardasa tak gdzie jest to jezioro na dole na jezioże zbudował bym drewniane scieszki jak w OS
granice znajdowały by się od stróżuwki z G2 gdzie jest kopalnia po przejscie koło skał
3.główne siły bitewne znajdowały by się na brzegu obozu żeby go chronic
4.Najważniejsze budynki wzniesione były by na samej górze tam była by chatka szefa Raulina
5.Ludnosc to około 80 osob 30 żołnierzy,20 elitarnych żołnierzy.10 Kuszników w tm 5 najważniejszych magnatów a reszta to takie chłopaki na posyłki
6.Uzbrojenie :Magnaći posiadali by Ostrze Najemnika,Elitarni żołnierze posiadali by Miecz Nadzorcy,Zwyki żołnieże posiadali by Dobry Miecz Dwuręzny Kusznicy posiadali by Kusze Łowcy Smoków a chłopaki na posyłki zwykłu miecz taki jakma diego w G2
7.Obóz zajmował by się produkcja bagiennego ziela i wytwarzaniem wina
8.Chłopcy na posyłki zajmowali by się zanoszeniem listów do innych obozów i takie tam duperelki .Elitarni Żołnierze połowa była by na zewnatrz obozu i obserwowała Orków czy niepodchodza zbyt blisko a kusznicy postawieni by byli na wieżach obronnych.
Mój obóz byl by podzielony na poziomy,oddzielone bramami i murami. Takich poziomów było by 6. Oczywiście pierwszy poziom byłby na ziemi a reszta coraz wyżej (taka góra) . Na końcu ostatniego poziomu piąła by się ścieżką w góre (tak jak do Dextera w G2) Byłby tam zamek. Rozmiarów pięć razy większych od obozu Dextera. Na dziedzińcu byłby rynek. A poziomy...
1Poziom - pelno strażników, i takich z kuszami (ci z kuszami na bramie i murze)
2 Poziom- Uprawy ryżu, bagiennego ziela itp.
3Poziom - Bazar.
4Poziom - Koszary rycerzy. (tam by trenowali moi rycerze - żołnierze)
5Poziom (największy,większy nawet od poziomu zamkowego) - Azyl dla wszystkich przeciwników Gomeza:devil:. Chaty obywateli ( takie jak w dolym Khorinis).
6Poziom - Gildia magów ognia oraz wody
Poziom Zamokowy - W zamku rządził bym ja, a moim dradcą byłby Lee. Na zamkowych blankach byli by strażnicy miejący na wszystko oko. Za zamkiem jaskinie, (by skryć obywateli w razie ataku na obóz)
Gildie:
- Mieszkańec (nie muszę wyjaśniać czym się zajmują, to jedna z dwóch pierwszych gildi)
- Zbieracz (zbiera ryż bagienne ziele itt, to jedna z dwóch pierwszych gildi)
- Strażnik bramy (pilnuje bram poziomów, awansuje ze zbieracza )
- Strażnik obozu (patrolują cały obóz,awasuje z Mieszkańca)
- Mag ognia (potężny mag, potem arcymag, awansuje z Strażnika Obozu)
- Mag wody (potężny mag,potem arcymag, awansuje z Strażnika Bramy)
Teraz gildie którymi nie mogą zostać ludzie z tego obozu (są w obozie gośćmi lub przebywają bez wiedzy dowódcy)
- Handlarz, Paser ( wiadomo czym się każdy z nich zajmuje)
- Złodziej, morderca (...)
- Włuczęga, wróg Gomeza, (to ludzie którzy nie są mieszkańcami , ale mimo to tu żyją)
- Biedak, żebrak (...)
N e c r o ^^
07-04-10, 21:53
Mój obozik....
-Czarni Magowie-Pełnią role strażników oraz torturują jednego mieszkańca na dzień
-Smoki Średniej wielkości moj elitarny oddział
-obóz był by pod ziemią (w rodzaju jakaś wielka jaskinia)
-Tylko jedno wejście które można zamknąc
-Mieszkańcy-Obywatele,kopacze (xD)kupcy
-W srodku znajdują się domy, Brama do Królestwa Beliara
-Koszary,kuźnia itp
Wyznajemy: Beliara
Beliar !
Wkurzony Innos
20-04-10, 08:07
Mój obóz byłby w kamiennej fortecy i na terenach od zejścia na bagno aż do mostu do cytadeli, w tycz dwóch miejscach(jedynych wyjściach) byłby mur i bramy. Ludzie mieszkaliby w wydrążonych w skale jaskiniach i murowanych domach. Broniliby go strażnicy w ciężkich zbrojach z kuszami wojennymi i wrzaskami berserkera. Rządziłby nim bezio wraz z najwyższą radą. Utrzymywałby stosunki dyplomatyczne z wszystkimi obozami a zajmowałby się wydobyciem kamienia w kopalniach(w których natrafiliby na pokłady rudy).
misiekgrabo98
20-04-10, 12:09
No tak mój obóz to obóz Paladynów. Miejsce położenia tego obozu to byłaby najprawdopodobniej Górska forteca. W obozie znajdowali by się Paladyni jak i knechci, knechci byli by ubrani w oczywiście zbroje straży miejskiej a paladyni w swoje pancerze. Każdy miałby jakieś zajęcie, typu trenowanie itp. Obóz byłby duży, przed mostem była by palisada którą strzegli by strażnicy. No były by jakieś chatki, beczki, ogniska i co tam jeszcze. A w fortecy przesiadywał by władca tego obozu. No i oczywiście jeszcze w fortecy była by karczma, zbrojownia i parę innych pomieszczeń. To wszystko.
Heh. Zupełnie tak jak mój obóz! Tylko nie byłoby knechtów, chatek, beczek i tak dalej, ale byłby w górskiej fortecy. Zrobiłem już taki w moim komiksie "Pijacy".
EDIT: Zrobiłbym też obóz myśliwych w jaskini kretoszczurów, obok mostu przed Starym Obozem. Jestem Level Designerem i być może zrobię sobie taki obóz. Jeżeli ktoś by chciał jakijś mały obóz to ja mogę zrobić. :)
Ja bym zbudował jakiś obóz na wzniesieniu, gdzie do obozu prowadzi jedna droga np. kamienne schody, a sam obóz byłby otoczony przez góry. Byłby to obóz wyznawców Adanosa, zbudowano by tam pomnik Adanosa na placu, gdzie codziennie z rana każdy się tam zbiera i modli do boga równowagi. Wejście do obozu to dwie wieże oddalone od siebie o jakieś dziesięć metrów, więcej wieżyczek nie potrzeba ze względu, że obóz jest otoczony górami, gdzie brak jakichś górskich przesmyków. Następnie w północno-wschodniej części obozu znajdowałby się zamek, a tam największa elita czyli wojownicy, kilkunastu Magów Wody oraz przywódca. Niedaleko wejścia do Obozu znajduje się kilka farm oraz jezioro, farmy są strzeżone przez najemników, którzy pilnują farmerów przed bandytami. Tuż przed wejściem do obozu jest pole ryżu, a niedaleko na zachód od obozu kopalnia, dlatego też kopacze stanowią oddzielną część "społeczeństwa" i mimo niezbyt wielkiego majątku pozwalają sobie na coś więcej niż ci zwykli ludzie.
misiekgrabo98
20-04-10, 15:33
Ja bym zbudował jakiś obóz na wzniesieniu, gdzie do obozu prowadzi jedna droga np. kamienne schody, a sam obóz byłby otoczony przez góry. Byłby to obóz wyznawców Adanosa, zbudowano by tam pomnik Adanosa na placu, gdzie codziennie z rana każdy się tam zbiera i modli do boga równowagi. Wejście do obozu to dwie wieże oddalone od siebie o jakieś dziesięć metrów, więcej wieżyczek nie potrzeba ze względu, że obóz jest otoczony górami, gdzie brak jakichś górskich przesmyków. Następnie w północno-wschodniej części obozu znajdowałby się zamek, a tam największa elita czyli wojownicy, kilkunastu Magów Wody oraz przywódca. Niedaleko wejścia do Obozu znajduje się kilka farm oraz jezioro, farmy są strzeżone przez najemników, którzy pilnują farmerów przed bandytami. Tuż przed wejściem do obozu jest pole ryżu, a niedaleko na zachód od obozu kopalnia, dlatego też kopacze stanowią oddzielną część "społeczeństwa" i mimo niezbyt wielkiego majątku pozwalają sobie na coś więcej niż ci zwykli ludzie.
Mógłbym zrobić taki obóz jeżeli podasz miejsce gdzie ma być ten obóz w G1, zrobię to na spacerze i spakuje w paczkę z modem i dam ci moda ale bez postaci, niestety.
A u mnie waleczni wojownicy-ph34r-
czyli :
- pełno dobrych wyszkolonych wojowników ( 100 )
- Obóz położony na wzgórzu
- 4 wieże obserwacyjne
- dobre długie miecze i łuki
- zbroje z magicznej rudy , na ręce , na piszczele i na klate
- gildie :
Spartan ( wojownik ) :lol2:
tartan ( trenują by być spartanami )
Kupcy
Obywatele
- 12 magów powietrza;]
- koszary , domy , kowal , Kościół , Katedra magów powietrza , spichlerze
- jedna brama
- i pola uprawne
:dwarf::dwarf::dwarf:
Mój obóz znajdowałby się w Wieży Mgieł i w jej podziemiach. Pełno korytarzy w których spaliby:
-Górnicy (Złoto, ruda)
-Skrytobójcy (coś w rodzaju cieni)
-Asasyni (wiadomo)
-Czarnoksiężnicy
Posiadałby arenę, karczmę, kopalnię, port i mnóstwo kupców . ;]
Skrytobójcy działaliby jako szpiedzy we wszystkich obozach, asasyni likwidowaliby dłużników i cele, natomiast czarnoksiężnicy zajmowaliby się modlitwą do Beliara, korespondencją, itp.
Wolny Obóz
obóz-kopalnia
dużo kopaczy mieszkających w dobrych warunkach
duży targ
2 kuźnie
koszary z obozem treningowym
mur dookoła obozu z wierzami strażniczymi i fosą dookoła obozu
dwór szlachecki w górnym mieśćie dla ważniejszych osobistośći
2 farmy poza murami ogrodzone palisadą i obsadzone rycerzami
port morski
:blink:
Obóz Nekromantów
znajdowałby się w cytadeli zmiennokształtnych, gdzie Nekromanci wykorzystywaliby magię dawnych mieszkańców tego miejsca do ożywiania sług. 8 Nekromantów każdego dnia powiększałoby armię szkieletów, które bezustannie strzegłyby całego obozu. Oprócz tego 2 demony pilnujące bram. W najbezpieczniejszych miejscach mieszkania Nekromantów, każde z pokaźną biblioteczką. Obóz nie prowadziłby wojen z żadnym innym, a armii używał wyłącznie do obrony.
Mój Obóz: Obóz dla zuchwałych :diablo:
Znajdował by się oczywiście gdzieś na terytorium Orków, a zamieszkiwaliby go tylko i wyłącznie ci, którzy mają na bakier z kolonialskim prawem. Jednym słowem: mordercy, szubrawcy, złodzieje, passerzy, szmalcownicy, oszuści itp. Oczywiście atmosfera w takim obozie byłaby niczego sobie :dwarf:
Byłaby w nim kuźnia, ognisko, parę domków, oczywiście siedziba szefa. (Aż strach pomyśleć kogo ;)) Jednym słowem miejsce dla tych którzy nawet w więzieniu psocą.
corangar415
23-05-10, 17:40
Mój obóz nazywał by się Bractwo Budowniczych. Jego mieszkańcy to stary lud kolonijny który mieszkał tu już od u,uu... dawna.
Bractwo Budowniczych zajmuje się głównie budownictwem.
Wierzą w boga Bobosa:lol:, który podobno "zbudował pierwszy budynek dla ludzi".
Kasty w obozie to:
- niewolnik:twisted: (nie da się zostać oczywiście [pomaga budowniczym, robi cegły itd.])
- budowniczy (buduje domki/budynki)
- obronnik (broni obozu)
- szef (nadzorują pracę, rządzą obozem:spiteful:)
Obóz BB znajduje się w Kanionie trolli.
( Sekretem twardości ich cegieł jest dodatek rudy przy wyrabianiu)...
Edziopaker
18-07-10, 09:56
Mój obóz znajdował by się tam koło tej rzeki co mieliśmy zabic czarne gobliny
byli by tam najemnicy z łukami kawaleryjskim i ręką strażnika dużo handlarzy i drwale myśliwi i wgl
Mój obóz by był koło wieży Xardasa miał na zewnatrz były 3 farmo-wsie otoczone palisadami w środku zamek troche jak SO na murach strażnicy, klasztor magów,targ,siedziba dowódcy,kuznia,łucarz,alchemik,dużo chat i ludzi
Nazwa:Obóz łowców Troli(musieli ich szukać)
-Woj 1 -Nowicjusz
-Strażnik 2 - Mag ognia Mag wody
-Elitarny Strażnik 3 -Arcymag ognia Arcymag wody
-Łowca troli 4
-Elitarny łowca troli 5 Droga magi
-Magnat 6
-Szef 7
Droga miecza
mój obóz byłby na terenie wioski orków byłyby mury jak w g2 ale z oknami idrabinmi do wieżyczek byłoby pełno ludzi wiele domów 7 farm zwierzęta chodowlane owce kaczki gęs kury krowy świnie barany kozy i też zwierzęta egzotyczne oswojone przez wojowników lasu jedną z gildii byłyby to lwy niedzwiedzie węże zwykłe i błotne i orkowi niewolnicy byłóby około 30 handlarzy i walutą byłyby monety tak jak w g2 byłby wielki zamek ratusz kwatera wojowników lasu magów natury i dom sedziego z gubernatorem oraz władcą fajny by był z tego mod nie fajnie by było jak by ktoś takiego zrobił pozdro
Stworzyłbym obóz fanatyków wojny , którzy są wynajmowani za duże pieniądze tylko w jednym celu , czyli toczenia wojny z orkami lub innymi wrogami . Znajdowałaby się tam tylko elita wojowników bronią dwuręczną lub jednoręczną i wszyscy nosiliby pancerze z płytek pełzaczy . Umiejscowiłbym ich w kanionie Trolli lub w Górskiej Fortecy.
Mój obóz znajdowałby się w klasztorze zmiennokształtnych, umiescilbym tam rzecz jasna magów z obydwu kręgów, i zbiegłych strażnikow z SO i NO jako ich gwardię przyboczną, poza murami klasztoru znajdowałyby się chaty biedniejszych mieszkańców, w środku plac treningowy, na dole w tym wąwozie zrobiłbym schron oraz spiżarnię na wypadek ataku, no i rzecz jasna tamtęd wydostawałby się posłaniec z listem o pomoc :) Mialbny ten oboz swoich myśliwych, którzy rezydowalibyna tej plaży, gdzie w MT byli przemytnicy. No, to tyle :D
no, a druga moja wizja obozu to oboz leśnych zabójców, rzecz jasna znajdowałby się w lesie między Obozem na bagnach a SO, byłby to obóz typowo myśliwski czy koczowniczy: proste chaty z drewna, lub skórzane, w obozie działaliby mysliwi, znachorzy i zabójcy, byliby oni wynajmowani przez któryś z obozów, żeby zalatwić porachunki z innymi obozami. Umieliby perfekcyjnie strzelać z łuku i walczyć broniami dwuręcznymi
Moj oboz bylby mniej wiecej taki:
Bylaby sama wieza w ktorej na gorze jest straznik lub dwoch. W wiezy bylyby schody pod ziemie (cos jak w wiezy mgiel) i na poczatku bylaby tam brama/palisada/barykada z kilkoma straznikami a dalej kupcy, zwykli ludzie itp. Jeszcze dalej bylaby kolejna brama za ktora bylby kamienny dom gdzie byliby najbradziej szanowani kupcy, wojownicy, magowie i cala wladza. Oczywiscie wszystko pod ziemia ^_^
Diegonzales
10-10-10, 16:39
Nazwa obozu: Obóz przed zamkniętą kopalnią.
Położenie: Okolice zamkniętej kopalni.
Gildie: Kopacz, strażnik, handlarz.
Przywódca: Bezimienny.
Opis: Obóz byłby częścią starego obozu. Kopalnia byłaby dalej zamknięta więc kopacze wydobywałyby rudę na zewnątrz. Obóz składałby się z dwóch poziomów. Niszszego i wyszszego. Na niszszym poziomie znajdowałaby się składownia (ruiny chatki przed kopalnią). Wieczorami przesiadywałby tam przed ogniskiem bezimieny razem ze swoimi strażnikami. Na wyszszym poziomie kopacze wydobywałyby rudę ponieważ jest tam niezabudowany tunel bogaty w rudę. Na wyszszym poziomie byłby też kupiec i siedziałby on sobie całymi dniami przy wypalonym ognisku. (dopóki bezimienny by go nie wywalił).
Mam właściwie takie 3 własne ale przedstawię tutaj 1 z nich:
Nazwa:Nieznana
Położenie-nie daleko orkowego miasta
Opis-Małe obozowisko z kilkoma namiotami,ogniskiem i kuźnią.
W owym obozie znajdowały by się tylko 2 osoby SyKs oraz Poszukiwacz,celem obozu jest śledzenie poczynań starego i nowego obozu bez ujawnienia swojej obecności...
Z chęcią założyłbym obóz wojowników - oczywiście, mógłbym stworzyć tu drugie Khorinis, ale nie czuję się niedowartościowany i wolę bardziej realną wizję.
Nazwa - Obóz centralny;
Położenie - Gdzieś na południowo-zachodnim krańcu mapy;
Opis - Wchodząc do obozu, każdy poczułby intensywną atmosferę i ośrodek splendoru, jaki promieniuje od obozu w krainie. Wytężając słuch dostrzec możemy swoiste odgłosy zabawy w rytm gitarowej muzyki dochodzące z karczmy przy lewym skraju palisady, choć najwyraźniej jednak ucho drażnią odgłosy wieczornych ćwiczeń przywianych prawdopodobnie z pola walki na środku obozu. Mijając zapalającego pochodnie okolicznego płatnerza wyłaniają się nam przepoceni od ładowania resztek towarów przejezdnych kupców, narzekających na kiepską sprzedaż. Zaczyna padać deszcz, zbierając z powietrza kurz walki, mamy okazję ujrzeć zarysy cudownych murów odnowionego zamczyska zatopionych w zboczu góry. Ulewa przerywa piękny widok, pochodnie gasną zatopione srogimi strumieniami, jedyni którzy pozostali mimo załamania pogody to zakuci w zbroje wojownicy, ćwicząc niczym prowadzeni za rękę przez samego Innosa. Karczemna zabawa toczy się mimo katastrofy na zewnątrz całkiem sporego budynku, przy stołach rozwijają się polityczne tematy, a ilość przekleństw wzrasta wraz z rachunkiem za browar. Karczmarz wyciąga ręce po pieniądze na zakłady o to, czy znów burza rozgromi strażnika na szczycie jedynej wieży, po drugiej stronie obozu... Poprosiłem o izbę.
Mój obóz znajdował by się hmm. tam gdzie udajemy się z Diego po kamień ogniskujący.
Nazwa: Obóz Sekty
Kult: Ich szamani czcili by kamień ogniskujący, który oddają nam po kilki misjach od ich mistrza duchowego. Ponad to używają czarnej magii.
Gildie: Akolita>Kultysta>Nekromanta.
Lud/poddani: Prości ludzie, od kupców, myśliwych do straży. Oswojony troll i kilka czarnych goblinów, nad którymi główny nekromanta miałby władzę.
Wrogowie: Oczywiście ich odwieczni wrogowie fanatycy Adanosa, wojownicy odziani w miecze jednoręczne, do walki dystansowej używają zaklęcia lodu.
Obóz: W większości jest otoczony przez góry. Wąski mur i brama otwierana dźwignią. Dwie wieże strażnicze, na których dwóch łuczników wypatruje nieprzyjaciela.
Cele: Śmierć i zagłada ludowi Adanosa. Gotowi są oddać życie za kamień, przez który, jak sądzą kontaktuje się z nimi Beliar dyktując im swoją wolę.
To jeszcze jeden. ^ ^
Nazwa: Bez nazwy, sami siebie nazywają mścicielami, którzy bezlitośnie mordują wyznawców innych bogów.
Kult: Adanos jest dla nich jedyną drogą. To on oświetla im drogę życia.
Gildie:Podobnie jak u ich wrogów istnieją tylko 3. Łowca, wojownik,lordowie- jest ich tylko 9, odgrywają rolę sądu, są politykami, którzy decydują kto,gdzie,jak.
Lud/poddani: Wszyscy bez wyjątku są świetnymi wojownikami, którzy walczą w imię Adanosa. Od zwykłych poddanych, kilku kupców, myśliwi
i zwiadowcy, którzy czatują dniami i nocami. Wszyscy słuchają Lordów ich słowo jest święte jak imię Adanosa. Za ich rozkazem są skłonni odebrać sobie życie.
Wrogowie: Sekta, poza nimi nienawidzą magów ognia i wody. Skutecznie odpierają ataki orków, a tak orków ponieważ ich miasto jest położone na ich terytorium.
Obóz: Można powiedzieć, że prowadzą życie koczowników, chodzą po najbardziej niebezpiecznych drogach Doliny. Śpią w namiotach oczywiście nie ruszają się bez sprzętu treningowego, ludzi pozyskują z innych obozów, pod postaciami podróżnych kupców wchodzą swobodnie do miast i pozyskują nowych rekrutów.
Cel: Za wszelką cenę pozbyć się Sekty, która wdaje się w konszachty z demonami. Nie lękają się śmierci. Wiedzą, że sam Adanos czuwa na nimi i tylko on wie kiedy zawita ich w swoim domu.
Mój obóz :
Miejsce : Przy drodze prowadzącej z SO do NO .
Nazwa : Obóz Pradawnych .
Obóz : Otoczony palisadą . W środku małe chatki , kuźnia , koszary i siedziba Pradawnych . Broniony przez straż . Na głównym placu obywatele rozstawiają targowiska . Istnieje także gospoda . Świątynia magów Ognia .
Cel : Przejęcie starego obózu ze wspólpracą z nowym . Narazie schronienie dla kopaczy i wygnańców.
Historia : Dawno temu w starym obozie ludzie żyli szczęśliwie . Lecz pewnego dnia pare osób wygnano z niego z nieznanych przyczyn . Postanowili oni założyć obóz , i zemścić sie na Gomezie .
Witam!
Ja stworzyłbym obóz Podróżników w Czasie (kilka podróżników by podróżowała
,a reszta została by w obozie)
MIEJSCE ZNAJDOWANIA SIĘ OBOZU
Zniszczony klasztor mnichów obóz miałby kilka stref obronnych
I strefa:mur,wieże obronne z kuszami
II strefa:fosa z mostem z polem siłowym
III strefa:mur z pola siłowego
OPIS OBOZU
I strefa znajdowała by się przed miastem
II strefa przed górnym miastem
III strefa przed cytadelą otoczoną szklaną kopułą
GILDIE
Pomocnik-przynieś to pozamiataj itp. każdy ten kto chcę być podróżnikiem w czasie musi przejść tą gildie
Wojownik-chroni miasto jest słabo uzbrojony ale ma dużo esencji leczniczych
Starszy wojownik-jest lepiej uzbrojony i też ma dużo esencji
Młody podróżnik w czasie-ma klucz który przypomina latarkę otwiera wszystkie zamki
Podróżnik w czasie-ma to samo co młodszy ale ma jeszcze papier psychiczny
może podawać się za koga zechcę
Mistrz-władca obozu jest prawie nieśmiertelny ma wszystko czego zapragnie
DODATKOWE INFO
Klasztor mnichów zostałby odnowiony,
Ja bym założył obóz skrytobójców, w opuszczonej kopalni. Zajmowalibyśmy się zleceniami zabójstw za cenną rudę. Nie byłoby granic - gdyby ktoś chciał zabić Gomeza, to zlikwidowalibyśmy go, bo w naszym obozie członkowie przechodzili by tzw."chrzest", podczas którego przechodzili by szkoleni, które pozwoliłoby im skradać się, szybko się poruszać, skrycie posługiwać się bronią, wtapiać się w tłum, wykonywać zabójstwa po cichu itd. Z każdym dniem nasza siedziba rozrastała by się, a członków przybywało.
Mój obóz mieściłby się na Górskiej Fortecy. Byłbyto Obóz Buntowników.
Należeliby do niego osoby z różnych obozów którzy chcieliby obalić władzę Gomeza i przejąć Stary Obóz.
Kawałek przed mostem znajdowałaby się brama oraz kamienne mury.
Fortece by się wysprzątało zabiło potwory i pomalowało na jakiś inny kolor.
Gildie to (oprócz tych z innych obozow):
Buntowniczy Kopacz.
Buntowniczy Mag
Buntownik
Paladyn
Posłaniec
Do organizacji należeliby:
Lee
Lares
Gorn
Torlof
Klin
Senyan
Mordrag
Cipher
Buster
Jarvis
Wilk
Lester
Cor Angar
Dusty
Baal Netbek
Baal Namib
Diego
Milten
Skorpion
Snaf
Khaled
I nowi NPC:
Inog
Hagen
Malak
Larius
Moe
Hamlar
Goose
Darmok
Znacie oboz sekty?A znacie blotnom kolonie?Wlasnie tak by sie nazywal moj oboz .zajmowalibysmy sie zatapianiem innych obozow w bagnie ktore bysmy wytwarzali magiom.Nasz bog nazywalby sie Medusias.Gdy zatopimy obozy kradniemy to co przetrwalo.
Bardzo mi się podoba obóz lukas_k tylko ja bym tutaj dał że w tej organizacji jest mało członków po co więcej niż 5 każdy pójdzie zabije kgo trzeba i już ale to twój pomysł mimo wszystko zajeb..ty pomysł na obóz.
Widzę, że koncepcja obozu asasynów nie byłaby oryginalna, ale od pewnego czasu chodzi mi myśl - gdyby w grze pojawił się, nie tyle obóz, co grupa osób wędrujących z jednego miejsca do drugiego, po prostu by przeżyć? Tzw. koczownicy. W Gothicu 3 tacy występowali, jednak prowadzili osiadły tryb życia. Nvm.
Obóz upiornych rycerzy :P Znajdowałby się w nowej lokacji, w mrocznym zamku. Mieliby 5 wieży strażniczych, mroczne miecze, topory itd.
Nosiliby zbroje mrocznych paladynów, rycerzy śmierci i upiornych rycerzy .
Mieliby takie kasty:
Mroczny giermek
Rycerz śmierci
Upiorny rycerz
Pan cienia :D
Ich zamek znajdowałby się na terenach orków :P
MÓJ OBÓZ:
-miałby 3 strefy
-1.Byliby tam farmy, niewolnicy którzy pracują na farmach, chaty niewolników, paru strażników pilnujących ład na farmach oczywiście :-)
-2.Byliby tam kupcy, strażnicy, kopacze, najemnicy ok. 100 chat :-) wszystko zabezpieczone 4-metrowym murem nie do przebicia -_-
-3. Byliby by tam Magnaci, strażnicy, cienie, sala tronowa (oczywiście beziego, bo któż inny miał by tam rządzić? ;D
- obóz nazywał by się "OBÓZ WOLNYCH LUDZI" ;D;D NIC INNEGO NIE PRZYCHODZI MI DO TEGO ZAKUTEGO ŁBA ;P:blush:
- Nazwa obozu - Esgaroth,
- 25 adeptów jako strażników w zbroi cienia uzbrojonych w Miecze Śmierci,
- Duży klasztor na środku obozu, a w nim najwyższa rada, (7 osób - Bezi, Corristo, Damarok, Rodriguez, Torrez, Milten, Drago)
- Obóz otoczony barierą (mniej więcej jak w Vengardzie) - potrzebna runa żeby wejść,
- Biblioteka wewnątrz obozu,
- Katakumby poz obozem,
- Winnica (1 butelka 2 litrowa - 250 bryłek rudy)
- Obóz w miejscu Starego Klasztoru Mnichów a raczej obóz byłby odbudowanym klasztorem.
Fajnie by to wyglądało
Nazwa: Obóz Mrocznych Magów
Położenie: Kamienna Twierdza
Rangi:
-Robotnik - uprawa zboża, roślin i grzybów potrzebnych w alchemii, wydobycie rudy
-Rzemieślnik - wytwarzanie przedmiotów, np: ubrań, broni, wypieki chleba
-Myśliwy - zaopatruje obóz w świeże mięso
-Złodziej - 'pożycza' towary z innych obozów
-Handlarz - chyba nie muszę tłumaczyć
-Wojownik Beliara - ochrona robotników i handlarzy przed atakami z innych obozów
-Adept Mrocznych Sztuk - nowicjusz wśród Magów
-Mroczny Mag
-Nekromanta - arcymag kręgu Mrocznych Magów
Historia: 13 mag o którym jest mowa podczas historii tworzenia bariery jakiś czas od odejścia Xardasa z kręgu ognia zorientował się, że były arcymag miał rację i kluczem do bariery jest magia Beliara. Nie mogąc nawiązać kontaktu z Xardasem postanowił również opuścić krąg ognie i osiedlić się w Kamiennej Twierdzy gdzie znalazł ukrytą bibliotekę zawierającą prastare pisma. Skazańcy, którzy powątpiewali w plany magów ognia i wody a także nie ufali Y'Berionowi zdecydowali się iść za nimi tak powstał nowy obóz.
Przywódcą został 13 mag, który poświęcił się badaniu magii demonów, jednak zanim to zrobił przekazał swą wiedzę dwóm uczniom, którzy następnie zorganizowali życie w obozie. Pod twierdzą odkryli jaskinie i katakumby w których zaczęli uprawiać magiczne zioła i grzyby, natomiast na zewnątrz postanowili spróbować stworzyć uprawę zboża. Niedługo później w jaskiniach odkryto również średniej wielkości złoża magiczni\ej rudy, którą zaczęta wydobywać. W katakumbach znaleźli zbroje wojowników, którzy w dawnych czasach strzegli twierdzy. Odnowili je i dali kilku najbardziej zaufanym ludziom aby pilnowali porządku w obozie i chronili go od napaści. Stopniowo obóz się rozrósł a magowie wykształcili kolejnych 2 magów.
Opis: Obóz jest neutralnie nastawiony do innych, chociaż Czarni Magowie nie są zbyt mile widziany wśród kręgów ognia i wody. Dzięki rudzie oraz uprawom zboża obóz może handlować z innymi wymieniając świeży chleb i piwo na potrzebne im towary, które z zewnętrznego świata otrzymuje Stary Obóz.
Nazwa Obozu : Obóz Armii Imperialnej
Położenie Obozu : Niedaleko Starego Obozu
Rangi :
1. Robotnik - jak sama nazwa wskazuje, typowy robotnik, buduje, naprawia, pracuje w kopalni rudy. Uzbrojony w miecz, strój robotnika, pracuje kilofem i młotkiem. Uznają zwierzchnictwo Toma, najbardziej doświadczonego robotnika.
2. Myśliwy - poluje na wszelkie stworzenia zamieszkujące kolonię, co bardziej doświadczeni wyruszają czasami na terytoria orków. Ze zwierząt pozyskują mięso dla obozu, nadwyżka jest magazynowana w spichlerzu lub sprzedawana. Trofea i skóry idą na wymianę z innymi obozami ( najczęściej ze Starym Obozem ). Orkowa broń jest przetapiana i wykorzystywana przez żołnierzy. Uzbrojeni w miecze jednoręczne ( rzadziej pałki i miecze dwuręczne) oraz łuki, noszą zwykłe, lekkie zbroje owinięte skórami. Przewodzi im Dennis, najzdolniejszy z nich.
3. Żołnierz - regularna armia obozu, dzielą się na cztery rodzaje
a) strażnik - najniższy rangą żołnierz, pilnuje bram, kopalni i pomaga myśliwym w polowaniach, uzbrojony w miecze jednoręczne i lekkie kusze, noszą lekkie pancerze owinięte cienką kolczugą.
b) żołnierz szeregowy - zwykły żołnierz, pilnuje porządku w obozie i na szlakach prowadzących do obozu. Uzbrojony w nieco cięższą wersję zbroi straży, ale bez kolczugi, nosi miecz jednoręczny i z rzadka kuszę.
c) żołnierz podoficer - mniejszy rangą oficer, sierżant lub kapitan, jest ich dość niewielu na 5 żołnierzy przypada jeden oficer. Zazwyczaj siedzą w koszarach, obserwują treningi żołnierzy, dowodzą posterunkami przy bramach i w przydrożnych posterunkach. Uzbrojeni w miecze jednoręczne i dwuręczne, oraz oficerskie zbroje, z jednym czy dwoma medalami i z pelerynką.
d) gwardzista imperialny - elita, najlepsi z najlepszych, chronią marszałka, generałów i lordów. Uzbrojeni w świetne miecze jedno - i dwu - ręczne, noszą ciężkie pancerze, inni strażnicy nazywają ich żartobliwie ,, puszkami po sardynkach ".
Całą strażą dowodzi Nicholas, pułkownik obozu, osobisty gwardzista Lorda Godrica.
4. Magowie powietrza - 6 magów powietrza uzbrojonych w nowe, runiczne zaklęcia opierające się na powietrzu ( wezwanie żywiołaka, podmuch, tornado, itd. ).
5. Dowódcy - w skład tej ,, gildii " wchodzą generał Dan, generał Thomas, Marszałek Marcos, Lord Godric, Lord Silvester, i przywódca obozu Lord Farren. Uzbrojeni w miecze dwuręczne i wielkie zbroje obwieszone medalami i z pelerynami.
Opis Obozu : Obóz dzieli się na 3 części ( właściwie, licząc kopalnię, cztery)
Pierwsza część to głównie drewniane chaty, zamieszkałe przez robotników i myśliwych, spichlerz i pola uprawne obozu, na których uprawiają warzywa i zboże. Młyn i piekarnia, a także wejście do szybu kopalnianego.
Druga część to częściej murowane domy niż drewniane ( choć są i takie ). Mieszka tu wojsko. Jest tu też arena i, eee, dom usług seksulanych ( oj tam, po prostu burdel^_^), a także koszary i magazyn, w którym zbiera się narzędzia, rarytasy zsyłane przez króla, a w piwnicach pod spichlerzem zbiera się rudę. Jest tam też zbrojownia i kuźnia. Ostatnia część obozu to siedziba przywódców i części gwardii. Jest tam też siedziba magów powietrza.
I jeszcze kopalnia rudy. Jak wspomniałem, wejście do szybu znajduje się w pierwszej części obozu. Szyb podobny do tego z Reddock, ale trochę większy. Pełzacze i tam się dostały, lecz nie są aż taką plagą jak w Starej Kopalni. Kopalnią dowodzi Cristopher.
Historia Obozu : Armia Imperialna to w sporej części żołnierze królewscy, rozbrojeni po buncie więźniów. Aby utrzymać dostawy rudy dla króla, postanowali zawrzeć z Gomezem sojusz. Założyli obóz sojuszniczy, który wspomaga Stary Obóz. Wysyłają rudę do zewnętrznego świata lub wymieniają z innymi obozami na wszelakie dobra. Na obozowej arenie walczą gladiatorzy z Obozu Armii Imperialnej i Starego Obozu.
Oto mój obóz!B)
Paladyn Łowca
10-03-11, 10:18
Ja bym wykorzystał Kamienną Fortecę. Wystarczy zbudować mur na zejściu z płaskowyrzu (nad miejscem, w którym w deójce siedzi Gorn) i przy moscie (tym którym się idzie do Cytadeli) i będzie to najlepiej obwarowane miejsce w GD. Siedzibą główną byłaby oczywiście Forteca (most do niej też zostałby zabezpieczony). Ludzi mieszkaliby w wykótych w skale jaskiniach, oraz oczywiście w chatach. Gdyby jednak zabrakło miejsca możnaby powiększyć obóz o Cytadele.
Strarznicy nośiliby zbroje wzorowane na zbrojach straży miejskiej Khorinis, ich brońmi byłyby Wrzask Berserkera i Kuszę Wojenna.
Byłby to obóz demokratyczny a rządziłaby nim Rada miejska.
-w około obozu 10 wieżyczek a na każdej po 3 łuczników a przy 2 bramach (wschodniej i zachodniej) stali by dwaj ludzie (przy każdej) z łukiem i mieczem. Przed bramami po 2 wieżyczki na których stoi 2 łuczników.
-Obóz nazywał by się Obóz Buntowników
-Było by tam dużo buntowników, bandytów i złodziei.
-Były by tam 4 gildie
-Strażnik
-Bandyta
-Zarządca
-Najemnik
-Obóz byłby położony w lesie wśród gór
-Dużo namiotów, koszar i półek skalnych z grotami
-Twierdza w skale w której przesiaduje dowódca
-Dużo Ludzi..
-Kuźnia
-Farma
Cechy: Atakują przejezdnych (nie patrzą czy ktoś jest kupcem czy biedakiem- zabiją i okradną)
Wady: Strażnik ma słaby miecz.
Zalety: Wszystko co u góry
Muj to byl by taki:
Obuz Rebeliantuw kturzy przeciwstawiaja sie sniacemu i innosowi .
Mur z drewna tam gdzie jest most do NO i tam gdzie wchodzi sie w obreb chaty Cavalorna.Gildie to kopacz rebelii rebeliant awanturnik uciekinier z So lub z Sekty.Rzadzil by nimi Cavalorn a zbroje takie :lekka awanturnika srednia itp i rebelianta lekka srednia itp kopacze by kopali w jaskini z zebaczami w jaskini
Cavalorna i w jaskini niedaleko Cavalorna Kuznia tam u ruin cwiczenia wojownikuw odbywaly by sie obok kanionu pod wodza Qentina.
Obozowicze:
Cavalorn
Ratford
Drax
Guy
Wrzud
Shrat
Rufus
Herek
Horacy
Lewus
Roscoe
Świstak
Kyle(jako kucharz)
Grimes
Cipher
Nyras
Dusty
Qentin
Aidan
oraz ostatni najslabszy-Pock(jako rebeliant xD)
SuperBezio
23-03-11, 17:08
Ściągnijcie sobie golden moda rocefeller to będzie miał różne rzeczy do obozu np. dywan bibloteka
Stworze opis obozu dla gildii którą wymyśliłem w innym temacie czyli gildii fanatyków(nie tym z MT).
Nazwa: Obóz fanatyków
Opis: Obóz mieści się w kamiennej twierdzy. Fanatycy zrobili małe przemeblowanie i dobudówkę. Postawiono kamienny mur jeszcze przed wzmocnionym mostem. Po drugiej stronie mostu postawiono zbrojownię, i kilka warsztatów takich jak kuźnia i warsztat alchemika. Postawiono również kilka kamiennych wieżyczek strzelniczych z których poprowadzono mostki do nowo wyrytych jaskiń w których odkryto złoża magicznej rudy. Jest to taka wisząca kopalnia.
Szefowie: Lester i Ksar (szef fanatyków)
Członkowie:
- Fanatycy (niektórzy również z imionami)
- Schrat
- Ball Netbek
- Aidan
- Cavalorn
- Skorpion
- Horacy
- Drax
- Grimes
- Świstak
- Quentin
- Herek
- Usk-Ekhesch (ork)
- Wrzód (pracuje jako kopacz)
Cechy: Obóz ten jest przyjaźnie nastawiony dla każdego, nawet dla orków. W swoich szeregach mają jednego orka czym sobie zaskarbili przyjaźń wszystkich obozów (nie każdy może mieć po swojej stronie orka) a zwłaszcza Obozu Bractwa i Nowego Obozu.
Wady obozu: Niektórych ludzi jest łatwo przekupić czym bardzo łatwo można dostać się osobą nieproszonym.
Nazwa obozu: Obóz Sandernid
Opis obozu: Główna siedziba mistrza założyciela. Szkoła wojowników. Placówka łuczników/kuszników. Plac treningowy. Siedziby mieszkalne wojowników. Kuźnia. Kwatera przyjęć (w niej ludzie mogą wynająć członków gildi do załatwienia "problemów" za odpowiednią opłątą) Plac handlowy. Wszystkie Budynki oraz placówki są otoczone kamiennym murem z wieżami strażniczymi.
Głowni dowodzący obozem: Kel (mistrz założyciel), Dorak (główny doradca), Sakhen (dowódca wojowników), Blake (dowódca łuczników/kuszników), Shaela (przyjmuję zlecenia w kwaterze przyjęć) i inni
Możliwość dołączenia do obozu:
Aby dostać się do szkoły wojowników należy spełnić 2 warunki
1. zapolować na określonego stwora wytypowanego przez nauczyciela (stwory za każdym razem są inne)
2. wyzwać na pojedynek którego kolwiek z obozowiczów (nikt nie może odmówić pojedynku z uwagi na wykluczenie z obozu, wyzwać można jedynie członków gildii nie obywateli)
Aby dostać się do placówki łuczników/kuszników należy
1. upolować określoną ilość bestii korzystając jedynie z łuku lub kuszy
2. trafić w określone cele
Aby dostać się do kuźni należy
1. wpłacić odpowiednią ilość pieniędzy
2. stworzyć 10 mieczy jednego rodzaju
Funkcjonowanie obozu: wojownicy dostają zlecenia które mają wykonać, mogą to być misję polegające na zlikwidowaniu człowieka bądź pozbycie się bestii zależy od kontraktu. każdy ma prawo wstępu do obozu, w obozie panują surowe i bezwzględne prawo które utrzymuję porządek w mieście. w obozie odbywają się turnieje w których udział może wziąć każdy. obóz utrzymuję się z kontraktów oraz handlu bronią.
zręczny Diego
25-06-12, 20:58
Obóz Bloodwyna. Bloodwyn i garstka strażników rozkładają obóz odrzucając prośbe Ravena (Kruka) aby pójść do Jarkendaru. Okazuje się że niegdyś w obozie Dragomira była wspaniała forteca którą zbudował...właśnie Bloodwyn. W fortecy znajowałaby się sala tronowa Bloodwyna oraz 2 strażników po bokach. Każdy z nich ma Topór marynarski i krótki łuk, a zbroje takie jak w gothicu 1 (średnie strażnika). Na potem jest rozgałęzienie do blanek obronnych i muru. Schodząc schodami bohater spotyka Fletchera (o dziwo żyjącego!) który siedzi na ławce i obserwuje chłopców w walce broniami jednoręcznymi. Na zewnątrz przed fortecą mieszka około 10 kopaczy i kilku strażników w pancerzach z płytek pełzaczy. chatki to te jakie są w obozie Dragomira. Okazuje się że Corristo przeżył i udał się z Miltenem do obozu Bloodwyna. Teraz Corristo praktykuje swojego ucznia w komnacie alchemika. Obóz nie jest duży ale posiada jeszcze kartografa-Willesa. To właśnie Willes zleca nam zdobycie nowego sekstansu do narysowania gwiazdozbioru dla Bloodwyna. Bloodwyn cierpi na bezsenność-wychodzi na jaw że gwiazdy wprowadzają go w senność ALE SIĘ ROZGADAŁEM... no nic sory ale miałem wene twórczą... :blink:
molerat123
15-08-12, 12:07
Nazwa : Obóz Śmierci
Opis : Obóz Znajdowałby się daleko na bagnach obozu sekty. Dowodziłby nim Bezio w Kamiennej wortecy strzeżonej przez 2 Mrocznych Paladynów w ciężkiej zbroi strażnika. Kilkanaście chat dla kopaczy (około 50, 67). Wszystko otoczone grubym murem. Wokół fortecy 80 strażników w lekkiej zbroi strażnika, a wszędzie wokół obozu panoszyły by się potwory z g3 krystaliczne pająki i węże błotne dowodzone przez Xardasa.
Mój Obóz nazywał by się Obóz Cienia.
-Miałby potężne kamienne wysokie mury grubości około 1m.
-Cztery poziomy miejskie.
*1 poziom targowisko, rzemielśnicy
*2 poziom budynki cywilne, mieszkalne.
*3 poziom koszary
*4 poziom Zamek i Dwór Władcy (Oczywiście bezia)
* poziomy zaczynały by się w kolejności 1,2,3,4
-Kasty:
* Szlachta
* Rycerstwo
* Wojsko Zaciężne
* Rzemielśnicy i Kupcy
* Cywile
* Niewolnicy
- Obóz obejmowałby cały Kanion Troli a mur ciągnąby się w miejscu gdzie są ścierwojady szkodników Draxa i tego drugiego. Mój obóz byłby potężniejszy od SO. Byłby najpotężniejszy w kolonii.
Co o tym obozie sądzicie
Mój obóz nazywał by się: Obóz Beziego
Byłby tam gdzie jest miasto orków.
Dowódcą obozu byłby Bezi.
Byłyby trzy klasy:
Dowódca: władca obozu
Mag strażnik: zajmował by się ochroną Beziego i jego obozu za pomocą czarów.
Strażnik: To co mag tylko że za pomocą miecza.
Oprucz Beziego w obozie byłoby 9999999 Magów strażników i 9999999999999999 Strażników.
Paladyn Łowca
02-09-12, 10:57
Nazwa: Obóz myśliwych.
Położenie: Przy moście między lasami nieopodal SO i klifu.
Przywódca: Brak.
Wygląd: Otoczony niewielką palisadą teren, wewnątrz którego znajdowałoby się karczma, sklep z bronią, zakład łuczarza i noclegownia, a także kilka chat i kilkanaście namiotów.
Kasty: Brak, w obozie mieszkaliby myśliwi oraz osoby obsługujące wspomniane wyżej budynki.
Możliwość dołączenia: Brak, każdy miałby prawo w nim zamieszkać.
Nazwa: Obóz Włóczni
Krótki opis: Jest to obóz wojowników, których głównym założeniem jest święta wojna z Orkami. Od małego szkolą swoich ludzi do celu, a każdej nocy wyruszają na ziemie Orków by tam ginąć w chwale. Trening to podstawowy element ich funkcjonowania. Żywią się mięsem orkowych psów.
Hierarchia: Najwyższą kastę stanowią kapłani, dalej wojownicy włóczni i to im jedynie przysługują jakiekolwiek prawa. Kupcy, rzemieślnicy, kobiety są poza hierarchią, dlatego kapłani i wojownicy mogą ich traktować jako ludzi niższej kategorii.
Możliwość dołączenia: Zwyciężenie w pojedynku przeciwko jednemu z wojowników włóczni.
AlgirionTasAnda
16-12-12, 11:42
Jezeli kazdy pisze tez opisze wlasny obozik
Nazwa Obóz Magów
Lokalizacja Górska Forteca
Mieszkańcy Magowie i Nowicjusze
Strażnicy 2 ożywione golemy Lodowy i Ognisty przy mości jeden golem Kamienny po drodze do Fortecy
Gildie Nowicjusz , Mag Wody , Mag Ognia , Drudi
Zbroja Toga nowicjusza , Szata Maga Wody , Szata Maga Ognia , Szata Druida (lekka szata guru z G1) , Szata Arcymaga Magów Wody , Szata Arcymaga Magów Ognia , Szata Arcydruida (szata Y'beriona)
Broń
Pika Nowicjusza - 50 ataku , 5% walki bronią dwuręczną
Kostur Maga - 80 ataku , 10 % walki bronią dwuręczną , + 10 mana
Kostur Arcymaga - 120 ataku , 15 % walki bronią dwuręczną ,+ 20 mana
Zajęcia mieszkanców handlarze , nauczyciele , magiczni kowale (kucie magicznych broni i ulepszanie szat) , ogrodnicy , kucharze , alchemicy , kopacze (zmieniający się nowicjusze)
Opis obozu
Aby wejśc do obozu trzeba minąć 2 Golemy na końcu mostu będzie stał Mag który da Ci misje po wykonaniu jej musisz wybrać jakim Magiem chcesz zostać .Przed wejście na droge obok drzewka można zobaczyć ogródek Druidów hodują tam zioła lecznicze ale też rośliny do jedzenia i kilka owieczek. Przed wejście do fortecy na placyku będzie stoisko handlarza ziołami , miksturami , bronią , itp. W fortecy można znaleźć kuchnie , kuźnie , laboratorium alchemiczne , bibliotekę , kapliczki , sale sypialne i sale 3 przywódców obozu Vatras , Pyrokar i Y'berion .Ważna rzecz na piedestale jest nowy stworzony za pomocą wszystkich Magów Kamień Ogniskujący który odstrasza nieproszonych gości ( oczywiście niestety nie wszystkich ).
na drugim balkonie na 2 piętrze można znaleźć 2 miejsca do kopania rudy magicznej .
Napiszcie czy wam siew podoba mój obóz
Mój obóz był by tam gdzie idzie się z lesterem po kamień ogniskujący.
1.Dzieli się na 10 gildii:
-Magowie, Tylko nekromanci.
-Strażnicy W zbrojach cieni i dobrymi mieczami
-Rycerze
-Bandyci
-Władze w zbroi Gomeza
-Handlarze
-Farmerzy
-Obywatele
-Nauczyciele:Zręczność,Siła,Broń Jedno i dwu ręczna,Magia
-Majowie, mieli by niezwykłą wiedzę
2.Kamień ogniskujący był by najważniejszym przedmiotem w obozie
3.W gildii władze Był by bezi i jego najlepsi kumple czyli Millten,Diego itp.
4.Cel mojego obozu to podbicie pozostałych.
5.Nazwa obozu to Górski Obóz
[quote=AlgirionTasAnda;806110]Jezeli kazdy pisze tez opisze wlasny obozik
Nazwa Obóz Magów
Lokalizacja Górska Forteca
Mieszkańcy Magowie i Nowicjusze
Strażnicy 2 ożywione golemy Lodowy i Ognisty przy mości jeden golem Kamienny po drodze do Fortecy
Gildie Nowicjusz , Mag Wody , Mag Ognia , Drudi
Zbroja Toga nowicjusza , Szata Maga Wody , Szata Maga Ognia , Szata Druida (lekka szata guru z G1) , Szata Arcymaga Magów Wody , Szata Arcymaga Magów Ognia , Szata Arcydruida (szata Y'beriona)
Broń
Kostur Maga - 80 ataku , 10 % walki bronią dwuręczną , + 10 mana
Kostur Arcymaga - 120 ataku , 15 % walki bronią dwuręczną ,+ 20 mana
Zajęcia mieszkanców handlarze , nauczyciele , magiczni kowale (kucie magicznych broni i ulepszanie szat) , ogrodnicy , kucharze , alchemicy , kopacze (zmieniający się nowicjusze)
Opis obozu
Aby wejśc do obozu trzeba minąć 2 Golemy na końcu mostu będzie stał Mag który da Ci misje po wykonaniu jej musisz wybrać jakim Magiem chcesz zostać .Przed wejście na droge obok drzewka można zobaczyć ogródek Druidów hodują tam zioła lecznicze ale też rośliny do jedzenia i kilka owieczek. Przed wejście do fortecy na placyku będzie stoisko handlarza ziołami , miksturami , bronią , itp. W fortecy można znaleźć kuchnie , kuźnie , laboratorium alchemiczne , bibliotekę , kapliczki , sale sypialne i sale 3 przywódców obozu Vatras , Pyrokar i Y'berion .Ważna rzecz na piedestale jest nowy stworzony za pomocą wszystkich Magów Kamień Ogniskujący który odstrasza nieproszonych gości ( oczywiście niestety nie wszystkich ).
na drugim balkonie na 2 piętrze można znaleźć 2 miejsca do kopania rudy magicznej . quote]
Obóz bardzo pomysłowy i fajny :)
Mój 2 obóz był by w obozie orków a sami ludzie byli by orkami.
Gildie:
Herszt
Pułkownik
Elita
Szaman
Wojownik
Zwiadowca
Myśliwy
Niewolnik
Nauki:
Elita-Broń 2-Ręczna
Szaman-Mana,1-6 Krąg magii
Wojownik-Broń 1-Ręczna
Zwiadowca-Kusza
Myśliwy-Łuk
Niewolnik-Kowalstwo,Wydobywanie(Rudy).
Nazwa:Obóz śniącego
Uzbrojenie:
Herszt-Ciężka zbroja Pułkownika,Topór
Pułkownik-Lekka,średnia zbroja Pułkownika,Topór
Elita-Pancerz Elitarny,Miecz 2-Ręczny
Szaman-Szata Szamana,Kula ognia
Wojownik-Ciężka zbroja Zwiadowcy,Miecz 1-Ręczny
Zwiadowca-Lekka,średnia zbroja Zwiadowcy,Kusza
Myśliwy-Zniszczona Orkowa Zbroja,Łuk
Niewolnik-Przepaska Orka,Pięści
Budowa:
Most-2 Orkowie zwiadowcy Jako straż
Poziom I-Drewniane domy,Namioty
Poziom II-Kamienne Domy
Przed świątynią Śniącego-Kamienne Domy
Świątynia śniącego-leże śniącego(śniący jest dowódcą obozu).
Członkowie:Wszyscy orkowie
Nazwa: Strażnicy bandytów
Miejsce: Przed obozem bandytów.
Rangi: Strażnik obozu bandytów, Strażnik złodzieja, Strażnik bandyty, Strażnik zabójcy, Strażnik seryjnego mordercy, Strażnik Strażnika, Strażnik niewolników, Strażnik Thorusa, Strażnik kopalni, Strażnik Bloodwyna, Strażnik krypty, Strażnik przejścia do Kruka, Strażnik Kruka, Szef Strażników.
Zbroje: Każda zbroja jest czarna, zalężnie od rangi nosi się różne zbroje, od zbroi bezimiennego strażnika aż do zbroi Szefa wszystki stażników bandytów.
Bronie: wszystkie bronie są zrobione z rudy i złota, zależnie od rangi ma się inne bronie od Miecza bezimmiennego strażnika aż do Rozbierdzielatora Leni.
Zajęcia: Zależne od rangi, od pilnowania bandytów, wykonywania questów zadanych przez nich aż do rządzenia stażnikami.
Opis obozu: Otoczony jest wielką palisadą, jedynym sposobem by tam wejść jest przejście przez bramę. W srodku jestdużo wież i namiotów, przed wejściem o obozu bandytów jest brama którą pilnują stażnicy obozu bandytów.
Nazwa: Klasztor Magów
Miejsce: W obozie bandytów
Gildie: Wielki Mistrz, Administrator, Czarny Mag Mag Alchemii, Mag Uzdrowiciel, Mag Wojownik, Nowicjusz
Zbroja:
Szaty:
czerwone – Wojownicy;
zielone – Uzdrowiciele;
fioletowe – Alchemicy;
błękitna – Administrator;
czarna – Czarny Mag;
biała – Wielki Mistrz;
brązowa – Nowicjusz.
Pasy:
Czarny pas – Arcymistrzowie danych dyscyplin;
Złoty pas – Doradcy króla.
Czarne pasy na przedramieniu - Osoba należąca do Gildii Magów, znająca czarną magię, ale nie będąca oficjalnie uznawana za czarnego maga.
Broń:
Kostur Maga - 80 ataku , 10 % walki bronią dwuręczną , + 20 mana
Kostur Arcymaga - 120 ataku , 20 % walki bronią dwuręczną ,+ 100 mana
Miecz Maga - 150atku, 30%wlaki bronią dwuręczną,+ 50PH,+ 50 mana
Zajęcia: Nauczanie, ogrodnictwo(zielarstwo), alchemia, pomoc potrzebującym(chorym), codzienne obowiązki nowicjusza, wyrób wina, modlitwa, wypasanie owiec
Opis Klasztoru: Klasztor otaczają mury i zaraz po wejściu wchodzisz na pole gdzie uprawne są rośliny i wypasanie owiec. Na środku klasztoru znajduje się kościół gdzie nie tylko są odprawiane modły, ale także narada i uroczyste ślubowanie na Nowicjusza/Maga/Wielkiego mistrza. Po prawej stronie od kościoła znajduje się wytwórnia wina, a zaraz koło niego są pokoje w których nowicjusze/nowicjuszki mieszkają(oczywiście osobno mężczyźni, osobno kobiety^_^). Po lewej stronie kościoła znajduję się luksusowe mieszkania Magów, a także, koło nich jest pomieszczenie w którym udzielana jest pomoc potrzebującym. Natomiast za kościołem, znajduje przepiękny ogród, a zaraz za nim jest wielki uniwersytet w którym przeprowadzane są nauki dla nowicjuszów, eksperymenty w alchemii, a także znajduje się tam wielka biblioteka. ^_^ Na lewo od uniwersytetu jest arena, na którym są odbywane szkolenia na wojowników, a także turnieje.^_^
zręczny Diego
27-01-13, 16:45
Obóz Skrytobójców
Gildie:
I-Rybacy, Handlarze, Mieszkańcy
II-Szanowani Mieszkańcy, Pospolici Szpiedzy (Tajni, bez specjalnej zbroi)
III-Szpiedy (Ze zbroją), Skrytobójcy, Żołnierze Magnata, Żołnierze Króla, Magnaci
IV-Największy Magnat (Tylko Engim, zarządca).
Obóz (jak sama nazwa wskazuje), ma dużo Skrytobójców.
Etapy obozu:
I-Jar Rybaków, Podmokłe pola ryżowe
II-Kamienny Plac, Siedziba Szpiegów
IIIa-Pierwsze odnóże odchodzące od Kamiennego Placu, Targ, Domy Handlarzy
IIIb-Drugie odnóże odchodzące od Kamiennego Placu, Gospoda ''Pod Pianym Handlarzyną'', Plac Wisielców, Schody do koszar
IVa-Od koszar w lewo, zejście do Targu.
IVb-Od koszar w prawo, siedziba Magnata Engima, siedziba Skrytobójców.
NAZWA: Obóz wolności
Gildie: Wolny niewolnik, Wolny wyzwolony niewolnik, Wolny turysta, Wolny handlarz, Wony zniewolony obywatel, Wolny obywatel przyjmujący łapówki, Wolny obywatel, wolny więzień, wolny nowicjusz, wolny, starszy nowicjusz, wolny adept, wolny mag, wolny strażnik, wolny starszy mag, wolny starszy strażnik, wolny rycerz, wolny paladyn, wolny mędrzec, wolny starszy mędrzec, wolny szef.
Położenie: Obóz bandytów i kanion trolli.
Zajęcia: Zniewalanie ludzi z innych obozów.
Inne: Każdy kto nie należy do tego obozu jest wolnym niewolikiem
vBulletin® v3.6.7, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.